Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mercutio_

félisten

válasz crey #74704 üzenetére

Linzer és mákosbejgli jöhet;] mióta anyósék tovább radikalizálódtak és nincs közös süti-sütős nap elmarad a bejglimérgezés :B

• Freddy76

addikt

Ugyanez. Anyám sütijeinek 90 %-a, amit előre megsütött, ment a fagyasztóba, és nem is vettem elő. Kissé meg is sértődött. Aztán megkérdeztem, hogy ugyan, mégis, ha karácsonykor van három féle bejgli (diós, mákos, almás), hoz akkor készült kókuszos-mézes sütit, meg csokis mézes sütit, akkor mi a bús picsának venném elő a fagyasztóból a Lajcsi szeletet, a citrom szeletet, meg a zserbót? Ott van szortírozva, hat kisebb doboz, mindben vegyesen mindhárom süti, milyen jól fog esni mondjuk január 23-án, vagy márciusban, ha megyünk síelni. Mert amúgy finomak, és tényleg jó fognak esni majd akkor.

De nem. Karácsonykor kell betegre zabálni magunkat, és kidobni a kaját, mert úgy szokás. Annyi kaját csinálnak külön-külön, hogy elég egy hadseregnek, mintha versenyeznének egymással. Az, hogy én is szeretek sütni-főzni, egy másik dolog, én ilyenkor ezt visszafogom. Mondjuk akkor is eldobtam az agyam, amikor megkérdezték, hogy miért főzök csirkehúslevest, meg sütök csirkecombot, amikor az nem karácsonyi kaja? Hát bazmeg azért, mert a hét éves, nem túl nagyevő lányomnak ezek a kedvencei, és karácsonykor hadd egye azt, ami a kedvence, ha egyszer sem a halászlevet, sem a töltött káposztát, sem a bejglit nem szereti.

Pár éve közöltem a családdal, hogy nem megyek sehova karácsonykor. Hozzánk jöhet bárki, de én nem megyek. Volt hiszti, de végül kénytelenek voltak elfogadni. Idén ultimátumot kap anyám és a nővérem: ha jövő karácsonykor sem állnak le ezzel az értelmetlen kajagyárral, két év múlva december 21. és január 2. között elutazok családostul (eddig ezt csak miattuk nem tettük meg), és akkor etethetik egymást.

Az már nálunk is csak hab a tortán, hogy én is dagadt vagyok, és az asszony is sokat hízott az elmúlt években. Szóval ráadásul felesleges is.

• Mr.Csizmás

titán

vidd le jótékonyságiba. én a ruháimmal csinálom ezt minden karácsony előtt, mutter közvetítésével olyanokhoz kerül, akiknek jól jön de nem tudnák megvenni. mondjuk egy zsírúj címkés mangós pulcsit meg hátizsákot most a mikulásgyáros dobozba tettem idén.

Új hozzászólás Aktív témák