Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Szirty

    őstag

    válasz murena2 #3134 üzenetére

    Helló murena2!

    Először is ki kell választanod a PPO (Parameter Process data Object) típust, amit a HW configban kell beállítani.
    Hogy melyiket válaszd az attól függ mit szeretnél csinálni.
    A PPO két részből áll, PCD (Process data) és PCV (Parameter Characteristic Value).
    A különböző PPO típusok előregyártott választékok, amikben egyik vagy mindkettő benne van.
    PCV-re csak akkor van szükséged, ha a PLC-ből úgy akarsz tetszőleges frekvenciaváltó paraméterhez hozzáférni (íri vagy olvasni azt), hogy a PLC programból mondod meg melyik paraméterrel akarsz foglalkozni. Ennek módja elég bonyolult. Ha csak annyit szeretnél amennyit leírtál, akkor a PCV-re nem lesz szükséged, olyan PPO típust kell tehát válastanod, amelyikben nem szerepel a PCV.
    Ezek a PPO 3, 4, 6, 7, 8.
    Ezekben csak PCD van. A PCD további részekből áll: CTW, STV (parancs és állapot szó), MRV, MAC (az előírt sebesség és a visszajövő tébyleges sebesség) valamint további PCD szavak.

    Ezek további PPO választékot jelentenek, amik a hozzáférhető PPO szavak számában tér el, de mindegyik tartalmazza a CTW, STV, MAV, és MRV szavakat, ezek a frekvenciaváltó vezérlésében a legfontosabbak, így az összes választható PPO típusban benne van.
    Az egyéb PPO típusok, amikben további PPO szavak vannak a frekvenciaváltóban 915 és 916-os paraméterekkel beállított VLT paraméterek férhetők hozzá.
    Itt tehát a hozzáférhető paramétereket a frekvenciaváltó határozza meg, a PLC nem tud tetszőleges paramétert írni vagy olvasni ezzel a módszerrel.
    Pl. ha a 916.2 ("PCD Read Configuration paramétert (index:2)") a frekiváltóban "Motor Current"-re állítod, akkor a PLC-ből ha kiolvasod a PCD3-as word-öt, megkapod a pillanatnyi motor áramot.

    Van olyan PPO típus, amiben nincsenek egyéb PPO szavak, vagy az STW, CTW, MAV, MRV. Ez a PPO Type 3.
    Ez a legegyszerűbb, ha ezt használod akkor csak a vezérlő és állapot bitekhez férsz hozzá, és a referenciához illetve az aktuális sebességhez,
    paraméterek írása-olvasása a PLC programból nem lehetséges.

    Nem kell feltétlenül funkció blokk hozzá, közvetlenül is kezelheted a frekvenciaváltót.
    Egy példa:

    Ez hevenyészett példa, ezen túl a busz diagnosztikáról is gondoskodni kell, hogy ne írja olvassa ha a frekiváltó nincs jelen a buszon illetve ne legyen CPU stop ha leszakad, stb...

Új hozzászólás Aktív témák