Új hozzászólás Aktív témák
-
ZolDog
tag
Szerintem inkább a Te szemed különösen jó, azért nem tendencia, hogy javul, vagy nem romlik az ember szeme a CTR monitorok használatától. Főleg napi 8 órában. Az én szemem is elb@szódott teljesen. Már -4-es hemü kéne...de jövőre megyek műtétre. De ez már tényleg off.
Szerk:
Ez Vangelisnek megy, csak már hullafáradt vok...
Én is erre gondoltam, hogy viszel LAPTOP-ot, akkor miért nem próbálod ki izibe? Elmész egy másik (ruha) boltba, és ott megkérsz valami csinos eladólányt, hogy ugyan engedje már meg a kis kipróbálást, mert nem fog fájni...
Szóval csak keresned kéne egy megfelelő csatlakozó aljzatot, és már a pofájukba is röhöghetsz, mert nem szivatnak meg. Hajrá, és sok sikert, meg főleg kitartást!
[Szerkesztve] -
Shim
őstag
akkor nálad vmi komolyabb baj lehet a szemeddel, én '96 óta űzöm az ipart CRT-vel minimum napi 8 órát, és az egyik szemem ráadásul megjavult (mondjuk a másik továbbb romlott
)
Tudod mit nem értek: Azt mondod vittél laptopot. Akkor miért nem próbáltad ki a pénztárnál? még azt se mondhatták volna h ''pénztártól való távozás után...'' -
ZolDog
tag
Na szia! talán még olvasod, talán nem.
Bővebben: link
Bővebben: link
Na itt keresgélhetsz, de ha nem tudnak ugyanolyan terméket adni, akkor mehetnek a sunyiba, kérd vissza a pénz. Írj a panaszkönyvbe, azt olvassa a fogyasztóvédelem, és cudarul megbüntetik a céget, ha nem korrektül (törvények szerint) járnak el.
Ez van, én is viszem lassan vissza a Media Markt-ba, de lehet, hogy geci leszek, és először az LG-nél futok egy kört. Csak tutira akarok menni, ha visszaviszem. -
gLes
őstag
A gond nem igazán azzal van, hogy CRT vagy TFT, hanem azzal, hogy nem fókuszál a szemed órákon át és elgémberednek a szemmozgató izmaid...szvsz...majd meglásd
Nameg ha nem max fényerővel meg kontraszttal nyomod a CRT-t, akkor még a sok nem természetes fény se fogja nagyon megerőltetni az ideghártyád...ezért nyomom 0% brightness és 80% contrast szinten, ajánlom mindenkinek(Persze filmnél játéknál kicsit felnyomom, de akkor nem is ülök 40 centire a moncsitól
)
-
Vangelis
félisten
válasz
Intelligencs #37 üzenetére
Megpróbálom visszakérni a lóvét
Ha adják,
Néztem látszik fekete háttérnél is, világít. látszik.
Itt nem az az agasztó hogy van, csak hogy nem hagyták kipróbálni a csre készüléket sem, mondtam, hogy így zsákba macskát veszek , de ez van...
Shim
Persze nem egy távolságról kell nézni állandóan, de valjuk be nem egészséges a crt monitor. hosszú távon pláne.
Gondolhatod, hogy nem véletlenűl cserélem le az egy éves crt-m et
[Szerkesztve] -
Próbáld meg kicseréltetni, ha viszont nem akarják, akkor fogadd el ezzel a kis hibával.
Ha csak fehér háttérnél látszik, és porszemnél is kisebb, akkor valós alkalmazásokban sosem fogod észrevenni a hibát.
Totál fehér képernyőt meg úgysem fogsz bámulni. -
Vangelis
félisten
Tehát ha valki tud , monjon infót, mert holnap a határidő és szerencsére pont mennem kell Miskolcra reggel.
-
Vangelis
félisten
válasz
#64791808 #34 üzenetére
köszönöm az infót.
de ellenérvek:
már valahol leírtam de jobb kétszer mint soha:
1 sajnos felénk nem nagyon vannak tft-k, csak rendelni lehet.
2 ez is zsákba macska.
3 nem fogadják el a kis boltok a bank kártyát. mert konfort-ra kellett vennem.
4. sulinetre csak egyfajta van mindenhol, abból sincs mintadarab
5. A média mark ban 10% minimum drágább volt ugyanez. és ott sem lehetett volna kipróbálni.
6. nem tudom .... -
törölt tag
Én személy szerint megkérdeznék egy gyakorlati joghoz értő embert, hogy hogy néz ki ilyenkor a fogyasztóvédelmi törvény. Mert ugye szart adtak el.
Tudomásom szerint 3 pixelhiba esetén kötelesek cserélni a terméket, mert ugye ennek a javítása nem gazdaságos. Most itt a jog aspektusaiba nem mennék bele az alábbiak miatt: rengeteg mindenhez van jogod, csak ez nem érdekel senkit.
Én a következőt tenném: alaposan elolvasnám az összes papírt, amit kaptam. Utánna visszavinném az egészet, és a pénz visszafizetésére szorítanám őket. Utánna egyszersmind elfelejteném a teszkót. Cipőt a cipőboltban veszünk, bútort a bútorboltban, monitort meg számtechboltban, tessék megtanulni. -
Vangelis
félisten
Most tényleg kellene az infó ilyenkor mi a pontos tehendő?
100k ért tényleg nem jó egy hibás monitor, vagy tévedek?!
Most jut eszembe, az eladó srác mondta, hogy mit aggódok 2 hibán (előző monitor), ez sem lesz jobb..., de ezt miért mondod?
Azt mondja, csak. Tessék vidd.
mondom: próbálni lehet, nem majd otthon
Vaze..
Jó elhoztam ,végülis kicserélték.
De most megint mehetek harcolni.
Segítsetek! pontosan mit tegyek???
tényleg fontos. -
Vangelis
félisten
ott balhéztam most is és nem lehet megnézni, nem mani nincs vissza vásároljam le
de mint írtam,,mire????
Ilyen már nincs is a pocon.
csak lassan már a benzin többe kerül mint a monitor
de holnap megint útra kelek. valszeg
Nézném de elhajtonak mint állatot .
Mint írtam bevittem a laptopot is és még akkor sem, azt állította hogya rra van a három nap
Csak az volt az érdekes , hogy a csréről még papírt sem kapam...
Holnap balhé lesz szerintem.
Visszakérem a lóvémat és kész. vagy mit tegyek?
[Szerkesztve] -
Vangelis
félisten
-
mg105
senior tag
nekem régen azt mondták, hogy 3 pixel hibától még nem rossz (mondom üdvözlöm édesanyád!) inkább vettem CRT-t, az tuti.
-
Vangelis
félisten
up&gooo
-
Vangelis
félisten
válasz
Cardinella #18 üzenetére
Mint írtam sok dolog miatt kellet negy bótban vennem.
1 bankkártya felénk sehol nem fogadják el
2 Tetszett a cucc, és végülis nem olyan rossz
3. 3év garanciát csak nem azé adják ,mert xar?
4. 25ms , de elmegyen, van szerintem rosszabb is, drágában.
5. 19'' 99k ért türhető
6. 700:1 kontraszt, nem soknak van ilyen
valamit valamiért -
Cardinella
aktív tag
Remélem, működik még a kicsike; örülök, hogy happy end lett.
(Tényleg nagy igazság, hogy monitort úgy érdemes venni, ha tesztelni tudja; ill. visszacserélni a leendő tulajdonos. Egy lassabb, öregebb géppel még elvan az ember, legfeljebb türelmes; de egy hibás, zavaró monitor halálos hosszútávon...)
-
Vangelis
félisten
Csak egy uppp
-
Vangelis
félisten
Igazad van
És köszi a bókot, de talán nem az az egyetlen, ilyn topicom., de ha igen akkor ez van
Mint írtad nem veszünk tesco stb..bevallom semmit nem vennék ott, pc cuccot.
1. ilyen árban ilyen monitor sehol nem volt.
2. Felénk a kissebb boltokban nem fogadják el a hitelkarit..sajnos
3. kp-m meg nem volt annyi.és külsőre tetszett is mondjuk, és meg is vagyok vele elégedve..... eddig,
Tehát: Visszavittem, mondom mi a baj.
eladó:--telefonplease...
én --okéj
eladó (fanatikus számetch guru by TESCO)
én : megint elmondom mi a gond.
Ő----> megnézzük!! (jé most lehet)?? kérdem én.
Ő---> megtaláltuka két hibát, ami szerinte nem pixel hiba
én:--- akkor mi???
Ö--- sajnos csak a gyártók is 6 hibánál cserélne(ebben lehet hogy igaza van)
én De a kolegád azt mondta tegnap, hogy bármi gond van jöjjek, mert nem tudta megmutatnikipróbálni, de ő persze ezt is máskép tudja.
én: --akkor nem tetszik, akkor mi van?
Ö akkor lehet választani másikat, vagy levásárolni, ha rossz lenne akkor lóvé vissza de mivel nem tetszik csere vagy vásárlás
én: de mire, mi van még sulinetre?
Ő AOC 17 69k, Acer19'' 140kde csak az acer van sulinetre..
én:*100, akkor kérek egy másik ugyanilyet
Ő semmi gond, tessék...............
én : fogtam és elhoztam,, most raktam a gépre. Eddig megyen.
Nem látok hibát, de ami késik nem múlik, de remélem ha most nem látok később sem fogok
Hajra Tesco gazdaságos!!! -
tomcs
őstag
1. grat. ez az elso topik amit latok toled es valami koze van a szamitastechnikahoz. csak igy tovabb
2. persze azert nem minden hofeher, ha olvasnal is es nem csak irnal akkor lathattad volna hogy szamtalanszor meg lett allapitva, monitort nem veszunk metro/tecso jellegu dobozaruhazakban. en az enyemet a miklandnal vettem, de boltok egyebkent is meg szoktak engedni hogy nezegesd 1 kicsit amit megvennel. en megtettem, par oran keresztul nezegettem, fekete, feher hatter mg minden ami csak le7. nekem total idegbaj lenne egy feltuno pixelhiba, raadasul ha 19est vettel azon vmivel tobb a ''megengedheto'' hibak szama, 2 db miatt nem biztos hogy visszacserelik, bar ez a tecsogazdasagos elado ''szaktudasan'' is mulik. ha lett volna lehetoseged elore megnzni mielott kifizeted, akkor persze nem hozod el es kesz -
reddragon
aktív tag
Na ezért nem kell nekem a tft.ezt nem értik meg az emberek,ilyenkor +sírnak,hogy nem cserélik vissza vagy nincs is már helyette.Ennyi pénzből 1profi CRT-t lehet venni.
-
Vangelis
félisten
gyűlnek gyűlnek, már van kettő
de mindjárt átnézem -
Vangelis
félisten
hát nem is tudom, szép piros ha jól megnézem
csak ki garantája, hogy ha még előjön a 4. napon még 857 akkor mi lesz?!
sulinetes
Ők mondták, hogy azért nem lehet kipróbálni, mert arra van a három nap
Csak valszeg nem lesz másik mert tegnap hoztam el az utolsó előttit
És sajna nem nagy választék van a Tesco ban ilyen téren, pláne hogy sulinetes
[Szerkesztve] -
Vangelis
félisten
Tehát azért nyitottam a topicot mert ma délelőtt el kell döntenem hogy a tegnap vásárolt BenQ tft-met vissza vigyem-e mert van rajta egy pixel hiba.
csak egy..
szerintetek...3nap
mit tegyek..
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- TCL LCD és LED TV-k
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- One mobilszolgáltatások
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Elektromos autók - motorok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- HP E24m G4 (A+ kategória): 23.8" FHD,USB-C töltés 65W,5MP kam.,2x5W hangszróró,HP garancia 2025.12.1
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Ultrasharp U4025QW Monitor, Alza gari: 2027.11.
- SAMSUNG (LS49CG934SUXEN) 49" 5K OLED GAMER ! akció!
- Eizo EV2736W 27" képátló/ IPS panel / 2560x1440 (WQHD) / fehér szín / 6 hó gari
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest