Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• pvt.peter

őstag

válasz Peter Kiss #11054 üzenetére

Szia!

Köszönöm szépen a segítségedet, valószínűleg a te megoldásodat fogom használni.
    Még kérnék egy kis segítséget a _renderBody() illetve a _renderHeader() megírásában.
    Nem tudom, hogy hülyeség-e az amit kérdezek, de ez a kettő miért ne lehetne-e akár egyben?

(bocs, hogy nem szerkesztettem a válaszaimat, nem akartam 1 hsz-ben összesűríteni ennyi választ különböző postokra)

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Peter Kiss #11054 üzenetére

Ahtlon64+, ezt hívják kicsit nevetséges hozzáállásnak, "no offense". :D (Annyira gáz ez a "no offense", semmi értelme nincs, mert attól még a kicsit faragatlan stílusodat nem tompítod vele... :N Akkor már jobb, ha nincs mögötte semmi, mert így csak cinikus. :) )
    Nulla indoklás, nulla érvelés. Így a mondókádat semmivel nem támasztod alá, ennek megfelelő értékű is ebben a formában.
    Már a legelején mondtam, hogy a lehető legegyszerűbb megoldást okádtam ki, ami működőképes lehet, és nem igazán erőltettem meg magam, hogy gondolkodjak jobb megoldáson. Plusz mivel a srác kezdeti, kiinduló kódrészletet sem mutatott, abból indultam, ki, hogy egyszerű megoldásra vár első körben, nem egy viszonylag komplikált megoldást szeretne látni (komplikáltat értsd: át is kell nézni a kódot ahhoz, hogy értsd a működését, nem adja magát egyből, mint amit mutattam). Ennek fényében már könnyebb volt neked megmutatni a tutit, ahol OOP-síted a teljes feladatot, mindent szétbontva, ami rendben is van, de ha már úgy döntesz, oltogatsz másokat, akkor legalább arra is vegyél fáradságot, hogy alátámaszd egy kicsit az érveidet. A szakmai kommunikáció érdekében legalábbis ez elvárható, hogy ne tűnjön puszta személyeskedésnek.
    Mondjuk azt már megszoktam, hogy úgy állsz hozzá, hogy amit mondasz, az az etalon, mindenki más csak hülyeségeket beszél ("no offense"), és az jó, hogy van önbizalmad, de azért nem ártana, ha végre úgy is tudnánk kommunikálni, hogy abból nem csak a kakaskodás része marad meg, hanem egymás fejlődése érdekében vitatkozunk valamiről.

"nagy pirospont a külön header és tab-ok legyártásáért"
    Hát ez valóban egyszerűen lenyűgöző, hogy képes volt külön függvényt létrehozni rá. ;] Mondjuk annyiban jogos, hogy változhat a jQuery UI, és ahhoz, hogy jól működjön, esetleg a tabok fejlécét a body elejére kell rakni, a tartalmát meg a legvégére. ;] Na jó, ez most a gonoszkodás része volt, de amúgy nyilván jó az, hogy így külön kezelhető a kettő.
    Amúgy kicsit vicces, hogy Soak kódját magasztalod, amikor nyilvánvaló, hogy az OOP-s elveket teljesen felrúgja, szerintem az általa mutatott módon és helyen teljesen értelmetlen az osztály-leszármaztatása is, és egy nem túl jó mintát mutat (lásd pl. public változók használata).

A Te mintád kiindulásnak már jó, mondjuk érdekes lett volna többet tudni a konkrét megvalósításról, renderelésről, bár az már talán az egyszerűbb része.

====================================

(#11055) Soak :
    "Az elso kerdeaedet nem ertem."
    A $this objektumon mész végig egy foreach-csel. Megismétlem, a $this-en. Nem is mondjuk egy $this->tabs változón, hanem a $this-en. Írjam még egyszer? :D
    Az is gány, és a többit is fenntartom továbbra is (pl. public változók, stb.).

Új hozzászólás Aktív témák