- Monitortrió a Samsungtól, köztük egy 500 Hz-es QD-OLED-del
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Új Vulkan implementációt hoz az Apple rendszerchipekre a LunarG
- Az OpenAI szerint Musk zaklatási kampányt indított, a bíró nem állt Musk mellé
- Kiválthatja az AI az egeret és a billentyűzetet?
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Maximum két évet ad a 150 mm-es wafereknek a TSMC
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
válasz
KilgoreTrout #147 üzenetére
Na de erre mondtam én, hogy mit termel meg a napelem? Mert a ház teljes fogyasztását ÉS a fűtését is, az úgy majdnem kizárt, mert ahhoz úgy 30kW feletti napelemednek kellene lennie, ami azért lakosságilag nagyon nem jellemző, vagy majdnem passzívházadnak, ebben az esetben viszont meg nem érdekelne a pályázat.
Tehát, van a napelemed, termel 100 egység enerigát egy évben. Vagy az van, hogy te azt mondod, hogy ebből mind a 100-at el is fogyasztják a ház villamos berendezései (mint egy standard szaldós ház esetén), így villamos fűtésre nem jut, vagy az, hogy van egy előre meghatározott érték, amit az energetikus mond/tud, hogy ilyen esetben mennyi számolható el a napelemes termelésből a ház rendes fogyasztására és mennyi a fűtésre, melegvízre, esetleg játszik még, hogy a villanybojlerre még jut, fűtésre már nem.
Szerintem sokkal előrébb lennénk, ha leírnád, hogy ténylegesen mi a helyzet. Mekkora napelemed van, évi mennyi kWh-t termel, mennyi az éves elszámoló számládon levő fogyasztás, mivel fűtesz, ezt mi táplálja, van-e gáz, mivel csinálod a melegvized, ez napelemről megy-e vagy éjszakai áramról, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kisvasút - saját kép - 40x60 - clip kerettel, prémium poszter, fényes fotópapír
- Eladó ienyrid m4 pro s+max kiváló állapotban riasztoval plusz ledel !!!!!!!
- Magyarországon jártam - saját kép - 40x60 - fém kerettel, prémium poszter fényes fotópapír
- Klarstein Aero Ring Smart 9000 BTU Mobil klíma
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85M-D3H B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest