Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Pont erre írta cucka: [link] --> "Extract() függvény használata nagyon nem javasolt"
És még egy, amire már cucka felhívta a figyelmet: "az empty() a 0-ra és az üres tömbre is boolean true-val tér vissza".
Tehát térj vissza az isset() használatára, hogy ne dobjon hibát, ha a felhasználó 0-t ír az adott mezőbe.
if ( isset($_POST["pix"]) && !is_numeric($pix) )Egyébként a "mennyi" szóban két n van...
Utsó kérdésedre pedig: nyilván csak akkor engedélyezd bármilyen adatbázis-művelet elvégzését, ha nincs hiba, minden szükséges adat megvan. Ez csak feltétel-ellenőrizgetések kérdése.
"Esetleg egy "brake" oldaná meg a gondomat?"
Én még brake utasításról nem hallottam.Valószínűleg a break-re gondolsz...
De amúgy nem kell break, bár tehetsz bele, ha nagyon szeretnélha nem teljesülnek a feltételek, egyszerűen nem töltöd fel az adatbázist, és kész. Feltételeket vizsgálgatsz, ha teljesül a feltétel (pl. megvan minden adat), akkor belelép az adott "utasításcsomagba" (most jobb szó nem jutott eszembe), ha nem, akkor megy a következőre.
(#3472) 8nemesis8: örülök, hogy megy, bár nem nagyon értem, miért nem az előző értéket update-eled, de a lényeg, hogy működik, és Te érted.
-
meone
tag
Még annyi lenne a problémám, hogy lehetne ezt a kódot úgy át alakítani, hogy mikor a $pix értéke mondjuk karakter akkor a hiba üzenetnél megálljon és utána már csak a formot rajzolja fel a POST-ból vissza szedett értékekkel, más adatbázis műveletet ne végezzen.
Íme a kód:
if ( !empty($_POST["pix"]) && !is_numeric($pix) )
{
echo "Hibásan van ki töltve a 4.2-es kérdés, értéke:".$pix;
}
if ( !empty($_POST["menyibe"]) && !is_numeric($menyibe) )
{
echo "<br> Hibásan van ki töltve a 30-as kérdés, értéke:".$menyibe;
}Esetleg egy "brake" oldaná meg a gondomat?
Nem vagyok annyira biztos benne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Linux kezdőknek
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Interactive Brokers társalgó
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Total War: Rome II
- Futás, futópályák
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged