- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Androidos fejegységek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gaming notebook topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
skul0
aktív tag
Üdv!
BIOS frissítésről mit érdemes tudni. Rövid olvasgatás után arra jutottam, hogy újabban vannak windows alól indítható frissítések is, amiket csak egyszerűen le kell futtatni. Találtam is a gyártó oldalán friss BIOS-t, aminek szintén van egy windows-os frissítési lehetősége és azt írja, hogy csak futassam le. Mikre kell figyelni, milyen veszélyei lehetnek? -
skul0
aktív tag
-
skul0
aktív tag
Üdv! Mekkora probléma az, hogy a "videókártyán" van egy fólia, ami alá be van folyva a hővezető paszta?
kép -
skul0
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1523 üzenetére
Csak alap dolgok lennének AutoCAD-ben. Gondolok itt gépészeti alkatrészek/elemek megrajzolására 3D-ben, majd azokból pl 2D-s rajzok képzésére.
Egyenlőre még megfontolom ezt a prociváltást. Izgat a téma, de megvárom a kolléga tapasztalatait. -
skul0
aktív tag
Akkor én még várok vele egy kicsit, ha neked belekerült, oszd meg a tapasztalataid kérlek, kíváncsi leszek rá!
gerner1
Köszönöm a kimerítő választ! Nekem pont játék miatt kellene, amikor heti egyszer eljutok oda hogy lazítsak vele, akkor azt meg tudjam tenni. Na meg mostanság jön képbe a 3D tervezés, úgy hallottam ahhoz is erős vas kell... -
skul0
aktív tag
válasz
gerner1 #1518 üzenetére
De ajánlatos egy ilyen csere? Úgyértem nem több a negatív hatása (pl melegedés, amit nem tud kellően elvezetni a gép), mint a pozitív? Igazából egy játékra is alkalmas gépet szeretnék, amin elfut a Battlefield 3 multi, mert jelenleg ez az i3 a kevés szerintem. Ha ezzel meglehetne oldani, hogy ne keljen gépet összeraknom, erősen elgondolkoznék.
-
skul0
aktív tag
válasz
gerner1 #1516 üzenetére
Hali!
Látom benne vagy a témában, lenne hozzád nekem is pár kérdésem. Az ilyen noteboookba való processzorokat honnan lehet külön megrendelni? Keresgéltem, hogy megnézzem milyen áron vesztegetik őket, de nem találtam. Egy ilyen vasnál is megoldható a nagyobb/erősebb processzorra való csere? Mik jöhetnek szóba? -
skul0
aktív tag
Hála egy fentebb linkelt szétszedési videónak, én is sikeresen szétszedtem a lapost, és alaposan kitakarítottam. Mondanom sem kell, egy éves a gép, és igen sok por kijött belőle, a ventinél rengeteg porcsomó volt.
Egyértelmű a javulás, már régóta nem hozta új formáját a gép, folyton túlmelegedett játék közben, és emiatt csökkent a teljesítménye, de most újra a régi. A hétvégén szerintem a pasztát is újra kenem benne, mert az is eléggé szegényes volt, reményeim szerint azzal is tovább javul. Aki ért hozzá/csinált már ilyet: ilyenkor a régi paszta maradványait gondolom le kell kaparni, ugye?
Én mindenkinek javasolnám, hogy vigye el kifúvatni, vagy ha bátor, tegye meg otthon. Bár utóbbival vigyázni kell, egy kis pecket nekem is sikerült letörnöm... -
skul0
aktív tag
válasz
WolfheartGR #1376 üzenetére
Próbáld meg ezt!
Vagy ha ez sem segített, a Driver Genius nevű program tökéletesen fel fog tenni mindent, azt hiszem még az ingyenes verzió is. -
skul0
aktív tag
válasz
daniel20 #1368 üzenetére
Ha a BF3 miatt melegszik, akkor szerezz be egy jó hűtőt. Persze mondják, a notebook nem játékra való, de én csináltam egy két ventis hűtőt, a ventik pont a szellőzőnyílásokba fújják a levegőt, és simán megy a BF3 medium beállításokkal 25-30fps-t.
Hűtő nélkül elérte a proci a 75 fokot, és ilyenkor bizony a védelem közbeszól, és visszább vesz a teljesítményen, ami megmagyarázza, hogy miért laggol. -
skul0
aktív tag
Üdv! Volt téma, hogy a funkciógombok beállíthatóak a BIOS-ban úgy is, hogy ne kelljen melléjük megnyomni az Fn billentyűt, hanem csak simán egyedül is. Tudna erre valaki útmutatót mutatni? A BIOS-ban nem boldogultam, a neten pedig még nem találtam erre megoldást.
-
skul0
aktív tag
Sziasztok, újabb kérdéssel fordulok hozzátok. A minap hd filmet szerettem volna nézni, és sajnálattal tapasztaltam hogy ez nem fog menni, ugyanis a gt540m nem kapcsol be akkor amikor kéne, pedig ez eddig tökéletesen működött amíg újra nem raktam a gépet, és így az integrált kártya nem bírja és szétesik a kép, csúszik a hang stb. Próbáltam az nvidia vezérlőpultban átállítani azt hogy a kmplayer ne az integrált kártyát használja de erre nincs lehetőség mert nem engedi módosítani. Mi az amit nem tettem fel szerintetek, mert eddig működött, a gép pedig bírja.
-
skul0
aktív tag
Intel(R) 5 Series/3400 Series Chipset Family SMBus Controller - 3B30 Nem értek a dologhoz, de gondolom jobb, ha ennek is fent van a drivere, esetleg tudna segíteni valaki hogy ez mi? Mert drivert azt sehol se találtam hozzá.
-
skul0
aktív tag
Üdv emberek! Van egy ilyen típusú gépem. Vettünk egy samsung full hd-s 3D-s tévét. Ha csatlakoztatom a gépet HDMI-n keresztül a tévéhez és full HD filmet szeretnék nézni, abból lehet valami probléma? Bírja a gép, nem lesz baja?
-
skul0
aktív tag
Szvsz tökéletes az i3, még a legújabb játékokat is élvezhetően viszi ez a kombó. Persze Te tudod hogy mire akarod használni. Filmezésnél nekem 32%-ot merült 1,5 óra alatt, csökentett fényerőnél, és természetesen nem full hd, az már jobban meríti.
Egy tesztet azért én is szívesen elolvasnék. -
skul0
aktív tag
Szerintem érdemesebb az nvidia oldaláról leszedni a drivert. Főleg ha a mellékelt cd-n lévő driverekre gondolsz. Azok már lehet hogy több mint fél évesek, éppen ezért már "elavultak" lehetnek. Igaz ez a többi driverre is.
Ajánlom figyelmedbe a DriverAgent nevezetű kis programot. Csak futtatod, majd egy böngésző ablakban tudatja veled, hogy melyek azok a driverek amik frissítésre szorulnak. Ezután már csak az adott driverekre rákeresel és felteszed őket. -
skul0
aktív tag
válasz
nagysandor88 #1027 üzenetére
Ezt nem tudtam.
De hát mindenki magából indul ki. Mondjuk nekem egy 5-ösért tettek fel a boltban "eredeti" windows-t, ténylegesen eredetit nem is lehetett rá kapni helyben. Magyarország...
-
skul0
aktív tag
A röccenést már írták feljebb, elméletileg a speciális energiagazdálkodási beállításoknál kell kivenni a pipát a merevlemez kikapcsolásánál.
Nem kell többet várni egy kb 120 ezres géptől, ez is szép teljesítmény szvsz, ne feledd, ez csak i3, nem biztos hogy csak a videókari a ludas. -
skul0
aktív tag
válasz
Atomreaktor #988 üzenetére
Még nem volt olyan játék ami ne futott volna rajta élvezhetően. BF3, Cod Black Ops, Left 4 Dead 2, Dirt 2, GTA IV, Fifa 11, eddig nagyjából ezek voltak rajta.
@DamonBounce
Ez van, lehet választani, vagy kell az árkategóriához képest nagyobb teljesítmény gyengébb anyagminőség mellett (ami szerintem nem vészes) és az egy év gari, vagy egy általad említett 3 év garis minőségibb külsejű gép integrált GPU-val. A kettő előnyét egy gépben nem igazán kapod meg ebben az árkategóriában. -
skul0
aktív tag
válasz
HellGreg #985 üzenetére
Épp tegnap voltam az egyik áruházban, ahol ott volt ez a masina (pontos típust nem tudok) 110-ért, meg mellette egy 170 ezres acer, melynek típusát szintén nem tudom, de nem is fontos most. Azt vettem észre, hogy pár apró eltéréstől eltekintve szinte ugyan az volt a két modell. A kijelző része a fedlapban különbözött, a csatlakozók ugyan ott helyezkedtek el, szinte csak a borítás volt az, ami nem egyezett meg.
Arra akartam ezzel célozni, hogy mivel ugyan az mind a kettő, (mivel az acer megvette a pb-t ha jól tudom) ezért az összeszerelés minősége hozza egy 170 ezres gép szintjét, a hardver pedig egy-két modell esetében tudjuk hogy elég pofás.
Kérdezte valaki az f4085- 459- és típust, nekem az van, és szerintem bőven megéri az árát. -
skul0
aktív tag
válasz
MokiSenpai #938 üzenetére
Az nekem sem olyan volt előtte, most pedig nálam is kivilágosodott. Na de mindegy, jómagam nem vettem észre semmilyen negatív változást, viszont a Battlefield 3 legalább jó.
-
skul0
aktív tag
Bocs a duplapostért.
Akinek f4085-ös gépe van (i3, 4gb RAM, gt 540m) leírná hogy mennyi a windows élményindexe? Emlékeim szerint 5,5 volt, tegnap frissült a videókártya driver, ma kérte, hogy frissítsem az élményindexet, és most 4,5-ös. Mire enged ez következtetni hogy viszábbesett?Egyébként igaza volt annak, aki írta hogy ez tk85-ös típus. Elnézést.
-
skul0
aktív tag
BF3 nálam mediumon megy f@szásan, csak sajnos még van egy kis gond a beta verzióval nálam, folyton elkezd maga körül forogni a karakter.
GTA-4 sem tökéletes a patchek telepítése után se 720p-s beállításokkal, kevés az fps. Pedig elméletileg a legfrissebb driverek vannak fent. -
skul0
aktív tag
válasz
MokiSenpai #909 üzenetére
Asztalra jobbklikk->Nvidia vezérlőpult. Itt külön be tudod állítani, hogy melyik programok használják a dedikált videókártyát, illetve hogy egyéb tevékenységeknél melyik legyen az elsődleges.
Viszont cserébe áruld el neked hogy megy a GTA IV, mert nekem igen-igen sokszor leesik 10 képkocka alá másodpercenként akármelyik beállításon.
-
skul0
aktív tag
válasz
daniel20 #907 üzenetére
Hát igen, sajnos igen kelendő, az enyém is utolsó darab volt. Egyébként szerintem érdemes keresni, mert az árához képest valóban egy jó laposról beszélünk. Még mindig a már említett gépelés hangossága az, ami nem tetszik, minden más rendben van eddig.
Cod 4, 6, Black Ops maxon futott, a GTA IV viszont már megizzasztotta egy kicsit fullon, véleményem szerint itt a proci a kevés. -
skul0
aktív tag
válasz
daniel20 #901 üzenetére
notebook.hu, de iponon olcsóbb volt, amíg ott is el nem fogyott a minap...
Wifihez pedig a driver ami nekem bevált:
Menj fel ide, majd notebook->easynote->EN TK85. Kiválasztod az oprendszert, és a Broadcomos wifi lan drivert leszeded. Pontosabban nekem ez vált be, egy próbát lehet hogy megér. -
skul0
aktív tag
Na megvan az F4085-ös Packard Bell. Csak egy gyors helyzetjelentést szeretnék róla írni. Telepítésnél nem volt semmi gond, a windows gyorsan felment, kaptam hozzá driver cd-t, így csak a videókártya meg a wifi illesztőprogramját szedtem le netről. A gép szerintem bestbuy, egyedül az nem tetszik, hogy kicsit hangos a billentyűzet gépelés közben.
-
skul0
aktív tag
válasz
Spriteboy #875 üzenetére
Nagyon kelendő termék. 3 helyen voltam ahol árulják, és azt mondták, hogy max 1-2 nap és elviszik a készletet. Nos ez előttem is így történt és ezért holnapra lefoglaltam egyet.
Remélhetőleg minden drivert sikerül feltennem, mivel elméletileg kapok külön drivert CD-t hozzá, és működni fog minden. Ebben az esetben pedig segítséget tudok majd nyújtani. -
skul0
aktív tag
válasz
daniel20 #858 üzenetére
Én ma néztem meg élőben, engem meggyőzött külső minőségre is. Volt mellette egy hasonló tudású asus (k53sv), ami valóban minőségibb érzést keltett a fém belsejének meg a billentyűzetének köszönhetően, de annyi többletköltséget szvsz nem ér meg.
Az eladó is egy ilyen f4085-ös laptopot vett, azt mondta csak jó véleménye van róla és hogy szerinte ez a legjobb ár érték arányú masina a piacon. -
skul0
aktív tag
válasz
DamonBounce #847 üzenetére
Írnál róla pár szót? Úgy nézem ez az a típus amit én kinéztem, csak más belsővel, szóval tudnál írni a külsejéről, minőségéről stb meg úgy nagy általánosságban róla?
-
skul0
aktív tag
válasz
daniel20 #840 üzenetére
Tudnál akkor róla írni bővebben? Anyaghasználat, minőség, teljesítmény, hátrányok, esetleg üzemidő?
Látom mások is rátaláltak erre az igen jó ár/érték arányúnak tűnő gépre, nagyon bíztatónak tűnik, de már gyanús ez az alacsony ár. Ha valaki bevállalta akkor tényleg ossza meg a tapasztalatait legyen szíves!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Politika
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- OpenWRT topic
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Hibás? Dell 7410 laptop (13,3FHD/i5-G10/16GB/256SSD/Good)
- Kedvező ár! Lenovo ideapad 320 laptop (15,6FHD/I3-G7/4GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Lenovo X1 laptop-tablet (13,5-3K/I5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- Új Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 2024 - SpaceBlack (3év garancia)
- Macbook Air M2 15,3 512GB SSD Ezüst
- Dell G3 15/15.6"FHD IPS/i5-8300H/16GB DDR4/256SSD+1TB HDD/Nvidia 1050 4GB/Magyar bill/jó akku!
- Lenovo T460 - i5 6300u - 500GB SSD - 8Gb RAM - Windows 10
- Dell inspiron 15 3525
- HP Zbook 15 G5 /i7 /4K IPS /32GB/500GB SSD/Quadro P2000
- Dell Vostro 3500 /i5-1135G7/8GB/256GB M.2/WIN11 Pro/Akku 5 óra/Hangkártya nem működik/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Csere-Beszámítás! Lemezes Playstation 5 Slim , Ajándék letőlthető játékkal!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest