- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Ismét minimalista miditorony érkezett a Fractal Design műhelyéből
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Digital Fingerprinting: Így buktat le a böngésződ a neten - Tech Percek #18
- Prezentálta PCI Express 6.0-s SSD-vezérlőjét a Silicon Motion
- Amazon Kindle
- OLED TV topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen processzort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrSoul
őstag
Sziasztok!
Elnézést, nem akarok OFFolni, de itt tapasztaltam a topicban valamit, és rá szeretnék kérdezni.
Van, hogy az ember szeretne csinálni valamit (mint pl. én), akár PHP-ben (vagy akár JavaScriptben), utána kezd nézni (mert még egyiket sem ismerem), kér tanácsokat, mint itt néhányan, de aztán (mondjuk ez nem velem történt) olyan tippeket is kap, hogy ''X helyről töltsd le ezt az ingyen scriptet! Van még 10000!''
Hát ez az! Én is ismerem pl. az Evrsoft 1stPage2000 programját, és tudom, hogy nagyon jópofa skriptek is vannak, melyek igen ''pofássá'' tehetnek egy weboldalt.
Csak itt van (lehet, hogy csak nálam) egy elvi kérdés: hogy én szeretném csinálni, én szeretnék rájönni. De azt is tudom, hogy a programozóknál elv, hogy amit valaki már megírt, azt ''tilos'' újra megoldani, mert fölösleges. Ez abszolut logikus, ez biztosítja az előrehaladást, de akkor inkább töltsem az időmet kereséssel, hátha találok X fajta Scriptet? Mert a neten biztos millió ilyen van, sokan alkotnak. Az is lehet, hogy sokan így ''programozók'' cégeknél (akár híreseknél is), hogy közben azt nézik, hogy mi létezik már, aztán csak egy jó kis Ctrl+C és -> Ctrl+V ?
Tudom, hogy azért ismerni is kell a nyelvet, hogy tudja az ember nagyjából, hogy mit hová kell illeszteni. De az se mindegy, hogy valaki azt mondja: ''Heuréka! Megoldottam a problémát!'' -> és lehet, hogy már hetek óta mindenütt ez foglalkoztatta, vagy hogy valaki fogjamagát, 1-2 napon át keresgél a neten, és meg is találja a megoldást, esetleg kicsit adaptálja.
Ez utobbinál lehet erre azt mondani, hogy:'' Írtam egy programot! Ezt én csináltam!'' Mert én nem tudnám ezt mondani, de akkor semmire se fogok talán jutni. Bele fogok bonyolódni: hogy álljak hozzá a dologhoz? Hogy azt mondhassam (pl. egy weblapra) : ''Ezt én csináltam!''
PErsze nem Dreamwaverrel!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Futás, futópályák
- PlayStation 3
- Amazon Kindle
- EAFC 25
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Revolut
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest