Hirdetés
-
PROHARDVER!
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
Erre mondtam, hogy én úgy tudom a bank nem tesz különbséget a közlemény, és a megbízás azonosító között, mindkettőt a közlemény rovatban tünteti fel... Na csináltam egy teszt utalást ERSTE -> Gránit viszonylatban, az azonosítóba írtam hogy teszt, a Gránitnál a "Megjegyzés" rovatban jelent meg... Mondjuk a Megjegyzés az nemtom mi... De ha meg a tranzakció bizonylatot nézem, akkor ott a Közlemény szerepel és üres... Ez alapján akkor valóban az lehet, amit mondtál.
-
ACE-
addikt
magyar bankok nem ellenőrzik a kedvezményezett azonosságát... sajnos
-
ACE-
addikt
Az imént fizettem Temu-n, Paypal-t választottam, és egy fia képernyő sem jelent meg, természetesen a Temu Ft-ban terhelt, amit a Paypal átváltott Euróra, és úgy terhelte rá a váltott eurót a Revolut számlámra... csodálatos. Mi ez hogy semmilyen kérdezés, azonosítás, stb. nem volt? Hogyan kerülhető ez ki? Persze ha lemondom, akkor a Paypal "credit balance"-ra akarja visszarakni, tehát a jó szarul váltott eurót jófejen jóváírja, ahol aztán semmit nem tudok kezdeni vele... már régen gondolkodtam de lassan elfelejtem ezt a fos Paypal-t, mert kb. semmire nem jó... csak a ba**akodás van vele...
Na megválaszolom magamnak, az automatikus fizetésnél Paypal váltásra volt állítva a kártya... de akkor is kaki hogy ez így működik.
-
ACE-
addikt
válasz
st6969
üzenetére
pl. úgy, hogy utánanézel hogyan is működik... Felhőbe mentéssel tökéletesen működik és visszaállítható a Microsoft Authenticator, nem egyszer kellett már, és semmit nem kellett újra csinálni mutatja ugyanúgy a számokat mint előtte... Nálam ha másik megoldásra megyek akkor felajánlja az SMS-t... jön a kód, beírom, kész...
Na mondjuk érdekes, most változtatni akartam a telószámot, amit nem lehetett, ezért töröltem. Na most sehol nincs olyan beállítás hogy másodlagos számot szeretnék beállítani... pedig a profilomban be van állítva a telefonszám. Vagy azt alapértelmezettként állítja? Mindenesetre most nincs beálítási lehetőség... Az Add a Device-nél csak Security key van...
-
ACE-
addikt
Most fizettem Paypal-al egy Wish rendelést, és kiba nem lehetett beállítani, hogy miben terhelje a mögöttes kártyát, egyszerűen a dollár terhelést átváltotta Ft-ra a szupi árfolyamán és azon terhelt. A vásárlási folyamat során sem lehetett átállítani... gratulálok a Paypal-nak...
-
-
ACE-
addikt
válasz
germinator66
üzenetére
Szuper, az egyetlen dolog ami miatt még használtam... most vége... használ egyáltalán valaki még Paypal-t?
-
ACE-
addikt
Ezek nem túl biztonságos módszerek, arról nem is beszélve, hogy nekem pl. 23 fiók van beállítva jelenleg 2FA-ban, egyenként mindnek lementeni a biztonsági kódokat... macera, arról nem is beszélve ha ahhoz hozzáfér valaki, akkor minden account-omat felfedi rögtön... Szóval én még mindig a Microsoft-osban bízom, abban még nem csalódtam.
-
ACE-
addikt
Mintha más bolygóról jöttünk volna. Nyilván arra gondoltam, hogy csak akkor szeretném a kétlépcsőst használni, amikor épp fizetek. A Paypal backup meg pont arra jó, ha az authenticator backup valamiért nem működik, gondolom épp emiatt is rakták bele... még mindig úgy beszélsz, mintha ez benne sem lenne, pedig ott van:
-
ACE-
addikt
Megmondom őszintén nem tudom most hogy miről beszéltél. Nyilván Authenticator-os bejelentkezésnél azért jó a backup, ha esetleg az app meghal, vagy a telefon meghal. Az sem baj ha ugyanaz a szám, mert a SIM kártya könnyen átrakható új telefonba, és a belépés megtehető. Nem kikapcsolni akarom a kétszintű hitelesítést, csak akkor szeretném, ha pl. épp fizetek vele. Gondolom ezt a feature-t nem tudja a Paypal, mert nem látok ilyen beállítást.
Nem a telószámot akartam eltávolítani, beállítani, hanem a backup lehetőséget. Azt nem engedte. Fos az egész teljesen mind1, lehet-e vagy nem, az ilyen hibaüzenetektől berosálok egy ekkora cégnél...
-
ACE-
addikt
Hol lehet azt kikapcsolni, be van kapcsolva a két lépcsős ellenőrzés... Alapban Authenticato app-ra van állítva, ha a telószámot akarom beállítani backup-nak, akkor meg a csodálatos informatív "Something went wrong" hibaüzenet fogad... Azért vicc ez a szolgáltatás hogy mennyi baj van vele... Na most töröltem a telószámot, újra hozzá próbálom adni most azt írja hogy "already registered" vicc

-
ACE-
addikt
V/: Azt tudod hogy az mitől lehet hogy szinte minden héten azt írja, hogy "unusual activity" volt a fiókomban ezért KÖTELEZŐEN változtassam meg a jelszavam? Mi lehet az az aktivitás amit ez kivált? Nem kaptam ismeretlen helyről belépési kísérletet és semmit, sokszor be sem lépek hetekig. Most is csak azért léptem be hogy megnézzem ezeket a beállításokat amit írtatok...
-
-
-
ACE-
addikt
válasz
l.skywalker
üzenetére
nem
-
ACE-
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Előre utaltál? Megbízható az eladó?
-
ACE-
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Ugye biztos, hogy a valódi Paypal oldalon próbáltál fizetni és nem valami adathalász oldalon?
-
ACE-
addikt
Szerintem ha az eladó megadott egy címet, Te tudod bizonyítani hogy arra a címre adtad fel, és a posta visszaküldi nem kereste jelzéssel, akkor neked fognak ítélni! Utána esetleg megegyezhetsz az eladóval ha kifizeti az újra postázást akkor esetleg újra feladod... ha korrekt akarsz lenni. Ha meg szarul adta meg a címet, az is az Ő sara, szóval itt szerintem nem bukhatsz.
-
ACE-
addikt
Legegyszerűbb az ha hozzárendeled a Revolut kártyát, és úgy fizetsz. Az is lehet hogy Top Up-olni kell, és csak utána tudsz utalással fizetni Paypal-on belül. Ha nem akarsz kártyát társítani, akkor lehet beutalni is eurót tudtommal, de majd van itt nálam okosabb megmondja.
-
ACE-
addikt
válasz
Occon adom
üzenetére
per pillanat 363 Ft-ot kell adni 1 euróért Paypal-éknál, feltehetően a Paypal árfolyamával váltottad a Ft-ot euróra, és nem a bankodéval... az általad írt 347-es árfolyam (gondolom elírtad) a bankközi. Szóval ez elég kemény tanulópénz volt... Mit vettél RTX3080?

-
-
ACE-
addikt
Az miért lehet hogy szinte minden héten vagy kb. 2 hetente előfordul, hogy belépésnél kiírja, hogy valami gyanúsat észleltek a fiókomnál, és változtassak jelszót, és tovább sem enged addig? Semmi más üzenetet nem kapok, sem hogy idegen gépről léptek volna be, sem mást, csak mindig belépésnél csinálja ezt...
-
ACE-
addikt
válasz
Computer4U
üzenetére
Remélem meggyőződtél róla hogy jó helyre küldted...
-
ACE-
addikt
Ez után az szokott jönni, hogy küld egy hamis Paypal visszaigazolást, hogy folyamatban van feléd 580 EUR utalása, és akkor kapod meg, ha a 100EUR összeget átutalod bitcoin-ban egy megadott bankszámlára a "szállító társaságnak"... Mindenkit óva intek, hogy egy külföldivel üzleteljen.
-
ACE-
addikt
válasz
stairmaster
üzenetére
Csak arra majd figyelj, ha euró egyenlegeden lesz a pénz onnan max. elvásárolni tudod, nem fogod kiutalni a számládra, csak Ft-ban, akkor meg szintén a szar váltás lesz...
-
ACE-
addikt
Pont ezt akartam mondani, viszonylag ritka az, hogy egy megvásárolt ingóságot drágábban adod el, mint amennyiért vetted, így szinte biztos nem lesz adóköteles, csak ha kifejezetten azért vette, hogy később eladja. Bár ez manapság pl. videokártya esetében simán előfordulhat.
-
ACE-
addikt
válasz
germinator66
üzenetére
Tulajdonképpen igen, bár jobb lenne ha csak tranzakciónál kérne bármilyen plusz azonosítást... ahogy a banki appok.
-
ACE-
addikt
Na de ácsi, épp ezt mondom, hogy egy böngészőt meg lehet jelölni biztonságosként, de egy TELEFONT nem? Azt mindig ellenőrizni kell, de a böngészőt nem? Egy sokkal szenzitívebb Államkincstár app-ba, vagy banki app-ba is be lehet lépni simán ujjlenyomattal (és milliókat elutalni), de a Paypal SMS-ekkel traktál? Hagyjuk már...
Böngészőmben el van mentve a Paypal jelszava, és nem kér SMS-t belépéshez, mert megjelöltem hogy nem kérek, mert tranzakció esetén amúgy is kér kétszintű hitelesítést. -
ACE-
addikt
Hát akkor ez bizony jó nagy hülyeség... Ha valaki beül a gépem elé és megnyitja a böngészőmet, akkor simán belép a Paypal-ra, de ha mobilon kinyitom ujjnyommal, és indításkor azonosítom is magam ujjnyommal, akkor SMS kódot kell írogatni... vicc... elég lenne ha tranzakciónál kérné ezeket, ill. az alkalmazásos hitelesítést.
-
ACE-
addikt
Nem lehet azt valahogy kikapcsolni, hogy mobil app-nál ne küldjön minden egyes belépésnél SMS-t, ha már amúgy is be van állítva az ujjnyomatos azonosítás? Weben sem kér mobilon meg pláne nem kéne...
-
ACE-
addikt
válasz
sz.zs.
üzenetére
Az a baj hogy a futárnak az ÁSZF-jében valószínű az van, hogy ha kívülről nem látszik a nyoma a sérülésnek, akkor a hibás csomagolásnak tudják be a belső sérülést... amiről ők nem tehetnek, így az eladó sara... többen éppen emiatt nem szeretnek érzékeny dolgokat csomaggal küldeni.
-
ACE-
addikt
Elég sok zagyvaságot hordasz össze, és az ellentmondás is sok. Azt mondod a hang alapú azonosítás erősebb, mikor nincs is hangminta rólam (tudtommal) paypal-nál. Ugyanakkor az adataimról bárki rendelkezhet információval akár egy papírcetlin, de a személyimmel ritkábban. A szelfit pedig a korábban beküldött személyi képével össze lehet hasonlítani (erre való a személyi igazolvány).
Szóval sok logikátlanságot mondasz, mintha a Paypal szócsöve lennél hogy védd őket... holott látszólag a hátteréről nem sokat tudsz. Eddig a biztonságról volt szó és nem a költséghatékonyságról, meg az "emberi" oldaláról, amely utóbbit nem is tudom hogy jön ide... Sokkal kevésbé biztonságosabb a telefonos "azonosítás", ezt nem tudod semmibe belemagyarázni... -
ACE-
addikt
Azért ha végiggondolod ez vicc. A pénzem az elsődleges de telefonos megbeszélés kell, ahol szintúgy nem tudják ellenőrizni ki vagyok... Ezt már bankoknál is furcsállottam, hogy bizonyos tevékenységeket csak telefonon lehet intézni...
Kérjenek személyi, lakcímkártya, szelfi fotót, közüzemi számlát, vagy bármilyen más szemmel látható azonosítást, de ez a telefon... vicc... -
ACE-
addikt
Ali azt jelezte vissza hogy sikertelen volt a vásárlás, de ott sem látszik a tranzakció, meg Paypal-on sem. Curve viszont terhelte a mögötte lévő Revolut kártyát, és könyvelve van már vagy 5 napja... szóval ez nem csak zárolás, hanem már könyvelték is, ami azt jelenti hogy a kereskedő, aki a Paypal, megkapta a pénzt...
-
ACE-
addikt
-
ACE-
addikt
Mondjuk az azonosításhoz nem sok köze van a bankszámlakivonatnak meg a közüzemi számlának... Legalábbis itthoni rendes bankszámlánál sem kérnek ilyet. Nem hiszem hogy egy 2009-es törvény miatt kellene ez, ez egyszerűen csak egy szúrópróbaszerű azonosítás lehet, semmi több.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Workstation bazár - Lenovo, HP, Dell - számla, 6 hó garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest