- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #16315 üzenetére
Van magyarra fordított PHP-doksi is:
http://szabilinux.hu/php/function.preg-quote.htmlAz a lényeg, hogy ha a stringed tartalmazhat olyan karaktereket (mint a dollárjel ($), csillag (*), pont (.), stb.), amelyek egy reguláris kifejezésben speciális jelentéssel bíró karakterként értelmezhetők lennének, akkor előtte ezeket egy backslash-sel (\) escape-elni kell (hogy ne rontson el pl. egy egyébként jól megírt reguláris kifejezést, hogy valamilyen substringben vannak "félreértelmezhető" karakterek); pont ezt csinálja ez a függvény.
Remélem, így nagyjából érthető.(#16311) :
Nem tudok ilyen egész konkrét doksit, de Dunát lehet velük rekeszteni, én annak idején össze-vissza gugliztam mindenféle regexpekkel kapcsolatos olvasmányért, és jó sok gyakorlás után ráállt az agyam. Tényleg nem egy kétperces valami, amit csak úgy megért az ember, rá kell állítani magadat, de ez nyilván nem csak úgy megy, ha sokat olvasgatsz (nyilván az se árt), hanem ha ki is próbálgatod egyesével a különböző eseteket. Voltak különböző feladatok, amikhez nagy hasznát tudtam venni a regexpeknek, így jó gyakorlati feladatok voltak.Nagyon sokat segít egyébként a RegexBuddy (elmagyarázza a reguláris kifejezést, nagyon hasznos!), a RegExr, Regex101, RegexPal, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Fujitsu T936 Convertible: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest