Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Doky586 #4516 üzenetére
Inkább azon kellene elgondolkodni, hogy nem feltétlen kellene ilyen információkat terjeszteni itt, más topikokban, meg a blogban sem. Van ha már megemlíted, akkor világosan és pontosan leírni, hogy miről van szó, mit is jelent az, nem pedig elintézni egy "elrontja/megkínozza" kifejezéssel, aztán kész.
"Próbáld ki: a clean egy gpt pendriveból nem csinál se mbr-t, se inicializálatlan pen-t, de a clean all igen."
Először is a pendrive-okat nem kell a lemezkezelőben külön inicializálni, az a helyi lemezeknél van. Másrészt a
clean
parancs eleve particionálatlan (unallocated), HDD és SSD esetén + még inicializálatlan állapotba is helyezi a meghajtót. Harmadrészt amit leírtál, az GPT séma szerinti pendrive-nál max. akkor igaz, ha aclean
parancs után egyből a grafikus lemezkezelőben lesz particionálva. De annak nem tudom mi értelme van külön, amikor parancssorban eleve megoldható az egészclean all
nélkül, valamint a Rufus is simán újra tudja particionálni MBR alapon.Meg a
cleall all
ráadásul sokáig eltarthat és közben azt sem mutatja, hogy éppen hol tart a folyamat... Persze lehet azzal is szórakozni, ha valaki nagyon ráér, de én inkább az előbbi módszerekkel szoktam megoldani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest