- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Új hozzászólás Aktív témák
-
quantal
tag
Azt azért hozzá kell tenni, hogy a Panasonic Magyarországnak is van webshopja, természetesen a 2 év garancia így is él.
[link]
A másik dolog az, hogy a szürkeimportőrőknek is vannak boltjaik, tehát nem csak a weben lehet tőlük rendelni.
( Pl. amikor én vettem a gépemet a weben keresztül a Panasonic MO.-tól, gyakorlatilag egy árban volt a szürkeimportos boltokéval (talán +1000 Ft.), tehát nem volt kérdéses, hogy honnan vásárolok. Ingyen házhozszállítás, 2 év garanacia, abszolút korrekt hozzáállás) -
werttzui
addikt
-
gyuri10
tag
A zaj mindig eltuntetheto.
A gaz az, hogy a zajszureskor a kepreszletek is repulnek es vizfestmenyre emlekezteto kepeket kapsz.
Ilyen szempontbol teljesseggel irrelevans, hogy a zajszurest a fenykepezo beepitett miniszamitogepe, vagy az otthoni PC-d vegzi. Az FZ-30-nal a panaek azt az elvet kovettek, hogy a kepet inkabb zajosan hagytak es megadjak a felhasznalonak a lehetoseget, hogy szurje a zajt mindenki a sajat izlese szerint szoftverrel.
Az uj venus engine III-nel mar mas a filozofia. Valszeg Panaeknak eleguk lett a folytonos zajjal kapcsolatos kritikakbol es karogasbol ezert alapbeallitaskent kemenyen szurik a zajt. Egy mezei kompakt gepnel ahol a tipikus felhasznalo mindig mindent full-auton hasznal, ez a filozofia helyenvalo. Ugyanis egy ilyen felhasznalo soha nem fog egy kepet megeditalni, meg annyit sem, hogy elforgassa a fekve megjelenitett de allitva keszult kepeket. Inkabb oldalra billenti a fejet visszanezeskor.
Viszont egy bridge gep teljesen mas vevokort celoz meg. Akik ilyet vesznek azok igenis buheraljak a kepeiket, ezert szerintem az FZ50 eseten ahogy az elodnel is az alapbol gyengebb szures lenne a helyes.En meg soha nem fogtam a kezemben FZ50-est, ezert korabbi hozzaszolasokra tudok csak hivatkorzni. Talan BEE irta, hogy az FZ50 alacsony zajszures bealitassal mar turheto kepeket csinal, tehat a venus III ''jotekony''
hatasait azert lehet csokkenteni.
Gratula a leendo gepedhez, remelem kielegiti majd az elvarasaidat. Ha van lehetoseg, szivesen latnank 1-2 teszt fotot majd toled is.
-
gyuri10
tag
Kedves Robi fiu!
Elegedett FZ30 tulaj vagyok. Az FZ30 zaja mar a kezdetektol fogva zavart, de a kepminosegi problemakat hozzad hasonloan mar ismertem vasarlas elott. Ezen kivul meg van 1 par bosszanto aprosag amivel a kepzajon kivul megtanultam egyutt elni. Visszanezve az akkori illetve a mostani piaci kinalatot is, ugy itelem, hogy jo dontes volt reszemrol beruhazni. A pana FZ50 egy jo gep, bar kepminosegben visszalepett a FZ30-hoz kepest, mindenki banatara. A kepzajon bizonyos esetekben lehet segiteni, pl belterben hasznalhatsz kulso vakut plafonra deritve. Kulso vakuval, ISO80 es 1/100s beallitasoknal nem hiszem, hogy egetvero zajt kapnal a kepeden (a beepitett vaku arnyekhatasa nelkul). Ahogy egy korabbi hozzaszolo irta, ha nem akarsz posztereket kesziteni, vagy pedig a kepeid 4/5-et le-croppolni, kivalo gep lesz, sok oromod (es valamennyi bosszusagod is) lesz benne.
Viszont felhivnam figyelmed a Fuji 6500-ra. A tavalyi 9500-as obija van rajta (legalabbis, az osszes adatuk egyezik, ha jol lattam), es az F30-as kivalo 6.3megas erzekeloje. A dpreview oldalan olvashatsz mind a Fuji 9500-rol mind az Fuji F30-rol. Arban lenyegesen a FZ50 alatt van. ISO800-ig franko kepet csinal, ami a FZ50 ISO80-asahoz kepest ~3.5 fenyertek, pont amennyit a Panaek igernek a kepstabival. Amennyivel olcsobb annyi funkciot aldozni is kell: Nyista kepstabi-kulsovaku-kihajthato kepernyo, gagyi sorozatkep, illetve kacat EVF (Panae hihetetelnul jo, en szinte csak azt hasznalom), draga xD kartya ocso SD helyett, illetve biztos van meg 1 par dolog.
Ahogy mar 1000x mondtak, attol fugg mire kell! -
gupfika
csendes tag
Mindenekelőtt leszögezem, hogy tulaj vagyok, így ha valaki elfogultsággal vádol, akkor abban icipici igazság lehet...
Én nem beszélek le senkit az fz-50-ről, kezdetben remegő kézzel exponáltam (még jó hogy van benne stabi), hiszen minden fórumon egyhangúan lehúzták a gépet. Kezd a véleményem abszolút pozitív felé menni, hiszen én is azon a véleményen vagyok, hogy a nagybetűs fotózás nem elsősorban a képminőségről szól. A gép rendkívül felhasználóbarát, ergonómiája, kezelhetősége és anyagi minősége alapján abszolút dícsérettel lehet illetni. Ha valaki érdeklődik a gép iránt, az tudja már, hogy egy negatívumát említik: a zajt. Ez tény, tán már többször leírtam, hogy tényleg létezik, látható, engem talán inkább a zaj eltüntetésére tett kevésbé sikeres próbálkozás zavar. Teszteltem a zajcsökkentés lehetséges beállításait, talán most 7végén lesz időm összehasonlítgatni a képeket, és akkor az én szememnek legmegfelelőbb beállításokkal készíthetem a képeket.
Mégegy negatívum, és ez a zajnál sokkal zavaróbb, hogy 10 mpx-nél kisebb felbontásra állítva a gép EZ (ExtraZoom)-ot használ, ami rendkívül zavaró, és röviden szólva egy egetverő nagy baromság. Érdekesnek tartom, hogy mindenki a zajos képeken lovagol, mikor ez sokkal súlyosabb probléma. Úgy küszöbölöm ki, hogy 10 mpxelen fényképezek, ezért cserélem most 1 hónap után az 1 gigás kártyát 2 gigásra.
Én nem a fotózásból élek hasonlóan a fórumozók (talán) többségéhez. Tisztában vagyok az igényeimmel és a pénztárcámhoz igazodó lehetőségeimmel, és mindenkinek azt ajánlom, hogyha megteheti, és a korábbiakhoz előrelépés, vegye meg az fz-50est.
Aki felnagyított képeket akar merev szemekkel bámulni a monitoron, az ne vegye.
Akinek nincsenek poszterméretű képekre ambíciói, azt szerintem hozzám hasonlóan kevésbé zavarja a zaj, az veheti!
talán kicsit túl bőbeszédű voltam? -
-
quantal
tag
Szerintem azért nem olyan drámaian rossz a helyzet.Ha te nem úgy használod a gépet, mint pl. Greyhead kolléga az FZ30-cat, hogy 2,2-szerező után is jelentős mértékben vág a képeiből - magyarul nagyon feszegeti a gép határait - akkor továbbra sem rossz választás a csúcs FZ. Nekem FZ30-cam van, nem cserélném le a magasabb érzékenység oltárán áldozva a részletgazdagságért cserébe, de ha most választanék bridge gépet, biztos az FZ50-re esne a választásom. Egyszerűen most nincs reális alternatívája: Fuji 9500? Sony R1 (egy DSLR áráért)? Fuji6500 (ezt sokan nagyon várták, de úgy látom egyenlőre csalódottan figyelik az első tesztképeket)?
Az optika, a stabilizátor, a jó MF, a CCD ellenére is jó vétellé teszi.
Emellett ne feledjük el, hogy kitűnően összerakott, jó minőségű gépről van szó, nem hallottam típushibákról, mint pl. az S9500 esetén a választótárcsa meghibásodása.
És bizony van előrelépés is az elődmodellhez képest, nekem nagyon hiányzik a 30-ason az a ''function'' gomb ami már megjelent az 50-esen, tehát javult a kezelhetőség. -
werttzui
addikt
A bridge kategória most egy picit el van szúrva a panának a méretéhez képest kicsi a ccd-je és a kép marha zajos lessz. viszont van benne képstabi és messze a legjobbak a lencséi a többinél ez pont fordítva van ha bridge kategóriáju gép kell akkor várj vele vagy ha neked jobb akkor vegyél dslr-t kb annyiért alap obival meg kapod később meg veszel hozzá még egy obit.
Pl nikon D50 vagy Canon 350 D ezek vannak most jó árba és később tudod fejleszteni őket obikkal lencsékkel a bridget gépet nem érdemes .Vagy ha mindenképp ez kell akkor Sony R1. De ez még elég drága.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest