Hirdetés
- A bérgyártás leválasztását javasolja az Intel igazgatótanácsának volt tagja
- Akváriumházba akvárium-AIO-t!
- A Logitech egere összement a mosásban, és ez lett belőle
- Totális káosz a gyártók 12V-2x6 tápkonnektorhoz való hozzáállása
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Akváriumházba akvárium-AIO-t!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Logitech szerviz
- Milyen alaplapot vegyek?
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
yanna
addikt
Üdv Mindenki!
Látom nagyon rég halott itt minden, de talán tud valaki okosságot. Vajon milyen méretű kártyát képes ez a gép kezelni? 2 gb az tuti, de mennyi a plafon, ill van-e valamilyen más korlát (class X)? -
caprine
senior tag
Samsungból hallottam 1-2 elromlottat persze garin túl, a kollégám az egyik. Egyébként alapszabály hogy fényképezőgépet/kamerát csak olyan márkát vesz az ember akik nem 2-3 éve hanem régebben gyártanak ilyet. Például HP-t nem vennék az biztos.
Nemrég vettem ez LZ7-et, egy két dolog:
- az objektiven az alu gyürü zavar, olyan mintha esztergált lenne, igényes, csak nekem lehet túl érzékeny bőröm amikor hozzáérek olyan érzésem van mikor iskola táblát krétával csikarnénak, kiver tőle a víz
- pana elem helyet energizer volt benne, vajon miért???
- sorszámozza képeket de nálam 171-volt a első és nálatok mennyi, mert ez elég fura
- a vaku túl érzékeny, időnként fényes nappal is elsűl, sokszor kikapcsolomKépek jók, az éjszakai fotos képek egyenlőre nem tetszenek, most ékesitik fel a főutcánkat diszvillágitással és az éjszakai mód képei elég mosottak, ezt még állitgatni kell, majd összejön.
Van még rajta mit tanulni, de nagyon tetszik.
-
Janó73
csendes tag
Sziasztok Én is Panába gonolkodtam ki is próbáltam az üziben MM -ban És egy Samsungot is S85 S850 tetszett első benyomásra De a kijelző a lz7 115000 pixel S850 230000 p Lehet hogy ezért tünt jobbnak s850? nem tudom samiról kellene infó milyen képeket készít
-
rumos14
nagyúr
válasz
lastknight
üzenetére
pénteken felhős idő volt, azannyaköcsögit, utána meg elfeledkeztem a dolgoról. amit pénteken csináltam, hát elég zajosak lettek a képek. az fz5-ömmel jobb képeket tudtam csinálni (a felhők mögött épphogy kilátszódó holdról).
én 2100-as elemkkel használtam, azzal is jól bírta a strapát, sztem 200 képet tutira kibír. -
rumos14
nagyúr
válasz
lastknight
üzenetére
telihold van bakker? megyek ki ugatni... ööö... fényképezni.
megpróbálom a saját fz5-ömmel is, meg az lz7-tel is, amíg nálam van. -
lastknight
csendes tag
Helló!
Tegnap belefutottam egy problémába: nem tudom vele lefényképezni a teliholdat. Se éjszakai tájképpel, se csillagos éggel, se normál módban, hosszú záridővel. Mindig csak egy nagy fénylő gömb lesz az eredmény, homályos szélekkel. Zoommal, és nélküle is. Ti fényképeztétek már a Holdat? Ellenben amikor még nem volt teljesen sötét, akkor szép képeket csinált róla. -
rumos14
nagyúr
tegnap megvettem végül a westend pana boltban, jó kis gép ez, nem használtam sokat, mert ajándék lesz, de a pár kép, amit lőttem vele, hozza az elvárt szintet. mondjuk iso400 fölé nem érdemes menni.
-
lastknight
csendes tag
válasz
st.hubertus
üzenetére
Helló!
Gondolom láttad az enyémeket, azok eredeti 7mp-es méretben vannak, retusálás nélkül. /Pár makró kivételével/ Szerintem nem zajos, tegnap nyomtattam belőlük párat, szépek lettek! Itt nem csak az én képeim vannak!
képek: victoryus.extra.hu
u.i.: Megnéztem a képeidet, tényleg nagyon jó fotók!
[Szerkesztve] -
st.hubertus
tag
Én is ilyen gépet szerettem volna venni, de elbizonytalanodtam. Lehet, hogy én vagyok vak, de nagyon zajosak a képek, amiket itt láttam. A mostani (3-4 éves) gépemmel késztett képek sokkal ''tisztábbak'', vagy csak én látom annak, ezt nem tudom...
[link]
Ha valakinek vannak eredeti méretben képei, akkor egy linket legyen szíves...
-
rumos14
nagyúr
válasz
DeFranco
üzenetére
én is hallottam már ilyesmit, tényleg jó lenne tisztá(bba)n látni. az is lehet, hogy volt egy piszkos ügyük egy bizonyos termékcsoporttal, szóval nem lehet általánosítani.
most hogy jövő hét keddre ígérik, a kis sunyik már másfjata ''csomagokat'' kínálnak hozzá, sokkal kevesebb a kedvezmény.
a másik kinézett bolt a megapixel (mpixel.hu), arra tudtok vmi terhelőt?
a saját gépemet ott vettem 2 éve, mondjuk azzal semmi baj nem volt, nem tudok szervízes tapasztalatokról beszámolni.
de lehet hogy a végén a pana márkabolt lesz. -
kolnay
senior tag
válasz
PerczelZita
üzenetére
Auchanba meg ilyen hipermarketben ne vedd mert ott 10K-val több.

Az LZ6 annyi mint máshol az LZ7.
Garancia meg elvileg úgy van hogy egy év ingyenes javítás 1 év ingyenes alkatrészek bele.
Legalábbis nekem így van.
Rumos: Fotomarketben is olcsók a kiegészítők. Tok 1500-2000pénz (nem márkás), persze márkás is van 5000-ért. Én 1GB-s 150szeres memót vettem 4K-ért.
Létezik egy bolt: Pixmania.com. Itt minden nagyon olcsó, de még semmit sem mertem venni tőlük, az olcsóság miatt.
-
PerczelZita
tag
válasz
DeFranco
üzenetére
Én is ezt a gépet néztem ki, de még várok pár hónapot amíg olcsóbb lesz.
Ezek szerint nem mindegy hol veszem meg? Pl. ha az Auchanban veszem meg, nem adják hozzá ugyanolyan idejű és szintű Panasonic garanciát? Azt hittem egy adott márka - függetlenül az eladás helyétől - ugyanazon feltételekkel adja egy termékre a garanciát. -
DeFranco
nagyúr
Nem győződtem meg róla, hogy igaz, és nem is akarom, hogy pereljenek hitelrontásért, DE én olyan infókat hallottam, hogy az exDig, és még pár gyanúsan olcsó társa ilyen-olyan szürke importból szerzi a cuccainak egy jó részét. Ezért olcsóbb. Innentől kezdve már csak üzleti modell, hogy ezt az árelőnyt nem kapod meg, ha csak gépet veszel, ára kb annyi, mint máshol, lehelettel olcsóbb. A teljes különbséget csak akkor éred el, ha csomagot veszel. Ez legális ''árukapcsolás'', nincs vele baj, de én úgy érzem engem ezzel hülyére akarnak venni.
Az olcsóság ára az, hogy a garanciaigényedet vagy sehogysem, vagy alig tudod érvényesíteni, kiküldik külföldre, bevizsgálás, felelősséghárítás. Nálam a garancia szempont volt, és tudom, hogy azért az olcsó hűsnak gyakran híg a leve.
Természetesen te döntöd el, mennyi kockázatot akarsz vállalni. Mindezt csak azért írtam le, mert láttam, hogy neked fontos a garancia is.
egyébként szaftosabb garanciás esetekkel találkozhatsz a homáron, ajánlott olvasmány.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
kolnay
senior tag
válasz
lastknight
üzenetére
fotomarket-ben tök rendesek voltak meg minden.
Onnan már sokmindent rendeltem,megbízhatóak. -
DeFranco
nagyúr
Szerintem, ha jót akarsz, akkor márkaboltban veszed. Én ott vettem, árban az extreme-hez képest akkor nem volt különbség, ha van, akkor is 1-2k volt eddig a legnagyobb. Ellenben a garancia a lehető legjobb, 2 év, és ami nagyon nem mindegy, hogy saját szervízben javíttatják, méghozzá jól.
Nézz körül a panasonic honlapon viszonteladóért, én a Panashop-ban vettem. (van a westendben, de ott bunkók, illetve az üllői úti metrómegállónál a sarkon közvetlenül, ott jó fejek voltam). -
lastknight
csendes tag
Helló!
Akinek vannak tájképei töltsön fel belőlük, ha nem nagy kérés! Vagy hozzám /victoryus.extra.hu/, vagy saját tárhelyre! Előre is köszönöm! Még mindig nem vagyok teljesen kibékülve a tájképekkel amit csinál. Na, majd holnap jön a nagy próba, végre kinyomtatok pár képet, aztán kiderül, hogy is mutat papíron.
Kolay: én nem tapasztaltam a megdőlést, amit írtál.
[Szerkesztve] -
mimike
tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy az LZ6 és LZ7 között a kijelző méretén kívül mi a különbség? Melyiket éri meg jobban megvenni? -
kolnay
senior tag
válasz
lastknight
üzenetére
én mindent autómatán hagyok azt jólvan.
Vagyis néha átkapcsolok Intelligens ISO módra.(nem tájképnél)
Én szerintem ferdén látok vagy nemtudom de úgy érzem meg kell dönteni oldalra egy kicsit a gépet hogy ''vízszintes'' képet csináljon. Próbáljátok ki ti is.Először aimán tartsátok és aztán kapcsoljátok rá azt a rácsozást.
-
lastknight
csendes tag
Helló! Egy kérdés: tájképet ti milyen beállításokkal fotóztok? Nekem valahogy nem sikerül normális képeket csinálni vele.
-
rumos14
nagyúr
mindkét helyen július végén lesz. leghamarabb.
-
rumos14
nagyúr
anyósnak egy ilyen gépet veszek, bár jelenleg nemigen kapható sehol sem. de ha van vkinek tuti tippje (korrekt bolt, 2 év gar, 50k alatti ár), akkor lécci.
-
kolnay
senior tag
válasz
lastknight
üzenetére
passz...
-
lastknight
csendes tag
Helló!
Nektek jól számolja ki, hogy mennyi video fér még rá? Nekem a 2GB-os kártyával használva mindig 15 percet ír ki, akármilyen minőséget állítok be, ráadásul a kártyán van 1,8Gb szabad hely. A 256Mb-os régi kártyával a funkció normálisan működik. A kártyát a géppel formáztam meg, még mielőtt valaki megkérdezné. -
t-e-s-a
csendes tag
válasz
lastknight
üzenetére
Köszi, várom...
-
t-e-s-a
csendes tag
Köszönöm.
Megnéztem a fent lévő képeket, a makró jónak tűnik, de igazából valami szöveg kellene, pl egy ceruzaelemről, vagy naptárról, ami kicsi. Kíváncsi vagyok, mennyire éles, milyen jól kivehető.
[Szerkesztve] -
kolnay
senior tag
válasz
lastknight
üzenetére
Azért lehetett az a fél perc gondolkodás annak az emberkének mert a piacon vett 200Ft-ért memót, vagy ő saját maga gyártotta.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
t-e-s-a
csendes tag
válasz
lastknight
üzenetére
Szia Tudnál esetleg makró felvételt valahova feltenni? Ha lehet szöveg is legyen benne, ha nem gond.
A főnököm bízott meg egy jó makrós gép vételére, és ez nekem szimpatikusnak tűnik.
Köszönöm -
kolnay
senior tag
válasz
lastknight
üzenetére
tájképekhez elég az iso100.
Én általában nem normál módban, hanem intelligent iso módban fotózok, és akkor ő bekalibrálja, hogy mennyi iso kell. -
lastknight
csendes tag
Helló!
Pontosítok: tényleg nem rossz a video, csak amit elöször csináltam, az qvga volt, mert nem raktam bele az sd kártyát. Hát, ismerkedünk
Most a tájképekkel bajlódok, olyan mintha nem lenne éles. A makrók azok gyönyörűek,
teljesen élesek. Ugyanez igaz a közeli képekre is. Mondjuk a tájképekhez lehet, hogy nem jó a fix iso100-as beállításom, bár a saját tájkép programjával se az igazi. De sabaj, próbálkozok tovább.
Hatalmas pozitívum: baromi jó az energia felhasználása!!!

Az meg tényleg nem igaz, hogy 5 kép után fél percig dolgozik, és nem reagál. Hülye pletykák.
Ezen kívül kipróbáltam a sorozatfelvételt is, 25 képpel. Simán győzte a tempót, a képek se lettek rosszak. 
-
nemdavid
tag
Üdv!
Ez a Pana LZ7 tudja a képre dátumozást? -
kolnay
senior tag
válasz
lastknight
üzenetére
Grat!
Tökéletes semmi se lehet, még a félmilliós gép is hibázik, ez miatt ne fájjon a szíved.
Videón én meglepődtem hogy milyen szépet csinál!
-
lastknight
csendes tag
Megvettem végre
Most ismerkedek vele. Eddig összességében tetszik, bár nem minden kép tökéletes ezzel se. A benti video, hát nem a legszebb, hogy finoman fogalmazzak. Mondjuk nem is ez a fő funkciója.
Majd teszek fel tesztfotókat én is, hátha kíváncsi még rá valaki. -
DeFranco
nagyúr
Favágó tapasztalat: próbáld meg, hogy kikapcsolod, és úgy mozgatod a gépet, meg utána, ahogy be van kapcsolva (mode1 az azt hiszem, ami folyamatosan stabilizál, mode2 csak exponáláskor). Észre fogod venni, hogy érezhetően tompít a mozgáson.
Persze ez sem atyaúristen, de amire kitalálták, arra jó.
A gyakorlatban: a bemozdult, mosódott képek számát csökkenti erősen. Próbálj csak meg egy másik géppel készíteni futkosós képeket, fogod látni a különbséget (hogy te futsz, vagy a tárgy az mindegy
)
Én amióta megvan, konkrétan megőrülök barátnőm MJU700-asától -
kolnay
senior tag
Én azt nem értem hogy mire jó ez a képstabilizátor?

Ha bekapcsolod a max zoomot akkor látszik, hogy ''lökdösi'' a képe ha be van kapcsolva... -
kolnay
senior tag
válasz
lastknight
üzenetére
Nem fogod megbánni, hogy megvetted!
A boltban is azt mondták hogy ebben az árkategóriában ez a legjobb. -
kolnay
senior tag
válasz
lastknight
üzenetére
Ez egy baromság!(Egy irigy noob íthatta)
Én vettem bele ultra gyors memót bele +1000Ft, szal nem nagy pénz és azzal nagyon gyors.Bár simával sincsa nagy különbség.Inkább PC-re töltésnél nagyon érezhető a gyorsaság!
Van benne 2 fajta ECO mód. Mindegyik x idő után kikapcsolja.Egy hátránya van.Ha bekapcsolod ezt a módot kisebb lesz a háttérvilágítás is.De ez engem nem zavar.Amúgy meg van egy opcíó amit ha bekapcsolsz nagyobbra állítja a háttérvilágítást,szal ez kiküszöböli a gondot. -
lastknight
csendes tag
Helló!
Olvastam több helyen is, hogyha 5 képet csinálsz egymás után, akkor 23mp-ig tart, mire új képet lehet csinálni vele. Ez igaz?
Még egy kérdés: ki lehet kapcsolni csak az lcd-t? /energiatakarékos üzemmód? /
[Szerkesztve] -
rumos14
nagyúr
válasz
lastknight
üzenetére
sajnos elég kevés fényképező tud videofelvétel közben zoomolni. illetve amelyik tud, gyakran csak a)hang nélküli videofelvétel esetén b) lehalkítja a hangot zoom közben, nehogy behallatszódjon a zoomolás hangja. hát ők tudják.
-
kolnay
senior tag
válasz
lastknight
üzenetére
Szerintem nem nagy ügy az a zoom.
Így is árban ez a legjobb. -
lastknight
csendes tag
Írtam a Panasonicnak zoom ügyben. A válasz:
A DMC-LZ7 típusú digitális fényképezőgéphez nincs, és nem a jövőben sem várható szoftverfrissítés.A videofelvétel közbeni zoomolás sajnos nem biztosítható ilyen módon.
Üdvözlettel,
Czinke Csaba
Panasonic South-East Europe
Magyarországi divízió -
kolnay
senior tag
válasz
lastknight
üzenetére
MediaM és Tesco kizárva!
Interspart nem ismerem.
Euronics az szerintem jó.
Photohall hát talán még az.
De neten is meg tudod rendelni.(én is onnan rendelek egy csomó mindent.)
[Szerkesztve] -
lastknight
csendes tag
Igen. Békéscsaba konkrétan. Mindig ez van, ha valamit venni akar az ember, el kell menni minimum Szegedig....
Ez a bolt amit talált Csabán, egy piszok drága fotós bolt. De azért megnézem, hátha.
Szegeden azért van pár hely, ahol olcsóbb, csak akkor meg ott az útiköltség is. Esetleg megrendelem a netről. -
DeFranco
nagyúr
válasz
lastknight
üzenetére
A viharsarok az Békés megye?
[link] itt találsz hivatalos viszonteladót. Ha árban OK, akkor ajánlom, a garancia miatt. -
kolnay
senior tag
válasz
lastknight
üzenetére
na nehogy mán a mm be vedd meg!'
ott az E4300 is 40K máshol meg 25... -
lastknight
csendes tag
Ma végre kipróbáltam mind a kettőt. Azt hiszem az Lz7 a nyerő, de nem rossz a Samsung se. Csak ne lenne ilyen drága a Media Marktban. Mert hülye azért nem vagyok...
-
Szten Márs
nagyúr
Állítsd be úgy a böngésződet/ képnézegetődet, h jól lásd és annyi. Álló témákat tényleg nem ildomos fekve közzétenni.
MOD: bár látom, hogy amiket én feltettem ide, ott én sem törődtem ezzel, mentségemre szolgájon, hogy közben valami vígan égett a gépemben, és ez nem segítette elő az alapos munkát
[Szerkesztve] -
kolnay
senior tag
válasz
lastknight
üzenetére
egyik topicban azt monndták nekem hogy a samsungot felejtsem el.
-
lastknight
csendes tag
Én még mindig nem vettem meg. Találtam egy vetélytársat neki: Samsung Digimax S850.
A leírása alapján nem rossz, igaz csak 5X zoom van benne.
Mondjuk ez is off topic. -
Zozzant
addikt
-
DeFranco
nagyúr
Gratulálok az új géphez, szerintem sok örömöd lesz benne.
Megkérdezhetem hol vetted, és esetleg, hogy mennyiért? -
kolnay
senior tag
ne nemvoltam lusta meg a netis jóvolt ezért feltettem az összes képet!
ott ameiken a házikó van az a 24szeres zoom akar lenni.
-
kolnay
senior tag
Na folyamatosan frissülő LZ7 képtár: [link]
A gyorsaság függ attól hogy milyen lusta vagyok és hogy hányezerszer cseszik szét az invitelesek a netemet....
Nagy méret: Slideshow
Mégnagyobb hogy zoomolni is tudd: Download
[Szerkesztve] -
DeFranco
nagyúr
Hali!
Hozzáértőket kérdeznék, hogy milyen kijelző védő fóliát érdemes (és hol?) venni, ami tényleg véd is, de esztétikus (lehetőleg nem látszik). -
kolnay
senior tag
picasa is csak kicsibe mutatja...

-
kolnay
senior tag
ááá tököm kivanmá!!!!
Extrára feltöltöttem egy csomót de pici méretbe lehet csak megnézni...
mod: meglessük azt a picasa-t.
[Szerkesztve] -
kolnay
senior tag
válasz
lastknight
üzenetére
jah télleg, dehülye vok!
-
kolnay
senior tag
Tud valaki egy olyan oldalt ahová feltehetném a fotókat?
kepfeltoltes nem engedi mer túl nagyok imageshackon meg 800*600 a max. -
kolnay
senior tag
válasz
lastknight
üzenetére
Készítek pár fotót meg videót az feltolom.
mod: Egy Kingston elite pro kártya csodákra képes.
[Szerkesztve] -
Xanthus
csendes tag
Hello
Én is LZ7ben gondolkodom, de nekem még a TZ1 ami számításba jön.
Számomra a többszörös optikai (6-10x)zoom lenne a fontos, főleg tájkép és épületek megörökítésére amit ha jól sikeült A4-ben papíron szeretnék viszontlátni.
Mindenképp SD karis legyen a gép.
50.000,- amit rászánnék.
Melyik a jobb, ill mi jobb ebben az árban a feladatra?
Köszönet a válaszokért! -
kolnay
senior tag
Na megvettem a gépet!
Gyönyörű képeket csinál, minden nagyon jó, szuper!
Csak ajánlani tudom mindenkinek!!! -
DeFranco
nagyúr
Bár nem engem kérdeztek, de megvan az a csúnya rossz szokásom, hogy nem bírom ki, hogy ne szóljak bele: [link] innen szedd le a kézikönyvet és annak a végén benne van egy szép kis táblázat, hogy mekkora kártyára hány megapxiellel mennyit tudsz fényképezni.
DeFranco ajánlása egyébként egy 1 GB-os kártya legalább, és lehetőleg gyors legyen, mert k. jó videókat csinál a gép, úgyhogy fogod használni, 30 kép/perc és 640*480-ra kell a sebbesség. -
kolnay
senior tag
Ez a gépezet átlagosan hány megás fotókat csinál?
512-es memóval kb mennyit lehet csinálni? -
kolnay
senior tag
válasz
lastknight
üzenetére
Minél kisebb az iso annál kevésbé zajos a kép, viszont ha remeg a kezed akkor könnyebben elmosódhat.De erre ittvan a stabilizátor.

-
lastknight
csendes tag
Helló mindenkinek!
Azok az lz7-es képek milyen iso beállításokkal készültek? A tesztekben azt írják, hogy alacsonyabb iso értékkel jobb képeket csinál. Mondjuk nagyon én se értek hozzá, de a jelenlegi hp435-nél százszor szebbek ezek a képek, amiket itt láttam. Végül is 50000.ért nem rossz vétel az lz7, az tuti. És van benne zoom is, ami nekem nagyon hiányzott eddig.
TRob1! Te milyen elemeket használsz vele? Vagy ceruza akkuval használod? Mennyi ideig bírja elemmel/akkuval? -
kolnay
senior tag
Marad a pana.
Kinagyítottam a képeket hogy 19''-os monitort 1024*768-ban lefedje és tökéletes.
Nagyobbra meg úgyse nagyítom. -
kolnay
senior tag
Nem tudok dönteni.
A pana zajost a canon meg olyan elmosódott képet csinál... -
cigam
titán
válasz
Szten Márs
üzenetére
Sztem nem rád gondolt, hanem somé-ra.
lasd:''Nekem,itt,neked nem kell bizonyítanom.Arról nem tehetek,hogy nincs szemed hozzá.''
Az Ő ''levitációs szintje'' ütötte meg a szemem, ill. vátott ki nemtetszést szerintem. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Szten Márs
üzenetére
Megkövetlek.
, bár elsősorban nem rád gondoltam. -
Szten Márs
nagyúr
-
kolnay
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Esetleg tudnál belinkelni lz7-es fotókat?
Mert 1 fotó alapján télleg nehéz a választás.
Köszi! -
Szten Márs
nagyúr
Nézd, tettem be képeket, neten is van elég. Ezek alapján szerintem abszolút tudsz dönteni melyik hogy néz ki neked. És ha elég képet néztél egy gépről aligha fog meglepetés érni, szóval rossz vételt nem csinálhatsz. Én elmondtam a véleményemet, bár lehet hibáztam az éjszakai képek betételével, mert nem mindenki érti, hogy annak szükségszerű zajosabbnak lennie. Főleg úgy, hogy nincs leméretezve 3 MP-re, ami csökkentené a zajt.
[Szerkesztve] -
kolnay
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Hát szerintem a canon se jobb.
Az is zajosodik rendesen. -
Szten Márs
nagyúr
Persze, hogy az éjszakai félvételeknél zajosabbak a képek. AZ pl 6 másodperces záridővel készült. AZért tettem be, hogy még így is kevésbé kásás mint a másodperc törtrészeivel készült Panás képek. Amúgy meg egyből ránázásre lehet látni azokat amiket mondtam. Aki nem látja, annak persze tökéletes a gép, mert ott a Pana ezen hátrányát úgysem veszi észre, az előnyeit viszont valszeg igen. De akinek hozzászokott a szeme, hogy mit nézzen, annak nagyon durvák azok a képek.
A 26-osra nem válaszolnék érdemben, talán nem azt kéne lenézni, meg gúny tárgyává tenni, aki látja azt, amit ő esetleg nem... én kérek elnézést, hogy látom, hogy zajos, tényleg pofátlanság.
[Szerkesztve] -
TRob1
veterán
Nem kötekedni akarok, de sztem a 3.képen a wíz pl. nagyon zajosnak tűnik, pedig én nem az ilyesmik kereséséwel töltöm az időm, nem is profi fotózásra kellett a gép, csak a szokásos otthoni dolgokra. És teljes mértékben egyetértek DeFranco #26-os üzenetéwel.
1ébként meg nekem számított a 6x (ill. kisebb felbontásban akár 9x-es) optikai zoom is.
(amiket meg írtál hogy zajos pl. a baba keze, kutya nyaka alatt stb., én (wagy akár a család) észre sem weszem, mikor nézegetem a családi fotókat.)
üdw -
Szten Márs
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
Én nem értek hozzá ezt aláhúzom. Csak szerény véleményként:
1: talán az 1.-t de ez több dolgon is múlik
2: passzolok
3: annyit ér a gyakorlatban, hogy ha kikacsolható a kijelző, akkor nem eszi az akksit (ez két szett magas MaH-s akksival nem igazán tényező, de jól jöhet), illetve nagy fénynél előfordulhat, hogy jobban használható a kijelzőnél
4: ér bizony, nem is keveset. elkapott pillanatoknál képzeld el mekkora bosszúság, ha bukod a képet a hiánya miatt, nekem tetszik
5: átlagos használatnál a szélső értékeket nem használod ki*
6: lásd 5*
7: passzolok
+1: a másodiknál a vaku elég gyenge (ja jól emlékszem az elsőhöz hasonló a pana LZ, és van aki azt is kevesli)
* azt döntsd el (és mondd meg) hogy mire kell a gép, és hogy mit tartasz fontosnak így látatlanban pl: ha éjszaka csillagos eget fotózol állványról, akkor kellhet a magas érzékenység, meg a 60s záridő, egyébként parasztvakítás
az én szempontjaim a következőek voltak anno:
- legyen egy bizonyos szintű márka - ez jelöl egy bizonyos szintű tapasztalatot
- legyen elemes (az akksissal több a gond)
- legyen benne optikai stabilizátor
- legyen elég nagy a kijelző, hogy anyuka is lássa
- legyen kielégítő legalább a vaku
- legyen olcsó a kiegészítő (sony kizárva
)
- legyen megbízható a szervíz (ez attól is függ, honnan veszed)
- természetesen nagyon fontos, hogy szép képeket csináljon (de itt tartózkodtam a lentebb leírt extremitásoktól)
plusz még biztos volt más is, de azt megnéztem, hogy a paraméterek közül mire adnék pénzt, és mire nem, így ez győzött -
DeFranco
nagyúr
Úgy látom az sem rossz. Azt azért gondold meg, hogy a 3x-os zoom elég-e. Az lz7 alapból 6x-os, és ha jól tudom kisebb megapixeleken van extra zoom itt is (kb 8x-os-ig), ami még optikainak minősül, nem digitálisnak. Ez hasznos lehet.
szerk: ez nem az adatlapos hsz-hez ment, csak elkéstem.
?:ki a hős lovag?
[Szerkesztve] -
kolnay
senior tag
Objektív: f/2.8 - f/4.5 (35mm-es rendszerben: 37-222mm)
f/2.8 - f/4.9 (35mm-es rendszerben: 35-105mm)
Autofókusz: 5 pontos kontraszt érzékelő TTL rendszer
9 pontos AiAF TTL rendszer
Élességtartomány: 0,5m - végtelenig normál módban, 0,05m - 0,5m makró módban
0,45m - végtelenig normál módban, 0,05m - 0,45m makró módban
Érzékenység: automatikus, ISO 100/200/400/800/1250/3200
automatikus, ISO 80/100/200/400/800/1600
Kereső: nincs
valós képet mutató optikai
Képstabilizátor: optikai képstabilizátor
nincs
Zár: 60s - 1/2000s
15s - 1/2000s
Beépített vaku: van, hatótávolsága: 0,5m - 5,4m (nagylátószög) 0,5m - 3,3m (tele)
van, hatótávolsága: 0,45m - 3,5m (nagylátószög) 0,45m - 2,2m (tele)
Fénymérési módok: intelligens többmezős
kiértékelő, középre súlyozott átlagoló, szpot
Ezek alapján ti melyiket vennétek?
Objektív 1.-nél jobb.
Autofókusz:Nemtudom h melyik a jobb.
Élességtartomány 2.-nál jobb.(picit)
Érzékenyég 1.-nél jobb.
Kereső 2.-nál van.
Képstabilizátor 1.-nél van.
Zár: Nem tudom melyik a jobb.
Vaku: 1.-nél jobb.
Fénymérési mód: Szintén nemtom.
Tehát a kérdések:
1. Te melyiket vennéd?
2.Melyiknek jobb az autofókusza?(van-e kül?)
3.Az a kereső ér-e valamit?
4.Stabilizátor ér-e valamit?
5.Érzékenység mennyire számít?(mekkora a kül?)
6.Melyik a jobb zár?(van-e kül?)
7.Melyik a jobb fénymérési mód?(van-e kül?)
Előre is köszi a válaszokat a hős lovagnak!!!

-
DeFranco
nagyúr
Én az eggyel korábbi modellt használom (LZ5), de sok különbség nincs - ahogy láttam - a belbecsben. Ajánlom, vedd meg szerintem.
Sok mindent tud, ami hasznos, és az elkészült képek alapjában véve jók.
persze sasszemjankók kiabálhatnak a zajosodás meg a kromatikus aberráció meg a töktudja mi miatt, de ebben van optikai stabilizátor, viszonylag automatán is nagyon erős, amennyit kell, annyit állítgathatsz, javíthatsz rajta, teljesen korrektül összepakolt cuccot kapsz nagyon jó ár/érték aránnyal
nem utolsó sorban ''made in japan'', és nem korea vagy china, úgy is van összerakva. Nem utolsó sorban nagyon jó a szervizük, én a kijelzőn levő 1 db pixelhiba miatt vittem vissza félig viccből, és szó nélkül megcsinálták balhézás, meg hibahatár emlegetés helyett, még SMS-t is küldtek, hogy igen a megadott határidőn belül elkészültünk (2 hét) és lehet jönni a tisztelt vásárlónak tisztelettel.
ami fontos viszont: én átlaguser fotózásra vettem (eddig készült képek: ''állatkerti látogatás asszonnyal'', ''arborétum látogatás családdal'', ''így néz ki a szobám az albérletben anyu'') arra 5/5, és ettől a véleményemtől nem tágítok.
Ha profi gép kell, ne ebben a kategóriában keress.
Ja, és azt azért ne feledjük el, hogy valszeg 10*15 ös papírkép, hasonló méretű digitális képkeret, és 2mp/kép sebességű monitoron végigfuttatásban néz képet Kovács Pál átlaguser. Nem 15x-ös nagyításban 19'-on 9600*7400 felbontásban. Ott meg keresse a zajt Jószemű János.
mod: a plusz fikcsókat most nem részletezem, azt nézd meg tesztekben, vagy töltsd le a kézikönyvet, legyen elég annyi, hogy szerintem pont elég, és nem hiányzik semmi
[Szerkesztve] -
kolnay
senior tag
Most nézem!
A550 és A560-ban nincs képstabilizátor.
[Szerkesztve] -
kolnay
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ez télleg fele annyira zajosodik.

-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Szten Márs
üzenetére
Miután intenzív égett szag kezdett el dőlni a gépemből lehet hogy az utolsó párat nem tudom feltölteni, senki nem csodálkozzon, ha azok a linkek nem mennek, ha csak a por ég (nagyon remélem de asse tom az hol égne) akkor mennek

-
Szten Márs
nagyúr
Gép: Canon PowerShot A530.
Itt van pár kép, a legtöbbnél null témával, csak amit találtam feldobni, meg szemléltetni. Némelyik 5 MP-esen, amit a gép tud, de van amit 3 MP-esen, egyrészt mert te is akkorában linkeltél, másrészt mert azok annyiban is készültek a géppel. Persze, mákosság ennél a gépnél is van. Nem is kevés. De azért jóval kevesebb, mint amit a Panánál látok, főleg, hogy azok mindegyike 3 MP-re van kicsinyítve, ami ugye csökkenti a zajt.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
MOD: kezd haldokolni a fantasztikus Asus alaplapi hálókártyám, szóval igencsak küzd egyelőre a feltöltéssel
[Szerkesztve] -
Nekem,itt,neked nem kell bizonyítanom.Arról nem tehetek,hogy nincs szemed hozzá.
Csak mellesleg: Egy 3 Mpixeles kompakt gép negyed ennyire nem zajos mint pl ez a Pana gép.Hogy miért azt nem taglalom,keresd a CCD mérete és Mpixel körüli összefüggéseket elsőnek.(Anno Canon A75-el kezdtem )
Mellesleg2: amelyik gép képein utómunkát kellene végezni,na olyat meg sem veszek
-
Nagyon szép,fertelmesen zajos képeket csinál.

-
kolnay
senior tag
Nagyon szép képet csinál!
Meg is veszem! -
TRob1
veterán
1 normál kép (nem makro):
[link]
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
Nem csak makrónál nem végtelen a mélységélesség. Sőt, még akkor is, ha a mélységélesség tartománya tartalmazza a végtelent, még akkor is lesz olyan rész, ami kiesik belőle. Nagylátószögnél, nagy tárgytávolságnál, szűk blendénél nagyobb a mélységélesség mint fordítva.
Sajnos ezt a gépkategóriát nem kifejezetten ismerem. (És itt pont gyök kettővel megy a net, szóval utánanézni sem igazán tudok) Mindenesetre elsődleges szempont, hogy adott pixelszámot minnél nagyobb érzékelőre tegyenek rá, vagy adott méretű érzékelőlapon minnél kevesebb pixel legyen. Ebből adódik az a sokaknak paradox helyzet, hogy gyakran a nagyobb pixelszámhoz bizony roszabb képminőség, kisebb részletgazdagság társul.
A Canon 5xx-es sorozata mindeneetre nem rossz, én egy A540-et kifejezetten ajánlanék. -
kolnay
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Ja jó, már megilyedtem.
Szal ez csak makrónál ilyen.
Szeretném a véleményedet kérni!
Szerinted melyik a jobb?
Pana LZ7
Pana FX10
Canon A560
köszi!
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
Naszóval... Vala az a fogalom, hogy mélységélesség. Mélységélesség az a tartomány, amin belül a képen megjelenített dolgok élesek lesznek. Függ sok mindentől, blende rekeszértéktől, gyújtótávolságtól, tárgytávolságtól, az érzékelőlap méretétől. Ami kiesik ebből a tartományból az mosott lesz. Makrófotózásnál a kis tárgytávolság miatt a mélységélesség tartománya - gyakran DOF-ként van emlegetve, mint Depth Of Field - is kicsi lesz. A háttér ezért makrófotózásnál mosott. A DOF-ból kieső dolgok mosottsága gyakran nem rossz, sőt igen sokszor kívánt hatás, segít kiemelni a témát, megmutatni mit is akarsz fényképezni.
-
kolnay
senior tag
válasz
Szten Márs
üzenetére
őőő ezzel mit akarsz mondani?
Bocs, de elég láma vok. -
kolnay
senior tag
Valaki ossza meg a tapasztalatait légyszi!
Köszi! -
lastknight
csendes tag
Helló! Én is csatlakozom az előttem szólóhoz...
Ha nem is ír senki, remélem a MM-ben ki lehet próbálni. -
kolnay
senior tag
Sziasztok!
Ide várnék tapasztalatokat ezzel a fényképezőgéppel kapcsolatban.
Esetleg ha tudnátok vele készült fotókat belinkelni azt megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Sweet.tv - internetes TV
- Xbox Classic / Xbox 360
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Windows 11
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- eladó Nikon Z5 fényképezőgép memóriakártyával
- 14000 expo - Sony A6100 megkímélt állapotban, gyári dobozában és összes tartozékával OLVASS LEÍRÁST!
- Think Tank Retrospective 10 - Prémium fotós válltáska (makulátlan állapot!)
- Nikon AF-P DX Nikkor 70-300mm F4.5-6.3G ED VR (makulátlan állapot!)
- NIKON D7500 - DSLR fényképezőgép váz + teljes NIKON szett (makulátlan állapot!)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Dell Inspiron 5559 /i5-6200U/8GB/240GB SSD/WIN10/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Imádom ezt a gépet!
a saját gépemet ott vettem 2 éve, mondjuk azzal semmi baj nem volt, nem tudok szervízes tapasztalatokról beszámolni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
teljesen élesek. Ugyanez igaz a közeli képekre is. Mondjuk a tájképekhez lehet, hogy nem jó a fix iso100-as beállításom, bár a saját tájkép programjával se az igazi. De sabaj, próbálkozok tovább.
)