- Milyen RAM-ot vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrSoul
őstag
Sziasztok!
Elnézést, nem akarok OFFolni, de itt tapasztaltam a topicban valamit, és rá szeretnék kérdezni.
Van, hogy az ember szeretne csinálni valamit (mint pl. én), akár PHP-ben (vagy akár JavaScriptben), utána kezd nézni (mert még egyiket sem ismerem), kér tanácsokat, mint itt néhányan, de aztán (mondjuk ez nem velem történt) olyan tippeket is kap, hogy ''X helyről töltsd le ezt az ingyen scriptet! Van még 10000!''
Hát ez az! Én is ismerem pl. az Evrsoft 1stPage2000 programját, és tudom, hogy nagyon jópofa skriptek is vannak, melyek igen ''pofássá'' tehetnek egy weboldalt.
Csak itt van (lehet, hogy csak nálam) egy elvi kérdés: hogy én szeretném csinálni, én szeretnék rájönni. De azt is tudom, hogy a programozóknál elv, hogy amit valaki már megírt, azt ''tilos'' újra megoldani, mert fölösleges. Ez abszolut logikus, ez biztosítja az előrehaladást, de akkor inkább töltsem az időmet kereséssel, hátha találok X fajta Scriptet? Mert a neten biztos millió ilyen van, sokan alkotnak. Az is lehet, hogy sokan így ''programozók'' cégeknél (akár híreseknél is), hogy közben azt nézik, hogy mi létezik már, aztán csak egy jó kis Ctrl+C és -> Ctrl+V ?
Tudom, hogy azért ismerni is kell a nyelvet, hogy tudja az ember nagyjából, hogy mit hová kell illeszteni. De az se mindegy, hogy valaki azt mondja: ''Heuréka! Megoldottam a problémát!'' -> és lehet, hogy már hetek óta mindenütt ez foglalkoztatta, vagy hogy valaki fogjamagát, 1-2 napon át keresgél a neten, és meg is találja a megoldást, esetleg kicsit adaptálja.
Ez utobbinál lehet erre azt mondani, hogy:'' Írtam egy programot! Ezt én csináltam!'' Mert én nem tudnám ezt mondani, de akkor semmire se fogok talán jutni. Bele fogok bonyolódni: hogy álljak hozzá a dologhoz? Hogy azt mondhassam (pl. egy weblapra) : ''Ezt én csináltam!''
PErsze nem Dreamwaverrel!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 15" Workstation és vegyes Lenovo Thinkpad 8-11. gen.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest