- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Androidos fejegységek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen digitális videókamerát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- UHD filmek lejátszása
- Gaming notebook topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz Threant #70933 üzenetére
Én nem tudom neked milyen panasonic plazmád van - nekem 65VT60-am van - és még olyan mozit nem láttam ami minőségben többet nyújtana. Elképesztően szép a kép - messze kontrasztosabb, szebb színű mint egy mozi. A moziban hányok a LCD-s feketétől, attól, hogy többnyire beégések vannak a képen, attól, hogy exit lámpa, ilyen olyan nem kellő fények vannak egy csomó helyen. Ja és a kedves közönség is néha olyan, hogy úgy jövök, ki, hogy én már ehhez öreg vagyok....
Amennyiben a VT-t kb 2 méterről vagy max két és félről nézem akkor mindenképp jobb a vizuális élmény mint akármelyik moziban.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Threant #70946 üzenetére
Én átlag havi kétszer simán megyek moziba, van, hogy többször is, ha jönnek normális filmek. Ez részben társasági aktus nálam, részben pedig csekkolom, hogy mit vegyek meg majd aztán BD-n. Ettől függetlenül egyértelműen ki merem jelenteni, hogy egyetlen mozi sem nyújt olyan képminőséget, mint itthon a 65VT60, pedig a legjobb moziba járok az országban, köztük az IMAX terembe is. Közel sem nyújt olyat. Méretben többet, minőségben jóval kevesebbet. A hangról már nem is beszélnék, ami itthon pöccre van hangolva és a térhangzás is fókuszálva van mérőmikrofonnal a filmnéző pozíciómhoz. Ha minőségi vetítőm lenne a TV helyett, akkor meg aztán hatványozottan igaz, amit leírtam és már a mérettel sem lenne "akkora" probléma. Összességében véve semmivel nem marad el az itthoni filmnézés élménye a mozistól, csak ahhoz adott esetben kapcsolódik egy sor más dolog is (korzózás előtte az üzletekben, kajálás, beszélgetés, stb.). Itthon ugyanakkor sokkal minőségibb filmnézést tudok abszolválni, a saját, kényelmes környezetemben.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz Threant #70946 üzenetére
Abbahagyhatnád az ostobaságok hintését. Nem veszed észre, hogy mindenkinek ellentmondasz, hogy széllel szemben pisálsz?
Szövegértésből egyest érdemelsz. Azt írtam, hogy az 1 M forintos házimozi rendszer hangja simán jobb lehet, mint bármelyik hazai mozié.
Sokat jártam moziba, írtam részletes bemutató cikket a Lurdy gépterméről és hangberendezéseiről.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
lemmy9
őstag
válasz Threant #70945 üzenetére
Menj el a 4K demóra, és meglátod, hogy lehet otthon jobbat csinálni, ugyanis azt írtad, a mozi csak moziban jó.
Nem volt szó anyagiakról." hiába van plazma TV--nk, vagy projektorunk, vagy 5.1 hangrendszerünk, a film a moziban az igazi"
Hát a nagy túrót!
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
BBéci
legenda
válasz Threant #70937 üzenetére
42 colos TV esetén nem csodálom, hogy moziban keresed az élményt. Az a Yamaha sem lehet valami komoly darab.
Kb. 1 millióból lehet olyan házimozi hangrendszert összerakni, ami bármelyik hazai mozival felveszi a versenyt.
Nálam néha csak a kábelek kerülnek ennek kétszeresébe, amik sajnos nem a sajátjaim, csak tesztelésre kapom azokat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
balisz
senior tag
válasz Threant #70930 üzenetére
Sajnos elég sok félresikerült moziterem található kicsiny országunkban ahol esetleg túl kicsi a vászon, nem okés a hangrendszer és a képminőség is szörnyű. Voltam olyan moziteremben is ahol a vészkijáratot jelző felirat közvetlenül a vászon alatt volt és kb. kétszer világosabb volt mint a vetített kép. Jó is lenne ha minden moziterem megfelelő minőségű lenne...
-
BBéci
legenda
válasz Threant #70930 üzenetére
Milyen szempontból jobb a mozi? Ezt már kérdeztem, de nem válaszoltál. Jobb a képminőség? Egy fenét. Jobb a hangminőség? Francokat.
Valamelyikünk nem ebben az országban él.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Threant #70927 üzenetére
Ismétlem: egy valóban jó házimozi, minden szempontból messze felülmúlja a publikus mozikat. Kép- és hangminőségben egyaránt. Nem majdnem, hanem durván.
De ezt ne itt beszéljük meg, hanem a Házimozi erősítő... topikban. Az ottani társaság egyhangúlag osztja a véleményemet, de remélem, ez nem riaszt el egy kis vitától.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Threant #70925 üzenetére
Miben különbözik szerinted a publikus mozi a házimozitól? Mi az, ami miatt otthon nem lesz igazán jó az élmény?
Mellesleg ezen a fórumon, 10-ből 9 hozzászólásban szidják a mozikat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Threant #70923 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Nem kevés házimozit volt szerencsém megismerni, amik minden szempontból messze felülmúlják a mozikat.
A Dolby egyetlen dolgot szeretne javítani, az pedig a nyereségessége.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest