Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz meone #3474 üzenetére

Pont erre írta cucka: [link] --> "Extract() függvény használata nagyon nem javasolt"

És még egy, amire már cucka felhívta a figyelmet: "az empty() a 0-ra és az üres tömbre is boolean true-val tér vissza".
    Tehát térj vissza az isset() használatára, hogy ne dobjon hibát, ha a felhasználó 0-t ír az adott mezőbe.
    if ( isset($_POST["pix"]) && !is_numeric($pix) )

Egyébként a "mennyi" szóban két n van... ;]

Utsó kérdésedre pedig: nyilván csak akkor engedélyezd bármilyen adatbázis-művelet elvégzését, ha nincs hiba, minden szükséges adat megvan. Ez csak feltétel-ellenőrizgetések kérdése.

"Esetleg egy "brake" oldaná meg a gondomat?"
    Én még brake utasításról nem hallottam. :D Valószínűleg a break-re gondolsz... :DDD
    De amúgy nem kell break, bár tehetsz bele, ha nagyon szeretnél :D ha nem teljesülnek a feltételek, egyszerűen nem töltöd fel az adatbázist, és kész. Feltételeket vizsgálgatsz, ha teljesül a feltétel (pl. megvan minden adat), akkor belelép az adott "utasításcsomagba" (most jobb szó nem jutott eszembe), ha nem, akkor megy a következőre.

(#3472) 8nemesis8: örülök, hogy megy, bár nem nagyon értem, miért nem az előző értéket update-eled, de a lényeg, hogy működik, és Te érted. :D

• meone

tag

válasz meone #3474 üzenetére

Még annyi lenne a problémám, hogy lehetne ezt a kódot úgy át alakítani, hogy mikor a $pix értéke mondjuk karakter akkor a hiba üzenetnél megálljon és utána már csak a formot rajzolja fel a POST-ból vissza szedett értékekkel, más adatbázis műveletet ne végezzen.

Íme a kód:

if ( !empty($_POST["pix"]) && !is_numeric($pix) )
    {
    echo "Hibásan van ki töltve a 4.2-es kérdés, értéke:".$pix;
    }

if ( !empty($_POST["menyibe"]) && !is_numeric($menyibe) )
    {
    echo "<br> Hibásan van ki töltve a 30-as kérdés, értéke:".$menyibe;
    }

Esetleg egy "brake" oldaná meg a gondomat? :F
    Nem vagyok annyira biztos benne.

Új hozzászólás Aktív témák