Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Banggood-on van most jó áron ez a termék:
Digoo DG-TH8805.
Van valakinek tapasztalata vele? Árban nagyon jónak tűnik, egyedül ami nem tetszik, hogy nincs hálózati adapter hozzá, csak USB-n tölthető.
De így most akciós áron is van, plusz a "SALE9" kuponnal még 9% lejön. -
NEMO1968
őstag
Csinálsz egy ilyet.
[link]
Közönséges műanyag mélytányérokból meg lehet csinálni,árnyékban marad a szenzorod,védve esőtöl, hótol.
Ha esetleg rászánod magad,írsz egy privit és segítek, ha nem vagy túl messze,akár fizikailag is a készítésben és az elhelyezésben.
Az OMSZ ajánlása kötelező akkor, ha hivatalos met.oldalakra akarsz adatot küldeni, egyébként házi használatra nem igazán számít az eltérés a szabályos elhelyezéstől.
Fentebb írtam, egy ismerősömnél a panel 7.-ik emeletén oldottuk meg a dolgot, pár tized fok az eltérés a hivatalos állomásoktól, de ez lehet a helyi mikroklíma és a műszerek külömbözősége miatt is.
Az sem mindegy, hogy egy szántóföld közepén, vagy beépített területen mérsz.
Ha gyártasz egy árnyékolót, maradhat az erkélyen is a cucc úgy, hogy kb. fél méterre kitolod az erkély síkjából, és minden frankó lesz.
Lényeges, hogy a gyári esővédő kupakot,( már ha adtak hozzá ) le kell venni a szenzorról, mert főleg nyáron befülled alatta és 3-5 fokot is csalni fog.
Ettől függetlenül lehetnek 1-2 fok eltérések, mert a műszerek nincsenek sehol egységesítve,( talán csak az OMSZ-nél , mert ott kalibrált szenzorokkal mérnek amiket rendszeresen ellenőriznek is.) és a szenzorok gyártástechnológiájából is adódnak eltérések.
Gyakran 2 azonos márkájú, típusú műszer sem mér egyforma értékeket. -
Erkélyen mind1 hova teszed mert nem lesz pontos.
Hőmérőházban lehet valamennyire pontos, de annak az egységes egésznek egy gyeppel borított házaktól távoli helyeken földfelszín felett 2méter magasan kell lennie. Ez egyébként OMSZ ajánlás is.
Bonyolódik az összkép ha dombság van, mert akkor a völgyekhez képest egy dombon 10fokos eltérés is lehet.
Van is a közelben egy kb 30méterrel magasabban levő műszerük, borult időben jó, de intenzív lehűlés vagy kisugárzási fagy esetén jellemzően 5fokkal a környezete fölé mér.
Azt is tudni kell, mit akarunk mérni. Nekem többféle hőmérőm van.
A teraszos amolyan dísz, de ház-közeli mérésre pont jó. Van két profi állomás gyümölcsösbe, egyik a levegő hőmérsékletét méri hőmérőházban, a másik az önmaga hőmérsékletét méri, árnyékolatlanul. Utóbbinak két szenzora is van, az egyik száraz, a másik vízzel felitatott nedves hőmérő. Mivel ez nincs árnyékolva gyakorlatilag a gyümölcs hőmérsékletét jelzi. Ezek csak tavasszal vannak kint, az év többi szakában a pincében vannak.
Amit legutóbb vettem a tetőre, egész évben kint lesz és az eddigiekből következtetve kiválóan alkalmas lesz előjelezni a fagyot. Hiába van magasan, a tető le van szigetelve és sztem tavasszal amint kint lesz a két műszer kb. ki fog jönni hogy ugyanazt a hőfokot méri majd itt bent mint a kintiek is.
Ahol lakom a ház pár méterrel a gyümölcsös szintje alatt van és a szép tavaszi áramlás fagykor mindig odafele megy. Gödörfalu, és ahogy töltődik felfele hideggel úgy csordogál pont a gyümölcsösök irányába. Ha nem is emiatt de 50%-ban minimum besegít a fagynak. Kora este kerékpáron is érezni hogy a szomszédos magasabb falunál még meleg van, de itthon már dermesztően hideg.
-
gyvince
senior tag
válasz
SchumiBácsi #94 üzenetére
Hova érdemes rakni es milyen magasba??
-
-
-
NEMO1968
őstag
válasz
SchumiBácsi #88 üzenetére
A gyàri àrnyèkolò kutyafülèt sem èr.
Nemegyszer kiteszteltük màr az idökèpen,ès màs oldalakon is.
Tànyèros àrnyèkolò vagy hömèröhàzikò,ès mèg egy panel 7.-ik emeletèn is jò èrtèkeket kapsz.
Ezt egy ismerösömnèl csinàltam meg
Közelìted vagy azonosakat mint a szabàlyos 2m magasan elhelyezettekhez kèpest.
Lenyegesebb,hogy ne legyen közel ablakhoz,falhoz,màs zavarò tènyezökhöz.
Egy csalàdi hàznàl ez nem lehet problèma. -
-
NEMO1968
őstag
válasz
SchumiBácsi #86 üzenetére
Jò,persze lehet ùgy is,hogy kidobom valahova àrnyèkba,oszt jòvanaz ùgy.
Aztàn jön a sipàkolàs,hogy ilyen-olyan szar a müszer,sokat csal,beàzott,stb...,stb.. -
-
NEMO1968
őstag
válasz
SchumiBácsi #84 üzenetére
Ezen a szinten nincs nagy jelentősége, hol van a szenzor.
Nem véletlenül mér az ablakon lévő 9 fokot, míg a mésik 7.5-öt.
Az utóbbi a reálisabb,az Időképtől való eltérések a helyi mikroklímának köszönhetőek, illetve annak, hogy a szenzorok sem teljesen egyformák még márkákon belül sem.
Én megmaradok a jól bevált elhelyezésnél és árnyékolásnál, amit az Időkép is elfogadott, így tölthettem fel hozzájuk adatokat, csak sajnos megmurdelt a műszer.
A te műszeredet hajókra tervezték, azért van egybeépítve az egész a szélmérővel.
Saccolni jó, de igazán pontos mérésekre nem.
A DCF vétel függ az időjárástól,lakhelyedtől, a DCF vevő érzékenységétől,napszaktól, évszaktól is.
A gyártó azt gondolhatta, hogy mivel 1 perc zavarmentes jelsorozat kell az óra beállásához, 15 perc alatt talán csak elcsíp egy percnyi jelet.
A "csapadékos-felhős-derült" piktogram viszont hajmeresztő dolgokkal operál.
Megpróbál előre jelezni általában 12-24 órára.
Érdekli az összes külső adat, számításba veszi csak nem tudsz róla.
A sajátom,amit jelenleg használok pl 3 adatból( légnyomás, hőmérséklet, páratartalom ) meglepő 70-75 %-osan eltalálja a másnapi időjárást.
Persze ez egy 15-20 km sugarú körben érvényes, így előfordulhat hogy esöt mutat a műszer, de nem esik, ellenben a közeli,10km-re lévő városban igen, tehát a kütyü nem tévedett. -
Most pedig az újdonságról egy kis beszámoló.
Igaz hogy régen vettem de időhiány miatt csak nemrég üzemeltem be. Sokáig agyaltam hová kerüljön. Az udvaron azon kívül hogy útban lett volna, elhelyezéstől függetlenül a szélmérőnek semmi értelme nincs.
Ezért egy köztes tetőt néztem ki ami sík így félig-meddig ideális terep az állomásnak. A szél valszeg így sem pontos az esetleges örvénylések miatt, ha lesz kedvem felemelem az állomást 1-2méterrel, de nyugat felől akkor se lesz pontos, addig is jelenleg az egész keleti félgömb pontos. Természetesen mióta megvan azóta a nyugati félgömb felől jön az uralkodó szélirány úgyhogy ez a magyar HAARP
A hőmérséklet a 6méteres magasság ellenére is követi vagy hidegebb 2-3fokkal az Időkép műszereinél. Valószínű hogy a szigetelt tetőn fokozott a kisugárzás, még akkor is ha a házak között melegebb van.
A kijelző szép, de ráeső fényben valami szörnyű paca látszik a panelben - ez nem tudni minek köszönhető. Állítható színek fix, vagy külső hőmérséklet függvényében. Van még egy fokozatmentes mindentől függetlenül állandóan változó mód, kár hogy a külső hőmérsékletnél csak néhány szín van és több fokonként változik csak.
Sajnos nincs atomóra elérhetőség, így amíg keresi a jelet zöldre vált a kijelző bármi is történik és negyedórát keres. Nem tudom mit gondolt a gyár ha 30mp alatt egyáltalán nem éri el mondjuk akkor 15perc alatt elfogja? Az atomjel vételét egyébként feltrükközhették volna a kültéri egységre is mert azt már a beltéri viszont eléri
A szokásos mutatók mellett van egy "belső harmatpont" kijelzés, ami helyett/mellett sztem egy " külső harmatpont" kijelzés is elférhetett volna. Jelzi még többek között a légnyomást és annak múltbeli változását. Megmérhetjük a csapadékot és összesíthetőek is.
A "csapadékos-felhős-derült" piktogram viszont hajmeresztő dolgokkal operál. Hajlamos tiszta napsütést jelezni akkor is ha esik az eső, avagy eshet az eső amikor tűz a nap. Nem érdekli a páratartalom sem pedig a csapadékmérő által jelzett adat - ő ezt agy valahogy megtippeli. Nagy a valószínűsége hogy nem a pillanatnyi állapotot hanem a légnyomás változásából próbál következtetni a jövőbeli állapotokra. Mindenesetre a hatásfok hozza a TV-ből megszokott normát, azzal a különbséggel hogy nem kerül több milliárdba
Internet és ennek megfelelően applikáció sincs, szóval nem lehet frissítésekkel használhatatlanná tenni. Tipikus CSÖM készülék: csak összerakod és megy.
Nekem nem volt fontos az internet, az volt a lényeg hogy a szobában lássak pár dolgot akkor is ha lent van a roló. Ezért kap egy 90% körüli értékelést valamint ajánlott plecsni. Internet mániákusoknak ugyanez a szám kb. 75%.
Nagyjából ez minden
-
-
gyvince
senior tag
Sziasztok Sencor Sws 8400 vélemények meddig mér minuszba a külső érzékelő??
-
NEMO1968
őstag
válasz
Predator2 #77 üzenetére
A pontosságával azért egyiknek sincs baja.
Viszont pont az ablak elé kitéve fog a rádiós külső egység csalni 1-2 fokot, mert annyira érzékenyek, hogy még az ablakon kiáramló hő is befolyásolja őket.
Nagy általánosságban ezeket úgy szoktuk elhelyezni, hogy minél távolabb legyen minden házfaltól, ablaktól, tereptárgytól.
Azt javasolnám, hogy eldöntöd melyik helységben teszed le a belső egységet, onnan kb. akár 10-30 méterre is elviheted a szenzort, mérni fog.
Jól elkészített árnyékolóban nem lehet gond a pontossággal.
Ment pü. -
Predator2
addikt
Megbarátkozom az ocsmány kijelzővel, ha pontosan mér.
Nekem már annyi elég lenne, ha lenne egy kis (rádiós) kapszula az ablakom előtt ami megmondja, a benti vevőnek, hogy kint hány fok van. Reggelente ránézek és az alapján öltözködöm.
Üdv
-
NEMO1968
őstag
A szìnesek között ez mèg jònak szàmìt.
Làttam ennèl sokkal rosszabbat is,ahol pl. a hàttèrvilàgìtàs volt annyira erös,hogy làtszottak a nem aktìv szegmensek is.
A monokrom kijelzösök között is van csapnivalò,mèg a professzionàlis tìpusok között is
Èn pl. a sajàtomat ùgy helyeztem el,hogy eldöntöttem honnan fogom a leggyakrabban nèzni,onnan nèzve remekül làtszik, a többivel nem foglalkoztam. -
Degeczi
nagyúr
válasz
Predator2 #73 üzenetére
Hát ha ilyen a kijelző látószöge, az tényleg használhatatlan, kuka.
Én is vittem már vissza emiatt az Aldiba.
Elképesztő, h a legtöbb típusnál nem képesek pár foknyinál szélesebb látószöget biztosítani. -
NEMO1968
őstag
válasz
Predator2 #73 üzenetére
Hali!
Mit jelent,hogy borzasztò a kijelzöje?
A szìnes kijelzösöktöl ne vàrj monitor minösègü kèpet.
Persze azok között is vannak jobbak.
Szerintem nem kell kidobnod,hanem ki kell tapasztalni az elhelyezèst,a betekintèsi szöget.
Ha nem vagy vele megelègedve,ès szìnes kell ajànlom a TFA Gallery tìpust.
Èn meg vagyok vele elègedve azt leszàmìtva,hogy az òra nem àll be,mert messze vagyunk az adòtol.
Sokat tud ès pontos is. -
NEMO1968
őstag
válasz
Predator2 #71 üzenetére
Például innen , az időkép webshopjából.[link]
Állítólag ez nem is olyan jó,nem szellőzik rendesen.
A MetNet oldalon is foglakozik vele egy tag, de eléggé megkérik az árát mindkettőnek, viszont csinálni is lehet.
Pont itt a PH-n, a barkács fórumban mutattam be egy ilyen készítését.[link]
Kicsit macerásabb, de sokkal olcsóbb, akár fele áron kijöhet. -
NEMO1968
őstag
válasz
Predator2 #69 üzenetére
Hello!
Az egyszerűbbek és olcsóbbak közül ez,[link] ér valamit.
A SENCOR-tól ez is szóba jöhet.[link]
Ilyenem nekem is volt sokáig,lecseréltem egy jobban tetszőre, egy ismerősömnél máig is működik jópár év után.
Ez sem rossz.[link]
Ezt cseréltem le a SENCOR után, legalább 4 éve eladtam, az új tulajmeg van vele elégedve.FIGYELEM!!
A külső szenzorok nem vízállóak, olyat nem találsz.
Mindenképp árnyékolóba tedd,úgy nem fog csalni és az időjárástól is védve lesz. -
Predator2
addikt
Helló
Alza.hu-ról melyik időjárás állomást érdemes megvenni, 30k-ig?
Oda van most kuponom.Thx
-
Predator2
addikt
Egyformán gagyik, vagy azért lehet jót is venni?
Őszintén szólva nekem egy analóg is elég lenne ami az ablakon kinézve mutatja a pontos hőmérsékletet.
Kertes házban lakom, tetőtér beépítéses, de ilyet még nem sikerült vásárolnom. 3-4c°-ot is képesek voltak csalni.
Gondoltam veszek egy időjárás állomást, mert azzal nem kellene fúrnom faragnom.
Fontos, hogy a vizet minél jobban bírja a kültéri egység, mert kénytelen vagyok nem fedett helyre felszerelni. -
-
Predator2
addikt
Helló
Időjárás állomást keresek. Nekem elég ha csak a dátumot, időt, és a külső hőmérsékletet mutatja. 10-nagyon max 20k amit szánnék rá. Remélem ennyi pénzből lehet már jót venni, ha nem azt is írjátok meg. A lényeg, hogy pontos legyen, és megbízható.
A kültéri egysége legyen vízálló.THX
-
NEMO1968
őstag
válasz
SchumiBácsi #62 üzenetére
Talàltam magyar specifikàciòt,de az àltalad linkelt is ìrja.
150m az àtvitel nyìlt terepen.
Ezek alapjàn adott körülmènyek között garantàltan stabil lesz a jel.
Ismerösnèl 10m-röl 2. 25cm-es vàlyogfalon is àtmegy. -
NEMO1968
őstag
válasz
SchumiBácsi #60 üzenetére
Szia!
Nèzd meg valahol,milyen frekvenciàn dolgozik ès mekkora tàvolsàg van megadva nyìlt terepre.
Ennek a felèvel szàmolhatsz.
Ha nem viszed tùl messze,jò esèllyel stabil jelet kaphatsz. -
Üdv all!
Egy ideje már szemezek ezzel az állomással.
Kérdés: a beltéri kijelző és az állomás közötti 32centi vastag tufa falat + 10centi szigetelést átüti majd a jel? -
zso79
őstag
Tudnátok ajánlani készüléket, ami 3 zónát tud kezelni és jók vele a tapasztalatok? Egy belső és két külső hőmérsékletet szeretnék megfigyelni, amelyből az egyik egy külső tárolóban lenne elhelyezve. Fontos, hogy tudjom min/max hőmérsékletet!
-
Gege94
tag
Sziasztok!
Véletlen nem tudtok egy olyan állomást ami 30 napig megjegyzi a mért hőmérsékleteket?
-
NEMO1968
őstag
Én most egy ilyet [link] használok.
Ezt is meg lehet találni sok néven, de gyakorlatilag egyformák.
[link]
[link]
és még pár néven, pár gyártótól, közel sem teljes a lista.
Ezért írtam, hogy nehéz, de nem lehetetlen pótolni a szenzort.
Ez pedig szerintem már 3 adatból ( hőmérséklet, páratartalom, légnyoás) kalkulál, mert fagyra, viharra és havazásra is figylmeztet.[link]
Ha ne adj isten nem tudsz szerezni a mostanihoz szenzort, és le kell cserélned, javaslom olyat nézz, amire több szenzort lehet egyszerre csatlakoztatni.
Lehet hogy nem használod, de később könnyebben lehet hozzá pótszenzort kapni pár hónap mulva. -
NEMO1968
őstag
Sok sikert.
Nekem is volt ilyenem, szívesen felajánlanám a T/H szenzort kipróbálásra, de sajnos már eladtam.
Ha sikerül szerezned hozzá érzékelöt, ajánlom ilyen [link] tányéros árnyékolóba helyezni.
Védi az időjárástól, és normálisabb adatokat kapsz, mintha csak úgy kihajítod valahova.
Persze vannak feltételek, aminek meg kell felelni egy ilyen árnyékolónak, de ha mindent jól csináltál, még egy panel 7.-ik emeletén is jó eredményeket kapsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest