Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexterland
csendes tag
Szia!
Az oldal, ha megnyitom minden írást megfelelően jelenít meg. Ha beírok szintén semmi probléma.
Ami után elküldtem azSQL nek az üzenetet, és kiírja lentebb egy táblázatbarendezve, akkor a visszaírt üzenetben található a karakter és az is csak a hosszú ékezetnél. Az ISO-88-59-2 vel is ugyanezt műveli.A MySQLt így állítottam be:
MySQL karakterkészlet: UTF-8 Unicode (utf8)
MySQL kapcsolat egyeztetés: UTF-8 Hungarian_ciMivel az adatbázis megnyitását egy külön php végzi ezért én abba másoltam be, amit mondtál írtam egy másik üzenetet és működik köszönöm. Már csak törölni fogom ezeket...
MÁSIK kérdésSzeretnék készíteni egy kiválasztó listát, ami egy al listát jelenít meg, azon belül egy konkrét eseményt (tehát még egy allista) és azon több kiválasztható időpontot. Ezeknek egyikére felírhatja magát a felhasználó, viszont fontos lenne, hogy egy időpontra csak egyszer lehet feliratkozni, de olyan is kell, hogy akár többen is feliratkozhassanak.
hogy szemléltessem a példát:
Válassz események közül: Rendelés (választható)
ekkor megjelenik orvos: Kovács János dr. (választható)
Ekkor megjelenik: Rendelési idő: 2008.12.13 (választható)
ekkor megjelenik: Időpont: 11:00 (választható)
Név: ADJA MEG NEVÉT (Jelen esetben a beteg nevét)a másik példa:
Válassz események közül: Kirándulás
ekkor megjelenik: Hely: Pécs
Ekkor megjelenik: Időpont: 200.06.25
Név: ADJA MEG NEVÉT(Maximum 25-en jelentkezhetnek)Most sorolhatnám a példákat, a lényeg az, hogy mondjuk a két példa összehozható legyen....
-
Dexterland
csendes tag
Sziasztok!
Készítettem egy vendégkönyvet, és ezt egy SQL tárolja. Minden funkciója remekül működik, de a hosszú ékezeteket sajnos valamiért nem jeleníti meg. pontosabban így írja le az üzenőfal szót:
üzenőfal
Bár az a kiírás, és lehet, akkor meg SQL beállítás, a kérdésem végül is az, hogy a PHP jelenleg iso-8859-1 kódolásban van.
Ha átálítom UTF-8-ra akkor szinte minden magánhangzó kérdőjellé változik.Mit tegyek, hogy jól működjön?
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged