Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPad topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Micro Four Thirds
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Melyik tápegységet vegyem?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brownn
tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, hogy minek a megvalósítása a nehezebb avagy időigényesebb egy HMI-n egyedi felhasználókezelésnél? WinCC esetén. Megoldani azt, hogy a deaktivált felhasználó ne tudjon belépni egyáltalán a rendszerbe? Vagy megoldani azt, hogy a felhasználó ugyan beléphet (mint nem jogosult személy), de nincs semmihez se joga.
Ha az utóbbi lett megvalósítva akkor nehéz, időigényes megcsinálni olyanra a rendszert, hogy a deaktivált felhasználó ne tudjon belépni?
-
Brownn
tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná nekem nézni, hogy time típusú bemeneti változóval tia portálban lehet-e osztás (div) műveletet végezni?
Köszönöm szépen előre is!
-
Brownn
tag
Sziasztok
A --|P|-- (Scan operand for positive signal edge) és a P_TRIG (Scan RLO for positive signal edge) között mi a különbség?
-
Brownn
tag
Sziasztok!
Valaki tudna hivatalos igazoló linket adni, hogy milyen támogatott eszközei (Milyen PLC-t illetve HMI-t) vannak a TiaPortal egyes verzóknak (v12,v12+SP1,v13,v13+SP1)? Illetve egy olyan hivatalos link is kellene, hogy melyik PLC Sim (v12,v12+SP1,v13,v13+SP1) milyen PLC-t, HMI-t támogat.
Kutakodtam már, de sehol nem találtam infót róla. Esetleg fórumon, de ugyebár az nem hivatalos forrás...
Vagy lehet szimplán csak rosszul kerestem rá :\ -
Brownn
tag
S7-1200-asra írt programot (egyszerű lámpa világítást) akartam PLC Simmel tesztelni.
Mivel csak V13-as SP1-től lehet 1200-ast szimulálni ezért feltettem a szükséges service packot.TIA portálba nyitottam 1 új projektet, ráhúztam a kiválasztott PLC-t. Felvettem 1 bemenetet és 1 kimenetet, ezután megírtam létrában egy alapvető lámpa világítást, majd elindítottam a PLC Sim-et. Abban is kiválasztottam az S7-1200-at. Ezután lefordítottam a projektet (hardver & szoftver), majd rámentem hogy letöltés a PLC-re és ezt a WARNING-ot dobta. Mivel a load gomb aktív maradt, rámentem arra, és ezután azt írta h nem sikerült a letöltés a PLC-re.
Valaki tudja, hogy mi a hiba oka? Elrontottam valahol valamit? Elég kezdő vagyok, lehet nem vettem valamit figyelembe
-
Brownn
tag
Sziasztok
Siemens 1200-as PLC-re írt programhoz akarok készíteni HMI-t, majd virtuálisan. Viszont sajnos se fizikai PLC, se HMI nem áll rendelkezésemre. Így megtudnátok mondani, hogy melyik TIA Portal verzóban (esetleg melyik szervízcsomaggal) tudnék ilyet csinálni?
Nagyon szépen köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Iphone 14 ProMax Space Black 128GB Garanciás
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- Eladó Streamplify Screen Lift 1.5 m!
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest