- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Túlfeszültség ellen védő elosztó
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykó78
tag
Sziasztok!
Használ valaki 2db Popcorn lejátszót közös hálózaton? A400, A210 tud közös Jukebox adatbázist használni? A400 már megcsinálta a Jukeboxot NAS-on, erre rá tudom akasztani a 210-est? -
Petykó78
tag
válasz Mezga Aladár #352 üzenetére
Kösz a gyors választ.
Nyomkodtam én bőszen a színes gombokat a NAS video könyvtáron, de visszalépett a Jukebox logóig a főmenübe. Csak a belső HDD-n lévő cuccokra csinálja meg az adatbázist.
Lehet, hogy hálózat beállítási problémák lesznek, mert onna a DVD.ISOt nem játssza le, csak ha átmásolom a belső lemezre.Q
Igen, mindkettőn van Jukebox. Az A210 a belső lemezen lévő cuccokra szépen megcsinálja az adatbázist, de nem látja a korábban A400-al a NAS-ra létrehozottat.[ Szerkesztve ]
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz Petykó78 #358 üzenetére
Ez érdekes, ez mindenképp jogosultság problémára utal.
Egyébként és a Jukeboxot hanyagolom, mert csak a bajom volt vele, de aki ragaszkodik hozzá annak egészségéreÉn maradok az alap NFS megosztásnál fájl szinten, és ott ha kell a fájlon nyomok egy info gombot és le tudja kérni a film infót, igaz ez csak egyenként megy, de ellenőrizhetőbb, mert volt hogy a Jukebox rossz infót szedett le a filmhez, és úgy meg találjam meg a listában...
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Petykó78
tag
válasz zsolt501 #359 üzenetére
Megértem, van olyan Popcorn tulaj, aki azt sem tudja mi az a Jukebox Simán el van a lista nézettel is.
Sajnos a másik oldalon állok. Már meg szoktam és direkt ezért lett ugyan attól a gyártótól 2 gép azt, hittem ez a része már pikk pakk megy és nem kell kísérletezni. Nyomkodom, hátha történik valami.
Köszi a tanácsokat srácok. -
Q
senior tag
válasz Petykó78 #360 üzenetére
Az a210-en a legfrisebb fw legyen, különben nem fogja látni az a300/a4xx típusokkal generált jukebox adatbázist. Nekem 3 pop. van itthon és mindegyik ugyanazt látja. Igaz, hogy 210-em már nincs. Szintén NAS-t használok, és a DVD.ISO-k is mennek. Ahogy előttem írták, nézd át a nas beállításait
[ Szerkesztve ]
Eladó: Runco LS5
-
Petykó78
tag
Ejj, mindenkinél süt a nap, csak nálam esik az eső? Direkt ezért nem használok HTPC-t mert nem értek ezekhez a dolgokhoz, erre tessék. Majd este küzdök még vele, remélem megadja magát.
-
Mezga Aladár
veterán
Senki nem olvasott tesztet VTEN vs. A-410 témában?
-
Palika71
őstag
válasz Mezga Aladár #364 üzenetére
Majd én megmondom a frankót.
Ha kell 4k = VTEN
Ha kell beépített HDD = A410 (inkább A400, mert lényegesen jobb áron van)
Ha kell beépített DAC = A 410 (inkább A400, mert lényegesen jobb áron van)A vetített képben (olvasataim szerint) nincs látható különbség.
Na meg az A4x0 -nak világít a távkapcsolója.Uff, én beszéltem!
Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz Mezga Aladár #366 üzenetére
Elolvastam a tesztet róluk a honlapon.
A legjobb:
"Mivel az A-410-zel ellentétben a VTEN nem tartalmaz minőségi DAC-ot, így az analóg hangkimenet átlagos hangot produkál."Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
zolaas
senior tag
A c200-ra lehet billentyűzetet tenni?
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Palika71
őstag
Sziasztok, egy kis segítség kellene.
Az A400 wifin kapcsolódik a hálózathoz.
Beledugott SD kártyára települt fel az MNT csomag.
Beállítottam a médiák tárhelyének a rácsatlakoztatott külső HDD-t.
Beállítottam a laptopomon a Transmission GUI-t, és a torrent letöltés meg is indul az A400-on.1. Ilyenkor vajon a külső HDD-re megy a letöltés? (vagy azt valahogy még be kellene állítani?)
2. Nagyon lassú a letöltés. Ha a HDD-t a laptopra rakom ugyanott, akkor azon kb. 5x gyorsabb. Ez normális?
3. Letöltés, és visszaosztás akkor is működik, ha az A400 standby állapotban van?
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz Palika71 #372 üzenetére
Ez normális, mivel a wifi sebessége igen lassú, igen megy a visszaosztás akkor is, de én biztos nem szenvednék vele wifi-n, kábelen sokkal gyorsabb, mert a wifi modul amit adnak hozzá az elméletben 150mbit-es de jó ha 50-60mbit-et tud jó esetben, kábelen viszont ennek a többszörösét is tudja akár.
Letöltés és visszaosztás van alvó módban is, mert ilyenkor nem kapcsol ki a készülék, vagy a videó kimeneteket kapcsolja le.
De meg lehet erről győződni, pl. alvó módban eléred a megosztást (samba).''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
Blaise
veterán
-
bifa
csendes tag
Sziasztok,
Biztos ismeritek páran a köv. "problémát" Popcornoknál (A300, 400,). Standby-ban pörgeti a vinyót.
Csak annyi kérdésem lenne, hogy erre nincs semmilyen megoldás még? (Nem azt akarom olvasni, hogy nyomjam hosszan a kikapcsot és akkor leáll :-) )
Valamint, ha nincs megoldás, akkor javasolnátok legalább ilyen kaliberű (vagy jobb) média lejátszót. Lényeg, h passzív hűtésű legyen, a vinyót állítsa le standby-ban és hálózaton (wifi) elérjem a vinyót pc-ről (tudjak letöltést indítani rá).
Köszi.bifa
-
Palika71
őstag
válasz zsolt501 #373 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Nálam a net wifi-n tud max 40-50 mbit-et. Kábeles összekötéssel max. 60. De ahhoz, hogy kábellel összekössem, át kellene fúrni a födémet, és el kellene pakolni a faltól egy több száz kilós nappali bútort (a pincében mozizok).
Az a baj, hogy 5 mbit/s -al tölt lefele a popi wifin (23 peer -el), miközben ugyanott a laptop tudja az 50-et (szintén 23 peer -el). Ezt a különbséget nem értem, hogy miből fakad.Blaise: Remélem nem terjed el mostanában. Bár, BD iso -kat nem érinti.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
Sziasztok!
Az A210-et érdemes lecserélni VTEN-re?
Igazából tökéletesen működik, csak gondoltam beújítanék, ha érdemes.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
HIJ
őstag
Mindenképp! Legalábbis, ha van rá zsé... Én most tettem meg, mert úgy gondoltam, h veszek egy a210 -et az a400 mellé a másodlagos TV -hez, de nem igazán vált be. Régen a200 -am volt és ebből gondoltam, hogy most is megteszi, de sajna nem. Voltak neki olyan kis apró reccenései, ami miatt inkább lecseréltem egy Vtenre.
-
HIJ
őstag
Nem mondom hogy megváltozik a világképed a Vten után, de szerintem jó váltás. De ez még egyszer: pénz- és felhasználás kérdése... Ha kell a BD 3d vagy a 4k, akkor kénytelen vagy cserélni, ha nem akkor lehet hogy nem... Nekem megérte, mert kevesebb kompromisszumot kell kötnöm a Vtennel.
Különbség szvsz csak pozitív irányba van a Vten javára. Természetesen ami az a210 -en megy, az megy itt is csak kicsit pattogósabban. Szerintem a képminőség is jobb...[ Szerkesztve ]
-
-
Mezga Aladár
veterán
Bocs
-
Mezga Aladár
veterán
Vten-él mindenkinek halovány a piros led?
-
HIJ
őstag
válasz Mezga Aladár #388 üzenetére
Nálam nem. Volt nekem is egy a210 aminek olyan halovány volt. Sztem az vmi led hiba...
-
Galahed
senior tag
válasz Mezga Aladár #388 üzenetére
nem vakit az biztos... De a biztonság kedvéért leragasztottam mindkettő ledet fekete szig. szalaggal...
-
zolaas
senior tag
Popi c 200 hálózati gondok. Adott 1 másik szobában lévő gép amin meg vannak osztva a mappák, különböző tartalommal. Arról játszok mindent. Érdekes módon az egyik mappából mindíg tud olvasni (torrent mappa, ahová letöltök) a másikból, nem. ( Mesefilmek mappa, amibe átmásolom a rendezett meséket) Le kell vennem a mappáról a megosztást és újra megosztanom, akkor jó lesz vmeddig. Vmi ötlet esetleg?
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
zsolt501
nagyúr
-
Mezga Aladár
veterán
Jobb klik a mappán, biztonság. Mit mutat. A fájlokat látod, vagy be sem enged? 2 engedély csoport van ami befolyásolhatja. Van egyszer a fájlrendszer engedélyei és van a hálózati hozzáférés engedélyei.
Max a mesék mappára engedélyezd a teljes guest hozzáférést mind fájl, mind hálózati engedélyekben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Öregszem
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- BestBuy topik
- Diablo IV
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- SkyShowtime
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470P - i7-HQ I 32GB I 512SSD I 14" 2K I Nvidia I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460P - i7-HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs