- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabis
aktív tag
Írtam hogy fenntartással..
Gpu-L általában nem szoktak fals adatott adni.
Ha mégis az.. legalább van valami sejtés..
De olvastam külföldi oldalon hogy nem terveznek vele.. szóval valószínű Gpuz nem emlitettem, haigen elirtam.
Ok nélküli személyeskedés.. abból vegyél légyszíves vissza. Tiszteld a másikat.
Én azt teszem. Évek óta.[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Így legyen! Kíváncsi vagyok mi lesz! Főleg, hogy mostanában szeretnék VGA-t fejleszteni és a "sima" 4070-et néztem ki, de egy jó árasított 4070 Super se lenne rossz illetve látnám, hogy alakulnak az erőviszonyok és az árak.
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
Ez OK!
Azt nem tudom, hogy létezik-e például 1,5GB-os VRAM modul (feltételezve, hogy 1-es nem elég, 2 meg sok), mert azzal meg tudnák oldani a 12GB-ot 256bit sávszéllel.[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Csabis
aktív tag
-
tibaimp
nagyúr
Ez azért nem valószínű szerintem, mert ahhoz, hogy a 4070 Super 256bit-es legyen (ill. egyáltalán kijöjjön), ahhoz fizikailag 8 darab ram modult kellene felhelyezni a nyák-ra, ami viszont 16GB ram-ot jelent (a 4070/4070Ti esetében 6 modul van a nyák-on, így jön ki a 192bit és a 12GB), viszont ezzel meg a saját 4080-asuknak csinálnának fölösleges konkurenciát!
És ugyan ez igaz tovább is a 4080Super-re, ott meg 10 darab RAM modul kellene a 320bit-hez, ami 20GB, ami meg a 4090-nek csinálna konkurenciát.[ Szerkesztve ]
-
--HARDCORE--
senior tag
Ahogy a renderképen kiveszem, a Gigabyte továbbra is "kitart" a szó szoros értelmében (is) a magasabb nyákú rögzítőfül mellett, miközben egyre többen dobják a kukába a méregdrága kártyáikat, gari meg persze nincs rá, mivel fizikai sérülés a szálszakadás.
Marad a vertikális rögzítés gondolom, mint alternatíva erre. [link]Üdv.: Zsolt ___> ReVolution!
-
Csabis
aktív tag
Ha a pletyka is igaz viszont lehet hamarosan jönnek a Super jelzésűek is ..
GPU-z már listászta de nem 100% az infó..
4060 Super 192bit
4070 Super 256bit
4080 Super 320bit
4090 Super 384bit
Ha igaz az infó ráncfelvarrás várható majd..[ Szerkesztve ]
-
Robitrix
senior tag
azért általánosságban igaz, hogy a vízhűtések hatékonyabbak, mint a léghűtés. Ergo képesek alacsonyabb hőfokon tartani a GPU-t A jobb hütés mellett kicsit magasabb órjelekre lehet felengedni a grafikát vagy tovább lehet fenntartani a boost órajelet. Ezzel azért lehet némi teljesítmény töbletet szerezni. A dolog pont így igaz a CPU-ra is. Még egy 65 watt TDP-s CPU-ra is hatékonyabb valamivel a vízhűtés a léghütéshez képest. Nekem mondjuk volt Ryzen 5 3600-os CPU. Ami 3600-os alap órajel mellett 4200 Mhze-n boostolt. Egy régi AM -4es egyszerübb léghütő hütő volt rajta. A dobozban hozzáadotnál azért valamivel erősebb. játék közben ami azért nem terhelte le csutkára a CPU magokat és szálakat azért be befigyelt a 4150-4175-4200 mhz még ha rövidebb pillanatokra is. Tartos terhelés esetén mondjuk órákig harcolt a CPU a 100%-nál már örült az ember egy 3900 Mhz-es tartos boostnak. Aztán kapott a gép egy márkásabb profibb nagyobb teljesítményű léghütést. Nagyobb hütő felület, 4 hővezeték nem 3 dupla hütőventilátor a blokkon. Rögtön vagy 10 fokkal alacsonyabb lett a CPU hőmérséklet maximum. Ami által a tartos több órás CPU hajtás esetén már inkább 3950-4000 Mhz lett az órajel és a CPU hümérséklete lement vagy 10 fokkal. Nyilván egy vízhütéssel még jobb lett volna az eredmény. GPU esetén is hasonló a helyzet jobb hütés alacsonyabb hömérséklet átlagosan hosszabb ideig tartható boost órajel. Ergó nagyobb teljesítmény egy kicsit... Vagy ha húzkodja valaki a grafikáját egy kicsit bátrabb lehet..... Szóval elfér szerintem a 4070 TI-on is a vízhütés. Az már más kérdés, hogy amit nyerek rajta az megéri-e a nyilvánvaló ártöbbletet... Bár azért gyakorlati tapasztalat alapján megjegyzem, hogy volt OC-s videókártyám ami nem 1785 Mhz-en boostolt, hanem felment akár 1830 Mhzre is. De gyakorlatban semmi féle érzékelhető különbséget nem okozott egy játékban. Még egy nyamvadt 1 FPS pluszt se volt képes összeszedni az OC a sima kártyához képest...
[ Szerkesztve ]
-
Epa99
csendes tag
válasz Mostly Harmless #3 üzenetére
Nekem a Gigabyte Gaming OC 4070TI van, meg vagyok elégedve a hűtésével, ha csak netezek le is kapcsol a venti
Epa99, Esztergom
-
Mostly Harmless
tag
Végre bakker, cserélhetem a 2080-at.
A Colorfulnak van hasonló megoldása, de azt itthon nem forgalmazzák.(the cake is a lie)
-
MODERÁTOR
4070Ti-ra kb annyira szükséges mint Vin Dieselnek a fésű...
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest