Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter Kiss
őstag
válasz
pvt.peter #11049 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam, ehhez hasonló irányt nagyobb versenyzők is követtek, nem véletlenül. Hiba lehet benne, nem próbáltam ki, igazából egy sornyi megvalósítást se akartam írni, de így talán egyértelműbb.
---
#11050, Sk8erPeter, ezt hívják ocsmány megoldásnak, no offense.
---
#11051, Soak, az OO-val még nem kerültél közelebbi barátságba, de nagy pirospont a külön header és tab-ok legyártásáért, innen már csak egy lépés a NVI (non virtual interface, én is ezt használtam).
-
Soak
veterán
válasz
Szia !
http://ideone.com/nUwsA ez megcsinálja azt kódot amit szeretnél (mármint a mellékelt kódrészletet) , egy osztály tulajdonságainak megfelelő számút, majd azok értékét beteszi magába a tabsba .
Szerk : A fül neve pedig a tulajdonság neve.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Csak azt mondom, ami hirtelen eszembe jutott, lehet, hogy lehetne még ezerszer jobb megoldással (pl. template-ezéssel).
Esetleg gyűjthetnéd egy private $tabs = array(); tömbbe a füleket (privát osztályon belüli változó), ahol a tömb kulcsai maguk a fül azonosítói lennének. Kiegészíthetnéd az addNewTabet úgy, hogy egyből a HTML-tartalmat is hozzáadod:
public function addNewTab(tabId, tabLabel, htmlContentOfTab)
Aztán lenne egy renderTabs() metódus, ami legenerálná az összes fület ciklusokkal, úgy, hogy létrehozná a megfelelő linkeket (ez egy ciklus), meg hozzácsapná az azonosítókkal ellátott diveket (ez még egy ciklus).
Az osztályon belül a private $tabs = array(); tömbbe valahogy így gyűjthetnéd ki (ami az osztályon belül így lenne elérhető: $this->tabs):
$tabs = array(
'fragment-1' => array(
'label' => 'One',
'content' => '<p>tartalom egy.............</p>'
),
'fragment-2' => array(
'label' => 'Two',
'content' => '<p>tartalom kettő.............</p>'
),
'fragment-3' => array(
'label' => 'Three',
'content' => '<p>tartalom három.............</p>'
),
);Ez csak első megközelítés, de ezt így nagyon egyszerű lenne megvalósítani. Persze gondolni kell az XSS elkerülésére is biztonsági okokból, ha WYSIWYG-jellegű admin-felület lenne a tartalom belepakolására.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- MacBook Pro M2 Pro 16 // 16/512 96%-os akkumulátor
- Dell Latitude 5580 üzleti notebook i5/16GB/256GB 1 év garancia
- EarFun Air Pro 3 White
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 8 GB-os Quadro RTX 4000 kártyák - garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2227
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3176, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest