- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
attika89
senior tag
válasz
scarabaeus #597 üzenetére
Igazad van! Azóta találtam is olyan videót, amin pl az SX20 is csinálja (egy éjszakai videó), de nem olyan nagy mértékben, mint pl az FZ38....
Mondjuk engem nem zavar, mivel még nem is videóztam az enyémmel... -
-
attika89
senior tag
válasz
Matthewsz #578 üzenetére
Szerintem érdemes megnézned az FZ45-öt is...átfogása ugyan akkora, igaz nincs kihajtható kijelzője...viszont kisebb mint az FZ100 (ha jól emlékszem) és a képminősége jobbnak tűnik mint a nagytesóé
Tesztet csak egyet olvastam még róla, szóval szerintem érdemes egy kicsit várni a többire!Nézd meg a dpreview fórumát (panasonic talk), ott mostanában egy két tulaj már tett fel képeket FZ45-el!
-
attika89
senior tag
Köszi! Szerintem a gyári adapternél maradok egyenlőre... a szűrőn még gondolkodom egy kicsit, hogy mi legyen!
Az FZ100 szolgáltatásait tekintve nekem nagyon bejön, főleg a kihajtható LCD, de az FZ38 alá menni képminőségben tényleg nem valami felemelő!
Mondjuk az FZ45 hozná talán az eddigi szintet képminőségben, de a nagyobb zoom és a több megapixel számomra nem elég...ha a kihajtható LCD-t is megkapta volna akkor talán meggondolnám....ráadásul a joystick is eltűnt...Szerk.: a videót én eddig még ki sem próbáltam az FZ38-on...de azért jó hogy van HD videjó!
-
attika89
senior tag
Köszi varsam!
Az tuti, hogy nem a gyári szűrő lesz! Pöppet drága...
Szerintem maradok az adapteres megoldásnál...körülnézek, melyik olcsóbb ebay-es adaptergyűrű működik rendesen, de a gyári gyűrű sem vészes...Arra még azért kíváncsi lennék, hogy Hama szűrőt megéri-e venni, vagy a Hoya jobb választás? Lenne közöttük akkora minőségbeli különbség?
-
attika89
senior tag
Hello!
Összejött egy kis pénzmag és szeretnék polár-szűrőt venni az FZ38-ra.
Na most nem tudom, hogy milyet!
Linear vagy circular (bár többnyire csak circular-t láttam)? Mindenképp kell az adaptergyűrű, vagy van olyan méretű szűrő is ami magára az objektívre megy rá?
Néztem edigitalban van Hama meg Hoya...érdemesebb lenne a Hoya-ra rászánni a többletet, vagy nem akkora a különbség? -
attika89
senior tag
Eddigi képek alapján az FZ45 általában szebb, kevésbé mosott képeket készít, mint az FZ100, de telén kb egyformán teljesítenek...
Azt viszont egyenlőre nem tudom eldönteni, hogy jobb-e/van-e olyan mint az FZ38...
Eddig az az általános vélekedés, hogy a nagyobb átfogás ellenére nem csökkent a teljesítmény annyira mint amennyire várták...Nekem már az FZ38 is elég zajoska, szóval nem tudom...
Ennek ellenére én egyenlőre boldog vagyok vele...(de nem is tehetek mást)
-
attika89
senior tag
-
attika89
senior tag
válasz
attika89 #537 üzenetére
Nah ma reggel megkaptam a gépet!
így elsőre nagyon szuper...lőttem is vele pár száz képet...majd holnap lehet teszek fel párat az amatőr topikba, vagy ide...
Ez az első fényképezőgépem, eddig csak az i8510emmel "fotózgattam", bár azzal is lehet élvezhető képeket lőni...azért nem egy fényképezőgép... -
attika89
senior tag
Ha minden jól megy holnap meg lesz az FZ38!!!
Igaz használt...~2,5 hónapos, de így 60e Ft volt!!! Várom már nagyon!!! -
attika89
senior tag
válasz
Dolphine #523 üzenetére
Szerintem is túl magas az ára mindkét új gépnek...újdonságok ide vagy oda...
140e-ből ÉN már dSLR irányba mennék...még használtat is bevállalnék...Az FZ45-ben még sokan bizakodnak, hogy lesz olyan jó, mint az FZ38...majd meglátjuk...
Az viszont érdekes, hogy az FZ45-től még nem látni tesztképeket azon a kettőn kívül, ami a Panasonic oldalán fent van...kár!Attól én is tartok, hogy nem sokáig lesz készleten az FZ38...bár sosem tudni...a sok birka lehet az újabbakat veszi majd, mert több megapixel, meg nagyobb zoom....
Remélem hamarosan megvehetem a "drágaszágot"...nem nagyon tudnék most amúgy sem még plusz 30-40 ezret félretenni...szóval még ha akarnám sem tudnám az újabbakat megvenni...
Az azért kár, hogy mindkettő nagyobb mint az FZ38, még az FZ45 is, de a nagyobb átfogás miatt gondolom muszáj volt...
-
attika89
senior tag
válasz
Dolphine #520 üzenetére
Hát igen elég furcsa szerzemény lett szegény FZ100....
Én azért még megvárnám a részletes tesztet (majdcsak lesz már)....
A "Panasonic Talk" részlegen elég sokat foglalkoztak persze a képminőséggel....
Először a tesztkép v0.4es szoftal lett megcsinálva majd korrigálták és megcsinálták a v1.0-ás szoft-al...nem sokkal de jobb lett....
Nem tudom olvastad-e a fórumot ott a dpreview-n...
RAW-ban látszik igazán, hogy több részlet van az FZ100-nál, de valamiért a kép két része nem egyformán éles...
Sokan találgattak, hogy hibás lencse, meg hasonlók...én abba hagytam az olvasást egy ponton...Mondjuk nekem max az FZ38 jöhet szóba egyenlőre...
-
attika89
senior tag
Netán már beszereztél egy FZ100-at?
Táskába ha teheted szerintem mindenképp próbáld bele a gépet mielőtt megveszed...
Túl kicsi nyilván nem jó, a túl nagy meg ugye felesleges...
Gondolom tudod az FZ100 méreteit, ...124,3 x 81,2 x 95,2 mm...
Kérdés még ugye, hogy mit szeretnél még a táskába tenni...stb
Auchan (Ósön), Tesco és ilyesmi helyeken is lehet nézelődni, de pl az edigitalban is nagy a választék...
-
attika89
senior tag
-
attika89
senior tag
Érdekesség _ dpreview group test benne az FZ35-el
Új hozzászólás Aktív témák
- 70mai Omni 4K - körszem-őrszem
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Házimozi haladó szinten
- OpenWRT topic
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera +ISY tartozék készlet
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (6000 vagy 42200 expoval)
- ÚJ bontatlan Insta360 X3 kamera - AKCIÓ!
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest