- CES 2025: 5K-s monitorral bővült az Acer Predator termékcsaládja
- CES 2025: ultrarövid gyújtótávolságú projektor a Yabernél
- CES 2025: AI-ra készült ez a mini PC
- CES 2025: NAND flash alapokon nyugvó újdonságok a Micron/Crucial gondozásában
- CES 2025: AMD Ryzen AI CPU-n alapuló okosságok a Minisforum fémjelzésével
Aktív témák
-
tibor.sz
tag
válasz DM-Fan #33796 üzenetére
Még mindig a "villogós" hibajelenség (Pana plazmám UPC digitális set top box-szal HDMI-n összekötve nem mindig jeleníti meg a képet, hanem csak villog):
Tegnap kipróbáltam a DVD-t is HDMI-vel összekötve. Se kép se hang. Pedig valami összeköttetés biztos van, hiszen a TV a bal felső sarokban a a bemenet kijelzése alatt azt is kiírja, hogy éppen milyen jel jön(ne) a DVD-ből. És ha a DVD-n változtatom, hogy pl. 720p vagy 1080i, akkor a TV-n is változik ugyanez, tehát szerintem a DVD-t érzékeli valahogy de sem képet sem hangot nem ad.
Ugyanez van a UPC stb-vel való összeköttetésnél is, ott is ugyanúgy kiírja azt, hogy a set top box milyen kimeneti jelre van állítva (720p vagy 1080i). De ott meg villog (persze csak egy darabig, mert gondolom valami képernyővédő elektronika miatt abbahgyja a villogást és csak simán elsötétül).
Kicseréltem a HDMI kábelt is, azzal is ugyanezt produkálja.
Már minden eshetőséget próbálok számbavenni. Szerintetek pl. lehet-e jelentősége annak, hogy milyen sorrendben kapcsolom be a készülékeket (mert itt mintha olvastam volna, hogy pc-vel való összekötésnél ez felmerült). Vagy lehet-e jelentősége annak, hogy a DVD-hez egyértelműen 1.1 HDMI kábelem van, a UPC-hez azt hiszem már 1.2-t adtak, míg a TV bemenetei 1.3-asok.
Lehet, hogy ezek nagy hülyeségek, de már egyszerűen elképzelni sem tudom, hogy mi lehet a baj. Főleg így, hogy a TV egyszer megjeleníti a UPC set top box képét, egyszer meg nem, csak villog, pedig közben hozzá sem nyúlok.