- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
Új hozzászólás Aktív témák
-
frankie!
őstag
Hú te, nehéz mert most én németben vagyok, és én is csak azt látom az apró oldalakon, amit te. Azt javaslom, hogy adj föl egy hirdetést, itt meg pl. a ófogáson, és szerintem el fognak özönleni vele. A magamét 7e Ft-ért vettem 7-8 éve. Szerintem egy tizest is megér, állapottól függően.
-
Puma K
nagyúr
válasz
shalafi66 #619 üzenetére
A mostani "erősítőm" elkezdett rakoncátlankodni... aztán gondoltam kellene valami helyette.
A kábelek meg szerintem meg vannak törve ezért kérdem milyen kábel lenne jó hozzá.Rákerestem az általad javasolt erősítőre, de nem nagyon találtam ahol meg is lehetne venni.
Csak kapcsolási rajzok, leírások és cikkel voltak róla.Esetleg valami olyan darabot tudnál javasolni amit akár holnap is vagy jövő héten meg tudnék venni?
-
Cat02
csendes tag
Sziasztok, volt egy Videoton erősítő (Cleopatra), de sajnos megadta magát (egyből lecsapta az egyik biztosítékot, szét lett szedve, de szerintem az csak ártott neki ...). Halála után két ilyen csemetét hagyott maga után, szebb napokon ilyen kapcsolatban álltak egymással. Az lenne a kérdésem, hogy viszonylag olcsón meg lehetne-e ezeket újra szólaltatni? Minőség annyira nem fontos (ha nem lehet megoldani, akkor marad valami occó Logitech 2.1-es hangfalszett).
-
dark2
tag
válasz
shalafi66 #609 üzenetére
Itt a D osztályú erősítő oldala a dealextreme-n, ahol vettem.
A diyaudio.com fóruma szerint MAX9704 chipet takar a ráragasztott vma2016 címke, aminek az adatlapja részben ez a pdf.
A kondi a dx.com-on a képek közötti kapcsolási rajzon 470uF 25V - a valóságban Rubycon 25V 1000uF YXA (ha tényleg az, hisz kínából jött... még az egyik táptüskét is be kellett forrasztani, mert csak a levegőben lógott...)
-
dark2
tag
Volna két kérdésem, amiben segítségre/véleményre volna szükségem:
1. Ezt talán már korábban megkérdeztem, de nem emlékszem: van egy Videoton 6383S erősítőm, amit ha rákötöttem a Hangszóró 2000 kft segítségével felújított hangfalaimra, akkor az egyik oldalon hangforrás nélkül és vele is erős, kattanó/csattanó hangokat ad ad rá, ami a mélyközépen a papírtányér mozgásán is látszik.
Ez javítható/egyáltalán érdemes javítani, javíttatni? Ha el akarom adni és ez a hiba még mindig jelentkezik (egy ideje nem próbálkoztam vele), mennyiért adható el?2. Vettem a neten (a fenti problémától függetlenül) kipróbálásra egy pici 2x10W-os D osztályú erősítő panelt kíváncsiságból, amit kipróbáltam már több hangfalon. Amit felfedeztem, azon túl, hogy a névleges teljesítménye ellenére szép hangerő jön ki belőle, hogy a hangja másabb, mint a hagyományos erősítőmnek.
Az említett erősítőhöz viszonyítva szubjektíve a magas és a közép szép viszont a mély hangok mennyisége kevesebb, vártam.
A felújított hangfalak ezzel az erősítő panellel nem csattognak, tehát gondolom az erősítőnek volt/van baja.
Van valami oka, hogy a D osztály másképp szól? Lehet rajta igazítani? Még nem volt időm hangszínszabályzókkal játszani. -
feketeg5
csendes tag
Sziasztok! Most lehet fogni fogják páran a fejüket, mert nem tudom hogy lehetséges-e...2 pines DIN csatlakozóból lehet valahogy 2,5 jack-et csinálni?
-
dfdfdf
őstag
Szia igen ezzel van.felujitó szett is jó lenne. Sajnos lufira nem szeretnék korábban bemenni a városba meló előtt. Inkább titeket kérdezlek.
Köszi hogy fogoalkozol\tok velem :-)Ninni ilyen erölködöm is van ;-)
Vettem egy pio 5.1.est erösítöt ami jobban meghajtja és sokkal részletesebb lett a hangképe. Meglepődtem hogy erre is képes a kis öreg. Szeretném még ennek a nagytesóját is a tulajdonoMban tudni mert a 20 cm es méllyel szerelt verzióból 2 (Pár)is volt de gyengécske volt számomra. Esetleg van jobb vidi fal az én falam 30as tesójánál? Főleg elektronikus zene vagyis csak az :-). -
dfdfdf
őstag
Hali mindenki!
Elhalálozott a Videoton DC 2550A (8 ohm) falamban a magas/csipogó/éles(vagy ki hogy hívja) sugárzó az lenne a kérdésem hogy mit lenne érdemes bele vennem? A hangszóró 2000 gyárt/gyártott helyettesítőt hozzá?
üdv df
-
Ebit
addikt
válasz
Core2duo6600 #594 üzenetére
Szia!
Irtam privit
-
Core2duo6600
veterán
Videoton hangfakat keresej egy Marantz erősítőhöz.
Melyiket ajánljátok, az erősítő kb 60-80 W körül lehet 8 Ohm os.Merre találok valami táblázatot, vagy képeket, hogy a különböző Videoton ill. Orion hangfalak, mit is tudnak ?
-
pucz
senior tag
Jó estét topiklakók!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy tudna-e valaki Orion HS-500 típusú hangfalhoz közepet? Vagy esetleg egy minőségi közepet ajánlani, amivel kibirnám helyettesíteni?
Meg lenne még egy kérdés:
Tudna valaki egy egyszerű váltó tuningot? Ezt azt megcsinálom, de ehhez nem értek totál. A magasat megcsináltuk, de a közép elég sokat kap.Már csak ez van hátra, és teljes a felújítás. Bár már így is elégedett vagyok. Szépen néz ki, és szépen is szól.
-
shalafi66
veterán
válasz
MornKapitány #591 üzenetére
A 0,75-ös még gond nélkül belefér a csavarozhatóba, egy kis ritkítással a 1,5-es is. A forraszthatónál meg ugye amennyit át tudsz vezetni a műa. csatlakozó házon.
-
shalafi66
veterán
válasz
MornKapitány #588 üzenetére
Dehát ezt te is tudtad, nélkülünk:
"A hangfal csiptetős, míg az erősítőn pedig DIN csatlakozó van." -
fero02
nagyúr
válasz
MornKapitány #588 üzenetére
De!
vagy
A hivatalos neve DIN hangfalcsatlakozó.
-
fero02
nagyúr
válasz
MornKapitány #586 üzenetére
Csinálj magadnak.
-
MornKapitány
tag
Sziasztok!
Olyan gondban vagyok, hogy egy Videoton erősítőt (7386) szeretnék egy Videoton dc 2550-es hangfallal összekötni, viszont nem tudom hogy honnan vagy hogyan szerezhető be a hozzávaló kábelt. A hangfal csiptetős, míg az erősítőn pedig DIN csatlakozó van.
Köszi szépen a segítséget előre is! -
dark2
tag
-
dobobazsy
őstag
sziasztok!
van egy pár Videoton Cavatina DC2388 hangfalpárom. sajnos a 2 hangfalból csak az egyikben van üzemelő hangszóró, egy mélysugárzó, a többi mind kihaltvalahonnan lehetne bele szerezni eredeti hangszórókat/esetleg ezek javítását egyben valaki vállalja? 1 mély, 2 közép, 2 magas rossz.
nagyon szerettem őket, de nem méltóan bántunk velük egy házibuli kereteiben, ekkor adta meg magát a 2 közép. a magassugárzók csak nagyon halkan szólnak, szerintem nem úgy kellene, ezért gondolom, hogy rosszak. majd miután márcsak "mélynyomónak" lettek használva kiment az egyik mély is.
ha fel tudnám őket újítani ezentúl normálisan volnának használva egy házimozi front hangfalaiként.
ha valaki tud segíteni megköszönném!
-
Lajos_
tag
Sziasztok.
Van egy eredeti állapotú Cavatina párom. Tudna valaki mesélni róla esetleg? -
shalafi66
veterán
Mint minden erősítő, ez is csak akkor tud Digit jelekkel kezdeni valamit, ha előbb egy DAC (digit-analóg konverter) az adatfolyamot (pl. S-PDIF) analóg hangfrekvenciás jellé alakítja.
Ami meglepő nekem, hogy a telefonokon nem szokott lenni ilyen opció, azoknál többnyire a füles kimenet kap jack aljzatot, az pedig illesztési gondok mellett, de azért nyugodtan továbberősíthető. Nem lehet, hogy valamit félreértettél?
-
Thome
veterán
-
Thome
veterán
Hali
Lenne egy kérdésem, van egy Videoton RA 6350s erősítőm. Miképp tudnék rá telefonról (vagy bármilyen más külső, digitális, jack csatlakozóval rendelkező eszközről) audio jelet küldeni? Kerestem az interneten, de sehol nem találtam rá megoldást, nem jól kerestem valószínűleg utána. Köszönöm előre is a segítséget!
Esetleg ha van erre jobb topik, kérlek írjátok le nekem a topik nevét! Köszi
-
shalafi66
veterán
válasz
Hangszoros #570 üzenetére
Csak ki ne gyulladjon az ágy, amikor füstöl a bankpostapapír csévetest.
-
Hangszoros
csendes tag
válasz
Hangszoros #570 üzenetére
Még a "K"-hoz oda kelett volna irnom= Nomex, A mostani ügyeletes menő a Kapton se az igazi
-
Hangszoros
csendes tag
Na azért nem nagyon van igazad, mert pl. én számtalan " okosságot" mondtam itt ott, de mindig az lett a vége, hogy Salafi belém kötött. Olykor hatalmas butaságokkal! Még arra is képtelen, hogy levegye agyilag, hogy az alu lengőcséve nem szól jól. A JBL se véletlenül szüntette meg az "E" sorozatú családját! A D piszok jó volt= papir, majd jött a K ez már kevésbé, az E meg nagyon gyéren muzsikált. A közönséges ágyteszten igen jól hallható.
-
zoli121
aktív tag
Sziasztok!
Videoton ra6363s erősítő elbír 400w-os hangfalat?
-
AaronBass
tag
Sziasztok!
Volna egy Videoton ea 6383s erősítőm, ami búg, ha rá van kötve akármi, ha nincs... Gondolom a szabályzó részével lehet a gond, mivel ha áramtalanítom, igaz halkabb lesz, de nem búg! Esetleg még a védelemre gyanakszom... ( Amikor hozzáérek a kapcsolókhoz, automatán kilövi a hangot..) Nos ennek a kábelét is lekötöttem, és mégis folytatta a búgást. Reméelm csak földelési gondja akadt... Kontakt hibák voltak a csatlakozásoknál, de letakarítottam a fémet, így ez megoldódott! Segítségeteket előre is köszönöm! -
shalafi66
veterán
válasz
szigibogyo #564 üzenetére
Nagyon szivesen.
-
shalafi66
veterán
válasz
szigibogyo #562 üzenetére
Ha felhívod a H2000-nél a cégvezető Szatmári Sándort, ő meg tudja adni az eredeti váltó rajzát.
-
szigibogyo
csendes tag
Sziasztok.
van két videoton dc2550a típusú hangfalam amiket fel szeretnék újítani! a hangszórókat a H2000 kínálatában meg is találtam. a hangváltóval vagyok bajba mert azok rosszak. ebben kérném segítségeteket hogy mire cseréljem őket? vagy esetleg egy kapcsolási rajz is jó lenne. -
petya852004
csendes tag
Sziasztok
Keresek saját részre Videoton gyári hifi állványt,ha valaki tud akkor ne habozzon keresni engem.Sikerült összevásárolnom egy jó állapotban lévő teljes szettet és nincs szívem tovább széken tárolni.
petya852004@gmail.comElőre is köszi
-
Mustármag
őstag
válasz
shalafi66 #558 üzenetére
Igazából hosszú távra terveztem volna vele, mert úgy tudom hogy a régi hangfalak jobbak, és egy ilyen pár hangfal van kihasználatlanul a "padláson".De ha ilyen rossz a hangképe és tere sincs, és a még a szobát is át kéne rámolnom, lehet hogy nem éri meg a ráfordítandó energiát!
Úgy tudnék dönteni, ha megtudnám hallgatni de nincs olyan állapotban!
-
shalafi66
veterán
válasz
Mustármag #557 üzenetére
Naigen, annyira nem is jó a hangsugárzó, a VT-nél szabály, hogy minél kevesebb hangszóró van a dobozban, annál jobban szól, a kétutasok a leginkább hallgathatók még, Preludium, minimax, midimax, opál, DB2228 elnevezésűek.
Falhoz közel(ebb) tolva azért megjön a mélye is, és ha jelenleg nincs pénz másra, akkor végülis tűrhető, és a habszél csere a mélyeknél csak 1500,-/db (6000). Így költségkímélő megoldásnak még elmegy, de hosszútávon, éveken át azért nem kellemes hallgatni.
-
shalafi66
veterán
válasz
Mustármag #553 üzenetére
HFM idézet, kb. helytálló, amit írnak az eredeti állapotban lévő hangsugárzóról.
"DC 4014A két példány meglehetősen eltérő vonalat rajzol: az egyiknek
kiemel a görbéje, a másiké beszakad. Az irányjelleggörbék már
300Hz-től széttartanak. A prezensztartomány teljesen szétesik; a 40
fokban felvett görbén 1,5 és 2,5kHz között egy jó 15 decibeles
szakadék tátong. (Az a sok hangszóró sehogysem jut közös nevezőre
egymással...) A basszus kevéske, a treble úgyszintén: 16kHz fölött
szinte nincs jel. Átvitel 50Hz és 12,5kHz között: +4 (10); -12dB.
Viszont a torzítás csekély, alig haladja meg az 1 százalékos
szintet. A burstválaszok is sokkal szebbek az eddigieknél."
" Videoton DC 4014(Jegyzeteinkből
Ködös, zavaros, természetellenes hangkép - de nem bántóan rossz.
Sok basszus, de nem szép, nem definiált. Középen lyukas.
Csörömpöl.
Manó. Mindent összemos.
Abszolute nincs semmi tere! A hangkép középre és előre szorul. Az
énekesek hangja nagyon kellemetlen. A trombitán magashiány és
torzítások.
Összefoglalva: Nem túlságosan bántó, de rendkívül zavaros hangú
hangsugárzó. Térhatása úgyszólván nemleges. Szinte nincs is értelme
sztereóban használni." -
Mustármag
őstag
Hát relatív hogy nagy elvárások, én abban reménykedek hogy jobban szol majd mint egy számítógépes 2.1 vagy egy tömegterméketek gyártó cég mini hi-fi-je.
Az igazat megvallva van nekem egy erősítőm és egy 5.1-em ami 4 szatellitből egy centerből és egy mélyből áll, és a két front szatellitet szeretném kiváltani teljesebb hangkép és hangélmény reményében!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest