- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- Házimozi haladó szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen videókártyát?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #17767 üzenetére
Igazad van maestro, az ember legyen tárgyilagos akkor is, ha épp agyf@szt kapott már
Egyszer kellett volna megadni, de még erre is lusták voltak
És igen, php/jquery, hiszen önmagában a jquery nem fog nekem eseményeket sql-be írogatni igaz? -
biker
nagyúr
azt hiszem megkattanok...
van egy vegyes rendszer, php beszélget a mysql-el, js beszélget a php-vel, adatok jönnek mennek.
MINDEN file kódolása utf-8, mysql tábla utf-8
ha beküldök js-ből a php-n át a táblába egy szót, pl Masszázs, ez kerül be: Masszázs
Ha azt kiolvasom, és visszaküldöm képernyőre Masszázs lesz
ha beírom a mysql-be Masszázs, elhal a js kódolási hibávalha viszont nem a js-ből php-n keresztül beküldött adattal keresek a táblában, akkor false lesz az eredmény, mert Masszázs != Masszázs
Hol a rákban lehetne helyre tenni a kódolást?
Minden file elején ott helyes karakterkódolás, és már kitépem a hajam. -
biker
nagyúr
válasz
Peter Kiss #17694 üzenetére
a base a /-re megvan adva
ez az alap ilyenkor, igen, különben semmi képet soha nem találna.
De ennek ellenére nem érti a mobiltömörítő az alap utat -
biker
nagyúr
Na, most olyat kérdezek, lesz nemulass...
van egy weboldal, szép linkekkel. url rewrite.
van a kedves vodafone, aki tömöríti és cacheli a képeket
és szarul...A valós linkbe beteszi a szép url-t
példák:
http://1.1.1.1/bmi/domainem/hirdetes/valami/images/logo.png
ahol valóban elérhető, az a http://1.1.1.1/bmi/domainem/images/logo.png
Minden kép addig jó, amíg a főoldalról nyitjuk meg, ahogy aloldalra megyünk, minden kép helye üres. mert tévesen beleveszi a szépurl /valtozo1/valtozo2/valtozo3 stb iránytVodafone szerint állítsuk át a telefonon, modemen az APN-t a nem tömörítősre. Hát izéljék meg, hadd ne kérjem meg az összes x ezer voafone mobilnetes usert, állítsa át a mobilját
ha valaki tud erre megoldást, dobja már ide nekem, hogy tudom már a helyi gépen utólag kicserélni az elqrt linkeket?
-
biker
nagyúr
opencart ellen tud valaki valami ütős érvet felhozni, egy fél órás nézelődés után szimpinek tűnt
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #17622 üzenetére
Nem! Ezt használja a kliens!
Én egy forintot nem adnék, egy ránézésre szabvány db kezelő elemekből összeollózott valamiért.
Ez a kinézet, mint a kulcs-soft, és a többi magára semmit nem adó (értsd legalább egyedi design-t ráhúzva) megjelenés számomra azonnali bezárást jelent.
De sajnos sokan megveszik. Nem akarok túl sok ilyen nevet leírni, de tele van velük a net. kb mind ugyanaz. még a gombok is generál kinézetűek -
biker
nagyúr
mint utólag kiderült, egy (honlap alapján) nem túl modern rendszer, szóval nem épp sap + webshop modul
De a lényeg az lenne, hogy a rendelések is ide fussanak be, és a minimum a raktárkészletet lássa, ha már nem a teljes cikklistát innen veszi.
http://x-profit.hu ezt ismeri valaki? amilyen gáz a honlapjuk, nem tudom, mit tudhat a cucc. Azt hittem minimum Ledger lesz -
biker
nagyúr
Egy spévi projekthez keresnék egy olyan webshop motort, ami tud szinte minden szokásos okosságot, mint a woocommerce és társai, de semmilyen cms-hez nem kötődik, nem alapfeltétele, hanem önállóan is telepíthető, és jól átírható a php része, és értelmes az adatok tárolása az adatbázisban, nem mint a WP+woocommerce féle hányadék, hogy mindent összevissza tárol.
Elég egyedi kérések vannak, + összekötni vállalatirányítással, ezért egyes dolgokat külön adminba is kitennék.
Ti melyiket ajánlanátok?ja, és könnyen lehessen saját designt ráírni
-
biker
nagyúr
szóval sql-t azért nem akartam bkurálni, mert ez a kedves előző fejlesztő nagyon gálánsan mindent megold egy this find all féle megoldással, hozzá csapva az összes kapcsolódó táblát, aztán a generált tömbön végigsétál.
Ha elkezdem átírni, mi az ami valóban kell abból a bi nagy tömből, akkor kereshetem, hol mit használ belőle.
Node elindultam ezen az úton, mire rájöttem, hogy tényleg át kell írni, mert rohadtul nem is a ratings táblából lopja az adatokat mikor lekérdezi, ellenben ide ír mikor értékelsz, ugyanis triggerrel avg-t számol egyből a files tábla rating mezőt upgradelve, mikor új értékelés kerül be, így kiszámolható lenne az avg rating, de közben ott a kiszámolt avg rating a másik táblában is.
Most vagy hozzácsapom a modelben a rating táblát, vagy átírom a triggert úgy, hogy mikor értékel, akkor ezek átlagát is írja be a filehoz
-
biker
nagyúr
Sokszor meg lettem már róva itt, hogy nem a legegyszerűbb, legjobb megoldásokat alkalmazom, és most is elgondolkoztam, hátha van erre is "jobb" megoldás:
Van egy nagy tömb, benne értékelések több féle képpen (több elv alapján) ezek össz átlaga és rész átlaga is kellene.
A sok kis értékelés össz átlagát relatíve jól ki tudja számolni, mivel a fő értékelések átlaga eddig is megvolt.
De az al értékelések, szempontok szerint, 6 féle szempont van, és mind a 6-nak kell az átlaga amiket a userek adtak
ezeket így adja vissza:
$totalratings[0]['Rating']['rated1'];
(a 0-1-2-3-4 tömb elemek a userek által leadott Ratingek, a rated1 az 1-es szempont)
a 0-1-2-3-4.....n elemek átlaga a rated1-re kiszámolható-e bejárás NÉLKÜL ?
vagy csak a bejárás, összeadás, osztás játszik? -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #17516 üzenetére
azért a coda kicsit több, mint "síma szövegszerkesztő"
ok, debugolni nem tud, de lefuttatja a php-t, van benne saját ftp kliens, amivel a mentés után auto publish feltölti az új fileokat, szinkronizál a serverrel, saját terminállal ssh-zni lehet a serverre, saját mysq kliens felcsatlakozik a hoston lévő sql-re, és nem kell phpmyadminnal ba...akodni, van teljes site autocomplete, nem csak fileon belül, és sorolhatnám a pregreplace kulcsokkal "jokerezve", code folding, stb
próbáltam már az eclipset, netbeanst, mind csalódás volt, kerestem a jó kis funkciókat, amiket itt megszoktam, és sorra hiányzott, vagy olyan nyakatekert eldugott helyen volt, hogy szörnyű -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #17507 üzenetére
azért használja azt, mert 49USD és nem 200EUR
és nem terheli szarrá a gépet, ahogy a kolléga mondta -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #17494 üzenetére
Coda
-
biker
nagyúr
ahha, az a vicces, nem az 1-es offszettel van baja, de hogy miért ezt írja ki?
Lehet bug?ott a tömb. 38 elem. de az utolsó "" => "" sajnos (így adja vissza a paypal PDT)
ebből a nulladik a success/fail, ezt kiemeljük, majd 1-estől bejárjuk foreach majd megy list-be explode, a key=value párok kezelésem miatt
A $linesba kerül a cürl-el hitelesítés után visszakapott válasz a paypaltólif (strcmp ($lines[0], "SUCCESS") == 0) {
array_pop($lines);
for ($i=1; $i<count($lines);$i++){
list($key,$val) = explode("=", $lines[$i]);
$keyarray[urldecode($key)] = urldecode($val);
}nos, ha az utolsó érték üres,akkor dob egy hibát 1-es offset-re. (array_pop megoldja, kidobom, mert nem kell, és máris nincs notice)
De miért mondja, hogy az 1-est nem találja? -
biker
nagyúr
Mielőtt eret vágok, segítsetek:
Van egy tömb. (paypal PDT)
array(38) { [0]=> string(7) "SUCCESS" [1]=> string(13) "mc_gross=2.00" [2]=> string(33) "protection_eligibility=Ineligible" [3]=> .............. "shipping=0.00" [37]=> string(0) "" }
A köztes részt nem írom végig, 38 eleme van a tömbnek.Notice (8): Undefined offset: 1 [APP/Controller/UsersController.php, line 846]
MIÉRT NINCS 1-es???? Megőrülök neki... -
biker
nagyúr
Így értem, pl. Nem tudtam, honnan a rákból veszi ezt az üzenetet: Site Settings Updated
Hiszen a siteSettings.ctp-ben nincs ilyen
Erre mit találok a SiteSettingsController.php-ben?<?php
class SiteSettingsController extends AppController{
public $uses = array('User','Admin','AdminMenu','SiteSetting');
var $components = array('RequestHandler', 'Cookie','Email');
public function beforeFilter() {
$this->layout='admin';
$admin_main_menu= $this->AdminMenu->find('all',array('conditions'=>array('AdminMenu.is_blocked'=>0,'AdminMenu.is_deleted'=>0,'AdminMenu.parent_id'=>0)));
$admin_sub_menu=$this->AdminMenu->find('all',array('conditions'=>array('AdminMenu.is_blocked'=>0,'AdminMenu.is_deleted'=>0,'AdminMenu.parent_id !='=>0)));
$this->set('main_menu',$admin_main_menu);
$this->set('sub_menu',$admin_sub_menu);
//pr($admin_sub_menu);
}
public function general(){
if($this->request->is('post')){
$this->SiteSetting->saveAll($this->data['SiteSetting']);
$this->Session->setFlash("<p class='alert alert-success'>Site Settings Updated</p>");
}
$settings = $this->SiteSetting->find('all');//pr($settings);
$this->set('settings',$settings);
}
}Nem épp azt kellett volna e tennie e hogy ha return success, akkor a view-ban kiír egy üzenetet?
És nem a controller küld üzenetet... -
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #17392 üzenetére
"Ez attól függ. Ha nincs külön viewmodel, ami kezeli a logikáját az adott megjelenítésnek, akkor előfordulhat ilyen kis baleset, hogy a controllerbe kerül a megjelenítési logika. Ez adott esetben megbocsájtható, mert a nézet általában valamiféle template-nyelv szokott lenni, aminél ugyanúgy nem jó, ha komplex logikai elemek, vezérlőszerkezetek kerülnek."
De van, view model files.ctp, ebben listáz kategoriankent, és forditás közben nézem, honnan szedi azt a szót???
Fordítás: úgy értem, az van beleirva, "Hello world" nem pedig __('Hello world')
Symfony sem tud szerintem igy forditani, vagy igen?
Mindent nekem kell átirni hogy a po mo fileokba kerüljön és lehessen x nyelvre fordítani -
biker
nagyúr
Tanulási célból kérdezek...
Eddig túl sok energiát az MVC-kbe meg a mindenféle framworkokbe nem fektettem, mert én magam nem tudom eldönteni, melyik miért jobb, a saját ötleteimhez meg sosem gondolkodom abban, hogy egy keretrendszerbe hogyan lehet belenyomni, hanem megoldom az ötleteim hogy olyan legyen, amit elképzelek.
Gondoltam, majd akkor barátkozok mélyebben, ha kell is valahova, hasznosíthatom.Hát most van, mert bekaptam egy "elance-on Indidai csapat elkezdte, de fél év után kifizettem, csak töltsék fel ahogy áll, és valaki majd befejezi" projektet (olcsó húsnak híg a leve ugye)
CakePHP, de hogy miben írták, az kb lényegtelen, mert alapoktól horror, és csak kérdeznék tőletek...- jogos e a szörnyülködésem, ha a controllerbe beírnak kézzel szöveget, amit meg is jelenít a weblapon?
pl PagesController.php-ben benne van egy "ha nincs kategória név, akkor $categoryName="Main Categories" féle rész? Nem az lenne a lényeg, hogy a kontroller lekéri a modelből az adatokat, amit a view megjelenít?
- és ha a az ilyenmain controllerben jquery notify ablakot is generál mint mondjuk "Success" ???
- azt már fel sem említem, hogy a több nyelvűre kért site set_locale és i18 nélkül és minden szöveg kézzel beleírva...Most nem pont az lenne az MVC lényege, hogy ne tegyék?
-
biker
nagyúr
Van arra trükk, hogy file feltöltéskor ha thumbnailt generálnék, akkor doc, xls, pdf és hasonló fileok adott oldalából is generáljon képet?
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #17282 üzenetére
Hátha megteszi, bár ahol mysql nincs, ott sanszos, hogy ez sem könnyű
Mondjuk mongodb?
Max kifekszik az ékezeteknél -
biker
nagyúr
noSQL???
-
biker
nagyúr
cakePHP használatában van itten valaki?
-
biker
nagyúr
válasz
sztanozs #17212 üzenetére
Igazabol arra gondoltam, hogy amit a sessionben tarolok, azokat az adatokat omlesztve, sozva elkodolva letarolom cookieba, de ez rovid lejaratu lenne, pl egy ora. Ha a lapot ujratoltik, nincs lejarva a cookie, akkor expire frissul, igy utolso aktivitas +1 ora lenne mindig
Ha nem el a session, de el a cookie, akkor a cookiebol kibanyaszott adatokkal visszafrissitem a sessiont -
biker
nagyúr
Tartok tőle, hogy valami megváltozott az "erőben", és valamiről lemaradtam, de kéne némi tanács.
már a harmadik tárhelyen járok úgy, hogy hiába a session max lifetime 86400 (egy nap) és hiába minden kapcsolódó beállítás, a session ID megmarad, de a tartalma "eltűnik" ezáltal a belépett állapot is úszik a levesbe.
gy.k. ugyanazt a belépéses kódot alkalmazom évek óta, és eddig jól ment, sőt, volt olyan, ahol az 1nap úgy volt értendő hogy utolsó aktivitástól 1 nap, van ahol belépéstől egy nap, már ezt sem értettem, de mostanság van, hogy mondjuk be van lépve az ember, kattingat ezerrel, és egyszercsak kivágja a belépő oldalra a rendszer
ez mondjuk 1 óra és 4 óra közt véletlenszerű idő, nem függ browser lezárástól, gép altatástól, semmitől, pukk, vége.
Eddig azért "szerettem" a sessiont, mert azt nem befolyásolja, ha letiltja a cookiekat, de ez most kicsit visszavetett.
Mitől veszhet a session tartalma, ha az id nem változik, és nincs másnak kiosztva?
Mindent így kezdek:
session_set_cookie_params(86400);
ini_set('session.gc_maxlifetime',86400);
ini_set('session.cookie_lifetime',86400);
session_start();ezt követően ugye ellenőrzöm, megvannak e az elmentett változók, ha nincs, go to login, ha igen, akkor tatalomfüggően mehet tovább (jogosultság, név, stb tárolva)
Már kínomban egyik tárhelyen saját webrootba mentek minden sessiont, és ott láttam ezt, hogy a file maga üres lesz hirtelen.
Találtam egy cikket (2009-es) ami szerint a garbage collection ha elindul a háttérben, az nézhet bizonyos adatokat szemétnek, de a javasolt beállításokkal sok változás nem történt.
ini_set('session.gc_probability', 1);
ini_set('session.gc_divisor', 1000);Ugyanúgy kiléptetett az egyik site idővel.
Mégis cookie a jó megoldás? mi a 100% megoldás? (hiába tilt mondjuk cookiet?)
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #17168 üzenetére
ok, jól néz ki
két felesleges karakter... -
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #17164 üzenetére
Köszi az extractot, de nyilván ez sem jobb semmivel, mint a régi kód, mivel a sérülékenységet hordozza, főleg a leírt sorrend esetén...
Át kell írni nem vitás
Az echonál ok, hogy ugyanaz ()-el mint nélküle, de mi vihet valakit arra, ilyet írjon le?
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #17159 üzenetére
nekiálltam egy közel 12 éves php-s kódot átírni egy rendszerben, és valamit nem értek (azon kívül, hogy még register_globals=on-al működött, és a hajam tépem, mert ha nem akarom sokáig benne hagyni a következő kódot, akkor minden oldal minden változóját át kell írjam:
if (sizeof($_SESSION)>0) { while(list($a,$b)=each($_SESSION)) { ${$a}=$b; } }
if (sizeof($_SERVER)>0) { while(list($a,$b)=each($_SERVER)) { ${$a}=$b; } }
if (sizeof($_POST)>0) { while(list($a,$b)=each($_POST)) { ${$a}=$b; } }
if (sizeof($_GET)>0) { while(list($a,$b)=each($_GET)) { ${$a}=$b; } }persze innentől mintha be lenne kapcsolva, szóval ez nem túl szerencsés... ez az egyik prioritásos tennivaló)
szóval, szerinted anno miért írhatta így a "programozó" az oldalt, hogy
echo("valami szöveg");
Mert azt értem, mi a diffi a "" és a '' közt, változó behelyettesítésileg, de a "" vs ("") diffit nem értem. és manualban se találok nyomát
Ránézésre ugyanúgy működik minden ekkor is -
biker
nagyúr
válasz
honda 1993 #17160 üzenetére
Még te sértődsz meg...
Igen, sk8terpeter stílusa kicsit nyers, de ettől függetlenül segítőkész. Te viszont nem vagy hajlandó befogadni semmit, ez sokkal bosszantóbb -
biker
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #16744 üzenetére
én payu-val csinálam ilyet, igen, ipn visszatérő üzenettel lehet igazolni hogy levonták a pénzt
-
biker
nagyúr
wordpress plugint, ami joomla (1.5) oldalt konvertál át wordpressbe, használ(t) valaki?
Mennyire jók ezek? mit kezd az oldal kinézettel? azt is átemeli valahogy? -
biker
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #16617 üzenetére
otthon is előbb lerugod az ajtót, megnézni, zárva van-e, utána veszed elő a kulcsot, gondolom
Mert ez egy kicsit ilyen -
biker
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #16545 üzenetére
crypt() + salt, vagy password_hash() ?
-
biker
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #16502 üzenetére
Most lehet páran nekem ugranak, vagy legalább elindul egy vita, de...
Az md5 NEM alkalmas jelszó titkosítására, mert nem titkosító eljárás. egy kód, ami 32 bit hosszú, akkor is, ha az input "a" vagy épp NULL, és 32 bit akkor is, ha egy 10GB-os image file ellenőrzőkóód generálás a feladat.
Ebből ered, hogy információt nem hordoz, és persze nem is visszafejthető, (de vannak md5/szó pár adatbázisok)
Ellenben kis valószínűséggel, de előfordul hogy két teljesen más karaktersornak ugyanaz lesz az md5 értéke.
A többit rád bízom, mit választasz -
biker
nagyúr
válasz
DNReNTi #15942 üzenetére
mi csináltunk ilyet, telefonkönyv meg webshop adatszippantó, curl-el bekéred az oldalt, aztán kidobod a header/footer meg a többi sallangot, csak a kért box marad, azt pedig a formázások alapján fel tudod dolgozni, akár tömbbe kiexportálni pár explode-al.
Persze
- sokáig fut
- letiltják az IP-t ami nagy terhelést okoz
ezért célszerű kiegészíteni egy free proxy ip begyűjtő scripttel, és ezeken keresztül csatlakozni, vagy limitálni percenként 10-20 oldal lekérés és/vagy óránkénti limit melléEz a megoldás nagyker részére készült, hogy ellenőrizzék a kiskereiket, mennyiért árulják a cuccaikat, nem-e szürkéznek mellé, vagy ár alatt adják
nagyjából kiskerenként meg kellett írni a feldolgozó scriptet, mert más az oldal felépítés
-
biker
nagyúr
biztos megint én vagyok a hülye, de.....
ha egy triggert létre tudok hozni myadminban, akkor ez miért nem hozza létre? ugyanazt a parancsot használom rá.
mysql_query("DELIMITER |
CREATE TRIGGER `kassza_log` AFTER INSERT ON `fitness_kassza` FOR EACH ROW BEGIN INSERT INTO `fitness_kassza_2` (osszeg,mire,reszletes) VALUES(NEW.osszeg,NEW.mire,NEW.reszletes); END;
|
DELIMITER ;
"); -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #15750 üzenetére
Entity-n ajanlottak, elsore azt hittem, csak onallo weboldal, de raleltem az apira, es 100% az ami kell
De igazabol valami sokkal egyszerubbet terveztunk"Takoltal bele" majdnem az lett
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #15748 üzenetére
Köszi, de a pixlr.com API-ban beépíthető weboldalba, és a szerkesztett képet post-al küldheti, vagy leteszi a serverükre, ahonnan curl-el leszippantom, és vissza van mentve a kép
Így a user nem tévedhet, betölti gombra/linkre, és kész, el is menti
nekem nagyon bejött -
biker
nagyúr
Keresek sürgősben pénzért megoldást, mert akit megbíztam, nem készítette el.
Képek fel vannak töltve (dropzone) a serverre.
ezekből kell kiválasztani egyet (lesz kitéve mellé gomb) ami megnyílik modal boxban vagy új ablakban, és egy böngészőbe épülő mini képszerkesztő lenne
- forgatás jobbra balra 90 fokkal
- körülvágás
- átméretezés
- ráfestés egy színnel (kimaszkolása egy területnek)Codecanyont már feltúrtam fizetős kész ügyében, de csak egy egy részt találtam, nincs egyben sehol ilyen jól.
Ez majdnem az, ami kellene, de nincs benne forgatás/méretezés: [link]Ha valakinek van rá megoldása, keressen meg privátban!
Köszi -
biker
nagyúr
válasz
DeltaPower #15696 üzenetére
Ez is suhoshinnel fut...
-
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #15694 üzenetére
értem.
Most visszaváltottam a kiszolgálón 5.2-re, szerencsére választható, 5.2, 5.3, 5.4, 5.5
de ha megemelik 1000-ről 3-4.000-re, már nincs gond, vagy a kedves ügyfél egy címre nem vesz fel 30nál több berendezést
és lesz a cím/a cím/b stb -
biker
nagyúr
válasz
Peter Kiss #15692 üzenetére
miért is nem az?
annyi ilyet hallok, már kezdek eret vágni
egy form nem csak 3 mező lehet, szerintem, van élet a login formon túl is, nem?de kérlek, tényleg, meséld el, miért nem "ésszerű" ennyi adatot átadni? (azon kívül, hogy üzemszerűen tényleg nem ennyire lett tervezve, az esetek 90%-ában 2 klíma van (kültéri, beltéri) tehát 68 form mező, 8% a VRV vagy multi kiépítés, fancoilok, folyadék hőcserélők, ahol lehet egyszerre 6-8 is, ez volt a tervezési limit, de megnyerték a megye összes iskoláját, és egy fenntartóhoz tartozik akár száz klíma is. amit lekér és szerkesztés után továbbít. Küldje egyesével??? nem, szeretné egyben elküldeni, nem 90-100 kattintással
Gondolom ez nem égbekiáltó bűn.Hadd ne tegyem már egy b...i nagy tömbbe az egészet és nyerjem ki újra a másik oldalon, bár ez is egy megoldás...
-
biker
nagyúr
már megint szívtam, mire kiderült, nem én vagyok a hülye. olyan hiba, ami előtt nézek mint a birka az újkapura, hogy ilyen nincs...
az megvan mindenkinek, hogy php 5.3 óta van egy input_max_var opció, ami default 1000, de nem úgy működik, mint a post max size limit, 2M, hogy ha nagyobb ,mint 2M akkor nem tölt fel, hanem 1000 kulcs lehet a post/get vars-ben, és ha ennél több, akkor eldobja(!!!!) a plusz értékeket, és meghagyja a többit.
Van egy crm rendszerem, amibe az egyik ügyfélhez a szokásos 3-5-10 klíma berendezés helyett 93 klíma került fel, és csak az első 34-re tudtunk munkát szervezni.
Akármennyi ügyfél akármennyi klímája jó, ennél nem, mondom ilyen nincs
Debugolás közben észreveszem, hogy a post var számolása mindig 1000-nél megáll, holott klímánként 27-28 form mező kerül küldésre (munka, dátum, ki megy, stb stb) és 34-35 klímáig elmegy, onnan semmit nem nyomtat ki. mert ELTŰNT a post végeAzért ez elég hülye működés, hogy nem hibát dob, hanem csendben levág.
Ja, és ini_set-el nem módosítható -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #15605 üzenetére
Az már a kínteszt volt, hogy nem hiszem el, hogy a pdo rossz, és kipróbáltam így is
-
biker
nagyúr
<link rel="shortcut icon" href="#" type="image/png">
Hogy a rohadás vigye el
ez duplikálta az oldaltöltést
elnézést a szemetelésért -
biker
nagyúr
Érdekes, ilyet még nem láttam, nem tudom, hogy tehet ilyet, de...
kétszer fut le az index.php (jelen esetben index.tpl.php a template miatt a neve)
ebben a sablonban (Adminex from themeforest) hibás, ugyanez a script máshol működik, ezen a táron másik sablonnal is jóMost debugoltam, és az időnézetben találtam egy ilyet, hogy ugye indul a lekérési folyamat az index.tpl.php-vel, majd jönnek a css-ek, js-ek, stb, és a sor végén ismét az index.tpl.php lefut újra valamiért
Ez mi a frászért lehet? (kivágtam a többi sort, hogy kiférjen)
[link] -
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #15600 üzenetére
már ennyire lefaragtam a "kódot" hogy lássam, hol hibázik, tehát nehéz ennél többet kiírni.
a microtime eltérés és az új id azt mutatja, kétszer fut le a query, holott egyszer írom le.ha csak ennyit írok a config.php-be, amit egyszer includeolok a lap alajén
$kapcsolat = mysql_connect( "$host", "$sql_felhasznalo", "$sql_jelszo" );
mysql_select_db( $adatbazis, $kapcsolat ) or die (mysql_error());
mysql_query("set names 'utf8'");
mysql_query("INSERT INTO log (l_ID,l_time,l_uid,l_text,l_dump,l_ip) VALUES ('',CURRENT_TIMESTAMP, '12', '".basename($_SERVER['PHP_SELF']).microtime()."', 'nincs dump', 'nincsip')");akkor is két sor jelenik meg a táblában
ID 7
SQL idő 2014-05-03 14:48:40
12
index.tpl.php: microtime: 0.50981100 1399121320
nincs dump
nincsip8
2014-05-03 14:48:40
12
index.tpl.php: microtime 0,4 s eltéréssel: 0.97117400 1399121320
nincs dump
nincsip -
biker
nagyúr
ez a kód a következőt csinálja pl:
<?php
mysql_query("INSERT INTO log (l_ID,l_time,l_uid,l_text,l_dump,l_ip) VALUES ('',CURRENT_TIMESTAMP, '12', '".basename($_SERVER['PHP_SELF']).microtime()."', 'nincs dump', 'nincsip')");
$stmt = $db->query("SELECT * FROM log LEFT JOIN users ON log.l_uid=users.u_ID ORDER BY log.l_time DESC;");
foreach ($stmt as $row) {
echo "<tr class=\"gradeA\"><td>".$row['l_time']."</td><td>".$row['l_ip']."</td><td>".$row['l_text']."</td><td><button class=\"btn btn-info popovers\" data-trigger=\"hover\" data-placement=\"left\" data-content=\"".$row['l_dump']."\" data-original-title=\"var_dump (post, get)\"><i class=\"fa fa-eye\"></i></button></td><td>".$row['u_name']."</td></tr>";
}
?>beír egy sort a naplóba, majd kiír egy sort a dynamic datatables-be, és UTÁNA még egyszer includeol
refresh: beír egy sort, majd már 3 sort ír ki, majd egy negyediket utána
refresh, beír egy sort, kiír 5 sort, majd még egy sort beírmegkattanok
-
biker
nagyúr
Teljesen olyan, mintha az oldal lefutása után még egyszer lefutna a query.
Berakom a lap elejére a naplo_beir('hello world text','másik szöveg'); szöveget, majd kilistázom a tábla tartalmát, egy sor van benne, de ha megnyitom myadminnal, vagy a sor törlése után ráfrissítek, még egyszer ott van a beillesztés, új id-vel, új idővel -
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #15596 üzenetére
azt csak azért raktam bele, látható legyen, mindkettő hívás esetén duplikál.
egy insert pdo-val, egy insert régi mysql_queryvel, és id szerint így jön sorba:
pdo
mysql_
pdo
mysql_egyszer hívom meg
-
biker
nagyúr
Ma esküszöm megkattanok
Írok egy új rendszert, és amikor beírok az adatbázisba, mindent kétszer ír be
mindent kétszer ír beÉs konkrétan látom, két külön időben, de tuttira egyszer hívom meg.
Külön szép, hogy a pdo és a mysql_query is duplikál, megőrülök..Bemenet (egy pdo, egy mysql_query):
function naplo_beir($text,$var_dump)
{
global $db;
$naplo_datum=date("Y-m-d H:i.s");
$user_id=$_SESSION['user_ID'];
if(!$user_id)$user_id="";
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$query="INSERT INTO log (l_ID,l_time,l_uid,l_text,l_dump,l_ip) VALUES ('',CURRENT_TIMESTAMP, :user_id, :text, :dump, :ip)";
$stmt = $db->prepare($query);
$stmt->bindParam(':user_id', $user_id, PDO::PARAM_INT);
$stmt->bindParam(':text', $text, PDO::PARAM_STR);
$stmt->bindParam(':dump', $var_dump, PDO::PARAM_STR);
$stmt->bindParam(':ip', $ip, PDO::PARAM_STR);
$stmt->execute();
return true;
}
mysql_query("INSERT INTO log (l_ID,l_time,l_uid,l_text,l_dump,l_ip) VALUES ('',CURRENT_TIMESTAMP, '12', '".microtime()."', 'nincs dump', 'nincsip')");Kimenet(4 sor):
41
2014-05-03 13:45:56
12
0.91616400 1399117556 <<<microtime idő!
nincs dump
nincsip
42
2014-05-03 13:45:56
0
üzenet
vardump ide
84.236.57.188
43
2014-05-03 13:45:57
12
0.45701500 1399117557
nincs dump
nincsip
44
2014-05-03 13:45:57
0
üzenet
vardump ide
84.236.57.188Ötlet?
-
biker
nagyúr
a többiek gondolom azért nem tudnak helyes választ adni, mert qrvára nem mondod el, szerinted mi a jó sorrend?
a computer NEM GONDOLATOLVASÓ, hanem végrehajtja az utasítást
az utasítás jelenleg csökkenő rendezés
ez azt jelenti, pont egyezés esetén a következő feltétel szerint csökkenő elv szerint rendez, tök helyesen ÁBC szerint csökkenőben.Neked meg "gondolom" más lenne helyes, pl pontegyezés esetén több rugott gól, az is egyenló több akármifasssom szerint
Le kell írni, mit szeretnél, ez igaz a számítógépre, és ide a fórumra is!
-
biker
nagyúr
válasz
TomyLeeBoy #15557 üzenetére
Eloszor is \n nem /n
Masodszor nl2br($string); -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #15533 üzenetére
Nem akarod tudni, jobb a békesség
Köszi
És khük mindenkinek -
biker
nagyúr
kérdés, tudom, hülye kérdés: egy tömb KULCS hány karakter lehet? 256?
-
biker
nagyúr
válasz
laceeeboy #15212 üzenetére
mivel ezt tanulod, nem megoldást adnék, hanem leírást
a LIMIT után egy tól ig változók használata javasolt esetleg
aztán url-ben átadod a tól ig változókat, ez ugye első betöltéskor nem létezik, tehát kezelni kell azt is, ha nincs semmi, akkor tól=0 ig=3
aztán kiteszel egy következő linket ahol paraméter tól=3 ig=3 (mert ugye mettől hány darab)Másik, ha teszel lapozót, akkor mondjuk jqueryvel, de ekkor nem tehetsz bele limitet, mindent le kell kérni, betolni a jquerybe, és ott megadni hány darabot jeleníthet meg és hány lapozó legyen
erre 10000 példa van, akár dynamic table, vagy bármi
-
biker
nagyúr
válasz
csabyka666 #15153 üzenetére
nem, le is írtam, mi a különbség
-
biker
nagyúr
válasz
csabyka666 #15142 üzenetére
neked a MATCH AGAINST páros kell, nem a LIKE különböző variánsai, szerintem...
És ez rendezhető relevancia(score) szerint -
biker
nagyúr
válasz
trisztan94 #15134 üzenetére
közben majd egyszer remélem lesz benne ftp server lista mentése, mert mind a 70-80 cimet nem tudom fejből
ez így elég sovány... -
biker
nagyúr
válasz
trisztan94 #15134 üzenetére
ok, csak pár hónapja kerestem ilyet, nem találtam. azt hiszem összesen volt 23 plugin a listán bracketshez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crucial 240GB SSD eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest