Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cl.aci
aktív tag
válasz
marilllyo #7848 üzenetére
Elméletileg t-home nem ad tv müsort közvetlenül neten keresztül, csak box-szal (az meg ugyis hdmi-s) legalábis nekem 2 hete kötötték be az ip-tv-t meg az optikai netet és a szerelő azt mondta csak a boxon keresztül tudok tv-t nézni, a szolgáltató nem engedi a tv közvetlen rákötését a hálózatra iptv nézés céljából.
-
marilllyo
veterán
Srácok!
T-home os tv-nél melyik legyen bepipálva? Most volt valami akció 2 tv-t lehet rákötni + internet + mobiltelefon.
-
törölt tag
-
Gabesz87
veterán
válasz
#30153472 #7845 üzenetére
Értem, de valóban nem ez a cél. ANnyi a lényeg, hogy azért (kis túlzással) a kép ne pixelháború legyen, tehát valamennyire azér tlegyen kellően értékelhető képe, (emiatt nem preferáloom annyira az ilyen noname, olcsó, saját márkás TV-ket), és a csatornaváltás/bekapcsolás ne tartson évekig. Ja meg azért az sem ártana ha a hang nem egy dobozból jövő zümmögés, morajlás lenne.
-
-
fish71
csendes tag
Szia.
Panasonic 50EX700 + Xbox One S.Az én képbeállításom:
Kép: Dinamikus
Háttérvilágítás: 90
Kontraszt: 100
Fényerő: -3
Színtelítettség: 57
Színárnyalat: 0
Képélesség: 75
Színhőmérséklet: Hideg1
Élénk szín: Be
Adaptív háttér Vezérlés: Minimum
Környezet-érzékelő: Ki
Felbontásjavítás: Automatikus
Dinamika tartományátalakítás: Ki
Tiszta mozgás: KiAz Opcióbeállításoknál Játékmód: BE
Nekem így tetszik, és gyönyörűek a játékok !!
Remélem tudtam segíteni, jó játékot.
Üdv. -
paraaa
csendes tag
Sziasztok!
Van, aki használja a Panasonic EX700-at PS4-el vagy bármilyen konzollal? Ha iegen akkor megosztaná velem a TV beállításait amit használ, mert én egyszerűen nem tudom normálisan belőni a képet és ezzzel szórakozom, nem pedig játszok...
-
Piftuka
veterán
válasz
Gabesz87 #7841 üzenetére
Jaaa, hogy konyhába lesz, "csak legyen valami" alapon?
No, akkor szvsz felejtsd el a lenti Samsung-ot (az amúgy is egy gyalázatosan vacak tévé, drágán árazva), de még a Panasonic-ot is.
Ha csak az 5 év jótállás a lényeg, akkor vedd meg mégis a Panasonic FS400-at!
Mindegy egyéb esetben válaszd a legolcsóbb tévét, amit csak megkaphatsz. De tényleg!
Vannak 24 colos tévék is, és ebben a kategóriában a márka szinte mindegy. Valószínűleg Vestel gyártmány lesz, vagy valami "no name" kínai. Teljesen mindegy.
Esetleg ha kicsit biztosabbra akarsz menni, akkor vegyed meg az ALDI egyik aktuális, ilyen méretű tévéjét, ha van éppen náluk.
Mégis csak 3 év garancia van rá, és ők azzal nem szoktak "szőrözni", ha meghibásodik a termék.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Piftuka #7840 üzenetére
Nem fér be! Még a 32" is kérdéses, meg kellesz majd nézném mennyi hely van.
Szerintem sima TV nezesre egy konyhába oly mindegy hogy HD ready és nem full HD. Pláne hogy nem 1-2 m-ről lenne nézve, hanem inkább 2-3. Vagy talán 4 is.
LG 32"-os TV-kel pedig az a baj, amit szintén írtam: 2 oldalt van a lába, nem közepén. Nem túl sok alternatíva van ezek alapján. Még a Philipsnek lenne alkalmas TV-je, de ott a képminőséget és a kép/szinbeallitasok korlatozottsagat kifogásolták.Esetleg még ezt találtam:
Samsung UE32M5522 -
Piftuka
veterán
válasz
Gabesz87 #7839 üzenetére
Nem fér bele az anyagi lehetőségeidbe a 40 colos modell? Csak mert az Full HD, és VA paneles; jobb választás volna.
Mindenesetre, ha Panasonic, ha nem, én egy 32 colos HD Ready tévéért már nem adnék pénzt.
Ha maradnál ennél a képátlónál és árkategóriánál, akkor már inkább az LG aktuális, lehető legnagyobb számozású Full HD modelljét vedd meg szerintem.
-
Gabesz87
veterán
Nincs esetleg valakinek tapasztalata FS400-al? Szülőknek vennénk karácsonyra TV- a konyhába a mostani régi "dobozos" CRT LG helyett. Max.32"-t keresek, elfogadható hangminoseggel és képpel (mivel világos helyiség), DVB-C tunerrel. Láttam hogy most 5 év gari van Panasonic TV-kre, meg az ára is jó a 32-es FS400-nak, csak jó lenne valami felhasználói tapasztalat, vélemény.
-
AL
addikt
válasz
Morfeusz76 #7825 üzenetére
Szia ! Mint korábban már írták lényeges a választásnál, hogy milyen igényeitek vannak.
Itt láthatod a Panasonic tévék adatait és ez mutatja, hogy a 600 - asnál kicsit gyengébb és kevesebbet tud.
[link]
Itt láthatod az árakat : [link]
[link]
[link]Az 550 - esre nem adnak 5 év garanciát, de a 600 és 700 - asra már igen, de azok drágábbak is. Talán hétvégén még olcsóbbak lesznek az akcióban. Üdv.
-
Draken
őstag
válasz
runner 125 #7836 üzenetére
Ha lenne erre feles pénzem most, tuti becserélném, de alku tárgyát képezné az ysp-2700 is
-
runner 125
nagyúr
-
attic
csendes tag
egész jó deal, annak aki mostanában vett vagy szándékozik venni: 5 év kiterjesztett garanacia Panasonic tv-khez
A kiterjesztett garancia akció 2018. november 2-től december 31-ig tart. A részvételhez az ebben az időszakban vásárolt televíziókat a vásárlástól számított 30 napon belül regisztrálni kell a http://www.panasonic5y.com weboldalon. Ezzel az egyszerű lépéssel érvényesíthető az 5 évre kiterjesztett garancia.
-
Draken
őstag
válasz
runner 125 #7833 üzenetére
Most BF ideje alatt az idei lg oled 450ről ment le 399-re, az még mindig kicsit sok. Év eleje környékén vettem az ex780at 300-ért, ezt is kicsit sokalltam, de jó pár évig ki fog szolgálni az tény! Viszont már most érzékelhető az idei-tavalyi széria közti árkülönbség!
-
runner 125
nagyúr
válasz
Piftuka #7831 üzenetére
Az rendben van, de nekem 5 kilót egy 50"-os OLED Pana nem ér.
Majd ha realizálódik a vételáruk, veszek OLED-et, de most még szvsz túlértékelt kategória.
Köszi a tippet, írtam az összes egy mailt, hátha van bontott, viszsaküldött, vagy kiállítási db valahol. Videopart már reagált, nálunk sajna nincs.
Használtan is vennék, de ezek után ki az aki megválna egy EX780-tól..
-
Piftuka
veterán
válasz
runner 125 #7830 üzenetére
Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy mind a Panasonic, mind a SONY elég éles határt akar húzni a prémium, és a felső-közép kategóriás készülékei között!
Márpedig az előbbi kategóriába csak és kizárólag az OLED tévéik tartoznak. Egyértelmű, hogy ezek felé "terelgetik" a remek képminőség iránt elvárásokkal rendelkező vásárlóikat.
Mindenesetre érdemes végigtelefonálnod a legnagyobb Media Markt áruházakat.
Illetve, amit említettem, a fehérvárit is, a 65XE9005 miatt, mert ha azt még nem adták el, és megint ~300.000 forinthoz közeli áron hirdetik meg, akkor az annyiért nagyon jó vétel.És pár hete még volt náluk készleten egy Panasonic 50EX780 készülék is, a kiállított darabok között. Kérdezd meg, hátha...
-
Piftuka
veterán
válasz
Morfeusz76 #7825 üzenetére
Mennyi pénzt szántok a vásárlásra?
Mekkora képátlójú tévét vennétek? Milyen tartalmakat néznétek rajta, és milyen forrásról futtatva?
Van-e bármilyen speciális igényetek a tévével kapcsolatban?
-
Piftuka
veterán
válasz
marilllyo #7824 üzenetére
Nem írtad, hogy milyen közegben, milyen körülmények között néz filmeket az apósod, és általában ebben a szegmensben az LG tévéit (valamint általánosságban mindig a nagyobb kijelzőt) szoktam javasolni, de..
A paraméterei, és a VA panel miatt én inkább a Panasonic modelljét javaslom. Sokkal jobb kontrasztot ad, és egy fokozattal talán jobb mozgásmegjelenítésben is.
-
Piftuka
veterán
válasz
runner 125 #7822 üzenetére
"Pana-ból akkor nincs is az EX780-nak minőségben, teljesítményben megfelelő utód?"
Az attól függ, hogy melyik tulajdonságát veszed alapul.
Ha a 3D képességét, akkor sajnos nincsen. Mára egy árva 3D tévé sem maradt sajnos a piacon! (Még egyes outlet-ek kínálatában lehet találni egy-egy pixelhibás és/vagy bontott, és/vagy refurbished példányt.)
Ha az általános képminőséget nézed, akkor a Panasonic kínálatában csak a 75 colos modell jöhet szóba.
Illetve a már említett SONY XE, vagy XF9005-ös. Utóbbi azonban sokkal drágább.
-
Morfeusz76
csendes tag
Sziasztok. Tx-55fx550e televíziót néztem. Használ valaki ilyen tv-t esetleg? Szüleimnek kellene de sajnos nem értünk hozzá. Ha esetleg tudnátok segíteni azt előre is megköszönöm.
-
marilllyo
veterán
Ezek közül Ti melyiket vennétek?
Srácok Ti melyiket vennétek? Kb. egy árban jutnánk hozzá. (pana tx-40ES400e vs LG 43LK5000). Apósnak filmezni...
-
salapp
addikt
válasz
runner 125 #7822 üzenetére
Nincs Panából, csak a Sony XF9005, ami legközelebb áll hozzá.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Piftuka #7817 üzenetére
Rendben, köszönöm nektek! Pana-ból akkor nincs is az EX780-nak minőségben, teljesítményben megfelelő utód?
Draken
Őszinte leszek, az építkezésem elhúzódott, most kerültek le a burkolatok, bútorokat még várom, ezért ki sem csomagoltam még.
Akkori kedezményes ára baromi jó volt, ezért is csaptam le rá.
-
Draken
őstag
válasz
runner 125 #7813 üzenetére
A többiek válaszoltak a kérdésre, viszont ha már erre jász had kérdezzem meg, hogy végül mennyire vált be az ysp-2700, már ha megvetted végül?
-
sakal83
addikt
válasz
Nem sajnos. Ips paneles lett. 65os meretig a 780as szeria. Az ex780 jelentosen jobb volt.
-
Piftuka
veterán
válasz
"A kérdés, h a mostani 49FX780E típus 1:1-ben az 50EX780 utódjának tekinthető, vagy ez alsóbb kategória?"
Sajnos a fasorban sincsen ahhoz képest!
A 3D képesség hiányzik, a remek VA panel is, ráadásul a tesztek alapján az "összkép" sem tökéletes; az elektronika sem olyan, mint amit várni lehetett volna.
Ha hasonló minőségű tévét szeretnétek, akkor inkább a SONY XF9005-ben érdemes gondolkodnotok!
-
Piftuka
veterán
válasz
pinnacle #7810 üzenetére
Nekem egy SONY 55W809C tévém van, de teszteltem jópár Pana tévét is a közel és távol múltban.
Azért egy plazma televíziót ne hasonlíts LCD-hez a betekintési szög szempontjából!
Nyilván minimális torzulást mutat akár szélsőségesen oldalról nézve is.
(Minden más tekintetben azt a G10-est egy mai jobb LCD "megeszi" reggelire, ha képminőségről van szó.)
-
Piftuka
veterán
"Ó, nálunk az 55-ös már kiverte a biztosítékot, "nem tudok ekkora képet befogni" felkiáltás mellett."
Nem irigyellek.
A legjobb cimborám is így járt... Segítségemmel kiválasztotta az akkor - még - elérhető, legjobb, valódi japán SHARP modellt, majd kb. pár óra használat utána adhatta el (jelentős buktával), mert az asszony "túl nagynak látta a fejeket benne", amikor sorozatot nézett...
Azzal a SONY tévével pedig valóban nem tudnak az IPS Pana tévék versenyezni.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Még tavaly vettem egy 50EX780-at, amivel iszonyúan meg vagyunk elégedve.
Úgy döntöttem a hálóba is Pana tv lesz. A kérdés, h a mostani 49FX780E típus 1:1-ben az 50EX780 utódjának tekinthető, vagy ez alsóbb kategória? Az ára gyanús 240-ért. Az EX780 kifutó áron is 300k volt.
Köszi!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Piftuka #7807 üzenetére
Azért jobb lenne ilyen "holdudvar" mentes TV-t venni. Persze lehet amit korábban javasoltak, a local dimming kikapcsolása a megoldás.
Panasonic TV-d van? Szerintem nagyon jól működik a fényerőszabályzása. Te ugyanazzal a beállítással használod éjjel- nappal? Kézzel állítani állandóan azért eléggé macerás lehet.
Feleségem sokszor oldalról nézi a TV-t, lehet a saját paneles G10 valami csoda, de szinte semmi torzulás nincs ilyen szögből. FX633E, ES400E rosszabb volt. -
salapp
addikt
válasz
Piftuka #7805 üzenetére
Ó, nálunk az 55-ös már kiverte a biztosítékot, "nem tudok ekkora képet befogni" felkiáltás mellett.
Szóval egyelőre 50" felé kell mocorogni.Be tudtam szaladni ma a Mammut MM-be, 55XF9005-öt láttam, mindegyik 55-ös Pana lcdnél jobb képe volt (gondolom, a Panák ips pamelje miatt), látószög is jobbnak tűnik.
-
Piftuka
veterán
válasz
Scudfan #7798 üzenetére
"Panasonic TX-43FX600E és TX-43FX633E. Ezekről van bármilyen tapasztalat, illetve mi a kettő között a különbség? "
Bátran megvásárolhatod bármelyiket, ha a dizájnjuk tetsztik.
Az FX633E tartalmaz egy szatelit tuner-t is, valamint egy hajszálnyit jobb a mozgásmegjelenítése, és ennyi a különbség mindössze.
Ha sikerül kifognod egy homogén panellel rendelkező példányt, akkor nagyon korrekt kis tévéd lesz ezért a pénzért. (Nem a legolcsóbb a kategóriájában és ebben a méretben, de nem is nagyon tudnék hasonló minőségű tévét javasolni ebben a szegmensben, ami jobb volna.)
A Full HD, vagy 4K tartalommal mutatja meg az igazi tudását, de jó minőségű tévé szolgáltató SD csatornái is korrektül mutatnak rajta.
-
Piftuka
veterán
válasz
pinnacle #7791 üzenetére
"Szia! 49FX780-el bevilágítás, homogenitás szempontjából nincs probléma?"
Nem az adott típus determinálja ezeket a tulajdonságokat, illetve nem így direkt módon, ahogyan gondolsz rá.
Akár IPS, akár VA, akár Direct LED, akár Edge LED megvilágítású panelről van szó, mindegyikben kifoghatsz kiváló, homogén, bevilágításoktól mentes példányt, és olyat is, ami már önmagában indok a garanciális cserére.
A többi gondolatodra...
Én egyébként alapból kikapcsolom, és soha nem használom a környezet fényerejétől függő panel megvilágítást; ne a tévé, hanem én hadd döntsem el, hogy milyen fényerő beállítással használom a tévémet.
Ami pedig a betekintési szöget illeti... Sokszor elmondtam, most is elmondom, hogy az általad feltöltött képből nézve bármilyen kijelzőt szerintem az a legkisebb "élmény faktorral" sem bír.
Ha pedig valaki háttér televíziózásra használja az adott tartalmat, vagy a baráti beszélgetések mellett, hogy "csak úgy fusson valami tartalom rajta", akkor nem tökéletesen mindegy, hogy abból a szögből nézve romlik a szaturáció?
-
Piftuka
veterán
Meglehetősen könnyen kezelhető, átlátható, és működőképes operációs rendszerről van szó. Nem kell aggódnod miatta.
Tízből tízszer inkább ezt választanám, mint az Android bármelyik változatát. (És mindkettő kapcsán tapasztalatból beszélek.)
Nyilván az Android-ra több applikáció készül, de egyrészt szerintem egy tévé esetében ez huszonhatod rangú dolog, másrészt annyi bosszúságot okoz sok felhasználónál a rendkívül széleskörűen jelentkező "anomáliái" miatt, hogy mindezekért semmivel nem tud kárpótolni.
-
antatom
tag
Az 55fx780 as tudja alapból a magyar nyelvű hangvezérlést , vagy kell hozzá google hangszóró vagy valami más? A többi gyártónál nem kell semmi kiegészítő hozzá, ezért tartom érdekesnek.
-
pinnacle
nagyúr
Itt az írják, hogy a Lakberendezési – üveg, hasonló az LG Picture on Glass-hoz, illetve hozzászólásokban biztosra veszik, hogy LG Nano Cell-es. 49"-es méretben Nano Cell-es LG csak a 49SJ810V van, ennél viszont, az utolsó hozzászólásban, panaszkodnak a betekintési szögre. Ugye a Panasonic FX780-al nincs ilyen gond? Mintha én is olvastam volna, valami panaszt az LG panelekre, mondjuk nem tudom egyáltalán gyárt-e még valaki rajtuk kívül IPS panelt. Illetve valószínűleg van abban valami, hogy hiába gyártja a legjobb paneleket a Samsung, LG, a mögé rakott elektronika is számít, abban meg a Panasonic, Sony a legjobb.
Scudfan nekem volt 633-as. Betekintési szögben, feketében (néha kékes árnyalatot kapott) rosszabb volt, mint a 9 éves G10 LCD TV-m. Alul futó felíratok is homályosabbak voltak, bármit állítottam semmit sem változott. Leginkább ezzel a videóval jött ki a különbség. Szemből viszont szerintem jobb a bőrszínmegjelentése. Online vedd meg. Ha nem tettszik 14 napon belül elállhatsz a vásárlástól. MM-nél ha visszaviszed bármelyik áruházukba, azonnal visszaadják az árát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Nintendo Switch 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Synology routerek
- Opel topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest