Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Most már kódolni is tudja az AV1-et a Vulkan Video 1.0-s API
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Merevlemezek megbízhatósága, élettartama
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Popes
őstag
Sziasztok! 12.16-os operában használok lap aljára görgetés saját gombot,18-as operában van erre valami kiegészítő?
Deus ex machina
-
Popes
őstag
Sziasztok!
Most olvastam erről az Otter browser projectről hogy készíteni akarnak egy klasszikus operához hasonló böngészőt. Gondoltam megosztom veletek, mi a véleményetek?
Nagyon jó lenne ha valaki csinálna egy működő alternativát a 12.xx operára mielőtt kihalna(bár igazán annak örülnék ha az új opera tudná a 12.xx funkcióit és testreszabhatóságát)
Sajnos a 12.16 már egyre több oldalon problémás az újból pedig annyi minden hiányzik nekem hogy még képtelen vagyok megszokni.
Deus ex machina
-
Popes
őstag
Opera 19-ben hol lehet beállítani hogy a "hivatkozás megnyitása új lapon" ne a háttérben nyiljon meg hanem az legyen az aktív? Eddig a O12-ben úgy használtam hogy jobbklikk a linken és lefelé húztam az egeret, de a 19-ben ez is csak a gyorshívót nyitja meg. Vagy milyen módszerrel tudok egy linket új aktiv fülön megnyitni?
Deus ex machina
-
Popes
őstag
12.16-os Operán olyan gondom van hogy a beágyazott Youtube videók helyén újabban csak feketeség van. Van erre valami megoldás vagy tudjam be hogy avul a 12.16 ?
Deus ex machina
-
Popes
őstag
válasz Sk8erPeter #22507 üzenetére
Én is a legjobb minőség beállitásához raktam fel régebben a Youtube Centert de a megújult Youtube teljesen kinyirta (még a beállítás menü sem jelenik meg) ezért nem is tünt fel hogy be van kapcsolva, csak hogy nem jelentek meg a beágyazott videók azért néztem rá. A Youtubeot amúgy már inkább a 20-as Operán vagy Chrome-on nézem ott használom is a Magic Actionst for Youtube-ot de a 12.16-hoz valóban nincs.
Még egy olyon problémám van amire még nem találtam megoldást hogy nagyon sokáig a 11.1.102.63 Flasplayert használtam(de ezt mostmár nem támogatja szinte semmi) mert az új Flasplayerrel az 1080p-s Youtube videóknál kis méretben 80% processzor 90% videókártya kihasználtság mellett akad a videó és fagynak a böngészők, viszont teljes képernyőn max5-10% proci és 10-20% videó kihasználtság mellett viszont tökéletes
Deus ex machina
-
Popes
őstag
A felállás nálam is ugyan ez Win 8.1 +12.16 x64 a Youtube Center 2.1.0 volt, letöltöttem amit linkeltél és a developer build 262-re frissült de ez is ugyan azt produkálja.(beágyazott videók nem jelennek meg,Youtube-n nincs beállítás gomb) de amúgy is van valami bug benne mert ha engedélyezem a max felbontás 720p minden videónál ami egyébként 1080p lenne.
Deus ex machina
-
Popes
őstag
válasz Sk8erPeter #23410 üzenetére
Ne izgazsd magad, ha valaki nem akarja használni az SSD-t (hogy tovább tartson) és inkább had kerregjen szép nyugisan a HDD azt úgyis nehéz meggyőzni. Ramdiskre telepítve pedig kategóriákal gyorsabb bármelyik böngésző(aki mást mond, az vagy nem próbálta vagy hazudik). A ramdisk hátránya hogy minden leállításnál kiírja magát az SSD-re ami növeli a leállítás idejét +több lessz az SSD használat(ha valakit érdekel), viszont ha valakinek van elég memóriája és szereti hogy azt az elhanyagolható pár másodpercet sem kell kivárni hogy felálljon a böngésző vagy betöltsön egy oldal, annak áldás.(pl az öreg 12.17 tele könyvjelzővel RSS Feedel E-mail-el nem csak 1-2 másodpercet gyorsul)
Deus ex machina
-
Popes
őstag
válasz Sk8erPeter #23417 üzenetére
Nem azért írtam hogy állj le ezzel
Viszont a ramdisken én is gondolkodom hogy milyen időközönként csinálja a mentést, mert 16GB ram mellett 8-at is nyugodtan tudok ramdiskre használni de azért hogy nem kímélem az SSD-t azért feleslegesen én sem akarok öt percenként 8GB adatot írogatni, de akkor is azt vallom hogy azért vettem SSD-t hogy kihasználjam a képességeit. Amire meg elérem(még ilyen használat mellett is ) az írási határt valószínűleg már szinte semmit nem ér és elavult lessz. A TLC-s Samumban alig van 2TB több mint 1 év alatt(pedig semmit nem raktam át és használom bőven), így most az MLC-s M.2-es kingstont mégúgy nem kimélem. Meg persze várom hogy jöjjön az M.2-be olyon SSD ami kihasználja a 10GB/s adatátvitelt, és akkor csere
Deus ex machina
-
Popes
őstag
-
Popes
őstag
Opera12-ből át tudom rakni valahogy a mappázott könyvjelzőimet a 25-ös új könyvjelzőihez?
Importálást nem találtam, a szinkronizálás nem megy, és már ideje lenne átpakolnom mert az öreg már lassan kihal
Deus ex machina
-
Popes
őstag
Nekem a frissítésnél azt írja hogy a legújabbat használom,így nem tudok ráfrissíteni. (de lehet azért mert 12.17 @USB)
Már előtte felraktam a 26 dev-et, ott HTML-ből át tudtam importálni csak az nem tetszik hogy az importált könyvjelzők mappába tette de onnan mappát nem enged kihúzni oldalra csak oldalt másik mappába.
Egyesével kellene átrakni minden könyvjelzőt oldalt egy új mappába mert persze hiába tudok többet kijelölni csak egyet tudok kihúzni.
Remélem még finomítják míg kijön a stabil 26.
[ Szerkesztve ]
Deus ex machina
-
-
Popes
őstag
válasz LonGleY #23982 üzenetére
Végülis az asztali gépen(16gb ram) nem gond, de a laptop 4gb-ja már érzi a sok kis apró megabiteket. Sajnos a 12-es Opera után kell egy pár kiegészítő az ember komfortérzetéhez.
Pedig ezt már kezdem belakni így hogy végre már lehet importálni a könyvjelzőket is viszonylag normálisan.
Deus ex machina
-
Popes
őstag
válasz LyonnaisFan1 #24158 üzenetére
Nálam a kapu.hu után írta ezt a NeuronPCReg-et egy böngészöadatok törlés megoldotta.
Deus ex machina
-
Popes
őstag
Dev 27.0.1689.13-nál tapasztalt valaki olyat hogy lefagy a görgetés?
Frissítem az oldalt akkor újra működik egy ideig, és utánna megint nem reagál az egér görgőre.
Pár napja kezdte a Google találatoknál de most a PH-n is csinálja.
Ismert BUG vagy az én készülékemben van a hiba?
Deus ex machina
-
Popes
őstag
Bővítmények között a modern scroll-nak van valami alternatívája?
Lényegében a lap aljára/tetejére ugrás miatt kellene de a Dev 29-ben valamiért csak több kattintás után hajlandó tenni a dolgát.
Deus ex machina
-
Popes
őstag
válasz FoxiestFox #24648 üzenetére
Ez annyit csinál hogy a lap alján és a tetején van egy szabadon pozicionálható fülecske ami felül a Home alul az End billentyű szerépét tölti be.
A Home-End csak azért nem jó mert szeretek hátradőlve böngészni és olyankor könnyebb az egérrel klikkelni mint mindig előrehajolni a billentyűzethez. (meg már megszoktam)
Deus ex machina
-
Popes
őstag
válasz FoxiestFox #24650 üzenetére
Nem rossz ötlet, csak ahoz rágcsálót kellene cserélnem.
Deus ex machina
-
Popes
őstag
Dev 30 alatt egyre sűrűbben tapasztalom hogy nem akarnak betöltődni az oldalak +memóri megtelt hibával elszáll az oldal. (16GB 20% kihasználtság mellett)
Más is tapasztal ilyet vagy a hiba az én készülékemben lehet?
Deus ex machina
-
Popes
őstag
Az a rész szerintem még nem működik, én olyanokat használok ami a háttérben is teszi a dolgát de remélem idővel működni fog mert van amit jó lenne ott látni hogy 100%-ban használható legyen.
Ami engem zavar hogy még nem jöttem rá hogy hogy maradjak belépve a PH-n akkor is ha mondjuk a Hardveraprón léptem be és átváltok a Mobilarénára, a régi operában is kellett valamit trükközni de a Vivaldin nem tudom mit kellene beállítani.
Deus ex machina
-
Popes
őstag
válasz betyar1974 #25068 üzenetére
LINK az Optional offer-nél vedd ki a pipát és install now.
Deus ex machina
-
Popes
őstag
válasz totron #25179 üzenetére
Itt megtalálsz egy pár dolgot vivaldi://vivaldi-urls ezen belül vivaldi://flags
[ Szerkesztve ]
Deus ex machina
-
Popes
őstag
válasz Winnie The P #25767 üzenetére
Itt is a ublock origin miatt nem látod, mint a Vivaldinál.
Deus ex machina
-
Popes
őstag
válasz Winnie The P #25769 üzenetére
A beállításokban ki kell pipálni hogy haladó felhasználó vagyok és utána lehet valahogy engedélyezni.
Itt le van írva hogy hogyan kell. LINK
Nekem egyelőre nem sikerült, de valószínű én bénáztam el valamit.(írd majd le légyszi hogy te mire jutottál)Deus ex machina
-
Popes
őstag
Sziasztok!
Még mindig nincs lehetőség a címsor + a könyvjelzősáv szürke szinét valami sötétebbre cserélni? Vagy csak én nem találom?
Deus ex machina
-
Popes
őstag
Elnézést az off-ért, de máshol nem találtam megoldást és talán itt van valakinek ötlete.(gondolom nem áll túl távol egymástól a két böngésző)
Valamiért Vivaldin a Google.hu-n a keresésnél ha elkezdem beírni a keresendő szót, nem kezdi el kiegészíteni hanem be kell írnom teljesen.
A keresési beállításokban nem találtam ilyen opciót és mindegy hogy be vagyok-e jelentkezve vagy sem.Ezt szeretném visszakapni a Vivaldin.(ami Operán most is így néz ki)
Előre is köszönöm az ötleteket.
Deus ex machina
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest