Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Bluetooth hangszórók
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brownn
tag
Sziasztok!
Valaki tudna hivatalos igazoló linket adni, hogy milyen támogatott eszközei (Milyen PLC-t illetve HMI-t) vannak a TiaPortal egyes verzóknak (v12,v12+SP1,v13,v13+SP1)? Illetve egy olyan hivatalos link is kellene, hogy melyik PLC Sim (v12,v12+SP1,v13,v13+SP1) milyen PLC-t, HMI-t támogat.
Kutakodtam már, de sehol nem találtam infót róla. Esetleg fórumon, de ugyebár az nem hivatalos forrás...
Vagy lehet szimplán csak rosszul kerestem rá :\ -
Szirty
őstag
válasz
vottokar #222 üzenetére
Hali vottokar!
Esetleg valaki nem tud valami okosat az én 198-asban felvetett problémámra?
Nem.
Szóval én nem tudom mi lehet az oka. Esetleg próbáld megkerülni a problémát:
Nem az upload station to PG-vel szeded le az adatokat, hanem nyitsz egy új projectet, abba kézzel beleteszed azt a CPU-t, amelyikről tölteni akarsz.
Utána megnyitod a Hardware managert és ott nyomsz upload-ot. Ha a HW configot sikerült letölteni, elmented.
Utána a blokkokhoz mész, megjeleníted az online ablakot, mindet kijelölöd a system data és SFC, meg SFB blokkokon kívül, Ctrl-C, átváltasz offline ablakra (ami még üres) és Ctrl-V. -
Ja no
aktív tag
válasz
vottokar #151 üzenetére
Hurrá, akkor itt is dúl a szabványháború...
''És bocs, hogy ilyen árakat írok,''
Asszem ez nem a te hibád.Egyébként meg jól jön, mert kezdem becsülni a kis tamagocsikat a maguk 40...150kHUF-os árával.
A héten lesz kiállítás, ott is körbenézek; és majd referálok.
Valszeg a döntés a fejlesztőkörnyezet/kábel elérhetőségén fog múlni és a bővíthetőségen.
Másik kérdés:
60 programsor mire elég?
tegyük fel, egy üvegházat kell 'lekezelni'. És mondjuk minden eszköz buta benne, tehát nincs saját intelligenciája. Értem ezalatt, hogy a temperáló részen csak egy hűtés/fűtés vezérlő-kontaktus van, de a hőmérést magának a PLC-nek kell megoldani, valamint azt is, hogy a különböző ventillátorok bekapcsolásával egyenletessé teszi a hőeloszlást.
Ugyanez a helyzet mondjuk a párásítóval is.
Meg ott vannak az ablaknyitogató mechanizmusok, ahol szintén kell végállást érzékelni (esetleg poziciót)
Tehát kell bele analóg bement is, talán kimenet is.
vagy ez így már tuti nem belépőszintü PLC?
vagy ha felbővítem a memóriát, akkor mégis? -
Szirty
őstag
válasz
vottokar #118 üzenetére
Hali vottokar!
Maradt a Siemens ''szerinti megoldás'', hogy floppiról bebootolni egy Win98 installal, felpakolni a rendszert alapban, majd ráfrissíteni egy XP Proffal.
Én ezt úgy oldottam meg, hogy floppy-ról bootoltam egy MSCDEX-es DOS-t, és onnan indítottam a win telepítőt. Lényegében csak egy ''átmeneti'' win telepítése maradt ki, miután rájöttem hogyan lehet a win telepítőt DOS alól munkára bírni....
Később ghosttal lementettem a teljes telepített és beállított rendszert. Így ha baj van, akkor csak floppy be, DOS boot, mentés CD be, ghost.exe indít, és a teljes rendszert úgy ahogy van az összes programmal frissen készre telepítve kapom vissza 10 perc alatt.
(az összes pereputty hagyományos telepítése sajnos napokig tart).
Ha nem ismered, akkor ajánlom a ghostot. Ilyesmire hasznos nagyon...
[Szerkesztve] -
Szirty
őstag
válasz
vottokar #113 üzenetére
Hali vottokar!
Nem tudja valaki, hogy a Siemens Field PG-kben miért nem látja a DVD-t a bios meghajtó csere után.
A mi Power PG-nk is pontosan így járt
Attól tartok BIOS frissítés nélkül esélytelen a dolog. Hacsak nem szerzel olyan meghajtót, amit hajlandó kezelni.
Sajnos a BIOS frissítés is elég esélytelen. Bár sztem nézz szét a siemens-nél!
Win alól tökéletesen működik, ír-olvas, csak hát így nem tudok bootolni róla, és igencsak ráférne egy új oprendszer a masinára
Jah. A Win nem BIOS hívásokkal kezeli a CD-t.
Marad a floppy -
Szirty
őstag
Helló vottokar !
Örülök, hogy van ez a PLC-s fórum.
Van vagy öt-hat. Abból lényegében egy él.. illetve most átmenetileg kettő
Lenne egy kérésem. Vickers fórumtárs kért itt már Siemens S7-300 leírást itt a fórumban. Angol és német nyelvű nekem van, de sajnos olyan szinten egyik nyelvet sem beszélem (vagyis inkább olvasom), hogy teljes biztonsággal értsem a leírásokat
Elképzelhető, hogy ilyen nem létezik. Legalábbis az eredeti dokumentumok egy az egyben magyarul biztosan nem.
Minimálisan próbálom ezt kompenzálni, amennyire tőlem telik. Itt nézz szét:
[link]
Illetve mivel az UW döglődik, itt ugyanazt megtalálod:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Xbox Ultimate előfizetések
- Keresünk dokkolókat
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest