- Milyen monitort vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos tablet topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
hiperFizikus #21546 üzenetére
1: semmi köze a php-hoz, mert biztosan vagy lokál gépen futna, vagy a böngésződben amiben szerkeszted a szöveget a textareaban, tehát JS vagy jquery lesz inkább
2: vannak ilyen contextuális menü addonok, pl mac-en bármit kijelölök, jobb klikk és minimum google-n keres, de a saját szövegszerkesztő által a helyi gépen, wikipédián, és az oxford dictionaryben is keres, vagyis feltaláltad a meleg vzet
3: de lehet, használati mintaoltalom kérhető egy adott eljárásra, összetett megoldásra
-
Bzozoo
tag
válasz
hiperFizikus #21542 üzenetére
Hatalmas ötlet. Én beadnám a szabadalmi hivatalnak. Ők is had nézzenek egy nagyot 🤣
-
válasz
hiperFizikus #21542 üzenetére
Nem tudtam, mi hiányzik így az ünnepekre...
-
supercow
őstag
válasz
hiperFizikus #21243 üzenetére
Én nem tudom megcsinálni, [...] de fogjunk össze és csináljuk át.
Ez a tipikus "fogjuk meg és vigyétek" hozzáállás, nagyon komálom az ilyen embereket. -
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #21243 üzenetére
Hosszabban: igen, félreértetted
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #21241 üzenetére
Röviden: igen
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #21222 üzenetére
A szerver is használhatja a keresőt, csak kell hozzá API hozzáférés
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #21220 üzenetére
Ha van otthon egy folyamatosan futó gép (router, raspberry, vagy akármilyen számítógép), akkor arra simán fel tudsz húzni egy webszervert.
Ezen kívül van egy csomó szolgáltató is, akik adnak szervert és minimális tárhelyet ingyenesen vagy nagyon olcsón: [link] -
válasz
hiperFizikus #21218 üzenetére
Ha küldő szervert bérelsz (előfizetsz), akkor nincs valójában kérdés. Választasz egy Domain-t, megkapod a hozzáférést és feltöltőd a fájlokat. Innentől kezdve azok kapnak egy URL-t (domain.felségjelzés/mappád/fájlod.php) amin kereszkül elérheti bárki.
Arra azonban figyelni kell, hogy nem minden tárhelybérlő állítja be a szervert automatikusan PHP kompatibilisre, vagyis ha nem fut, meg kell keresni annak beállításait.Amennyiben saját szervert szeretnél létrehozni, azt csak HOST-olni tudod. Vagyis belső hálózati szerver mintájára lehet rácsatlakozni (server\\C\ezazamappa\ezazafájl.php). Namost, ebben az esetben ugyan bárki hozzáfér a link birtokában (persze ha aktív a host), azonban csak meg tudja nyitni, esetleg szerkeszteni, de futtatni nem. Ahhoz ugyanis szükségeltetik egy PHP Local Server, amit nem is neked, hanem az adott illetőnek kell futtatnia.
Valójában nem macera megcsinálni egyiket sem. De láthatod a két végkimenetelt. Így először is el kell dönteni, mit szeretnél: Hozzáférjenek a fájlhoz, vagy futtassák azt?
Előbbi esetre alkalmas a saját szerver.A tárhelybérlés (+ domain) árai változóak, 10+ ezertől a sokáig... A saját szerverhez nem kell erőgép, hacsak nem igen-komoly látogatóbázisra számítasz. És ott ugye már az sem mindegy, milyen a neted.
-
válasz
hiperFizikus #21216 üzenetére
Ez az érthető része. De szeretnél ehhez tárhelyet bérelni és domain-t vásárolni, vagy a saját számítógépedet áldoznád be szerverként?
-
válasz
hiperFizikus #21214 üzenetére
Ez elég nagy katyvasz, így tisztázzuk. Mi a cél? 0-24-ben saját szerverről (saját gépről) sugározni a weboldaladat?
-
válasz
hiperFizikus #21152 üzenetére
... ha-ha én is szívtam több napot egy kis ciklus eljáráson, engem se vígasztalt senki, míg kolléga 'segített' egy teljesen más elképzeléssel, így a 'magam útján' nem lettem előrébb (collection - array összevetési gubanc), ugyan a probléma meg lett oldva..
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #21150 üzenetére
Fejlessz állaptgépet és kezelj mindent kézzel. Nem tudom, most hol tart a kódod, de a regex-szel csak szívni fogsz, ha még mindig azzal próbálkozol.
-
ztsoft
őstag
válasz
hiperFizikus #21148 üzenetére
Annyi közös van a JavaScript és a PHP nyelv között, hogy mindkettőnek szüksége van egy értelmezőre (interpreter) ezzel vége is.
A JavaScript főként kliens oldalon (böngészőben), a PHP főként szerver oldalon webszerver beépülőként fut.Nem igazán értem, hogy mi értelme szimulálni a PHP parancsait, mivel maga az értelmező fut majdnem minden platformon.
Megnéztem az első (001) "verziót", de ekkora katyvaszt még nem láttam (pedig én is csak hobbi szinten programozok, HTML, JavaScript, PHP, CSS, Pascal nyelveken), a függvények nevei nem beszédesek, ahogy a változók sem.
Szerintem, elsőnek tanulj valamilyen programozási nyelvet, hogy az alapokat elsajátítod (függvények, változók, foglalt szavak, műveleti jelek, stb.), utána ha ez már megy, akkor el lehet gondolkozni saját programozási nyelven.
Egyedül marha sokáig fog tartani (tudom, én csak egy saját CMS-t akartam létrehozni, de beláttam, hogy egyedül kevés vagyok hozzá).
Sok sikert hozzá!
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #19909 üzenetére
1) Van kliens és szerver oldali JS. Szerver oldali JS kb ugyanúgy működik mint a php, tehát a kliens által megkapott HTML+szkript (legtöbbször JS) kód legenerálásában játszanak szerepet. A JS korlátozottabban, a PHP jobban hozzáfér a futtató környezethez (pl fájlok írása-olvasása) - természetesen ez konfiguráció-függő (pl php-ban tilva lehetnek bizonyos OS parancsok, így a fájlműveletek is).
https://www.php.net/manual/en/refs.fileprocess.file.php
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Formula-1
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple Watch ultra 2 49mm Natur Titanium, Új, 1 év Apple garanciával
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest