- Micro Four Thirds
- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #6567 üzenetére
A felvázolt megoldásban nekem egyedül az nem szimpi (persze ízlés kérdése), hogy ugyanabban a fájlban történik a validálás, mint amiben a form kiíratása - én pont azért tértem át inkább arra, hogy még a validálás során is redirectelgetek (még ha nem is lenne feltétlenül muszáj/praktikus sessionben tárolni az adatokat, bár nem hiszem, hogy ezen múlnának a teljesítménybeli különbségek), mert nagyon zavar, amikor egy form elküldésekor F5 (frissítés) lenyomása hatására a böngésző visszakérdez (Opera általában nem teszi), hogy elküldje-e még egyszer a $_POST-adatokat. Engem ez legalábbis felhasználóként is zavar: ha bármi miatt úgy döntök, hogy frissíteni szeretnék, és nem probléma, ha elvesztem a begépelt adataimat, akkor hadd tegyem ezt visszakérdezés nélkül.
(Bár hozzáteszem, pl. Gmailnél el nem mentett levél elküldésekor, vagy szerver felé történő függőben lévő kérés megszakítási kísérlete esetén, vagy épp a stackoverflow oldalán történő hsz.-íráskor jól jön, hogy figyelmeztet, hogy még nem mentettem/küldtem el, amit akartam. DE ez szándékos és indokolt fejlesztőoldali dolog, nem a böngésző egyéni döntése, hogy most akkor jól figyelmeztesse a felhasználót, szerintem egészen más a kettő "hangulata".)
Sok oldalon a keresőmezőkbe beírtakat is azonos oldalon dolgozzák fel, olyankor is sűrűn előfordul az F5-nyomkodásos probléma, az még zavaróbb, az ember adott esetben többször keres, mint amennyiszer mondjuk hozzászól adott oldalhoz, cikkhez, ilyenkor F5 nyomkodására mindig megakasztja a böngészést a figyelmeztető ablak a post-adatok újbólli elküldéséről.
Mostanában nagyon sokszor megpróbálom inkább AJAX-szal megoldani a dolgokat, mert az úgy szebb felhasználói szempontból, mint az egészoldalas frissülés - ráadásul akkor az F5-ös és redirectelős probléma egy része is megoldódhat, AJAX-os feldolgozásnál lehet egyből kiíratni is (máskor is lehet, de mint fentebb mondtam a Wordpress-es példát, nem túl szép a külön hibaoldal, majd visszanavigálási kényszer).
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged