- LG LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED monitor topik
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dreadloord
senior tag
Sziasztok,
végül visszamondtam az új braun series 7 rendelésem, mert neten utána olvasva kiderült, hogy rosszabb, mint az előző series 7, amit eddig használtam, viszont azt szétszedtem, kitakarítottam, kiszárítottam, és működik
A kérdésem: Néztem hozzá (Braun Series 7 740S-7) tisztító állomást, de nem találok sajna, csak már az újhoz, ami visszafelé nem kompatibilis.
Hogyan érdemes tisztítani? Eddig csak csap alatt elmostam, eltöröltem, de bevízkövesedett sajna, amire rápattintom a fejet, és szeretném msotmár jobban karbantartani.
Olvastam, hogy több féle olajat is ajánlottatok, azt simán veszek, de az a szennyeződéseket a rezgő részekről nem fogja leoldan
-
Nagya21
addikt
válasz
Piftuka #15296 üzenetére
HAli!
Nem nem nem , nem mindenekfelett ajánlom a panát.........
Én személyes tapasztalatom alapján ajánlom a panát. Mert akcióban 48K ért egy nagyon nagyon jót kapsz.
PL ezt: [link] Karácsony előtt volt 48K.
Ez meg ajándék árban van most: [link]
De ez alá nem mennék: [link] ezt 22k ért vettem akcióba, azért ajándék volt.....
A remingtonok vannak hasonló árban, és azokhoz még viszonylag olcsók a kések.
Ha Baraun-Phil vonalat nézzük, ott sajnos nagyon nagyon elszálltak az árak.Mint irtam SH90 fejjel is volt Phil borotvám, 2 is.
Az első magasabb kijelzőjű egy töltés után megmakkant, vettem egy használt rosszab "felszereltségü" borotvát, átraktam a jobb fejet rá és úgy ment tovább a verkli....., de utána paráztam, hogy ez is egyik pillanatról a másikra beadja a kulcsot, eladtam, lett Braun....., majd jött a panascodik, és bevált ( pedig használt készüléket vettem), és most is azzal nyesem a szőrőm.
Üdv Nagya -
Jenne
őstag
válasz
Piftuka #15292 üzenetére
Én Denim Black After Shave-et használok.
Összetevők:
Alcohol denat.
Aqua
Glycerin
Parfum
PEG-40 hydrogenated castor oil
Butyl methoxydibenzoylmethane
Ethylhexyl methoxycinnamate
Ethylhexyl salicylate
Benzyl salicylate
Citronellol
Coumarin
Eugenol
Geraniol
Limonene
Linalool
CI 14720
CI 42051
CI 47005 -
Piftuka
veterán
válasz
Nagya21 #15291 üzenetére
Köszönöm, Nagya!
"Hát az első phil borotvám nekem is hasonló volt a madaras tescoban vettem és 30k volt az ára......"
Ez nagyon jó borotva, még egy kedves ismerősöm vásárolta nekem a szép emlékű Philips gyár dolgozói boltjában, jelentős kedvezménnyel.
Mindenesetre ez akkor a '90-es évek végén a Philips egyik felső kategóriás modellje volt; a teljes bolti ára több volt, mint a havi nettó fizetésem.
Olvasgatva itt a korábbi hozzászólásokat, hogy többeknek nemrég 2-3-6 év után meghibásodott a Braun, Philips, stb. villanyborotvája, azt hiszem, jobban teszem, ha ragaszkodom ehhez, hiszen közel 25 éve üzemel.
Igen, talán ennyit számít, hogy még Hollandiában gyártották, nem Kínában, ráadásul még egy olyan korban, amikor még a tartósság is számított egy műszaki cikk esetében.(Side note: a japán, SEIKO kromatikus hangológépem közel 30 éve teszi hűségesen, kifogástalanul a dolgát.)
Én mindenképpen ilyet javasolnék: sh90, ez egy nagyon jó szitája a phil-nek.
Ha jól értem tehát, körkésből gyári eredetit érdemes vásárolni, a tartókeret esetében pedig "lutri", hogy milyen minőségűt kapok, ugye? (Azt hiszem, a töltő a "nagyjából mindegy melyiket" kategóriába esik.)
"A mostniakat nem ösmerem, de az áraikat látván nem is akarom, jó nekem a Panascodik."
Kicsit úgy mondtad ezt, mintha a Pana olcsóbb gépeket gyártana...
Ám ahogyan elnézem a fentebb ajánlott modelleket, jócskán a 100.000 forint közelében mozog az áruk.
(Philips-et is lehet annyiért, és 10.000 forint körül is kapni. Nyilván funkcióban, minőségben nem ugyanazt nyújtja a kettő.)Azt még eláruljátok, kérlek, hogy miért lett mindenek felett ajánlott ez a Panasonic, nem körkéses borotva?
-
-
Piftuka
veterán
válasz
bilon73 #15281 üzenetére
"A barbonon kivul milyen pre shave van meg? Aminek mondjuk az illata is jo
a barbon illata nem annyira jon be"
Én az olasz márka, a Proraso termékeit tudom ajánlani, mert remek minőségűek, és ahhoz mérten is kedvező áron vásárolhatóak meg.
A zöld használat közben igazi frissítő élmény, mert mentol és eukaliptusz olajat tartalmaz.
A fehér érzékeny bőrre ajánlott; visszafogott aroma jellemzi, amelyben enyhe levendula illat dominál.
A "Wood & Spice" illatához a szantálfa és a vanília adja a fő jegyeket. Klasszikus meleg, fűszeres illat.
Én a Notino.hu oldaláról szoktam rendelni, mert jellemzően ők adják a legjobb áron. Most is van akció a Proraso termékekre; 20% kedvezmény a "newyear" kóddal. Például:
Proraso Green borotválkozás előtti krém - 1.655 forintNagyon jónak találom a 300 ml-es borotvahabjukat, mert krémesebb, tartósabb fedésű az "átlagnál" (Gillette, Wilkinson, Nivea, stb.), ráadásul rendkívül jól puhítja az arcszőrzetet, miközben kiválóan frissít.
A borotválkozás utáni arcszesz pedig nem alkoholos jellegű, mert bár "vizes", híg folyadék, az arcon egy érezhető, balzsamos bevonatot is képez, lezárja a pórusokat.
Ha pedig a klasszikus pamacsos, pengés borotválkozás híve vagy, akkor borotvaszappant (krém formában is) is találsz a kínálatukban.
Utóbbi esetben érdemes lehet megnézned a tradicionális, angol márka, a Taylor of Old Bond Street termékeit is, bár az már egy-két fokozattal magasabb árkategória.
-
Nagya21
addikt
válasz
Piftuka #15290 üzenetére
HAli!
Hát az első phil borotvám nekem is hasonló volt a madaras tescoban vettem és 30k volt az ára......( a Harkiv-BeboSher után) a szita ugyanez, csak sárgán világított a hosszúkás kijelző.
Ha ragaszkodsz hozzá, akkor persze az utángyártott alkatrészekkel tovább fog működni, de azok már nem valószínű, hogy hozzák a gyári minőséget.
Ha telik rá akkor vegyél egy újat, amin hasonló szita van mint a régin.
Én mindenképpen ilyet javasolnék: sh90, ez egy nagyon jó szitája a phil-nek.
A mostniakat nem ösmerem, de az áraikat látván nem is akarom, jó nekem a Panascodik.
Üdv Nagya -
Jenne
őstag
válasz
MaxxDamage #15285 üzenetére
Szia!
"...milyet és hol érdemes venni hozzá?..."
Én ezt használom és bátran javaslom is. Nagyon jó olaj. [link]
Bármelyik barkácsboltban kapható, vagy OBI-ban vagy Praktikerben is, de láttam már a Tescoban is. -
User_2
tag
válasz
MaxxDamage #15287 üzenetére
mosás után egy-egy negyedcsepp
mosás ugye szinte fémtisztára mossa.
ha a fiola kiürült, feltöltöd, abból könnyebb adagolni, mint az üvegcséből -
-
User_2
tag
válasz
MaxxDamage #15285 üzenetére
parafinolaj = food grade mineral oil
gyógyszertárban kb 200 ft egy kisüveg, elég egy évtizedre. -
válasz
Nagya21 #15284 üzenetére
Pana, Pana, Pana.... mindvégig csak Pana!
Az OIL amit adtak hozzá az milyen Olaj és mikor célszerű használni?
Ja és milyet és hol érdemes venni hozzá?
Nekem itthon trafó olaj van, de az se végtelen mennyiség... gondolom az nem jó hozzá./nem mai anyag, még a rendszerváltás előtti/
A nagy big brother (ChatGPT) is ezt mondta ezzel kapcsolatban...
Trafóolaj nem a legjobb választás a villanyborotva pengéjéhez. Ennek oka, hogy a trafóolaj általában transzformátorok hűtésére használt olaj, és különböző vegyi összetevőket tartalmazhat, amelyek nem feltétlenül ideálisak a bőrrel való érintkezésre vagy a borotvapengékhez.
Ahelyett érdemes speciális borotvapengékhöz készült olajat használni, melyeket általában kifejezetten terveznek a borotvapengék tisztítására, kenésére és karbantartására. Ezek az olajok általában nem irritálják a bőrt és megfelelő kenést biztosítanak a pengék számára, ami segíthet hosszabb élettartamukban és jobb teljesítményükben. Ha nincs ilyen olaj, akkor akár kis mennyiségű tisztított és szagtalanított gépjárműmotor-olaj is használható, de fontos, hogy csak kis mennyiséget használj belőle és alaposan tisztítsd meg a pengéket az olaj felvitele előtt. Fontos azonban megjegyezni, hogy a borotvapengék tisztítása során mindig figyelj arra, hogy ne sértsd meg a bőrödet és használj megfelelő óvatosságot.
ChatGPT can make mistakes. Conside
-
Nagya21
addikt
válasz
MaxxDamage #15283 üzenetére
-
-
Nagya21
addikt
válasz
MaxxDamage #15280 üzenetére
-
bilon73
aktív tag
A barbonon kivul milyen pre shave van meg? Aminek mondjuk az illata is jo
a barbon illata nem annyira jon be -
-
Jenne
őstag
válasz
Nagya21 #15275 üzenetére
Szia!
Ha már téma a körkéses és a rezgős.
Én azt tapasztalom, hogy a Philips S9031 RQ12/70 feje ugyan azt sima végeredményt hozza, mint a Remingtonom, vagy az előtte használt Braun Series 9 borotvám. Brauntól is azért váltam meg, mert nekem nem igazán akarta levinni (talán a nagyobb felületű szitája miatt is) azokon a nehezebb helyeken és sokszor és erősen rá kellett nyomnom. -
Nagya21
addikt
válasz
Dreadloord #15269 üzenetére
Hali!
Jónak néz ki, de érzek némi zavart az erőbe.....
Nincs megadva a rezgés szám, a képek alapján villanymotor hajtja, nem mágnes, lehet emiatt halkabb, de nem irják mennyit rezeg a fej, és ez a rezgés adja meg a vágás hatékonyságát
A tisztitó patront minden tisztítás után vedd ki zárd vissza, úgy sokáig jó lesz.
Szerintem a 3 pengés panánál jobb lehet(ez nem biztos), de az 5 pengés Panasonic biztos elveri, föleg úgy, hogy a csúcs Braunok 10k rezegnek a Pana meg 14k.
Űdv Nagya
UI: volt csúcs körkéses Phillipsem RQ1250/16
Braunom series 7-es ami akkor a csúcsmodell volt, de szerintem a Panák jobbak. -
Nagya21
addikt
Jenne&Maxdamage
Nekem is van egy pici rész ahonnan nehezen viszi le, de a másik kezemmel kifeszítem a bőrömet, es teljes siker.
Údv Nagya -
Szia!
Nekem is van Philips 3 körkéses, de rég nem használtam és mikor használtam is, akkor nem jött be és az még nem "száraz" fajta volt, meg van hozzá külön zselés patron is amit használat közben kell adagolni a gépből a megfelelő síklás érdekében.
Remélem ez a Pana be fog válni...és végleg leválthatom a jól megszokott lehúzós borotvát.
-
-
Jenne
őstag
válasz
MaxxDamage #15265 üzenetére
Szia!
Nekem is az a gondom, hogy van két kis terület az arcomon, ahol oldal irányban nő a borostám, ráadásul ezeken a részeken még picit "gödrös" is az arcom.
Itt a Philips körkésesemnek (S9031) nem okoz gondot a simára borotválás, viszont a rezgőkéses Remingtonom itt gondban van. Jóval többször kell végigmennem/húzogatnom a borotvát oda-vissza ezeken a részeken, hogy hasonló eredményre jussak mint a körkésessel.
-
Jenne
őstag
válasz
MaxxDamage #15270 üzenetére
DM-ben is és Rossmannban is. Ha jól emlékszem, 849 Ft/100 ml. Tavaly még potom 699 Ft volt, tavaly előtt meg 499 Ft.
-
-
Nagya21
addikt
válasz
Dreadloord #15262 üzenetére
-
Nagya21
addikt
válasz
Hali!
Növekedéssel szemben húzd(told), és szárazon mosakodás-zuhanyzás előtt.
Kell 5-10alkalom mire az érzékeny helyeken hozzászokik a bőröd.
Ha kell használj Pre shave-t, ez összehúzza a bőrt, jobban kiáll a szőr ezáltal.
Üdv Nagya -
Reynaldo
junior tag
válasz
Akár még be is jöhet neked a habos, ilyen is van, a szabályt erősítő 1-2 kivétel. Nekem is az nem jön be, hogy nagyon rá kell nyomni mert alig viszi és ez így nagyon igénybe veszi a bőrt. Finomabban lehet szárazon tolni, csak meg kell keresni helyes, (a növekedéssel szembeni) irányt.
-
Kipróbáltam, hát az arcon elég jó, de a torok részen eléggé piros lett a bőr és összevagdalt, a második nekifutásra haboznom is kellett a nyak részt, mert nem nagyon vitte le ott és nem siklott a bőrön. (zuhanyzás után álltam neki)
Egyik oldalt jól levitte így, másik oldalt meg nem néztem, de oldalirányba van nőve a szőr és nem lefelé, így ott nem igen vitte le. (szokni kell ezt még!)
Pajeszt is szépen körbe lehet vágni.
Ez csak egy próba nyírás volt, holnap majd újra kezdem.
Körszakáll félét hagytam most, nem szoktam, de majd holnap azt is le nyírom.Tetejét lekaptam, cleaneltem csap alatt, majd betettem szárításra.
-
-
Jenne
őstag
válasz
Dreadloord #15262 üzenetére
Szia!
Én azért kérdeztem rá, hogy mennyit szánnál az új borotvára, mert majd biztosan járnak erre olyan fórum társak, akik tudnak javasolni melyiket érdemes és könnyebb ha már van ár limit megadva. De így látatlanban ennyi pénzért akár egy Panasonic is lehetne.
Szerintem az elektromos borotváknak igazán a száraz borotválkozás az erősségük, a nedves vagy habbal/géllel való borotválkozás az inkább csak marketinges szlogen. Bár lehet úgy is, de a szita mintázata a kemény kis borostákba kapaszkodik bele, a hab vagy a gél az meg éppen ellenkezőleg, felpuhítja. Ezért jó vagy javasolt a Pre Shave használata. -
Jenne
őstag
válasz
temporello #15260 üzenetére
Szia!
Köszi, de megoldódott. Nem az enyém a borotva, de a vaterás visszavette. Van valamilyen vatera megállapodás a visszaküldésre bizonyos esetekben.
Jó lesz az az erunicses borotva majd. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ismerős vett egy Panasonic Es-RT37 borotvát a vaterkán, újnak volt hirdetve és a bolti ár feléért (ajándékba kapottnak hirdetve és eladva). Na tegnap előtt délután meg is jött a foxpostba a borotva, valóban teljesen új volt, de az akku az nem vette a töltést. Azaz vette, mutatta, hogy teljesen feltöltve aztán kábé 2 perc használat után leállt a borotva. Újabb töltés, de megint leállt. Az akku az kuka...gondolom lemerült állapotba tárolta az eladó. Persze garancia nélküli vásárlás volt. Pana szerviz megkérdezve, természetesen tudnak akku cserélni, van is raktáron, de az akku 4900 Ft, a munkadíj az 8000 Ft és még plusz az oda-vissza postai díj (könyvelt küldeményként) ami megint legalább még 4-5000 Ft. Ezeket ha garis akkor persze nem kell fizetni, de mivel nem garis a borotva így most annyiba kerülne és csak az mostani akku csere (!!) mintha vett volna egy új borotvát az euronicsben 1 év garanciával.
Ilyenkor van az, hogy az olcsó vett áru lesz a legdrágább. -
Jenne
őstag
válasz
Dreadloord #15257 üzenetére
Szia!
Mekkora összeget gondolsz rászánni az új borotvára?
-
Dreadloord
senior tag
Sziasztok,
Braun series 7 borotvám 6 év után megadta magát, mit érdemes most megvenni?
Elég érzékeny az arcom, jó minőséget szeretnék, illetve olyat, mai már tisztító állomásos, mert anno még nem azzal vettem, és nem könnyű azért higénikusan tartani.
Vizes, borotvahabos arccal szoktam borotválkozni (a mostanit is lehetett így használni).
-
Reynaldo
junior tag
válasz
MaxxDamage #15255 üzenetére
Igen, a lehetőség adott, mert vízálló, de az inkább tényleg csak marketing fogás, és nekem se vált be, borotvahabbal próbáltam többször is. Eleve száraz használatra tervezték ezeket. De majd próbáld ki te is.
-
-
Nagya21
addikt
válasz
MaxxDamage #15253 üzenetére
Hali!
Habbal ne használd, mert puhitja a szakállat nehezebben talál bele a lukba.
Szárazon használd, én 1.5 naponta borotválkozom.
Huzkodd ahogy tetszik, oda-vissza előre-hátra, jobbra- balra, etc etc.
Én csak töltéskor tisztítom a mosakodóba, amúgy csak a csap alatt mosom el.
Údv Nagya -
válasz
MaxxDamage #15251 üzenetére
Ami érdekelne az a következő:
Bekenem az arcom habbal, akkor borotválkozás közben is kell a fejet tisztítanom? (mert ügye akkor mire a végére érnék, tiszta hab lenne)
Vagy hogyan ajánlott ezt használni? Szárazon?Tisztító állvány része az világos.
15ml folyadékot beleöntök és felengedem vízzel a jelölésig.
/azt írja 6 hónapig nem kell cserélni, na ezt kétlem!/Abba a tartóba bele lehet helyezni csak töltésre is, meg mosásra/tisztításra is?
Könyvbe nem sok minden van... -
konvergal
csendes tag
Hello!
Tudnátok nekem ajánlani online vásárolható szakállvágót / borosta nyírót? Aldi, Lidl sajnos nem jöhet szóba.
Ár mindegy csak jó legyen.
Köszi! -
Nos, kis segítséget, ötleteket, javaslatot a könnyítés érdekében elfogadok a használat előtt és a jobb megszokás érdekében szívesen veszem ha jó elláttok minden jóval...
Új hozzászólás Aktív témák
- LG LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- macOS PC-re
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- 250db DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest