Új hozzászólás Aktív témák

• asdf_

veterán

válasz KilgoreTrout #147 üzenetére

Na de erre mondtam én, hogy mit termel meg a napelem? Mert a ház teljes fogyasztását ÉS a fűtését is, az úgy majdnem kizárt, mert ahhoz úgy 30kW feletti napelemednek kellene lennie, ami azért lakosságilag nagyon nem jellemző, vagy majdnem passzívházadnak, ebben az esetben viszont meg nem érdekelne a pályázat.

Tehát, van a napelemed, termel 100 egység enerigát egy évben. Vagy az van, hogy te azt mondod, hogy ebből mind a 100-at el is fogyasztják a ház villamos berendezései (mint egy standard szaldós ház esetén), így villamos fűtésre nem jut, vagy az, hogy van egy előre meghatározott érték, amit az energetikus mond/tud, hogy ilyen esetben mennyi számolható el a napelemes termelésből a ház rendes fogyasztására és mennyi a fűtésre, melegvízre, esetleg játszik még, hogy a villanybojlerre még jut, fűtésre már nem.

Szerintem sokkal előrébb lennénk, ha leírnád, hogy ténylegesen mi a helyzet. Mekkora napelemed van, évi mennyi kWh-t termel, mennyi az éves elszámoló számládon levő fogyasztás, mivel fűtesz, ezt mi táplálja, van-e gáz, mivel csinálod a melegvized, ez napelemről megy-e vagy éjszakai áramról, stb.

Új hozzászólás Aktív témák