- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Házimozi haladó szinten
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- OLED TV topic
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hiperFizikus
senior tag
chatgpt/ Az eredeti kifejezés az, hogy "a saját szövegszerkesztő által a helyi gépen, Wikipédián, és az Oxford Dictionaryben is keres". Tehát az említett contextuális menü olyan funkcionalitást kínál, hogy a kijelölt szöveget a helyi gépen, a Wikipédiában és az Oxford Dictionaryben is megkeresse. Tehát nem a Wikipédia felületén történik a keresés, hanem a Wikipédia tartalmát a helyi gépen vagy a böngészőben integrált módon hozzáférhetővé teszi a keresés során. /chatgpt
Ez biztató, mert lehetne vele trükközni meg spekulálni !
talál"tunk" is valamit:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Wikipédia:Keresőmotor-teszt#Mire_képes_és_mire_nemhttps://hu.wikipedia.org/wiki/Wikipédia:Keresős#Keresődoboz
, de aztán elakadtam, nem tudom hogy hogyan és merre tovább, ill. hátha valaki jobban tudja ?
-
-
hiperFizikus
senior tag
Van egy újabb elvadult ötletem az internetre és a szerverekre meg a tartalomszolgáltatókra ! De mivel mind lényegében PHP, ezért hátha tudtok segíteni .
Képzeljetek el egy egyszerűbb weblapot olyan nem nagy-céges tudástárból mint például ez is ! De úgy képzeljétek el, hogy 1 db link sincs benne, vagyis semmi kékség .
Akkor szgépes egérrel kijelölök benne néhány sort, mondjuk 15 db sort, és erre ráklikkelek a bal-egérgombommal . Megjelenik a helyi menü, ahol-amiben rákattintok az egyik menü-elemre .
Ez ezt az akciót elküldi néhány "kóser" szerver közül az egyikre, mondjuk 20 db szerver közül az ötödikhez . Ami e kijelölésem tartalmát belinkeli az ötödik szerver hozzáállásának megfelelően, és persze visszaküldi nekem .
Ezáltal egy belinkeletlen tartalmam pillanatok alatt automatikusan be lesz linkelve az elvárásaimnak és a ötödik szerver ajánlatának megfelelően .
Persze törölhetném is e belinkelést, és akár mikor újra kérhetném a másképp való újbóli belinkelését !
például legyen e 20 szerver közt a WikiPédia, a köztezaurusz, és a OSZK .
Ekkor hol a Wikipédiától hol meg a köztezaurusztól hol meg a OSZK -tól lesznek meg a linkjeim, de pillanatok alatt . -
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #21242 üzenetére
No most megtehetitek ... mobiltelefonos fájlokat is megoszthass vele .
Én nem tudom megcsinálni, már csak azért sem, mert lassú vagyok .
De fogjunk össze mi itt PHP programozás fórumozók, és csináljuk át úgy, hogy mobiltelefonos fájlok is mehessenek általa !Egyfajta házi tik-tok lehetne, cenzúra nélkül ♥
-
hiperFizikus
senior tag
https://hvg.hu/tudomany/20220706_whymp_zenei_fajlok_megosztasa_kommentelesi_lehetoseggel
Ez már egy olyan, hogy: ha letöltöd, akkor van egy saját weblapod, amit nem moderál senki, és ha nem is mindent, de zenei fájlokat oszthatsz meg vele, immár a letöltő központ befolyása nélkül .
No most megtehetitek azt, hogy ennek a kódját lemásoljátok, és úgy módosítsátok, hogy nem csak zenei, de mobiltelefonos fájlokat is megoszthass vele .
Ebben az a jó, hogy nem kell hozzá, ill. megkerülhető a webszerver tulajdonlási ismeretek ♥
A kérdésem az, hogy ez lehetséges-e, vagy megint valamit félre értettem ?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #21221 üzenetére
Utána néztem a YouTube videók között:
A Windows 7 -esen, ami nekem is van, lehet szervert letölteni .
És a kliens csak kliensként, a szerver meg szerverkén is és kliensként is működhet .
A kérdésem most az, hogy ugye a kliens oldalon vannak a böngészők, mint a Chrome is; van-e valamiféle kliens oldali böngészővel analóg, kereső valami a szerver oldalon ?
-
-
hiperFizikus
senior tag
A cél az lenne, hogy én mint kezdő amatőr csak párat ide-oda klikkelek, és az összekutyult PHP programomat elérhesse mindenki !
-
hiperFizikus
senior tag
Keresgéltem, de nem találtam meg azt a topikot amibe ezt írhatnám, ezért nyugodtan átküldhetek egy másik - még lezáratlan - topikba !
Szóval PHP-ben megírod a szerver oldali weboldaladat, a kliens oldalon JavaScriptben írod a weboldaladat, mind a szerver - mind a kliens oldalon pedig HTML kódot használsz a weboldaladon . A kérdésem, ill. a problémám az, hogy hogyan lesz, hogyan néz ki, ill. milyen a formája a gyakorlati bekötése a szerveroldali weblapodnak a városod internet szolgáltatójának izéjébe, hogy nonStop fent legyen az interneten ?
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
sztanozs #21151 üzenetére
Most épen 2 napig kavartam a kódon egy helyben, de új ötlet alapján ismét lendületbe jöttem .
A 003 verziót csinálom, de sokat markoltam benne egyszerre, de így is már kifele vagyok a felétől nézve ! Még 3 nagyobb alaki szerkezetet kell megcsinálnom hozzá, meg sok aprókat, és a diagnosztikát felhozni, meg a dokumentációját alaposabbá tenni . Így sem lesz még a funkcióknak alakjuk és paraméterlistájuk, meg a szimultán értékadás sem, de a ciklusok és az elágazások igen .
De már zavar az egyhangúsága a gépelésnek, senki sem vigasztal engem ...
-
hiperFizikus
senior tag
Egyedül marha sokáig fog tartani (tudom, én csak egy saját CMS-t akartam létrehozni, de beláttam, hogy egyedül kevés vagyok hozzá).
Így igaz . Most is elkezdtem egy egyszerű kis Huzzy szerkezetet JS-en leprogramozni . De vagy 2 napja kavarom miatta a kódot, már az idegeimre megy . Most meg kitaláltam egy újfajta megközelítést, és talán holnap leprogramozhatom vele másfél óra alatt ugyanazt .
-
hiperFizikus
senior tag
Lenne számotokra egy laikus kérdésem :
Ezt a kérdést a saját topikomban tettem fel:
https://itcafe.hu/tema/huzzy_kod/hsz_11-11.html
talán oda kellene válaszolnotok ! -
hiperFizikus
senior tag
spekulálok, teljesen zöldfülű vagyok ...
Lehet-e a PHP lap.1 és a JS+html lapok.n egyazon laptopban felépítve, internetes hálózat nélkül ?
Ekkor lehet-e, ill. van-e a JS-nek PHP-re vonatkozó utasításai ?
A PHP-vel lehet-e fájlba automatikusan adatot ki-be írni-olvasni, pl. **.txt fájl ? Azt tudom, hogy a weblapok közt lehet forgalmat generálni .
Ez egész csak buliból érdekelne, szerintetek elbírnák-e vele buliból, vagy ez anyira nehéz ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest