Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #3774 üzenetére
Oké.
Az igaz, hogy nem szabad keverni a kettőt, de én pl. megmondom őszintén, nem tudom, hogy PHP-vel való megoldás esetén hogy lehetne elkerülni azt, hogy pl. a <title> rész úgy változzon, hogy nincs benne legalább egy <?php echo $title; ?>, vagy ehhez hasonló...
(JavaScripttel is meg lehet oldani a címváltoztatást, és akkor nem kell belerakni, de itt most a PHP-s megoldás a kérdés.) Gondolom ez nem igazán elkerülhető. De itt nyilván arra gondoltál, hogy akkor a szükséges feltételvizsgálatokat, változók beállítgatását meg hasonlókat végezzem el még a <html> kiíratása előtt, ne a kiíratás közben, ugye? Mert akkor egyetértek, de az előbbit tényleg csak azért írtam meg úgy, ahogy, hogy látható legyen, mit miért teszek be oda, ami esetleg teljesen kezdőnek nem triviális.
Amúgy az include-olásokra vonatkozó feltételvizsgálatokat szerintem nem mindig kell elválasztani, mert adott esetben épp akkor lesz nehezebben áttekinthető a kód, nem? Legalábbis gondolom a betöltés gyorsaságán vagy a script lefutásán semmit nem javít, ha esetleg már az elején megvizsgálgatom, hogy melyiket is kéne include-olni (pl. ha egy $_GET változótól teszed függővé). De cáfolj meg, ha nem így van.
(nekem is bőven van még mit tanulnom, én is kezdő vagyok, ezért jó, ha ezeket elmondjátok)
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Felrobbant a Pixel Fold Zack Nelson kezében
- Tényleg nem biztos, hogy lesz Galaxy S26 Edge
- Autós topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Leadtek belső tévétunerek
- További aktív témák...
- PCLab Mini M-218 i3 14100F / 16GB DDR5 / GTX 1650 halk, profin összeszerelt DDR5 build
- TÖBB DARAB ELÉRHETŐ!!! HP USB-C Dock G5 univerzális üzleti dokkoló
- Latitude 5531 15.6" FHD IPS i7-12800H MX550 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM - Újszerű -
- - Új - Nikon D7500 fényképezőgép - Új -
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3425, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3464, 96% Akkumulátor
- Lenovo E490 Notebook i7/16/500
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest