- Hővezető paszták
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Univerzális kontrolleradapter PlayStationökhöz és PC-hez
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Psanyi42
tag
A TIA portál tényleg sokban különbözik a korábbi programozóhoz képest. Például ha az optimalizált blokk hozzáférést kikapcsoljátok, majd vissza, akkor már fogalma sincs róla, hogy mi van, de a plc ugyanúgy stop-ba áll, ha nem megengedett műveletet használnátok.
Szimuláció: 1200/1500 PLC-k a TIA portálos szimulációval működnek, úgy kell működésre bírni, hogy elindítod, rányomsz hogy új project, itt van 2 lehetőség vagy 1200 vagy 1500 értelemszerűen a neked megfelelőt választod ki. (A programozó ablakból csak az 1500-as plc-hez tudja elindítani a szimulációt, nem értem miért, de mindegy is) Ezután a TIA portálból letöltöd a hardverconfigot, ha a a programot is le akarod tölteni, néha megadja magát, és nem engedi, ezért célszerű először csak a hardverconfigot letölteni rá. Ezután mehet a program letöltés is, és minden működik. Szimulálni ugyan úgy lehet, mint ha watch tablet szeretnél létrehozni, csak itt sim table a neve, akkor éred el ha kirakod nagy képernyősre a szimulációs programot. Ebben lehet létre kell hoznod új sim tablet, mert nekem volt hogy az alappal, ami benne van azzal nem engedte, ezt sem értem, hogy miért. (Szerintem sokkal jobb, egyszerűbb, kezelhetőbb és gyorsabb volt a régebbi plcsim). Memory resetet ne nyomj soha, mert attól csak crashel, csak nagyon ritkán végzi el a tényleges mem resetet, és akkor is csak 1-2 perc után.
Ha 300/400-as PLC-t szeretnél szimulálni, akkor elvileg a régebbi PLCSIM is feltelepütl a gépedre, valahol keresd meg. Itt a kapcsolat típusát is ki kell választani a megfelelő hardverconfig szerint, és itt is először a hardverconfigot kell először letölteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Parkside szerszám kibeszélő
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- eBay
- Hővezető paszták
- Google Pixel topik
- Fejhallgatós találkozó
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro Max 256GB Mobiltelefon
- Core I5 10400F, ASRock H510M-HDV/M.2 SE + 2x8 GB DDR4 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB CM Masterbox MB311L ARGB 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest