- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Az iskolában nem tanították, hogy hogyan kell gráfokat és azon belül fákat reprezentálni?"
Most mit kötekszel?Nem arról volt szó, hogy fingom sincs, mi az a gráf vagy fa, hanem arról, hogy jelen esetben Te hogy oldottad meg a gyakorlatban. Nyilván az egyetemen vagy máshol tanított elméletet csak akkor tudod összekapcsolni a gyakorlattal, ha erre szolgáló feladatot minimum egyszer megoldottál. Az meg még akkor sem biztos, hogy elsőre eszedbe jut, amikor az triviális. Jó, most mondhatod, hogy de neked igenis elsőre eszedbe jutott, de talán ne hasonlítsuk össze a Te webfejlesztésben és programozásban szerzett tapasztalatodat az enyémmel, ahhoz képest én valszeg csúfosan le vagyok maradva...
Szóval érted, ha már akár egyszer láttam olyan megoldást, ahol végre azt érezhetem, hogy az egyetemen vagy akárhol oktatott elméleti dolgok közül tudom hasznosítani a tudást, akkor a homlokomra csapva mondhatom azt, hogy "nahát, akkor ezt az elméleti hátteret erre a feladatra is le lehet képezni!" És onnantól könnyebben megy."Pedig eddig is erről volt szó."
Valóban..."A menü és a menü tartalom táblák között 1:n típusú reláció van. Ha n:m reláció lenne, akkor lenne szükség kapcsolótáblára. Ezt sem tanították az iskolában?"
Ismét kötekedés...de inkább elengedem a fülem/szemem mellett...
A kérdés oka az volt, hogy először úgy képzeltem, hogy a language táblát is azért kell joinolni, mert mondjuk úgy kérdezel le, hogy "... WHERE language.name='en';", és akkor tényleg kellett volna joinolni, mivel akkor különben honnan szeded a nevet? De persze rájöttem, hogy csak simán azonosítószám alapján kérdezel, én meg úgy gondoltam, hogy név (hu, en, de, es, stb.) alapján kissé könnyebb beazonosítani adott nyelvet..."A file-os megoldás azért jó, mert tudsz olyan oldalt készíteni, amelynél a megrendelő saját maga szerkeszthetik a menüt és a menüpontok tartalmát, mégsincs hozzá szükség adatbázisra."
Igen, viszont így megnő az esélye annak, hogy elcseszi a fájlt, és ha nem ért a HTML-hez, akkor néz, hogy miért nem működik. Mondjuk ha úgy van megoldva a dolog, hogy ne legyen benne HTML, hanem mondjuk csak soronként elválasztva a menüpontok, behúzással az almenüpontok, a menüpontokhoz tartozó tartalom meg különálló fájlokban, csupán a fő szövege, vagy valami más megoldással kerülik el a gányolás lehetőségét, akkor ilyen para nincs, de akkor meg már iszonyat macerásnak látszik az egész.
Akkor meg már mondjuk az a kérdés is felmerül, hogy miért is ne használjunk adatbázist a saját életünk megkönnyítésére, és alakítunk ki egy jó admin felületet a megrendelőnek, ahol sokkal szebb felületen tudja szerkesztgetni a menüpontokat és a belső tartalmat. Persze azt is alá lehet támasztani, hogy miért ne, ha akarjuk, de minek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- További aktív témák...
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Motorola Razr 50 256GB 12 hónap garanciával
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest