- Apple MacBook
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Házimozi belépő szinten
- Gamepad
- Mini PC
- Hobby elektronika
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bohus
aktív tag
Elcsesztem egy fél napot openHAB alá MQTT telepítéssel. Mosquitto-t raktam fel Raspberry Pi-re, maga a procedúra kb. 5 perc, úgy tűnt működik, de ellenőrzésnél a mosqitto -v parancs arra panaszkodott, hogy a port foglalt, és valóban: az OH broker csatlakozás megszakadt. Nosza google keresés a "port already in use" hibaüzenetre: több példány fut az mqtt processből. Javaslatok kipróbálása egymás után, eredmény zéró. Ellenben ha a mosquitto service-t leállítottam, akkor simán futott a mosqitto -v parancs, és mutatta a broker adatforgalmát is. Ha a mosquitto service futott, akkor viszont már nem.
Sajnos fórumokon nem találtam megoldást, önerőből kellett rájönnöm, hogy a problémának nincs megoldása. Mert valójában nincs semmiféle probléma. A mosqitto -v nem egy sima monitoring info, hanem önmagában egy mosquitto folyamat, ami ütközik a már futókkal. Vagyis a használatához le kell lőni az éppen futó broker szolgáltatást, és azt fogja kiváltani, majd szépen informál is a parancssoron. Ha végeztünk vele, akkor elindítjuk és fut tovább az éles szolgáltatás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lian LI GALAHAD II LCD KIJELZŐS HŰTŐK
- Thermaltake Toughpower 1200W Gold Hibátlan Gamer Tápegység 6 hó garancia
- Thermalright TRUE Spirit 90M Rev.A CPU Hűtő - Hibátlan állapot!
- szünetmentes táp / NJoy Cadu 2000VA / 1200Watt / 2025.11.21 garancia/ Usb management / 2db új aksi
- ID-Cooling FX360 INF WHITE univerzális CPU vízhűtés fehér garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged