- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- DUNE médialejátszók topicja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Biga123
addikt
Help please..
Ozaki HM050 hangrenszerben valami elfüstölt csak a mély szól.. esetleg valaki hozzáértő irhatna pár sort mit lehetne vele kezdeni.. -
_seth_
veterán
Ozaki 5.1 B5-ös hangszóró alapjáraton is sistereg egy picit, ezzel lehet kezdeni bármit is? Régen azt írták, hogy filléres alkatrészt spóroltak ki belőle azért ilyen.
-
Cannabis7
senior tag
erről van tapasztala vkinek?
http://ipon.hu/webshop/product/kraun_excellent_music_2.1/156749
hasonlít az ozaki wr450-re, csak drágább, de ozakit sehonnan se tudok szerezni :S:/
-
Explomic
csendes tag
Ha valaki szeretne egy Ozaki HM050 B5 tulajdonosa lenni, kattintson ide.
-
Szoles
senior tag
Sziasztok!
Esetleg nem ismeri valaki ezt az Ozakit? Ozaki CM-699
Vagy ehelyett az "egyszerű, de már vehető" kategóriából (2.0 is elég lenne) melyiket lenne érdemes venni? (ami kapható is persze)
PC-re kötve üzemelne, zenehallgatgatás, filmnézegetés, természetesen nem házimozi igényekkel.Árban nem szeretnék feljebb menni, emiatt a 2.2-esek nem jönnek szóba.
Kösz.
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok,bocs hogy ide is írok,segítségeteket szeretném kikérni,melyik 2.1es hangfal rendszernek van szebb,tisztább,erőteljesebb hangzása?
CODEGEN SP 622
CODEGEN SP 688
Creative P380
Genius SW-HF 2.1 1200
Genius SW-HF 2.1 3000
Ozaki wr450 2.2Ezek közül szeretnék választani.
Mit ajánlotok nekem? -
_AnTi_
tag
Sziasztok!
Csatlakoznék az előttem szólóhoz! Tudtok olyan helyet, ahol lehet kapni ozaki hangszórókat? WR450 és nagyobbak érdekelnének.
Mindegy, hogy nagyker, vagy kisker, csak áruljon Ozakit! -
Kukkéro
tag
Help !
Ébredjetek és segítsetek ha tudtok.
Lehet valahol venni Magyarországon Ozaki WR5XX vagy WR690-es hangfalakat?
Egyébként 2db WR450-es boldog tulajdonosa vagyok már 1 éve!!! Tökéletesen megvagyok elégedve velük
Üdv
Attis -
Gulumaci
tag
Volt olyan bolt, ahol kiröhögött az eladó érte.
-
Gulumaci
tag
Nekem is WR450-m van és hihetetlenül jól szól, Csak szuperlatívuszokban tudnék róla beszélni, de!
Sajnos a Bölcsöd lesz a koporsód, Pókember 1 és a Star Wars 2 után kezdem úgy érezni, hogy kevés a közepe. Nem mennyiségre, hanem erőre.
Gondoltam, hogy minimum egy 480-ra lecserélem, erre itthon, sőt átlagban európában beszerezhetetlen! Mondom egy 590/690 milyen jó lehetne helyette. Erre nincs. -
ronaldo
őstag
Egy darab 3,5-es jack dugó jön ki belőle, ugye? Mert notebookra kötném rá.
Választ köszi.
-
goro1000
aktív tag
Ez ténleg király cucc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
luiaxe
csendes tag
Sziasztok!
Az itt olvasottak alapján én is vásároltam egy OZAKI WR 450 -et, de a mélyláda az istenértb sem akar megszolalni.
Kérdezném hogy beállitási probléma vagy sikerült kifogni egy rossz darabot?
Alaplap:MSI KA 790 GX
Köszönöm a segitséget!
-
Szkipi
tag
Nos akkor írnék egy rövid ismertetőt az Ozaki WoW 2.2 rendszerről az én szemszögemből és kb. 2 hetes tapasztalataimról.
Mikor haza értem vele és kibontottam őszintén szólva kicsit meglepődtem a tartozékain.
Nagy tartozék listára nem számíts ugyanis a doboz tartalma a hangfalakon kívül: 1db 3.5 Jack-RCA csati és 1 Műszaki, összeszerelési kiskönyv, ami természetesen csak 2 nyelven olvasható Angol és Kínai. Semmi más extra dolog nincs a dobozba, ami kicsit lehangoló mert ugye egy ilyen neves cucctól már azért elvárná az ember, hogy legyen valami extra is hozzá (matrica, vagy egy műsoros cd...).
Annak már az elején megörültem, hogy a hangfalak mind fadobozosak.
Mind a mélyláda, mind a két oldalsó sugárzó fa, csak az elejükön van egy lakkozott műanyag borítás, négy sarkában fekete pici imbusz csavarokkal.
Az előlapi lakkozott műanyagba van gravírozva a Piano motívumok ami szerintem már túl csicsássá is teszi, helyette inkább valami hangszóró védelmet oldottak volna meg ráccsal vagy valamivel.
Igen ugyanis a hangszórókat nem védi semmi, szabadon hozzájuk lehet érni, ami szerintem eléggé gond lehet egy olyan háznál ahol van kisgyerek és esetleg benyomhatja a dómot. Esetleg pakoláskor, költözéskor leeshet és akkor egyből a dóm sérűl. Ezt valamivel, ha más nem egy rács elé tételével orvosolhatták volna...vagy egy elé tett szövettel.
A mélyláda elején található egy működést jelző kék led is...ami miatt a látótávolságból jól el kell dugnunk a mélyládát, ugyanis idegesítően erősen világít. Estére úgy hagyva simán bevilágítja a szobámat lámpa helyett. Én speciel azon gondolkozok, hogy szétszedem és kikötöm belőle, mert rettentően idegesítő mikor este leülök játszani és valami erős kék világít az asztal mellöl.
Na és a legnagyobb probléma...az egész csak egy helyről kapcsolható ki-be..az pedig a mélyláda hátulján található kis billenő kapcsoló. Eléggé rossz és egy idő után unalmas, hogy ha ki vagy be akarod kapcsolni akkor a mélyláda mögé nyúlkálva, tapogatózva keresve a kapcsolót kell ezt megtenned. Megoldhatták volna ezt az előlapra is...vagy a hangerő potiba beépítve.
Na és elérkeztünk a lényeghez...a hangzás és tudáshoz.
A mélyláda elején 3 méretes potméterrel találjuk szembe magunkat. "Bass" "Treble" "Volume" alap beállítással kicsit a Sokol rádióra hasonlító hangja vande ha belövöd a a hangzást mélyt, magast akkor lepődsz meg igazán. Egyszerűen nem lehet panasz a lélegzetelállító hangzásra, minőségre....szinte cseng az egész olyan tisztán és szépen szól. A mélyről meg nem is beszélve, 15m2 körüli szobába fél hangerőn baszusus zenét hallgatva nem lehet mellette beszélgetni...legfeljebb ordítani
Nagyon teszi a dolgát a dual bass és szép is a két mély kivitelezése. Simán be lehetne vállalni vele egy házibulit...nem vallana szégyent vele a tulaj!
Igazán megfigyelni a tisztaságát és hanghatási részletességét talán játék közben lehet...én pl. igencsak meglepődtem mikor elkezdtem játszani ezzel a rendszerrel. Olyan hangok jöttek elő amiket a másik rendszeren nem is hallottam...vagy csak nem adta ki.
Nagy COD2 gamer vagyok és garantálom neked felejthetetlen élményt nyújt hanghatásilag, még ezzel a régi játékkal is...tiszta és jól kivehetők a léptek...a lövések iránya...szinte már a valóságot súrolja! Nem hiába..ugyanis valami OTL hanghatás javító IC van benne.
Összegezve ezt a szettet:
Kinézett: "izlések és pofonok" szerintem túl van csicsázva, inkább a biztonsági megoldásokra és a ki-be kapcsolásra fordítottak volna annyit mint a gravírozott motívumokra.
A fa borítás viszont sokat javít rajta...tökéletes megoldás!
Hangzás: na erre csak ennyit lehet mit írni...tökéletes, gyönyörű kristálytiszta hangzás buli szintű méllyel.
Kategóriájában a legjobb, ár/érték arányban is a legjobb...szerintem ebben az árkategóriában nincs ellenfele.
Csak ajánlani tudom!!!! -
csonti07
tag
na megint én vok kicsit olvasgattam és Jazz J9940-ezt is ajánlják és azt szeretném megkérdezni h ti meiket ajánlanátok Ozaki cuccokat vegy ezta jazz-t és vmi normális oldalt is mondjatok már lécci ahol meg lehet ezeket rendelni előre is köcce bb
-
csonti07
tag
hello. most szeretnék venni egy új 5.1 et most egy SW-5.1 Home Theater DHT-510 és hát kéne már egy uj és hát ezt az OzakiHMO80 vagy vmi Ozaki-t szeretnék venni mert annyi sok jot halottam rola csak aza bajom h erről a hmo80-ról nincs semmi nagyon a neten vmi tudna vmi linket küldeni vagy megmondani h kecskemét(en)- vagy környékén hol lehet ien Ozaki cuccot kapni előre is köszi bb
ja és egy aureon pci hangkártyám van 5.1 es többet nem tok róla -
originlecso
csendes tag
válasz
Gulumaci #118 üzenetére
Nah szóval beújítottam egy Ozaki wr450 2.2-es hangfalszettet én is. A kibontást követően már az első élmény is teljesen pozitív volt. Abszolut karakteres kis kütyü, és hihetetlenül jól állnak rajta a lakkfekete előlapok, a mintázat pedig csak emelik ennek fényét.
A magas membránok króm-ezüst hatása minőséget, míg a mélyláda kettős hangszórói pedig tudat alatt is erőt sugallanak.
Az összképet csupán egy kis apróság zavarta meg.... a hangszínszabályzó 3 gombjának olcsó-műanayag-hatást keltő ezüst tekerőgombjai. Nah ezt azért fémesíthették, vagy krómozhatták volna, filléres többletköltségen.Összeraktam, bekapcsoltam, és már az első benyomás is elég pozítívan ért. Rögtön el is mormogtam magamban, hogy nah. ez 7ezret simán megért...
Első benyomásom után... kicsit vájtfülű vagyok... elemezgettem is amit hallok, és kicsit hiányoltam a középhangokat, ill. a térhangzásban sem éreztem a tökéletes balanszot, ami épp az előbb említett középtartomány indiszponáltságának volt betudható.
Nah ezután kicsit megbütyköltem a hangkártyabeállytásokat, megfrissítettem a 3 éves Realtek driverem, ill játszottam egy picit a hangkártya hangszínszabályzóival, s egy dinamikus, erőteljes beállítást választottam.
Hát kérem szépen amikor kész lettem, leesett az állam.
Én aki a vásárlás előtt órákat töltöttem a nagyáruházak polcain sorakozó hasonló termékek kipróbálásával és megtekintésével... még a 25-30 ezres kategóriában is csak ritkán hallottam hasonlót.
iszonyú jó lett a térhangzás, maximum értékeken használva is tökéletesek a balanszok. Nem érezni elhallásokat a magas hangok felé, a bass pedig nem nyomja el a magast, s végre kihallik az a lelket adó középtartomány is.És akkor jött a Blues....
Ahogy felcsendült a Hobo Blues Bandtől a Tisztelet Muddy Watersnek című dal, hát csak arra gondoltam, hogy tisztelet az Ozaki részére, amiért ilyen megfizethető árért hajlandóak voltak megosztani velünk ezt a technikát, ami szerintem bőven meghaladja az árát.Fellátogattam a gyártó oldalára, és azért van még itt választék... ha a 80W-os WR480-ast is kani lehetett volna, tutti beszereztem volna, mert annyira tekerném még feljebb.... nincs jobb a tiszta, és dübörgő bluesnál...
[link]Csak ajánlani tudom, vegyétek, vigyétek ;)
-
Gulumaci
tag
Sziasztok!
Néhány napja beújítottam egy ozaki wr450-t.
Nos... Az állam azóta is keresem...
7200FT-t fizettem érte és szól ugy, akár a HF5000 a Geniustól! Sőt még jobban is, ha csak 2.1-ként használjuk.
Nem a legprecizebb a térhangja és a középmély is lehetne több, de dinamikában, verhetetlen!
Hangos, az apróbb hangokat is hallod a film alatt(persze, ha nem húzol mindent maxra, mert akkor már nem érvényesül).
Annak akinek nem kell otthonra Harmann-Kardon házimozi YBL! hangfalakkal és nem akar gagyit venni, az fontolja meg. Nem sok alternatívája van 25.000Ft-ig, ha pedig a 2.1-t veszem...Anno Ozakiból csak nagyobbakat láttam és csak ódákat meséltek róluk,
de most már én is tulaja vagyok 1-nek.
-
Heavy D
csendes tag
5.1-es Ozaki B5 hangrendszer eladó!
Irányár: 16.000 Ft.
4 éves, nincs széthajtva, a mélynyomó tetején van egy 1 - 1,5 cmes karc.
Érdeklődők priviben please.Székesfehérvárra be tudom vinni, vagy pedig postai utánvét, de a postát a vevő állja.
-
yetko
csendes tag
Na hát a paraméterek sztem stimmelnek, az egésznek súlya hát nemtom a magas az elégkönnyű kb talán 1 kg lehet a kettő együtt bár lehet hogy kevesebb a mély viszont megvan 3-4 is talán annak van súlya. És igen sztem a friss driver fontos(integrált hangkártyák nagy része realtek szóval a Realtek eredeti driverre gondolok mert az alaplap gyártók oldalán nem szokott fenn lenni csak régebbi ezért az eredeti oldalról kell leszedni). Ezt Realtek AC97'-el szólaltattuk meg ami a legkommerszebb hangkártya ami létezik az én alaplapomban már Realtek Azalia high definition audio 7.1 integrált van amivel tuti még jobban szól. Sztem az x230hoz közel van pedig az sokkal drágább. Nagyon megéri az árát én veszek egyet 15én.
-
Daert
őstag
Köszi az infót,de én még azért kérdeznék 1-2 dolgot.
Mágnesesen árnyékolt a rendszer?
Ha jól láttam akkor 7,5cm-es a szatelit sugárzó mélyközepe amire 8-10W-ot írnak és a mélynyomó 2×10cm-es(2×17W)??Ez így igaz?
Milyen nehéz a komplett rendszer?
Mellesleg Sz.Miki kolega írta hogy neki Genius 1250X-e van aminél ez - véleménye szerint - szebben szól.De ezekszerint a Logi x-230-hoz is nagyon közel van hangminőségben-teljesítményben?
Tehát alaplapi hangkeltővel és friss driverrel egyáltalán nincs dobozhangja?? -
yetko
csendes tag
Hát sziasztok! Gondolom már mindenki epekedve várta etz a pillanatot
Akkor elmondom. Hazaértem a dobozzal ami 6580ftért (ipon.hu) tartalmazott egy ozaki wr450 hangfalszettet. Kibontottam. Nagyon szép az egész igényes a frontja mindegyik hangfalnak tökjó ez a lakkfekete szín meg a kis nonfiguratív ábrák rajta. Fadoboz. Nem tudom hogy milyen minőség de fa. A magasak elég könnyűek ezen meg is lepődtem viszont a mély az elég tisztességes súllyal bír sztem. Összedugtam. Elindítottam. Először Realtek AC 97 integrált hangkártya 2005-ös driver. Jó, jó de dobozhangja van a magasnak. Felraktam a 2008as drivert. És egyszerűen nagyon durva lett
Állatira tetszett, dinamikus mély, tiszta magas és durva hangerő és nagyon jól mutat az asztalon. Mindezt ennyiért, miközben a lakótársamnak a Logitech 230 vagy mi az kb 12 ezer ft kisebb és sztem gyengébb. Hát kell ennél több?
-
yetko
csendes tag
Mi 2 ismerősömmel együtt most rendeltünk mindannyian ozaki wr450-et, majd énis írok hogy milyen holnap
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Tudok némi infóval szolgálni az Ozaki WR-450 -ről
Mi árusítunk ilyen hangszórót, pénteken vettek egyet a boltunkban, megkértük a srácot, hogy vásárlás után ha van kedve akkor próbáljuk már ki együtt az üzletbe mit tud a kis dühöngőkellemes meglepetés volt, nagyon igényes , hogy az összes hangszóró fadobozos és a front lakk fekete. a mélynyomók kibontás után első ránézésre nekem túl picinek tűntek, de miután összekötöttük és megdöngettük, elég szépen telejesítettek.
Összeségében ennyi pénzért amit tud ez a szett az nagyon meggyőző! Eben az árkategóriában nincs Genius ami megverné! Én ajánlani tudom! -
Zlatan
tag
hello!
találtam egy 2.2es Ozaki hangfalat, WR450 a neve. először látok ilyet és olyan hangkártyáról se hallottam még ami X.2es rendszerű lenne, ezért a kérdésem hogy ez vajon működik-e egy sima sblive 5.1 hangkarival?
remélem nem voltam nagyon láma
ja,és az ára 7-8ezer Ft körül mozog. megéri?
-
greatchaos
addikt
javítsatok ki, de van most ár/teljesítményben jobb a méltán híres ozaki B5-nél, mert a Q3- elég nagy leégés volt...
most mi a favorit, ebben az árszegmensben? -
[HUN]Zolee
őstag
Nemtudja valaki hogy milyen adapter kell az Ozaki 5.1 PH009 hüleshez?
Az tudom hogy 7,5V os de hogy hány amperes azt nem -
Üdv Mindenkinek! Azóta egy ideig nem foglalkoztam vele, de megint neki akarok esni, mert mostmár a szoba kábelezését sikerült megcsinálni (végre nem a földön megy
) és mostmár szépen be van rendezve, ezért jó lenne pl. TV-zésre használni, de ahhoz kéne a távirányító érzékelőjének bigyózása...
szóval up -
Inclitus_pv
tag
Sziasztok!
Van egy Ozaki HM050-es hangfalrendszerem már kb 2 éve. Néhány hete jelentkezett egy probléma a mélynyomóval: Egy jó fél óra működés után elkezd tompán zúgni és ezután nem ad ki normális mély hangokat. Ha hátul kikapcsolom a hálózatból, majd újra bekapcsolom, egy rövid ideig működik rendesen, aztán megint jelentkezik a probléma.
Talákozott már vki ezzel a jelenséggel? Esetleg tudja-e valaki, hogy mi a megoldás?
Köszi -
up
-
Hazajövök egy hét után, és semmi aktivitás
Mi ez itt? -
up
Lassan eluzatok kb. 2hétre, remélem addig lesz vki, aki tud segíteni nekem.
abban, hogy milyik drót minek a drótja és abban, hogy milyen érzékelő kéne a távirányítóhoz. -
up
-
Helló Mindenkinek!
Nemrég vettem egy Ozaki B5-t használtan.
Először a saját szobámban volt, a gépemnél, de egyszer átvittem a nappaliba filmezéshez és nagyon passzol oda és tök jól is szól (+a sistergése ott egyáltalán nem zavaró, mivel messze van a kanapétól a TV, ahova a frontok mentek).
Az egyetlen probléma a mélynyomó elhelyezésével volt. Úgy semmiképp nem lehet elhelyezni, hogy a távirányítója is használható legyen.
Szóval ki kéne valahogy vezetni az érzékelőjét. Ezt meg lehet valahogy oldani?
Amikor szétszedtem és belenéztem, úgy láttam, hogy megoldható, csak azt nem tudom, hogy melyik kábel mié (kéne egy kapcsolási rajz) és azt sem tudom, hogy hol/mennyiért lehetne venni egy érzékelőt a távkapcsolóhoz (nem akarom kirángatni azt, ami eleve benne van).
A LED-et tuti ki tudnám vezetni, csak szintén egy kapcsolási rajz kéne. Vennék egy ugyanolyan piros/zöld LED-et és bekötném.
Csináltam gyorsan egy rajzot a nappaliról. Nem lett teljesen méretarányos, de ezt csak elnézitek nekem.
Bővebben: link
(A mélynyomónak nem találtunk jobb helyet. A legjobb helye a fotel és a szekrény között lenne, de akkor teljesen rá kell nyomni a fotelt a kályhára és ez télen gázos lenne
. Ezért azt találtuk ki, hogy a fotel mögé rakjuk. Szerencsére csak oldalról nincs sok helye, de elöl-hátul és felül marad bőven helye).
Látható, hogy mindenképp ki kéne vezetni a távirányító érzékelőjét a TV-hez. És ráadásul valami olyan érzékelő kéne, amivel kicsit távolabbról is el lehetne találni.
[Szerkesztve] -
Zomb€€
őstag
Aki 50k-s kategóriában gondolkodik annak tudom ajánlani a Jazz J9940-et.
Most tettem szert egy ilyyen szettre,és nemigen tudok rá negatívumot mondanini.(Maw annyit hogy egy kistefuval lehet elhozni a boltbol)
Iszonyatosan nagyot szól! -
AquaPorco
csendes tag
HM80 engem is erdekelne, de sehol nem lelem...
-
szokei
tag
A kicsi rendkívül jól szól és szerintem szép is
-
dbali
aktív tag
up
-
dbali
aktív tag
Hali
Tud valaki esetleg valamit mondani az OZAKI HM080 (F8) 5.1-es hangfalszettről?
Azt láttam hogy mennyibe kerül meg ilyesmi, de nekem tapasztalatok kellenének. -
SupaCow
aktív tag
Én egy Ozaki VA303 2.1 es hangfalszettet keresek. De egyenlőre sikertelenül.
Tudja valaki hol juthatnék hozzá?
Depo.hu-n néztem. Ott 11500- Ft volt az ára.
Viszont valahol láttam olcsóbban is. -
Florin
csendes tag
Sziasztok!
Én ilyen, kis egyszerű szerkezetet szeretnék venni.
Van esetleg valakinek?
(Nem nagy helységbe, nem nagy hangerőre kell.)
(Nem nagypénzű embernek...)
OZAKI NUKE7 EM93626
[Szerkesztve] -
Hali!
Egyik haverom most vett egy Ozaki B5-t. Nagyon bejön.
Nincs esetleg egy eladó valakinek?.
-
ISIkém
csendes tag
Szeva!
Már két alkalommal is az Ozaki b5-re esett a választásom. Nem találtam az árkategóriában ehhez foghatót.A q3-mast nem díjaztam (nem fa).
Jelenleg OzakiHMO80
Hatalmas mélynyomó. Tiszta hangzás magas ,mély...
Akinek van lehetősége vállasztás előtt kaccsincsa meg.
.......... -
Fricó
aktív tag
Tudja valaki hogy hol lehet most kapni OZAKI B5 hangfalrendszert? -
DonElvis
aktív tag
Üdvözletem.
Nemrég vettem egy Ozaki VA 303-as cuccot, leirnám a tapasztalataimat.
Pozitivumok:
- Kelemes küllem, akár egy szoba disze lehet.
- Elég hangosan szól, és eléggé meghajtva is tiszta a hangja
- Hangfalként is használható a beépitett erősítő és az RCA hangfalcsatik miatt.
- A mélynyomója rendesen le lett választva, tényleg csak a mély jön rajta, a kis méretű hangszórót meghazuttoló minőségben.
- Frankó a doboza, van rajta fül, vihetem bárhová.
- A távirányitón van a 2db fejhalgató csati, nagyon pratikus.
- Szerintem 8000 FT-ért nem kaptam volna soha jobbat.
Negativumok:
- Rövid és vékony hangfalkábelek
- Vezetékes távirányító
Röviden ennyi lenne, én bátran ajánlom mindenkinek, bármilyen célra. Igaz hogy 2.1-es rendszer, de mivel sok hangfal ill. hangszóró átment a kezemen, bizton állithatom hogy egy két 5.1-es rendszernél több hagélményt nyujt. -
Trak
addikt
válasz
oettinger01 #70 üzenetére
Akkor pedig lásd a hozzászólásom második részét
-
oettinger01
őstag
jah
és a syncmaster 173 P még mindíg eladó
Bocsi az OFF-ért -
Trak
addikt
válasz
oettinger01 #68 üzenetére
Nem akarlak lelombozni, de:
Vagy a típust nem írtad jól, vagy nemtudom, mert a Z-640 az alapból 5.1-es...
A 640-es az nem THX-es, semmi extra nincsen benne...
Nem hiszem, hogy jobban szólna, mint a B5, gyere el nyugodtan, hallgasd csak meg
Ha a Z-560-asról van szó, akkor meg teljesen más a dolog... Az tényleg egy elég profi kis cucc, de nem egy kategória a B5-el...
Ez olyan mintha én megvennék egy 21''-os TFT-t akcióban 80k-ért, és azt mondanám másoknak, hogy huu, de szar 21''-os CRT monitorod van, 100k-ért vetted? De hülye vagy, mert én csak 80k-ért az enyémet, és az jobb, meg szebb, meg nagyobb. Igaz, hogy mostmár 200k-ba kerül, de akkor is...
Szóval ne menjünk már bele ilyen hülyeségekbe...
Azért érdekel, hogy a 640-esről beszélsz, vagy elírtad, és a 560-asról. -
oettinger01
őstag
Sziasztok!
Én pár hónapja vettem Media Marktba a Logitech Z-640-esemet, 4.1-es cucc.
Eredetileg nem ilyet akartam de ez a típus pont akciós volt és potom 29900-ért hozzájutottam ami ezért ajándék volt!
Kb. ilyen fejet vágtam mikor hazavitem és beállítottam a cuccost
Ez komolyan mondom nem pitlák, eleve már a súlya sem egyszerű, iszonyat masszív a mélynyomó, de ami különösen meglepett, hogy a szateliteknek is!
A hangzása nagyon karakteres, minden hangszóró a maga frekvenciájának megfelelően, zajmentesen (ennél semmi alapzaj sehonnan semmilyen állapotban), gyönyörűen szól!
Teszteltem Ozakikat is, B5 stb. de (nem akarom fikázni) a poros nyomába nem ér ennek....
akár filmet néz az ember, akár klasszikus zenét hallgat /teszteltem azzal is a hangkártyám demóján vannak klasszikusok/ soha nem jött be az ilyen de most komolyan mondom megkedveltem annyira gyönyörűen szól! De a Hyperspace CD-m is iszonyat hangnyomást produkált a cuccon keresztül! Torzítás meg ilyenek az itt ismeretlen fogalom!
THX minősítésű a rendszer, mindenkinek csak ajánlani tudom!!!
Bár sazerintem már elkapkodták, mert ennyiért ez a cucc tényleg ajándék. Egyébként nem tudom mennyit kellene érte csengetni de ha jól tudom 50-60 között van az ára.
A hangkártyám Audigy 2 ZS. -
FireShadow
senior tag
nekem
és jó.. -
Daemon21x
csendes tag
válasz
lionINzion #38 üzenetére
Sziasztok!
Nekem egy Ozaki B5-m van! Hangzásával meg vagyok elégedve, az alap zaj viszont picit zavaró tud lenni, de pl nekem csak bekapcsolt állapotban jelentkezik a búgás a sub-ban, meg a két frontban. Ez ilyen, ezt kell szeretni. A zajt a DC szint vezérelt volume kontrol okozza. A nagyobbakban már ez külön le van választva és egy másik IC csinálja.
Amúgy nagyon fontos, hogy a BASS redirectiont kb 150 Hz-re állíts a hangártya kimenetén, mivel a front sugárzók onnan indulnak. Ha hagyod 100 Hz-s alap beállításon, vagy felhúzod 200 Hz-re akkor valahol lesz egy 50 Hz-s lyukad. Ami néha elég rossz hangzást ad a mélyeknél, egyesek ezt még akár torzításnak is hallhatják. És szépen belőd a hangerőket a többihez képest. A mélynyomó ugye majd' 5x akkora teljesítményű mint a többi. És ha nem középen ülsz, akkor ugye ne felejtsd el a ahoz viszonyítva beállítani a frontok hangerejét, és rear-t ugyan így.
No, szerintem jól szól, és nem kell max hangerő, mert a lényeg, hogy van dinamika a mélyekben, és tiszták a magasok!
Noh.. ennyi voltam! -
LibErty
csendes tag
Most hallottam, hogy a Q3-as összes speakere műanyag, viszont csak a mély van fából. Igaz, a magasaknak annyira végül is nem árt, mint ha a mély is abból lenne. Teljesítmény ügyileg viszont kicsit kecsegtetőbb. De mint mondtam, ezt kompenzálja a műanyag magas/közép sugárzók. Nem tudom, hogy érdemes egyáltalán cserélnem, vagy sem. Bár már erősen töröm a fejem rajta.
Addig elmondom mégegyszer, hogy a Homme B5-ösöm 20 datojáért eladó, hátha.
[Szerkesztve] -
_Hunter_
őstag
Bemész Tescoba s veszel egyet, ha nagyon fontos. Lehet, hogy pár huffal drágább, de ott asszem van. én is onnan vettem. Végeztem a melóval, kaptam 3 napra fizut (próbaidőn voltam) fogtam bementem a Tescoba, s mivel már régebben kinéztem magamnak, nem nagyon sz@roztam vele s megvettem. Asszem 1-2K val drágább volt, de nem biztos.
-
zolika2
csendes tag
Hellósztok én is szeretnék egy ozaki b5 öt, az egyik haveromnak is van egy és nagyon megtetszett csak az a baj hogy egyik üzletben sem lehet már kapni a közelemben. Békésmegyei vagyok ha tudnátok adni valamilyen internetcímet ahonnan lehetne rendelni akkor megköszönném SMS ben a 06 70 532 7108 as címre vagy a butha2@reemail.hu internetes címre elöre is köszi zolika.
-
gforg
tag
Hehehe,
remélem, az enyém is vakon született, sőt, hangfal létére lehetne akár süket is...
A standby, az is megoldás, persze, de az enyém még egy hangosabbat ''dobban'' is, amikor lekapcsol, vagy amikor esetleg a vele azonos fázison lévő klíma elindul vagy leáll, akkor milyen pukanás hallatszik...
de ez már csak szépséghiba... -
LibErty
csendes tag
Az enyémnek is van alapzaja, mikor be van kapcsolva, de mindig lenyomom Stand By-ba, ha nem használom. Nekem ne legyen aktív, mikor nem kell. Felesleges. Akkor meg úgysem hallom azt a pici alapzajt, még minimális romantikus zenei duruzsolás mellett sem, használtam már úgy is. Ha szeme lenne... ;)
-
gforg
tag
Üdv,
Két éve karácsonykor vettem egy M1-est. (az egyik legkisebb példány)
20 négyzetméteren használom, sikerült a sarkokba elhordanom a hangszórókat, és egy jópofa üvegállványt (!) is terveztem az oldalsóknak,szerintem nagyon barók lettek, ha érdekel valakit, teszek fel képeket, hogy hogyan néznek ki... (ez itt a dicsekvés helye).
Egy integrált hangkártyával használom, de szerintem halkan elég zajos és néha zavaró is, de csendben már kifejezetten zavaró a sistergés.
Kérdezem, ennyit tud ez a csöppség, vagy nem jól csináltam valamit, bár nem tudom, mit lehetne elrontani a dolgon.
Egyébként azon a hangerőn, ahol az ember szívesen használja, a várakozásoknak megfelelő, egyedül a sub-on kell halkítani, hajlamos túlszaladni a határain.
Hangosan hallgatva pedig egész jó, szerintem így bőven megéri az árát.
Csak az a sistergés, az ne lenne...
gforg -
LibErty
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is egy B5-ösöm van. Elöttem hozzászólókkal osztanám véleményem. Remek hangzás, full fekete tömör fa külső és helytállő, csinos külső. A távszabályzója tényleg nem mindig működik úgy, ahogy szeretné az ember, de ha nem kapkodok akkor megy rendesen. Csak, ha gyorsan akarok állítani rajta egymás után több mindent is. Egy másodpercet várni kell két külön funkció használata között. Nagoyn meg vagyok vele elégedve, csak ajánlani tudom. Ezt úgy is eladnám most 20-ért és vennék egy Q3-ast, annyira bejön. A Q3-as kicsit nagyobb, azért kell, no meg szürke. Most design-t váltok. Apropó, ha kell valakinek, akkor megállapodhatunk. -
varjasb2
csendes tag
AZ a baj hogy a Bluefishben akarom venni de azt mondják hogy nem lehet kipróbálni csak a szervízben ahol sok a dolguk és nem érnek rá, de már mindegy mert megrendeltem ennyi pénzért csak nem lehet szar (remélem) egy kicsi szobát kell beüvöltenie ami 3 x 10m-es kb arra csak elég, nem?
-
Trak
addikt
Szerintem nem sok embernek van ilyen, de szerintem nem lehet rossz. Már ha csak az adatait nézem, azok is nagyon bíztatóak. Külsőre kinek mi tetszik.
Viszont a nettó 50.000ft-os ár egy kicsit soknak tűnik. De persze mindenképpen meg kellene hallgatni.
Ha ennyi pénzem lenne erre a dologra, akkor én 60+áfá-ért vennék egy Klipsch 4.1-es szettet. -
P.Lackó
csendes tag
még nem hallottam róla,de olyan 50000 körül van,ugye?mert nekem az ozaki B5 5.1 30000 FT- volt és nagyon király!tehát abban még inkább nem csalódnál.szerintem.de amelyik boltban meg akarod venni mondd meg nekik hogy meg akarod hallgatni hogy hogy szól és ott megmutatják.
-
varjasb2
csendes tag
Hello mindenkinek!
Én arról szeretnék érdeklődni hogy az Ozaki Homme HM080 F8 5.1 az milyen ? (jól szól, megéri az árát, stb..)
Plusz egy Terratec Aureon 5.1 Fun az milyen? -
PLackó
csendes tag
Hi.Én kb. 1 hónapja vettem Ozaki B5-öt.Meg vagyok vele nagyon elégedve!Megért 32 ezret.Most is döngetem a zenét
-
_Hunter_
őstag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy b5-t, s nagyon jól szól. Igaz alaplapi hangkarival, de tervbe van majd egy SB. Bár szerintem ez így is nagyon jó.
Játékhoz, dvdkhez, zenéhez - lakásba csak ajánlani tudom. -
FireShadow
senior tag
ja, egyébként nézzétek meg a kétféle leírást:
összevissza írnak róla.
akkor most melyik a real?
bluefishben megnézem mi van a dobozra írva
(szerk) amugy lehet hogy b5ös lesz belöle... kezd az is tetszeni
[Szerkesztve] -
FireShadow
senior tag
Hi!
Szasz Petie, most hozzászólok én is.
Naszóval, vmikor bemegyek bluefisbe, hozok egy nuke3ast...
De elötte megkérdem azért hogy ezüst vagy narancssárga verziójuk van-e.
Nekem mind2 tetszik mondjuk.
Na mind1, sztem jo lesz, de azért kipróbálom majd a helyszínen.
Na majd írok.bye
-
Agyzuzo
addikt
Majd júli. közepe táján fogok tudni mondani valamit, ha e mellett maradok.
A viszonyítási alap egy elég profi 93dB-s házimozi cucc (Bővebben: link), úgyhogy axxem kellő szigorral fogom majd értékelni. -
putto
csendes tag
Engem érdekelnek a tippek!
Amire kellene:
-szeretem ha a zene egy KICSIT hangos és akkor is jól szól
-DVD filmek is szaporodnak a polcon, amik sztereoban se rosszak, dehát...
-és néhány játék is inkább térhangzással nyújt teljesebb élményt
Jelenleg egy Yamaha YSTMS201 van ami nem olyan rossz, dehát... -
Agyzuzo
addikt
Tervezem egy Ozaki HM080 F8 megvételét, amit majd Audigy 2 ZS zörejkártyával szeretnék meghajtani. Van valakinek F8-as cucca? Érdekelne minden vélemény, mert a kis aranyos papíron elég meggyőző, de azért mégis.
-
Trak
addikt
válasz
lionINzion #38 üzenetére
Abból a tesztből nekem az jött le, hogy a gyerek egy 2-3x annyiba kerülő hangrendszer teljesítményét várta egy 30k körüli szett-től.
A hátsó hangszórók tényleg nem a legnagyobbak, de szerintem összességében jó a rendszer. Filmre nekem nagyon bejött. Zenék között a house, diszkó, tucc-tucc zenére tökéletes, de erősebb, rockosabb zenére is jó.
Azért választotta ketté a kettőt, mert személy szerint még nem láttam olcsó kategóriában (100k alatt) olyan rendszert ami kiadta volna rendesen a gyors lábdobot. Azt vlahogy nem bírják -
lionINzion
csendes tag
http://www.ent-rx.hu/tesztek.htm
pl.itt is írnak a B5 hangját illetően nem túl meggyőzőeket.
mondjuk ez megint szubjektív persze.pf nemtom,yo lenne hallani -
lionINzion
csendes tag
értem,csak az most nekem drága
azért kösz
-
Trak
addikt
válasz
lionINzion #35 üzenetére
Nem tudom, nekem mikor megvettem Audigy 1 volt, most már Au2, ezekkel jól szól...
-
lionINzion
csendes tag
na ez a másik,h integrált.Asus A7N8X-X alaplapon.nemtom majd mennyire fog +szólalni rajta a cucc.max veszek egy SBLive-ot,de aza max,mer most nagyon kiköltekeztem magam
-
Trak
addikt
Nekem B5 van, de semmi bajom nem volt még vele.
Jól be kell lőni a mélyt ennyi.
Zenénél pl. a lejátszó EQ ja.
5.1 -es filmnél AC3filter
DVD nél szintén a player saját beállításai.
Milyen hangkártyátok van hozzá? -
lionINzion
csendes tag
igen én is ezt hallottam róla több helyről is+hogy torzít is nagy hangerőnél,szal nem szól jól.
így erősen elgondolkodtam,h inkább egy Genius SW-5.5 Home Theatre-et vegyek.
vki kompetens??mert hnap meg kéne legyen -
xray
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy hete egy Ozaki B5 -öst.
Vélemény: Háát szépen szól, meg nagyot is, de valami hiányzik belőle.
Talán, hogy mélynyomónak túl doboz hangja van. Nem tudom. -
szoval MMarkt a kulcsszó
köszi mindenki infot!!! -
PeliScan
addikt
MMarktban nemrég vettünk SAL erősítőt, a legolcsóbban, 24e volt, 600W, és nagyon szépen szól, elégedett vagyok.
Egyelőre 2db pici Magnat hangszóró van rajta, darabja egy ezre volt, és egy Magan Powerbull 300W mélynyomó... fincsi.
-
Kobe
veterán
ha jól emléxem 2 kisebb méretű MacAudio volt, kék neonnal körbeágyazva
viszont 60e ér láttam olyan Magnat erősítőt ami végig kromózott fémborításba terpeszkedett és olyan volt mint egy űrhajó (kinézetre és teljesítményre is)
azér jó a MediaMarkt mer ott egyszerre annyi cuccot hallgathatsz meg és bizony egy két cuccnál eldobtam az agyam - főleg mer a basszustol beremegett a fejem is
olyan 120e pénzér már télleg nagyon faja szettet rak össze az ember -
Kobe
veterán
autóhifivel kapcsolatba olyan tapasztalatom van, amit láttam/hallottam
a Magnat és a MacAudio nagy márka, de a Magnat az olcsóbb és sok esetben impozánsabb
persze autóhifitől nem mindig a legtisztább hangot várja az ember, hanem hogy legyen ami megremegteti az egész kocsit - vagyis a basszus a lényeg
Magnat és SAL erősítő már jobb fajta van 35-40e között, a hangszórók olyan 25-30e amit érdemes megvenni, de láttam kétdarabos szettet is neon világítással 34e ér
nagyon sütin nézett ki és a hangja se volt kutya ;)
mondom érdemes körülnézni ilyen boltokba és utána megnézni MediaMarkt ba mer elképzelhető (sőt bizos) hogy olcsóbban hozzájutsz -
Mind1 lehet ide irni mindent már
mondanál pár komoly cuccot?autoba kéne vmi, de macaudio nagyon drága...vmi olcso kell ami marha fafán szol -
Kobe
veterán
autohifiben a Magnat ot tudom ajánlani, a Media Marktba is elég olcsók a brutálisabbak
a pontos méretekkel nem vagyok tisztába de 25 ezer pénzér láttam egy hatalmas hangszórót, és eszméletlenül szólnak -
na én téptem aludni mert azt is kell
-
ja és a legrosszabb kombinácio a minőség és márka
mer ahhoz már lotto5ös kell
-
hát jah...meg kell fizetni a minőséget...bár néha a márkát kell...
-
márcsak car-audio hiányzik kinálatukbol
-
Trak
addikt
2 márkát jegyezz meg: Klipsch és Bose
Ezek nagyon nagyon jók, és megfizethetetlenek persze
Oldalaik egyszerűek:
Bose: Bővebben: link és Bővebben: link
Klipsch Bővebben: link
De csak nyálcsorgatni jó, ennyi pénz a világon nincs -
ok megvan
-
Trak
addikt
Klipsch nem igazán számítógép hangfalakat gyárt, hanem úgy általában szuper minőségú hangfalakat.
Ha vlami Klipsch, akkor az valószínűleg egy remek hangfal....
Sajnos mivel én csak 1 helyen tudom hogy lehet venni nálunk 4.1, és 5.1 hangfalait, ezért még nem hallottam őket. De ezeket meghallgatás nélkül is bárkinek ajánlanám.
Itt nézd meg:
Bővebben: link -
Trak
addikt
Ebből csak a trance amiről tudom hogy milyen ''zene''
Arra nagyon jó lesz.
25 az tényleg jó ár lehet érte... De nem ártana kipróbálni, mert lehet a B5 öm jó, de attól még nem minden cuccuk az.
A 80-as 60? Annyi+áfáért Klipsch 4.1 est kapok 400watt al... Ami párszor jobban megéri. -
goa és psytrance-t tucituci lesz
ja lehet nálunk kapn olyat.bluefishben épp most láttam 25k nem is vészes.
de az a 80as az 60k+ de viszotn 300wmondjuk annyit nem ér nekem...
-
Hmm
értem.de hangja az franko ugye? én arra nagyon érzékeny vagyok
meg hogy mennyire birja membránja...mer szokásom fullon hallgatozni zene...
mélyeknek igaz, mindig van kis züzügésük, de hát ez van...
köszi a hozzászolásokat -
Trak
addikt
Nekem van egy 5.1 es Ozaki B5 ösöm. Kívülről nagyon impozáns, minden hangszóró fekete tömör fa. A mélynyomót múltkor vlaki számgép háznak nézte
Jól beállítható, a távirányító néha téveszt egy picit, de egyáltalán nem vészes. Annyi van, hogy kikapcsolt állapotban van egy kis alapzaja a mélynyomónak, de ez inkább csak éjjel teljes csöndben hallatszik.
Ennyi pénzért én a hangjában sem csalódtam.
Nuke 303 as van a bátyámnak, és azzal sincs semmi baj.
[Szerkesztve] -
szevasztok
kiváncsi lennék kiknek van Ozaki hangcuccuk, és szeretném hallani a vélemyéneket rola, hogy szol, mijen?egyszoval minden pluszt és minuszt.
én egy Nuke3 EM-939 tipusut szeretnék a közeljövöben venni, csaak érdekelne h mijen ozaki ugy általában
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Gitáros topic
- Politika
- Projektor topic
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G2 Mini PC (i5,16GB, 256GB+1TB, Win10) Csere/Beszámítás!
- iPhone 14 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4240
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 12,9" 2021 (6th Gen), fekete - HU / Apple Pencil 2
- Cooler Master ma824 stealth . D15 killer :D
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest