- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Az MSI legfrissebb grafikus kártyái push-pull hűtést kaptak
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
pakriksz #14968 üzenetére
"Mint írtam, ha nincs benne azonos sor, akkor hozzá kell adni! Így az update nem jó ide."
Bocs, igazad van, én voltam a hülye, kevertem a REPLACE INTO ... SET ...-szintaktikával...Ami egyből be is illeszti az új sort, ha nincs olyan még.
De tulajdonképpen előnyt nem hoz ahhoz képest, amit most használsz, szóval a korábbit, amit írtam az UPDATE-tel kapcsolatban, inkább felejtsd el, bullshit, visszavonom."» "INSERT INTO stats (ip, user, downloads) VALUES (:userip, :user, 1)
ON DUPLICATE KEY UPDATE downloads = downloads + 1"
Erre már ír hibát, méghozzá hogy "You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ':userip, :user, 1) ON DUPLICATE KEY UPDATE downloads = downloads + 1' at line 1""
Azért az jó, hogy kihangsúlyoztam, hogy ezt direkt PDO prepared statement-es szintaktikával írtam, és hogy nézd meg, amit itt írtam...
Nyilvánvaló, hogy ez így nem fog működni, amíg nem megfelelő módon használod.
A :userip-nek és a :user-nek a query-ben szükséges egy megfeleltetés, értéket kell adni neki a query előkészítése után, így működnek a prepared statementek. Előnyük, hogy az SQL Injection általuk nem lehetséges.
Direkt azért linkeltem be azt a hsz.-emet, mert ott írtam példákat, hogy lehet átírni PDO-sra a lekéréseket.De akkor berakom neked ide is, a saját példádhoz igazítva (ha el nem írom):
// csatlakozás
$db = new PDO(
'mysql:host=localhost;dbname=test_db', // test_db-t módosítsd a megfelelő adatbázisnévre
'root', // módosítsd
'1234', // módosítsd
array(
PDO::MYSQL_ATTR_INIT_COMMAND => 'SET NAMES UTF8;', // egyből UTF-8-ra fogja állítani kapcsolódás után a karakterkódolást
PDO::ATTR_ERRMODE => PDO::ERRMODE_EXCEPTION, // kivételeket fog dobálni probléma esetén
)
);
$query = 'INSERT INTO stats (ip, user, downloads) VALUES (:userip, :user, 1)
ON DUPLICATE KEY UPDATE downloads = downloads + 1';
$stmt = $db->prepare ( $query );
$stmt->bindValue( ':userip', $userip );
$stmt->bindValue( ':user', $user );
$stmt->execute();ez fog dobni egy exceptiont, amit try-catch-blokkal kellene lekezelned. A [B]rowCount[/B]-metódusra ez vonatkozik:
http://hu1.php.net/manual/en/pdostatement.rowcount.php#109891
"Daniel Karp ¶1 year ago
Note that an INSERT ... ON DUPLICATE KEY UPDATE statement is not an INSERT statement, rowCount won't return the number or rows inserted or updated for such a statement. For MySQL, it will return 1 if the row is inserted, and 2 if it is updated, but that may not apply to other databases."Tehát ha a korábbi kód után írsz egy ilyet:
$affected_rows = $stmt->rowCount();
Akkor ezek szerint MySQL esetén az $affected_rows 1-et fog tartalmazni, ha új sor lett beszúrva, illetve 2-t, ha update-elve lett egy korábban már beillesztett sor.
Így ellenőrizheted, mi a query-d eredménye.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Xbox Series X|S
- Netfone
- RTX 3060 TI játék csúnyaságok (Stalker 2, Manor Lords)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Call of Duty WW2 PS4 játék
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD RX6600 8GB!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256gb - Karc mentes, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512gb - Újszerű, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 Pro 128gb - Szép állapot , Akku 100%, Apple garancia, akár beszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest