Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz lakisoft #10140 üzenetére

"Biztonsági kérdésekben mennyire jó a php?"
    Szerintem nem túl jó a kérdés, a biztonsági tényezők számtalan dologtól függnek. A rendszered nagyjából annyira lesz biztonságos, amennyire azzá teszed, amennyire szűröd a rosszindulatú támadásokat (amennyire paranoiás vagy); de hiába tekinthető biztonsági szempontból viszonylag jónak az alkalmazásod, ha pl. a webszerver beállításai ilyen tekintetben rosszak.

Ugyanígy a PHP-t sem biztos, hogy jó összehasonlítani a Java-val; ha igazán komoly rendszert akarsz, akkor mondjuk én személy szerint nem a PHP-hoz fordulnék.
    De minden attól függ, hogy neked mik az igényeid, adottságaid, mit tudsz megfizetni, stb.
    Teljesen biztonságos nyilván soha nem lesz egy rendszer, mert maga a biztonság csak egy cél, amit sosem lehet elérni, mégis törekedni kell rá.

Egy PHP-alapú webshopot is lehet jó esetben viszonylag biztonságosan üzemeltetni, ha folyamatosan felrakod a biztonsági foltozásokat (amint kiderül, hogy van), stb., de ha open source webshopról van szó, akkor nyilván ismertek lehetnek a bugok, biztonsági lyukak is...

Nem egyszerű a kérdés, de az tény, hogy a Java (vagy C#, stb.) nem ad lehetőséget olyan szintű tákolásra és gányolásra, mint a PHP.

Ha van lehetőséged Java- vagy C#- vagy ehhez hasonló alapokon működtetni az oldaladat (tehát PHP-nál jóval komolyabb nyelveket tudsz alapul venni), akkor én inkább ezt az utat választanám a PHP helyett.

Új hozzászólás Aktív témák