- Logitech Z906
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- ZIDOO médialejátszók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
Új hozzászólás Aktív témák
-
Logika szerint Radeon MI25/Vega64 az ellenfele időben. Azaz a V100/GV100/TitanVceo ellenfele az MI25, a TitanV a gyengébb ram sávszéllel pedig a Vega56/64-el szállna szemben. De egyik sem volt valós ellenfél.
Az MI50/60/VII az később jött illetve hasonló még a V520 amivel versenyezhetne.
Az eléggé hullámzó volt hogy mikor mit rakott be Titan-nak. Azaz furcsa módon Pascalnál már nem a P100-at rakta be hanem a P102-est. Turingból nem volt 100-as mert gondolom a Volta töltötte be ezt a szerepet.
Titan-ok elvileg játékra is készültek, de itt kilóg a Volta mivel az enterprise szériából került ki, ramjai is ezt jelzik.
Itt érdemes megemlíteni hogy a P100 volt HBM rammal.
Tényleg a Titanok között árva a Volta, neki V102-nek kellett volna lennie ha létezett volna olyan.
Játékos kártyákból nem volt nvidának HBM memóriás. AMD is csak olyan fél megoldásként hozta le desktopra. Én modnjuk örültem volna neki ha több desktop kártya lett volna ilyen ram tech-el mert hűvösebb, gyorsabb, kompaktabb jó persze drágább gyártani is.Szóval én a Vega56/64-re szavazok TitanV-nél és a nem Titan) Voltáknak(v. ceonak) pedig az MI25 a vram miatt. De szerepeltetve valamilyen számításos munkát, nem igazán játékokat.
-
A voltának sok tensor magja van, az újabb rtx-eknek meg kevesebb tensor de rt-vel megtámogatott magja van. Igazából a számítási részt tolták el raytracing optimalizació irányba.
Volta izomból oldja meg több tensorral a raytrainget.
Rt-nek nem feltétele az RT core megléte, hiszen megy GTX-en is meg AMD-vel is. Nyilván a játék készítő ezt limitálhatja.
2080ti szintjén van ami nem nehéz neki mivel paramétereiben túlmutat rajta, de ez játékok alatt alapvetően nem jön ki csak pár esetben.NVIDIA Titan V Raytraces Battelfield V in RTX mode at proper perf (but does not have any RT cores).
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest