Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BenJoe80
senior tag
válasz
streetbmx89
üzenetére

-
BenJoe80
senior tag
válasz
huliganboy
üzenetére
Huliganboy... a problémás gépen USB 2.0 van? Ha igen akkor volt/van-e telepítve a külön ezért, az alaplaphoz adott USB 2.0 szoftver?
-
BenJoe80
senior tag
válasz
RobertoC
üzenetére
RobertoC, mekkora a névleges (eredeti) mérete a vásárolt pendrive-nak ill. mennyivel kevesebb? Ugyanis különbség van a névleges és valós értékek között. Legyen szó pendrive-ról, merevlemezről a valós érték sosem annyi mint a valós.
Ha veszel egy 80GB merevlemezt az 76-78GB-os a valóságban, a 250GB is csak 235-240GB körüli és ugyanígy a pendrive-oknál is amit megveszel 2GB-osnak az kevesebb pár megával. Tehát ha nem valami kirívóan kevesebb akkor az normális.
Arra meg, hogy lefelé már csak hibás fájlok jönnek le róla így látatlanba csak annyit tudok mondani, ha valamit másolsz rá, akkor a művelet végeztével ne csak egyszerűen húzd ki, hanem képernyő, jobb alsó sarok, rejtett ikonok megjelenítésénél Hardver biztonságos eltávolításara egér jobb klikk, a megjelenő ablakban USB háttértár kijelöl, Leállítás, OK és amikor kiírja, hogy A hardver eltávolítása biztonságos akkor húzod ki.
U.i.: milyen márkájú a pendrive?
-
BenJoe80
senior tag
-
BenJoe80
senior tag
válasz
eszgé100
üzenetére
Megkérdezhetem, hogy hány gigás a tied? Nekem három Kingstone pendrive-om van: egy 2, egy 4 és egy 8GB-os. Az első kettővel nincs is probléma csak a 8GB-ossal. Illetve az external merevlemezemmel. Tehát ott van bibi ahol nagyobb mennyiségű adatokat mozgatok.
Kaptam olyan tippeket, hogy a másolás alatt ne csináljak semmit és akkor nem lesz valószínűtlenül hosszú a másolási idő ill. nem történnek adatsérülések, elvesztések (ugye már említettem, hogy olyanok történtek, hogy nem tudtam megnyitni könyvtárakat, fájlokat elindítani, letörölni...stb.)
Ha valóban ez a probléma akkor asszem az lesz, hogy visszarakom a gépbe a swaprack-et és ha van már 10GB anyagom akkor inkább azzal szállítom (már ahova tudom). Érdekes módon ott még azért adatvesztés, -sérülés nem fordult elő, habár háttérben másoltam és közben meg dolgoztam a gépen.
Egyre inkább kezdem azt hinni, hogy ez a USB-s csatalakozás - legalább is nagyobb mennyiségű adatok esetén - egyáltalán nem megbízható. Csak akkor kérdem én mi a lényege mondjuk egy 500GB-os vagy esetleg 1-2TB-os external merevlemeznek???

-
-
BenJoe80
senior tag
Hello, szia mindenkinek!
Remélem jó helyen vagyok (ha nem, előre is bocs az OFF-ért az admintól). Az a problémám, hogy van egy 8GB-os Kingstone pendrive-om amire másolni nagyobb adatmennyiséget kínlódás volt, olyan lassú mint a csiga.
Aztán valaki azt ajánlotta, hogy formázzam NTFS formájúra. Megtettem. Egy kicsit gyorsabb, de ennek ellenére 2-3 gigás anyagnál még mindig nagyon lassú (olyan fél és egy óra között fejezi be) ill. olyanokat szokott még csinálni, hogy egyszerűen csak megakad a másolás és kiír valamit, hogy "... a késleltetett írás nem sikerült..." (hogy ez mi???) vagy felmásolja amit akarok, csak utána:
- vagy nem lát könyvtárakat amiket pedig felraktam
- vagy nem tudja megnyitni
- vagy pedig megnyitja de u.a. nem tudja elindítani a benne lévő fájlokatMi ez, miért van ez, hogyan lehet ezen segíteni?
Nem tudom, hogy segít-e valamit de észrevettem, hogy külső merevlemezeknél is ezt történik sokszor. Lehet, hogy az USB 2.0 csatival van a baj? Esetleg az illesztőprogival?
Amire még gondolok (mint laikus), hogy lehet, hogy az a baj, hogy másolás közben mást is csinálok? Általában a másolási műveletet háttérbe viszem és közben ezt azt teszek... na de, kinek van türelme órákat várni amíg a gép másol?
A válaszokat, ötleteket előre is köszönöm - és bocs az OFF-ért!
Új hozzászólás Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 26
- Telekom mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- HP Dell, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás - frissítve: 01.03
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest