Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
Ugyanez. Anyám sütijeinek 90 %-a, amit előre megsütött, ment a fagyasztóba, és nem is vettem elő. Kissé meg is sértődött. Aztán megkérdeztem, hogy ugyan, mégis, ha karácsonykor van három féle bejgli (diós, mákos, almás), hoz akkor készült kókuszos-mézes sütit, meg csokis mézes sütit, akkor mi a bús picsának venném elő a fagyasztóból a Lajcsi szeletet, a citrom szeletet, meg a zserbót? Ott van szortírozva, hat kisebb doboz, mindben vegyesen mindhárom süti, milyen jól fog esni mondjuk január 23-án, vagy márciusban, ha megyünk síelni. Mert amúgy finomak, és tényleg jó fognak esni majd akkor.
De nem. Karácsonykor kell betegre zabálni magunkat, és kidobni a kaját, mert úgy szokás. Annyi kaját csinálnak külön-külön, hogy elég egy hadseregnek, mintha versenyeznének egymással. Az, hogy én is szeretek sütni-főzni, egy másik dolog, én ilyenkor ezt visszafogom. Mondjuk akkor is eldobtam az agyam, amikor megkérdezték, hogy miért főzök csirkehúslevest, meg sütök csirkecombot, amikor az nem karácsonyi kaja? Hát bazmeg azért, mert a hét éves, nem túl nagyevő lányomnak ezek a kedvencei, és karácsonykor hadd egye azt, ami a kedvence, ha egyszer sem a halászlevet, sem a töltött káposztát, sem a bejglit nem szereti.
Pár éve közöltem a családdal, hogy nem megyek sehova karácsonykor. Hozzánk jöhet bárki, de én nem megyek. Volt hiszti, de végül kénytelenek voltak elfogadni. Idén ultimátumot kap anyám és a nővérem: ha jövő karácsonykor sem állnak le ezzel az értelmetlen kajagyárral, két év múlva december 21. és január 2. között elutazok családostul (eddig ezt csak miattuk nem tettük meg), és akkor etethetik egymást.
Az már nálunk is csak hab a tortán, hogy én is dagadt vagyok, és az asszony is sokat hízott az elmúlt években. Szóval ráadásul felesleges is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexus, Toyota topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Starlink
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch 2
- Rengeteg áramot fordít adatközpontokra és bitcoinbányászatra Pakisztán
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Steam Deck
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Apple Watch 7 41mm starlight Nike edition
- SONOS Arc hangprojektor Dolby Atmos 5.1.2 + Sonos SUB mélynyomó wireless, multiroom, AirPlay
- Akció! Olcsó számítógép PC Akár játékra is! I7 4770 / GTX 1060 / 16GB DDR3 / 128SSD + 1TB HDD
- ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 512GB magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- ASUS Radeon RX 7600 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest