Hirdetés
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
- Pentax DSLR topic
- Házimozi haladó szinten
- Home server / házi szerver építése
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
Rommel6600 #76 üzenetére
Nagyon kell ez a púp a hátadra?
Külön-külön mindkettő halott. Hiszen a rendszer egybe kezeli, így akár osztva is teszi fel az adatokat. File fele ezen a másik fele azon. Csak akkor szabad meglépni, ha a hely miatt nincs más választásod. Meghibásodása (2 winyó) is a duplája.
Röviden ennyi. - Sok hártány, előny egy betű alatt több hely. -
liksoft
nagyúr
1. Igen. A lemez szélén kb 1000 szektor van, legbelül 600 körül. Tehát belül kisebb az átviteli sebesség a winyó cache és felület között.
2. Rendszer partíció akkor optimális, ha a használandó progikon felül marad kb 30% szabad hely. (kb 1-5G között) Swap-temp - memória, alkalmazások és temp felhasználástól függ, kb 3-8G környéke. Adatok: maradék.
A drive méretét úgyis a felhasználás adja meg. Így a system és swap+temp 10-40G körül lesz, ami általában a winyó 20-40%-a. - Szerintem. - -
liksoft
nagyúr
Őszinte leszek. Még soha nem csináltam, de XP-nél ha jól tudom, a következőek a lépések: particionálsz, a raid-be fűzendőeket dinamikusnak konvertálod, majd jöhet a raid. Ezt az XP prof legalábbis raid5 esetén tudja. Vagy Microsoft oldalak, vagy Mr_Ricsi (szerintem) tutira tudja a választ. Sorry.
-
liksoft
nagyúr
RAID0-ban nem lesz 360GB, csak 320GB. Ugyanis a RAID0 nem egymás után fűzi a két winyót (az a JBOD), hanem fogaskerék szerűen összefésüli. Így 160GB-nál (320) el fog fogyni az egyik winyó, itt tehát vége a RAID0 drive-nak. Ha hardware RAID0, akkor a maradék 40 elis vész. Software RAID0 esetén partíciókat is össze tudsz fűzni, így lehetséges kombinációk: 40 + 320 (2x160), vagy 60 + 20 + 280 (2x140), ....
A másolási sebesség két drive kötött állandó 40MB, azonos drive-nál 12-16MB. RAID0-nál az összefűzés és a szétdarabolt tárolás miatt ennek kombinációjával, vagyis hullámzó 12-35MB közöttivel érdemes számolnod. Ha viszont csak olvasol, akkor a két drive közel egyszerre használata miatt közel 70MB-ra is felmehet. Írás hasonló. Ezek az értékek a géptől, adatmennyiségtől, winyótól függenek, így nem pontosak, csak arányokat tükröznek. -
liksoft
nagyúr
Igaz, én munkára használom, de érdemes végiggondolni:
220V be, év relé a biztosítékoknál, villám és zavarvédő, szünetmentes (2000-es Smart), FortronSource táp, MAXX tápvédő. És a user winyóját csak ezek után dugom a kanócra. De tudom, még így is elfüstölhet. Csak tovább biztosítani azt hiszem már nem éri meg. -
liksoft
nagyúr
Sokmindenben igazad van. De ülnél az én helyemben. Eldobnád az agyadat is, annyira leleményes a ''bad user''. Nem véletlenül nem javasolok ennyire egyszerű kérdés mellett bizonyos dolgokat. Aki ilyent kérdez, másban sem szokott otthon lenni a gépnél. És pont ezért, el fogja rontani amit lehet. Azután azt ostorozza, akitől kapta az ötletet, amit Ő nem gondolt végig, és hibásan oldott meg. Én ezt nem vállalom magamra. Majd ha már van megfelelő gyakorlata (általában már tud magától optimálisan partícionálni) akkor lehet finomítani a tudását.
Elnézést, ha valakit megbántottam, de a tapasztalatom szerint ez az átlagos. -
-
liksoft
nagyúr
Rengeteg szemét marad a lemezen, így annak formázása sokszor nem 1 problémától mentesít a későbbiekben. A reinstall vagy újból install a Dok&sett-et alapból felül szekta írni. Amit itt tároltál, az repül. Legalábbis érdemes így számolni vele. Tehát a 2 vagy több partíció mindenképp előny. Túl sokat sem célszerű csinálni, mert mindhez külön cache-t rendel a rendszer. Zabálod vele a memóriát, meg átláthatatlanabb is 4-5 fölött.
Szerk: A 2 winyó tényleg jó. Első: rendszer + adat. Második: swap + adat. A két adatpartíción duplán célszerű tárolni a legfontosabb adatokat (nem mp3, hanem a saját munkánk). Sajnos a tápegység is elszállhat, azellen a MAXX tápvédő, vagy testvérei adnak védelmet.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- (új, bontatlan) 500GB Kingston NV3 PCIe 4.0 NVMe M.2 (Foxpost:+1400Ft)
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest