Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
Kösz a gyors választ.
Ilyent még nem halottam. Csak a lemezes verzióról.
Sajnos Home volt a gépen, és ez nem felelt meg a felhasználónak. -
Loha
veterán
válasz
7Heads Drago #196 üzenetére
Ez az Acer helyreállítási particiója, elvileg BIOS boot alatt ALT + F10 -re indul el, és újrahúzza neked a gyári oprendszert.
szerk: látom már megelőztek...
-
DarkDeer
senior tag
válasz
7Heads Drago #196 üzenetére
Azon a rejtett partíción van a gyári Vista. Onnan lehet újratelepíteni, Vista telepítő dvd-t általában nem adnak az új notebook-okhoz.
-
7Heads Drago
veterán
Van egy Acer notebook.
Gyárilag felrakták rá a Vistát. Egy 160 vinyó van benne. sajnos valamiért elszállt neki a vga drivere. És csak a reinstall segített.
Miután felállt a Vista utána vettem észre hogy a vinyón van egy 9,76 GB partíció is. Amit ha jól emlékszem még a Vista telepitő lemez se jelzett ki nekem.
Az érdekes az benne, hogy nincs neki normál fájl rendszere. Azt írja ki rá hogy: EISA konfiguráció
Mi ez?
A Vista lemezkezelője csak a sugó menüt engedi behozni rajta. Se formázás, se particiónálás, se átnevezés.
Volt már nálam egy néhány laptop, de ezzel még nem találkoztam. -
harley
őstag
üdv
szeretném két particióra szedni a vinyót de már fent van a vista.
de az a bajom, hogy a 280gb szabad helyből csak 90-et enged leszedni, a számítógép kezelésnél akartam zsugorítani..
most mit csináljak?
nincs valami jó ingyenes progi, amivel ketté tudom szedni a vinyót a vista alatt??
-
audi100td
nagyúr
válasz
razorbenke92 #191 üzenetére
Természetesen használtan...
Kb. 5, max 6e Ft egy használt 160-as vinyó, olyan ami hibátlan állapotú, 7-8k-ért meg már 250-esek vannak.
-
válasz
audi100td #190 üzenetére
ne viccelj már?!
Komolyan lehet ennyiért (5000) egy hibátlan állapotút kapni?
Nem hitetlenkedésből vagy ilyesmi, de tudnál nekem pü-ben olyan linket adni ahonnan ilyet le took bonyolítani mert akkor inkább az lenne.
Köszi szépenu.i:amúgy kicsit azért reménykedtem, mert nekem az egyik őskori leletemben amit sz*rakodni tartok (mivel csak 200wattos táp van benne) egy 6 gegás quantum vinyó van és jó másfél éve bírja úgy hogy 30 hibás szektorról 32-re nőtte magát, aztán gondoltam hátha ez is kihúzna egy-másfél évet, mert akinek intézném annak akorra már új gépe lesz.
-
audi100td
nagyúr
válasz
razorbenke92 #189 üzenetére
Ennyi pénzért már hibátlan állapotút lehet kapni!!!
1-2 gyenge szektor még nem probléma, de itt már arra utal a helyzet, hogy csak rosszabbodni fog kiláthatatlan időn belül.
-
Sziasztok!
Valaki tudna nekem segítséget adni olyan téren hogy van e valami arány a vincsóknál amennyi hibás szektor után már nem szabad vele foglalkozni teszemazt GB/hibás szektor vagy ha van x hibás szektor az úgyanúgy gáz kicsinél nagynál?
Ezen az oldalon a 160-as 28 szekhibás samsung vinyóhoz mit szóltok???
Megköszönném asegítséget!
-
Melez
csendes tag
Még egy párhuzamos topikban kapam segítséget dedixtől (http://href.hu/x/806z), ezt szeretném megköszönni, csak azt azóta lockolták, ha jól nézem, úgyhogy akkor itt.
Köszi!
Hasonló következtetésre jutottam, miután mégtovább olvastam a témában angolul is, de azért sosem árt a megerősítés. Kösz újfent! -
mhn
tag
válasz
audi100td #184 üzenetére
szia!
szerintem is vmi ilyesmi a probléma
valszeg nem csak a 80GB particionálatlan területhez nyúlt hozzá hanem az egészhez.
de ha újra particionálta a területet, akkor az adatoknak viszlát...igazából lemondtam róla, csak mielőtt particionálom ntfs-re, gondoltam megkérdezek nálam okosabbakat is, h van e vmi kevésbé killer megoldás.
-
mhn
tag
sziasztok!
kölcsönadtam a külső vinyómat egy haveromnak akinek MAC-je van. volt rajta egy 300GB-os ntfs partíció, meg 80GB particionálatlan terület. ezt a 80GB-t akarta FAT32-re beállítani, mert állítólag a a MAC nem írja az ntfs-t.
nem tudom mit csinált vele, de a lényeg, h úgy kaptam vissza, h a windows szerint egy 380GB ismeretlen partíció van rajta, a partition magic 8.0 szerint meg:Partition Type: Type AF
+ ilyen hibát ír ki:
Error #109: Partition ends after end of disk.
ucEndCylinder (48641) must be less than 48641.
Info: Partition didn't end on cylinder boundary.
ucEndHead expected to be 254, not 80.lehet ezzel valamit kezdeni, vagy elbúcsúzhatok a rajta lévő(volt) 200GB adattól?
-
audi100td
nagyúr
válasz
razorbenke92 #181 üzenetére
Hali,
szerintem te a Raid-re gondolsz, ebben a hsz-ben le van írva legalul: [link]
-
Hello!
Olvastam egy pc-s újságban valamit, és az újságot azóta elhagytam, ezért kérdezek rá itt:
Azt olvastam hogyha két wincsó van a gépben akkor lehet olyat hogy min a kettőből particionálok egy egy ugyanolyan méretűt és lehet őket egyesíteni, és így egy nagyobb sebességű partíciót csinálni.
Az újságot keresem mint állat, de megköszönném a segítséget!
Megköszönném a pü-t!
-
halipoo
csendes tag
hello!
leírom a gondom. volt a gépemben egy 40gb-os pata vinyó, két részre osztva. az egyik partíció az elsődleges (C), ezen van a rendszer, mellette egy másik. Most betettem mellé egy sata 500 gb-os vinyót, ezt is két részre osztottam. Ezután vettem részre, hogy én h*lye, az új vinyó mindkét partícióját elsődleges partícióra csináltam, és mikor indítom a gépet a "Hardware initiate failed, please check device.The bios does not be installed. Press <g> to countinue! " üzenet jön. Ha megnyomom a g-t, elindul a win. Gondoltam ez azért van, mert elsődleges partíciót csináltam, úgyhogy az új vinyón mindkét partíciót átalakítottam logikai partícióvá.
Azonban a helyzet nem változott, csak a g megnyomása után tölti be a rendszert, és minden indításnál megjelenik ez az üzenet.
Mit kell beállítanom, hogy simán elinduljon a win?
Előre is köszi mindenkinek!!! -
gyga
senior tag
senki nem vágja?
-
gyga
senior tag
hali.
olyan gondom lenne hogy:
adott 1 120g-s wincs. ketté van particionálva 20-100 arányban(majdnem) Betűjelei C: ill E:
a C:-n van a winpista a másikon progik. a C:-n kemény 784-hely friss win és program telepítések után. Az E:-n van 34G hely, erről akarok átcsoportosítani 20g-t a vista alá a C:-re.
sajna a a vista bépített particionálója nem engedi érdekes módon az E: zsugorítására csak 330mb-ot enged holott sok a hely rajta. Az oprendszer meg magalatt nem engedi buzerálni a particiót.
Kellene vmi fájdalom mentes eljárás a C: megnöveléséhez.
köszi -
Xterms
tag
Sziasztok!
Találtam egy jobb topikot, kérem a sata2-s topikból a hsz.-em törlését. A problémám a következőkből kiderül:
Sp2-es XP-n múltkor egy játék kifagyása miatt reseteltem, ekkor szétment a windows. Az üdvözlőképernyő után csak a háttér jelent meg, az asztal az ikonokkal és a tálca csak az explorer.exe feladatkezelős elindítása után jöttek elő. Mivel ez nem volt állapot, megpróbáltam kijavítani a telepítőCD-ről a windowst. Ekkor a telepítés közben kiírta, hogy szeretné telepíteni az általam használt Avance AC'97 audio drivert, mely nem ment át a logo tesztelésen, ezért van két lehetőségem: telepítés mellőzése/telepítés folytatása. Ettől a pillanattól kezdve azonban nem reagál sem az egérre, sem a billentyűzetre, ezért semelyik opciót nem tudom kiválasztani.
Így a telepítés abbamardt, felraktam viszont azonos HDD-re, azonos partícióra egy másik, friss Windowst, windows2 mappába. Ez most tökéletesen működik, de a másik windowsomon volt egy halom mappa az asztalon, melyek feleslegesen foglalják a helyet, de nem tudom őket törölni, mert megtagadja a hozzáférést.
Próbálnám törölni a másik windowst a telepítőcd-ről, de csak partíciót enged törölni (ergo a friss windowst is le kéne törölni), külön windowst nem. Annyi nem elég, hogy törlöm a windows mappát, mert akkor a documents and settings/saját nevem/asztal mappában ugyanúgy ott marad 5Gb felesleges adat.
Megpróbáltam törölni az audio drivert, és úgy javítani a másik windowst, de most azt írja telepítés előtt, hogy: "Kevés a rendszererőforrás az API végrehajtásához."Aztán újraindul.
Remélem érthető voltam.
Szeretném megtudni, hogy hogy javíthanám meg a windowsomat, vagy hogy törölhetném a mappákat, melyekhez nem enged hozzáférni.
Kérlek titeket, segítsetek!
Üdv -
BoriszG
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy USB-s notivinyó amin van egy 50gb-os partíció amit szeretnék jelszóval védeni, tudnátok ajánlani valami progit ehez? thx -
kjany
tag
Kihalt a topic ?
-
kjany
tag
Sziasztok !
Hogyan tudok külső 2,5" USB rackbe egy origi szűz vinyót életrekelteni".
Windows alól akartam, de nem látta a rendszer igy, kénytelen voltam előbb rákötni közvetlenül az alaplapra, és Win.XP cd -ről bootolva, előbb particiót létrehozni.
Azután már a rackbe téve is felismerte (F) meghajtónak, és lehetett formázni.
Müködik a dolog, de érdekelne, hogy nem e lehet egyszerübben, közvetlenül az USB rackból ? -
bozont
veterán
Nálam sajnos nem így történt. Most telepítek az új vinyómra és létrehoztam először egy partíciót a swapnak aztán egyet külön a rendszernek. A telepítő alapból 'c'-nek ismeri fel a swap partíciót mivel a lemez elején van és 'd'-nek a másikat és hiába mondom hogy a 'd'-re települjön akkor is a másikra akar. Nem vészes bár kicsit zavaró hogy most a 'd' meghajtón van a rendszer, de a 'c'-t sem tudom átnevezni mert az a rendszer a 'd' pedig rendszerindító. Jó lett volna ha a megszokott meghajtó jeleket tudom használni.
-
-
-
Thrawn
félisten
válasz
Batka666 #159 üzenetére
Ez akkor fordul elő, ha a telepítővel törölted a partíciót és újat hoztál létre. Ha csak simán formázással telepíted, akkor a C, C marad. Ha mégis törölted akkor a partíció létrehozása után lépj ki a telepítőből és kezd el újra. Ha minden jól megy az lesz a C amelyikre a rendszer kerül.
-
Llew
senior tag
Hali!
Érdemes a rendszeren kívül a játékoknak külön partíciót csinálni? Azokat rakom fel, szedem le a leggyakrabban. Illetve ha külön partícióra telepítem a játékokat, és esetleg a windowst újra kell rakni, akkor a játékok attól majd menni fognak? Vagy a win újratelepítés leszed olyan dolgokat amik kellhetnek a játékoknak?
Llew
-
Batka666
csendes tag
Sziasztok!
Újra kellett telepítenem a régi WinXP Pro-mat, és nagyon furcs és elég bosszantó dologgal találkoztam. A telepítés során, amikor a telepítő számba veszi a merevlemezeket átpakolta a betűket. Az eddig C: meghajtóként nyilvántartott rendszerpartíció most hirtelen D: lett, illetve a D: jelű meg C:. Próbáltam a telepítés végén betűket változtatni (Acronis Disk Director, regedit), de semmi nem jött be.
Sajnos az adatoknak fenntartott partíciómat nem tudom megszüntetni, mert nincs helyem backup-ra, de mindenféleképpen szeretném a rendszert a C: meghajtón tudni.
Milyen megoldás lehet itt?
A rendszer:
Dell Inspiron 6400 noti
WinXP Pro
a HDD-n két partíció van: System: a Windows-nak
Data: Dokumentumoknak, meg minden egyébnek -
KMT
addikt
Melyik programot ajálnjátok, ami xp alól tud rendszervinyót partícionálni?
-
3d
tag
válasz
greatchaos #155 üzenetére
Ok, köszönöm a gyors választ!
-
3d
tag
Sziasztok!
Károsíthatja a vinyót a partícionálás megszakítása?
-
rétisün
veterán
nálam (igaz az még asszem a 8-as volt) nem ment vista alatt, paragon partition manager viszont jó volt.
mod: a partition magic xp alól se tudott mit kezdeni a vista partíciójával, a paragon igen, de ugy emlékszem az is csak xp alól, vista alatt nem. viszont már van belőle 9-es, arra a honlapján már írják a vista supportot.
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy ViSTA alatt melyik a legjobb particionáló program?
XP-n a Partition Magic 8.05-öt használtam /ez az ujabb javított Symantec-es verzió/.
De ViSTA-n nemtudom menni fog-e? Ugy tudom nincs ujabb verziója sajnos.Köszi a választ előre is ;) Szép napot!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- NVME ADATA 128Gb ASX800NP-128GM-C, hibátlan, irodai gépből
- Eladó 2db TOSHIBA PC P300 3,5" 3TB SATA HDD 100/100%
- IDE HDD-k eladók
- Western Digital WD Blue 3.5 2TB 7200rpm 256MB SATA3 merevlemez,hibátlan állapotban,HD Sentinel!
- 1TB-os hibátlan merevlemezek,WD Purple,WD Black,Toshiba P300,hibátlan állapotban,HD Sentinel!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest