Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi haladó szinten
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
- Monitorkalibráló eszközök
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
z123456789 #3103 üzenetére
Sziasztok!
Ismét támadás történt a hálózatom felöl, immár a harmadik.
Most megkaptam a logfájlokat mailben a szolgáltatótól, ami péntek délelőtt 11 órát jelöl (ha jót néztem). A laptopom itthon sem volt, mert azzal dolgozom. Senki nem volt itthon, szóval fogalmam sincs melyik eszközöm lehet a gyenge láncszem. Esetleg, ha valaki tud kezdeni valamit ezekkel a küldött logfájlokkal, vagy ti ismertek olyat, akik esetleg tudnak mit kezdeni ezekkel, kérem jelezzétek. (vargalex, Suste?)
Az általatok és szolgáltató által említett víruskeresést elvégeztem, illetve a többi dolgot, amit írtam már korábban.
Nem akarok az agyatokra menni ebben a topicban ezzel a témával, de leírnék egy tapasztalati dolgot, és érdekelne a véleményetek, hogy szerintetek van-e összefüggés.A minap spotify-t halgattam az erősítőmön keresztül (integrált Spotify kliens van benne, kábellel hálóba van kötve), és kb fél óránként megakadt a lejátszás olyan 1 perc hosszúságra. Jeleztem a szolgáltatónak, majd a basic szöveg, hogy próbáljam a router kihagyása nélkül. Jó, mondom, feleslegs kör, de OK. Mégsem volt felsleges kör, mert a modemen keresztül viszont nem akadt a lejátszás. Hozzátenném, hogy az internetkapcsolatom is pont ilyen hektikus minden eszközömön. Fél óránként kb 1-3 percre elnémul a net. Szerintetek lehet összefüggés a két dolog között? Illetve ha nem, mi a fene okozhatja ezt?
Elnézést, ha szemét itt a hsz-em, de hálás lennék, ha útbaigazítana valaki.
Köszönöm.
Szerk.: VPN vagy valami segítene rajtam szerintetek? Sosem használtam, nem is nagyon értem mi az, hiába olvasom el többször a leírásokat róla.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Szia!
Az Administration -> System menüben felül, de távolról nem elérhető, nem is látszik, így esetleg SSH-n tudsz jelszót változtatni, ha oda be tudsz lépni. Bár ha tényleg DDoS támadás történt a hálózatról, akkor azon már a jelszóváltoztatás nem segít, hisz akkor már bent van valami, ami kifelé ugyanúgy tud majd kommunikálni.
[ Szerkesztve ]
-
attilav2
őstag
válasz
Ha hazaérsz akkor a router logokat feltétlenül másold ki/mentsd le! Aztán jó lenne kideríteni valahogy hogy wifin keresztül törtek be vagy a wan (internet) felől, vannak itt a fórumon elég hozzáértők Pl, vargalex, Suste akik log alapján talán ki tudnák deríteni hogyan törtek fel. Lehet hogy biztonsági rés van a padavanban? Ennek feltétlenül utána kéne járni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi haladó szinten
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- BestBuy topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Ukrajnai háború
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...