- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
-
TeeJay
félisten
válasz
Dilikutya #34 üzenetére
jó mert most a DC könyvtár ahova töltök a C
n van a temp könyvtárával együtt és hát oda jön le minden film amit később a tárolóra másolok.
ha lejön majd minden DC-vel akkor átteszem az egész progit a tároló vinyóra és akkor ott lesz a temp meg letöltési könyvtár is és akkor a rendszer partíción semmi nagy adat nem lesz -
Gh0sT
addikt
válasz
Dilikutya #41 üzenetére
Tudnád számszerűsíteni a ''valamennyire'' szócskát?
Nekem az tűnne logikusnak (a particiókból kiindulva), hogy ha a nagy partició (300GB) azon részéről másolok adatot a kis particióra, amelyik gyak. ugyanaz a winchester, akkor lassú lenne. Ha viszont a másik winyóról, akkor gyors. Mondjuk szerintem eleve ez a felvetés hülyeség, de jó lenne, ha valaki ebben megerősítene. -
kovasz
senior tag
hat nemtom most csinaltam egyet magamnak es 200k volt pedig sporoltam. ha mindenbol azt vettem volna mait szerettem volna lazan verem a felmillat.
pedig nem egy extra valami: 3000+venice,msi platinum,1GBram,200GB hdd, msi-gt6600, haz, tap.
pl 3000+ helyet 4500+, msi helyett tyan, gt6600 helyett x800 vagy ket gt6800, valami 30k-s passziv tap, vizhutes, stb. -
jagada
addikt
válasz
Dilikutya #39 üzenetére
''akik fejlesztenek azok úgyis game-ra használják'' én ezt írtam, csak szócskát viszont nem látok benne, ezt általánosságra írtam..
hű vagy a nevedhez LOL....
inkább jáccok az adatvisszanyerőkkel, hogy visszanyerjem az amúgy is biztonsági másolaton meglévő filléres adataimmal, mint vegyek 20 k-ért egy szünetmentest...
hogy mekkora KOCKA vagy.. -
Gh0sT
addikt
Tudom, nem ez lenne a megfelelő topic és annyira nem is kapcsolódik szorosan a témához, de felteszem ide a kérdésem.
Szó volt itt már a particionálás előnyeiről, hátrányairól, de mi van akkor ha valaki nem egy winchestert szeretne szétosztani két részre, hanem kettőt RAID0-ba kötni, és azt particionálni. Nekem leginkább erre lenne szükségem. Hogy érthető legyen, adott egy 160-as és egy 200-as, amit szét kellene osztanom egy 60-asra és egy 300-as részre. Gondolom ez RAID-ben minden további nélkül megoldható. Felmerül viszont a kérdés, hogy ebben az esetben is jelentkezik-e majd a másolásnál tapasztalható sebesség visszaesés? -
Dilikutya
félisten
Néma értő olvasás rulez. Én azt mondtam, hogy szerinted csak a játékosok fejlesztik? És nem azt, hogy nem ők fejlesztenek a leggyakrabban. Megnyugtatlak, a komolyan grafikával, 3D-vel foglalkozó helyeken is sűrűn cserélik a gépparkot. Mellesleg nem csak Excel-t és Word-öt használok, így néha a több processzorkraft is jól jön, a memóriáról nem is beszélve. Az adataimnál szereplő konfig sem sokszor volt ám játékra használva. És épp ezért van csak egy 64Mb-os Radeon8500 bene.
Tudod mit? Te csak játsz akkor az adatvisszanyerő progikkal (amikről ugye tudjuk, hogy 100%-os biztonságot nem nyújtanak).
#38: LOL, no comment.
[Szerkesztve] -
jagada
addikt
válasz
Dilikutya #31 üzenetére
mér szerinted nem a gamerek fejlesztenek leggyakrabban, és ölik bele a legtöbb kesht?????
te biztos 2 havonta cseréled a konfigod a wördhöz meg az ekszcellhez mi????
az irodai alkalmazások elfutnak P2- is!
adatokat vissza lehet nyerni nagyon eccerűen, meg el is lehet veszíteni áramingadozás nélkül is... -
liksoft
nagyúr
Igaz, én munkára használom, de érdemes végiggondolni:
220V be, év relé a biztosítékoknál, villám és zavarvédő, szünetmentes (2000-es Smart), FortronSource táp, MAXX tápvédő. És a user winyóját csak ezek után dugom a kanócra. De tudom, még így is elfüstölhet. Csak tovább biztosítani azt hiszem már nem éri meg. -
Flashy
veterán
a szünetmentes az másik probléma igazából. sokszor méreteztem már át partíciót szünetmentes nélkül
amúgy meg sima XP-nél olyan is volt már hogy simán semmittevés közben jött egy áramszünet, a filerendszer meg feldobta a bakancsát, pedig semmi átméretezés, jöhetett Mr Getdataback.
ez nem a topik témája, de természetesen minden érzékeny műveletet a lehető legnagyobb óvintézkedések közepette kell végezni (ilyeneket írni kicsit olyan mint a feliratok hogy ''vigyázat, melegítés után forró!'' de ha muszáj akkor muszáj, kiemelem félkövérrel, elvégre én írtam hogy simán lehet átméretezni), akkor méretezz át partíciót szünetmentes nélkül ha az esetleges áramszünet következményeit is vállalod, vissza tudod hozni vagy ki tudod heverni az elveszett adatokat.
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
Azt mond meg nekem, mit másolsz te a 12Gb-os partícióról 30Gb filmet?
Ha másik vinyóról másolsz rá, ugyanúgy 35-40Mb/s. A két partíció között nincs olyan nagy adatmozgás. És a nagy partíciódon sem hinném, hogy másolgatsz 30Gb adatot. Valóban lassul (nekem 20Mb/s a max), de túl sok jelentősége nincs. Miért nem az adatpartícióra töltesz egyből? Én oda töltök, hogy új rendszer esetén ne kelljen tökölni azokkal se.
-
TeeJay
félisten
nekem 120as vinyóm van nemrég indítottam egy partícionálás topikot.
azóta már én is tudom hogy kell és a 120as vinyót felosztottam 12 giga rendszer meg kerek 100giga tároló részre.
nagyon faja minden a tároló részben 1 darab szemét sincs és sokkal átláthatóbb.
a rendszer részen meg csak win xp progik meg 1-2 dolog van.
én megmondom mi a hátránya a partíciónak sajnos.
amíg nem volt 2 részre osztva a vinyóm addig egy sima másolás egyik helyről a másikra villámgyorsan ment.
most ha a c:-ra letöltök valamit és el akarok tenni a tároló partícióra nagyon lassan teszi csak át.
5-6 mega /sec max
és ez nagyon lassú sajnos
szóval a partíció nem olyan mintha 2 vinyód lenne ott van mikor egiyk vinyóról másikra 35-40megával másolok ami azért mégiscsak jobb pl 30giga film másolásánál -
adalbert1
veterán
Érdemes partícionálni, ha pl.: csak egy vinyód van. Pl.: adott egy 120 gigás vinyó, ebből csinálsz egy kisebb partíciót a rendszernek, programoknak (kb. 10 giga), a másikra meg mehetnek a dokumentumok, zenék, filmek, stb. Ha reinstall van, akkor nem kell parázni a másik partíción lévő dolgok miatt, úgyis csak a rendszert törlöd.
-
Dilikutya
félisten
Ez hülyeség, hogy aki fejleszt, az akkor csak játékra használhatja a gépét. Szerinted PC-n csak játszani lehet?
A szünetmentes nem hülyeség, pláne Pesten, ahol olyan áramingadozások vannak, hála az ELMŰ-nek... egy szünetmentes táp+márkás táp kombóval az ilyen gondokat ki lehet küszöbölni. Az áramkimaradás az adatokra is veszélyes lehet. Nekem tavaly volt olyan, hogy hirtelen áramkimaradás után megsérült a FAT tábla. A rendszer működött, és az adatokat is sikerült gond nélkül leszedni, nade akkoris... a vinyónak sem mindegy, hogy az oprendszer szépen leállítja, és a fej nyugovóra tér, vagy elmegy az áram, és kis kattanással kivágódik a lemez széléhez
-
jagada
addikt
persze, nem azt mondtam, hogy senki ne vegyen szünetmentest, de ez a mezei usereknek töredéke akik fontos, nagy értékű, pótolhatatlan adatot tárolnak a vinyón (egyébként is szokás biztonsági másolatot készíteni ezekről, főleg ha buzerálni akarja az ember), a legtöbben inkább vesznek néhány tízezerért egy új videókártyát, vagy RAM-ot.....akik fejlesztenek azok úgyis game-ra használják a gépet, akik meg nem azoknak nincs néhány 10 ezrük, mert az egész gépük nem ér néhány 10ezret.....
-
WN31RD
addikt
Ugye az ilyen partíció-átméretezéseknek mindenki teljesen feltöltött aksijú laptopon, vagy PC esetében (nem a legkisebb fajta) szünetmentes mellett kezd neki? Mert ha elmegy közben az áram...
(Tipp: Ma már nem megfizethetetlenek a szünetmentesek, érdemes beruházni legalább egy kis-közepes darabba, amely adatkábelen kommunikálni tud a géppel.) -
liksoft
nagyúr
Sokmindenben igazad van. De ülnél az én helyemben. Eldobnád az agyadat is, annyira leleményes a ''bad user''. Nem véletlenül nem javasolok ennyire egyszerű kérdés mellett bizonyos dolgokat. Aki ilyent kérdez, másban sem szokott otthon lenni a gépnél. És pont ezért, el fogja rontani amit lehet. Azután azt ostorozza, akitől kapta az ötletet, amit Ő nem gondolt végig, és hibásan oldott meg. Én ezt nem vállalom magamra. Majd ha már van megfelelő gyakorlata (általában már tud magától optimálisan partícionálni) akkor lehet finomítani a tudását.
Elnézést, ha valakit megbántottam, de a tapasztalatom szerint ez az átlagos. -
Flashy
veterán
egypár helyen már megbeszéltük a témát amúgy.
1 nagy partíciónál sose lesz olyan hogy összesen van elég helyed, de külön-külön a partíciókon nincs annyi - ez néhány perces átrendezéssel megoldható
előfordul olyan hogy egy ügyetlen kísérlet vagy egy bugos program vagy vírus eredményeképpen csak 1 partíció semmisül meg, ha csak 1 van, akkor...
írták már a windows telepítéses dolgot, hát ez szokástól függ, én ha újratelepítek akkor is egypár napig őrzök egy másolatot az eredeti windows, programfiles és doc&settings könyvtárakról. az újratelepítéshez nem szükséges formázni, csak ezeket letörölni, bár gyorsformázni gyorsabb, ha úgysincs más azon a partíción akkor miért ne.
én azt szoktam még érvnek hozni a több partíció mellett, hogy ez az adatrendezés első szintje, egy szinttel csökkenti a könyvtárszerkezet mélységét. én általában ki tudom várni azt a pár percet amíg átrendezem a dolgokat, ha megszorulnék szabad helyből, mint ahogy feljebb írtam. nálam a több partíció alap.
amúgymeg utólag is át lehet variálni a partíciókat kis korlátozással, a pqmagic és társai elég megbízhatóan képesek átméretezni (egyedül a partition merge ami úgy tűnik nem biztonságos funkció), szóval ki kell próbálni, aztán ha túl sok vagy túl kevés akkor átalakítani. régen a clusterméret miatt csináltunk több partíciót, most már ez nem számít annyira. -
-
kovsol
titán
szerintem meg hülyeség hogy átláthatatlan alapból tudod melyiken vannak a filmek mp3 ak ...
nem egy nagy meghajtód van és azon belül 150 mappa és keresgélsz köztük
engem sokszor megmentett már mivel nem kellett az egészet leformázni.
az igazán fontos adatok meg dvd re kiírva figyelnek a polcon -
jagada
addikt
progi nélkül xp alól lehet létrehozni új partíciókat???
nincs kedvem felrakni aPM-et... -
liksoft
nagyúr
Rengeteg szemét marad a lemezen, így annak formázása sokszor nem 1 problémától mentesít a későbbiekben. A reinstall vagy újból install a Dok&sett-et alapból felül szekta írni. Amit itt tároltál, az repül. Legalábbis érdemes így számolni vele. Tehát a 2 vagy több partíció mindenképp előny. Túl sokat sem célszerű csinálni, mert mindhez külön cache-t rendel a rendszer. Zabálod vele a memóriát, meg átláthatatlanabb is 4-5 fölött.
Szerk: A 2 winyó tényleg jó. Első: rendszer + adat. Második: swap + adat. A két adatpartíción duplán célszerű tárolni a legfontosabb adatokat (nem mp3, hanem a saját munkánk). Sajnos a tápegység is elszállhat, azellen a MAXX tápvédő, vagy testvérei adnak védelmet.
[Szerkesztve] -
Calibos
addikt
na akkor megmondom én hogy mi a hátránya
pár percet elvesz az idődből---
a sok meghajtó miatt kicsit áttekinthetetlen lesz a rendszer---
ha a winyó elszáll, hiába a partíció, tehát még is csak a 2winyo a gépben a nyerőbb megoldás.
csak a laikus felhasználok nem használnak partíciót. én szerintem semmilyen hátránya sincs... -
chop
őstag
en igazabol egy ellenervre lennek kivancsi..
-
fasyrt
őstag
160-as winya
3 partísönsz
1 win +pr.
1 letöltések
1 sk. készített (szmomra) fontos dolgok
Ellene?
Nem magától csinálódik, átvered magad. -
ActionMan
tag
Igen ezek jó érvek a több felé partícionálás mellett.
Ezek mellett még kényelmesebbé és átláthatóbbá is teheti a különféle adataid rendszerezését, továbbá akár biztonsági szempontokat is szolgálhat szerintem.
Pl. a legfontosabb cuccaidról több partíción (persze még biztosabb ha több vinyón) is tárolhatsz másolatokat, így ha megsérül az egyik, a másikról még minden kockázat nélkül leszedheted őket.
Vagy ha több oprendszert futtatsz egy gépen egy vinyóról, akkor is lehet ideális megoldás a partícionálgatás.
Viszont nem értem, hogy a partícióknak mi köze a windows (re)installhoz.
Én legalábbis úgy képzelem, hogy ha nincs még partíció, akkor csinálok egyet - akár a win setupból, akár máshogy -, formázom és mehet rá a win, de ezután békénhagyom.
Ha újrarakom a wint, akkor a partíciót fölösleges bántani, sőt szerintem az oly népszerű format is teljesen szükségtelen. -
Dilikutya
félisten
Mi szól ellene? Én particionálom a lemezt, sok gondtól kímélem meg magam. Lássuk csak. Egyik partícióra megy a rendszer, másikra az adatok. Így ha Windows-t telepitek, nem kell rohanni a haverokhoz lementeni az adataimat. Esetleg létre lehet hozni egy harmadik, kisebb partíciót is a virtuális memóriának, így az nem lesz töredezett.
Nem értem, miért ne lehetne partícionálni?
[Szerkesztve] -
torogyuri
aktív tag
A partícionálás mellet vagy ellene szóló érveket szívesen olvasnék mert nem tudom eldönteni igen vagy nem.
Szóval értitek na
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asustor NAS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile (ARPG)
- BestBuy ruhás topik
- Politika
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- Gigabyte AORUS 2TB M.2 NVMe PCIe 3.0 SSD!
- (új, bontatlan) 500GB Kingston NV3 PCIe 4.0 NVMe M.2 (Foxpost:+1400Ft)
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 (bontatlan)(3év-garancia)
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest