Hirdetés
- Elengedte az AI gyorsítóinak kínai eladásait az NVIDIA
- Háremet tartana az adattárolókból a Chieftec letisztult dizájnú háza
- Zsebre vágható Keychron billentyűzet a gyakran úton lévőknek
- Formálisan, de hivatalosan bejelentette a Clearwater Forestet az Intel
- Gyorsjavítást kapott a visszavont, majd újra kiadott GeForce driver
- Az eddigi legolcsóbb, 3D V-Cache-t használó CPU-ját hozta forgalomba az AMD
- Gyorsjavítást kapott a visszavont, majd újra kiadott GeForce driver
- OLED monitor topic
- Meghozta a régóta várt asztali Ryzen APU-kat az AMD
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- Háremet tartana az adattárolókból a Chieftec letisztult dizájnú háza
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Az iskolában nem tanították, hogy hogyan kell gráfokat és azon belül fákat reprezentálni?"
Most mit kötekszel?
Nem arról volt szó, hogy fingom sincs, mi az a gráf vagy fa, hanem arról, hogy jelen esetben Te hogy oldottad meg a gyakorlatban. Nyilván az egyetemen vagy máshol tanított elméletet csak akkor tudod összekapcsolni a gyakorlattal, ha erre szolgáló feladatot minimum egyszer megoldottál. Az meg még akkor sem biztos, hogy elsőre eszedbe jut, amikor az triviális. Jó, most mondhatod, hogy de neked igenis elsőre eszedbe jutott, de talán ne hasonlítsuk össze a Te webfejlesztésben és programozásban szerzett tapasztalatodat az enyémmel, ahhoz képest én valszeg csúfosan le vagyok maradva... 
Szóval érted, ha már akár egyszer láttam olyan megoldást, ahol végre azt érezhetem, hogy az egyetemen vagy akárhol oktatott elméleti dolgok közül tudom hasznosítani a tudást, akkor a homlokomra csapva mondhatom azt, hogy "nahát, akkor ezt az elméleti hátteret erre a feladatra is le lehet képezni!" És onnantól könnyebben megy."Pedig eddig is erről volt szó."
Valóban...
"A menü és a menü tartalom táblák között 1:n típusú reláció van. Ha n:m reláció lenne, akkor lenne szükség kapcsolótáblára. Ezt sem tanították az iskolában?"
Ismét kötekedés...de inkább elengedem a fülem/szemem mellett...
A kérdés oka az volt, hogy először úgy képzeltem, hogy a language táblát is azért kell joinolni, mert mondjuk úgy kérdezel le, hogy "... WHERE language.name='en';", és akkor tényleg kellett volna joinolni, mivel akkor különben honnan szeded a nevet? De persze rájöttem, hogy csak simán azonosítószám alapján kérdezel, én meg úgy gondoltam, hogy név (hu, en, de, es, stb.) alapján kissé könnyebb beazonosítani adott nyelvet...
"A file-os megoldás azért jó, mert tudsz olyan oldalt készíteni, amelynél a megrendelő saját maga szerkeszthetik a menüt és a menüpontok tartalmát, mégsincs hozzá szükség adatbázisra."
Igen, viszont így megnő az esélye annak, hogy elcseszi a fájlt, és ha nem ért a HTML-hez, akkor néz, hogy miért nem működik. Mondjuk ha úgy van megoldva a dolog, hogy ne legyen benne HTML, hanem mondjuk csak soronként elválasztva a menüpontok, behúzással az almenüpontok, a menüpontokhoz tartozó tartalom meg különálló fájlokban, csupán a fő szövege, vagy valami más megoldással kerülik el a gányolás lehetőségét, akkor ilyen para nincs, de akkor meg már iszonyat macerásnak látszik az egész.
Akkor meg már mondjuk az a kérdés is felmerül, hogy miért is ne használjunk adatbázist a saját életünk megkönnyítésére, és alakítunk ki egy jó admin felületet a megrendelőnek, ahol sokkal szebb felületen tudja szerkesztgetni a menüpontokat és a belső tartalmat. Persze azt is alá lehet támasztani, hogy miért ne, ha akarjuk, de minek.

Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warships
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Futás, futópályák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Az eddigi legolcsóbb, 3D V-Cache-t használó CPU-ját hozta forgalomba az AMD
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Apple iPhone 17 - alap
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ZOTAC RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 Twin Edge Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- Ideapad 330-15ICH 15.6" FHD i5-8300H GTX 1050 12GB 250GB NVMe +1TB HDD magyar bill gar
- Samsung Galaxy Watch 4 Classic 42mm, GPS, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro 45mm, GPS, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4638
- Használt Hikity SH3AM5HI Carplay és Android Auto multimédia kijelző / 12 hó működési garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GeForce RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem arról volt szó, hogy fingom sincs, mi az a gráf vagy fa, hanem arról, hogy jelen esetben Te hogy oldottad meg a gyakorlatban. Nyilván az egyetemen vagy máshol tanított elméletet csak akkor tudod összekapcsolni a gyakorlattal, ha erre szolgáló feladatot minimum egyszer megoldottál. Az meg még akkor sem biztos, hogy elsőre eszedbe jut, amikor az triviális. Jó, most mondhatod, hogy de neked igenis elsőre eszedbe jutott, de talán ne hasonlítsuk össze a Te webfejlesztésben és programozásban szerzett tapasztalatodat az enyémmel, ahhoz képest én valszeg csúfosan le vagyok maradva...