Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • don_peter

    senior tag

    Kedves fórumozó kollégák!
    Olyan kérdésem lenne, amely a speciális (ékezetes) karaktereket érinti.
    Van egy API, amellyel tanulásként vacakolok, egy adatbázis lekérdezés van benne, amelyet szeretnék json struktúraként átadni egy alkalmazásnak.
    A gond az, hogy ha valamilyen speciális karaktert tartalmaz (pl. ékezetes betűk) egy-egy mező, akkor annak a mezőnek a struktúrában NULL lesz az értéke és az alkalmazás, amellyel fel akarom dolgozni az adatokat keresztbe áll.
    Adatbázis lekérdezés elégé egyszerű:
    SELECT nev, leiras FROM emberek LIMIT 10
    Aztán jöhet a json struktúra:
    json_encode($records);

    Arra rájöttem, hogy még mielőtt json-ak átadom a $records tömböt, kellene bejárni és minden hol, ahol van speciális karakter (ékezetes karakter) azt kicserélni a megfelelő utf kódra, de akár hogy próbáltam eddig, valamiért nem változott meg, nem írta felül az értéket. Nem szedtem külön a recordot, magában akartam megoldani.

    Aztán eszembe jutott, hogy ezt esetleg lekérdezésnél is meg lehet oldani, de az meg nem volt szép és valamiért SQL felületen működött, de szerveren futtatva már nem.
    SQL REPLACE(mezo, mit, mire)
    Aztán ha több karaktert kell cserélni, akkor ennek ismétlése annyiszor, ahány karakter érintett SQL REPLACE(REPLACE(REPLACE(mezo, mit, mire), mit2, mire2), mit3, mire3)
    Kérném a segítségeteket, hátha van valakinek egy kitapasztalt és jól működő megoldása erre a problémára.
    Köszi előre is.

    ----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----

Új hozzászólás Aktív témák