Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
frost33
csendes tag
üdv.
lenne egy problémám a pioneer dvr-216-os írómmal.
nero7-tel,vagy alcohol120-al szoktam kiírni a lemezeket,és eddig nem is volt problémám
most viszont nem igazán üzemel.a neronál csak azonnali irást hajlandó csinálni,egyébb más módnál ,ha olvasási,vagy írás hibát jelez./csak az írásnál-
ugyanezt teszi az alkohol 120-nál.ha képfiléből/iso-bol akarok írni egyszerűen behal.
esetleg valaki tud megoldást? -
Szabison
csendes tag
Sziasztok!
kb fél éve vettem egy komplett új gépet, aba 2 DVD-RW-t és a 2 író közül az egyik ilyen Pio DVR 216D. szépen működött is, gyönyörűen írta/olvasta a lemezeket, eccer csak múlt héten gép indítás után beraktam egy lemezt és nem csinált semmit. néztem az eszközkezelőben, vhogy le lett tiltva, vmi 22-es kód és a windows nem tudja feloldani a tiltást. közbe meg azt írja alul h "használatban van (engedélyezve)" tehát elvileg működnie kell(ene). a másik drive-om egy NEC 7203S az most is hibátlanul működik. ja mégegy dolog, az alaplapomon megnéztem az Express gate-et, hátha ott működik és ott működik is. volt már vkinek hasonló gondja ilyen drive-al? vagy lehet ez nem is drive hiba...???? -
kocsubely
csendes tag
az ird le hogy melyikel kezdjem
FW: DVRS16J_106.zip
Flash Progi: DVRFlash_v2.6.0.zip
1.09ezt ? kell, ezeket már mind lettöltötem nemtudom mia sorend udv -
kocsubely
csendes tag
Piom 216DBK-sat firmware 1.07 van az volna kérésem hogg tudnám 216l csinálni bellöle valaki sorba leirná hogyan kell csinálni elöre isköszi
-
Migee
tag
Újratelepítettem a windowst és jobb lett az olvasás a pio részéről.Valszeg vírus vagy féreg okozta a kavart,vagy valami k.csög szoftver.Pedig semmi író program nem volt fenn,csak a nero meg IMGBRN.
-
Migee
tag
Kiírtam egy Verbatim DVD-R 16x lemezre anyagot (OWS bekapcsolva,az írás 8x-an zajlott) Pioneer 216L-el 1.09-es firmware van benne.
A visszaolvasás nem túl kecsegtető az adott driveal.
A Samsung íróm jobban olvasta vissza.
Az alapanyaggal lehet a gond,vagy miért ilyen rossz a visszaolvasás ugyanavval a meghajtóval? -
Migee
tag
Üdv.Úgy látszik,hogy a Benq lemezt sem kedveli ez a típus (216L).
Evvel a lemezzel is ugrál a film.Érdekes.
Samsung 182M írás meg megy tökéletesen.Interfész gond nem lehet esetleg a hiba?Ugyanis a Pio az SATA-s,a Samsung meg ATA
Régebben Omega lemezzel próbálkoztam,ott is ugyanez volt a jelenség.
Samsung Ok, Pio ShitValaki érdemileg hozzá tud szólni?
-
-
michelin
csendes tag
Hali!
Boldog tulajdonosa vagyok egy 216D írónak és sikerült crossflashelni 216Lre.
Sajna nincs meg nekem a legújabb firmware ami hozzá való,illetve kellene egy rövid leírás hogyan csináljam a flashelést.
Öregszem és már feledékeny vagyok hogy csináltam múltkor. -
gardener
senior tag
Most lesem a topikot.
Én meg leragadtam a 212-nél.
Kis naivan azt hittem már a bluray jön csak utána. -
2db RW és 1db R eddig az áldozat!
-
Lehet hogy vaklárma de már 2 rw cd-t dobtam ki......holnap veszek sima írhatót ha nem írja meg fix h szar az író, de a dvd-ket írja szépen.
-
Beowulf_78
addikt
Sok lemezt írtam azóta amióta van dvd író (kb. 40000-50000db lemezről van szó), és persze különböző fajtájú, márkájú lemezekkel, Pio írókon belül több fajta íróval is.
Én azt mondom 6x sebességnél gyorsabb írásnál minőségromlás valószínű. Ez nem úgy fog jelentkezni hogy írásnál hiba lesz, hanem hónapok ill. jobb minőségű lemezek esetén évek múlva az adat visszaolvashatatlan lesz, ami részben a lemez minőségéből, részben az írási sebességből adódóan jön elő. Ha csak egy árva film van rajta, amit nem gáz ha kidobsz, és beszerzed máshonnan, addig írhatod gyorsabban is, bár annyival előbb nem fog végezni az írással hogy megérje gyorsabban írni. Viszont fényképeknél, pótolhatatlan adatoknál, mindenképpen azt javaslom jó minőségű lemezre ill. 4x-6x írási sebességgel írjál. Egy jótanács...sokszor mérvadó a lemez írható felületének a szine....minnél sötétebb annál jobb, és tartósabb lesz.TYG03 egy jó lemez, mint ahogy az összes Taiyo Yuden alapanyagból készült bármilyen márka.
-
kimifun
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám volna hogy vettem egy Pioneer 216 DBK dvd írót és nem akarja megírni a lemezeket a Nero folyton megáll és kidobja a saját kis hibaüzenetét már elcsesztem vele vagy 10 lemezt és egyáltalán nem akar írni:S olvasni olvas szépen csak nekem nem arra kellene
-
A 216D-m a minőség ellenőrzést engedi bár nem látom értelmét. Egyik kapott 1.09-et, de a ledes dolog maradt! A másik majd akkor kap ha lesz alá gép! Írtam már vele dvd-t, csodás arita minuszost, jó lett! ez az író 6x könnyebb mint a 110D volt, már jobb a gépet megemelni.
Érdekes ha egymás tetejére rakom a 110D-t meg a 216D-t szinte semmi változás nincs, még a nyákban sem, a 216D-n is ott van az audió CD kábelnek a helye. -
zserrbo
aktív tag
A Nero 8-ban lévő 4-es verziónál látja, de kiírja, hoyg a meghajtó ezt a funckiót nem támogatja. Mármint amikor a lemez minőség ellenőrzését akarom elvégezni.
-
zserrbo
aktív tag
Vajon miért nem látom a Nero DiscSpeed 5-ben az új Pio 216d írómat? :S Az infotool látja, de ez nem :S Meg írni si tudok vele. Vagy hasonló progi?
u.i.:
Az Asusomat látja csak. -
Naaagyon remélem jó kis cucc mert már megrendeltem. érdemes volt várni mert 700ft-al esett az ára egy nap alatt, de mire hazaértem ma és megrendeltem a 700 másr csak 500 volt. Tiszta tőzsde....
-
6300ért 216D? vélemény? Olvasgatok, a pájóknál a f/w frissítés sokat tud hozni bizonyos esetekben! a 110D-nek a 1.41 van fent, csak szegényke ATA-s! Vastag széles kábelek vááá! 215D v 216D lesz a választásom! Hajlok a legújabbra mégha nem is használom ki, ez még soha nem ütött vissza negatívan. (dvd írókon belül értem)
-
Weaver
senior tag
komolyan mondom, ez a vinyókaparászás nálam is bejátszott. igazából nem tudtam mire vélni és semmiképpen nem hoztam összefüggésbe az íróval, de akkor ezek szerint ettől lehet. egy időben hallottam és eléggé idegesített, de most nem csinálja, csak azt nem tudom mióta és hogy múlt el.
-
Geniust
tag
válasz
IRON STORM #210 üzenetére
Oké.Köszi.,megpróbálom máshova.Ja és még olyan nem lehet h a tápon 1szállról kapja mindkettö a szuflát??
-
Geniust
tag
válasz
IRON STORM #208 üzenetére
Hello.Már megcsináltam ugyanazzal amit linkeltél.1.07 verzios volt gyárilag.A ledes dolog megjavult de a hdd-t mindig töltésre készteti nyugalmi állapotba.Amugy ezzel h most ezt csináltam nincs gari vesztés v ilyesmi igaz?Gondolom ártani se ártottam neki ezzel.?
Olyan szerinted zavarhatja a hdd-t hogy pont fölötte van ez a dvd-író??Legfölül van az író és alatta lóg gumin a vinyó.Nem ez lehet a bibi?Lehet h hülyeséget irok de másra hirtelen nem tudok következtetni
-
Geniust
tag
És ha letöltöm és instalálom akkor tök mindegy hogy használatban van az író v nincs?Ugyértem kihuztam ne világitson
.Mert mintha a vinyót is csesztetné ha bevan dugdosva(villog a töltés állandóan és ha kivan huzva akkor meg nem).Amugy Utána is felismeri ha elötte instalálom és utána adok neki szuflát?Vagy elöbb dugdossam rá és aztán install?
-
Geniust
tag
válasz
IRON STORM #205 üzenetére
Mert oolyan is kell?
Én csak vettem 1 újjat és slusz passz
.Akkor most ilyen firmwaret kell felraknom????Milyet kell??Amit írtál az jó ehhez?
-
Geniust
tag
Hello.Vki erre vmit?
Olyan észrevételem van h van 1 új Piom 216DBK-s és van neki a picike zöld ledje elöl.Mivel új még nem volt hozzá szerencsém azért kérdezném töletek h nektek is halványan világot amikor nincs használatban?????Nekem hallványan világit amikor megy a gép.(persze ha használatban van akkor rendessen világit a zöld ledje..).
-
frissíteni mindig érdemes! ha az előírásokat betartva végzed a frissítést, akkor nem lesz probléma. ha olyan régebbi lemezre írsz, ami médiakód szerint már benne van az íród jelenlegi firmware verziójában (megfelelően társítva különböző sebességű írási stratégiákkal), akkor elképzelhető, hogy nem fogsz semmi változást tapasztalni az újabb firmware verzióra történő frissítés során sem. ha viszont kipróbálsz egy újabb típusú dvd lemezt, ami esetleg mid szerint nem szerepel az íród jelenlegi firmware verziójában, és emiatt általános írási stratégia mellett írja meg az adott lemezt az íród - vagy esetleg fel sem ismeri(!) -, akkor egyértelműen javulás fog mutatkozni az új firmware verzióra történő frissítéskor!
az nem kimondottan jellemző, hogy egy író az újabb firmware verzió mellett - megfelelően végzett frissítés után - gyengébb eredményt produkálna, mint a régebbi firmware verzióval... -
abyssc2
tag
Most láttam, hogy már az 1.09es FW-nél járnak, nekem gyárilag 1.07 van fent, nem igazán találtam róla leírást hogy mikkel tudna többet az új, érdemes frissítenem? Itt a fórumon láttam hogy sokan írják nagyon jó, de volt aki meg felrakta és rosszabb lett az írás meg egyebek... nem lenne rossz tudni, hogy pl. a Verbatim lemezeket(vagy átlagban a lemezeket...) jobban fogja-e írni valamivel, ha felrakom, vagy gyakorlatilag nem lesz semmiféle "észrevehető" változás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dolce Gusto
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Politika
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hardcore café
- Mikrotik routerek
- Lightyear - befektetési app
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest