-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Hogyan lehet azt beállítani az Operában, h. a korábban beírt dolgokat megjegyezze, mint az IE?
Most ismerkedünk, és ez nagyon hiányzik nekem belőle... A jelszavakat nem szeretném, ha megjegyezné, mert akkor elfelejtem azokat...Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
Végülis tegnap éjfélig barátkoztam az Operával.
Ami feltünt, a lassú indulás, és talán a böngészés is lomhább kicsivel, mint az IE-ben.
A tegnapi kédés továbbra is kérdés, nevezetesen:
Miképp' oldható meg az Opera böngészőben, h. a korábban beírt dolgokat megjegyezze?
Nem a CTRL+Enterrel előhozható Wandra gondolok, mert az a jelszavakat is megjegyzi, azt pedig nem szeretném.
Arra már rájöttem, h. a Wand képernyőjén van tizenvalahány lehetőség, oda írhatok dolgokat, ezeket fel is ajánlja, de ez kevés és nem is helyfüggő.
Tehát, kedves Opera guruk, valaki segítene nekem?Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
Bocs, csak közben dolgozom...
Tehát:
- jellemzően login neveket, de ezen kívül
- e-mail címeket,
- útvonaltervezéskor a ''szokásos'' kiindulásokat/úticélokat,
- kereséskor (pl. Google) a már egyszer beírt szavakat,
- stb...
Ez pedig több, mint amennyít az Opera (jelenlegi ismereteim szerint) tárolni képes és nem is helyfüggő az Operában.Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget!
Asszem, annál maradok, h. a sűrűn használt megjegyzendőket beírom a programba, a többit meg (kénytelen-kelletlen ) beírom mionden alkalommal.
LukE:
''... search.ini es/vagy konyvjelzok matatasaval meg lehet csinalni amit szeretnel. ...''
Ezt hogy? Örülnék, ha leírnád...
[Szerkesztve]Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Operások!!!
Nézzétek meg, nálatok működik-e az utvonalterv.hu [link] ezzel a böngészővel.
Nálam csak azt írja, h. várjak, míg az alkalmazás elindul, de nem teszi...Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
Bocs, megint én v.ok...
Rákerestem a topikban a Windows Media Player plugin feltelepítésére, elvileg a kérdéses fájlok a helyükön vannak, mégsem megy a [link]-elt oldal.
(Mondjuk, nem telepítettem semmit, csak bemásoltam a fájlokat. Lehet, ez a baj?)Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Nem találtam a tulajdonságok között semmi erre vonatkozót. (Mondjuk, ez nem zárja ki azok meglétét...)
Mondjuk, csodálkozom, h. az oldal még él -nem tűnik hivatalosnak...
Egyébként rájöttem, az Opera még jobb, mint gondoltam... Belőttem az e-mail kliens részét is, így azt használom a Pegazus helyett...
[Szerkesztve]Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
Remélem, nem haragszotok, h. a topik tőlem hangos állandóan...
Naszóval.
Belőttem az e-mail részét is a proginak (ezt már tudhatjátok), egyet nem értek. Miután letöröltem egy levelet, annak feladója/címzettje (ezt nem tudom, mert magamnak küldtem próbából) még szerepel az ''Aktív partnerek'' közt. Ez nem gáz, de v.miért a levelek is szerepelnek itt, ha rákattintok az e-mail címre. Tehát még egyszer törölnöm kell a levelet.
Miért?
(Amennyiben nem volt érthető, részletesebben is leírhatom.....)Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
Már rég voltam erre.
Azóta már agyonkonfiguráltam az Operát, de egy kérdés megválaszolatlan maradt számomra.
Ki lehet-e szedni a Gyorsmenüből (Hotclick) a sok -számomra felesleges- forditási lehetőséget?
Feltelepítettem a SZTAKI-féle angol-magyar/magyar-angol gyorsmenü kiegészítést, de ''elveszik'' a sok egyéb bejegyzés közt...
(A search.ini editort már próbáltam -kitöröltem minden ilyen bejegyzést...)
Egy segítő kép (a bekarikázott kettő kéne csak):Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
Nálam (Opera 8.5) csak standard_menu.ini van.
Ebben akármit is teszek a [Translate menu] bejegyzéssel (pl. kitörlöm az alatta szereplő dolgokat), azok ottmaradnak.
Azt mondjuk megfigyeltem, h. nem működnek megfelelően (kitörlés nélkül sem), mert bármelyikre kattintok, a Google-t nyitja meg -talán azért, mert a search.iniből kitöröltem azokat...Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Másodszorra sikerült feltennem az Opera 9 betát úgy, h. a 8.54-et frissítse, ne külön települjön fel...
Első benyomások: a widgets-részt kinyomtam, sz.tem felesleges, a sebessége viszont mintha jobb lenne, mint a ''régié''.
Tetszik!Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
válasz cousin333 #1193 üzenetére
peterkeT-nek köszönhetően rákattantam én is az Opera böngészőre -már csak ez alól netezek.
Köszi az infót, valóban a hivatalos bétát tettem fel.
Kérdés: miképp' tudom beállítani, h. mi legyen a könyvtár, ha letöltés után az ''Open'' gombra kattintok?
Emlékeim szerint a 8.xx-ben ezt lehetett módosítani -csak nem tudom, hol.Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz cousin333 #1197 üzenetére
Nem! Félreértesz!
Az már megvan! Csak, mikor az ''Open'' gombra kattintok, nem oda menti, mint mikor a ''Save''-re klikkelek, hanem egy átmeneti tárba (a Program Files/Opera/... - akárhova), a letöltési könyvtár helyett...
Na én azt szeretném, h. a kettő egyezzen.
A 8.xx-ben v.hogy sikerült, csak már nem emlékszem, h.an...Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Vannak értelmes widgetek a 9 alá?
Csak mert én egyet találtam, amit fel is telepítettem, egy számológépet.Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Miért lesz hosszabb böngészés (kb. 4-6 óra) után extrém nagy (~100 MB) az Opera memóriahasználata?
Egyébként a program tökéletes.Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Az megoldható az Opera 9 beépített e-mail kliensénél, h. a csatolt fájlok neve ne ilyesmi (''BodyPart__application_x_rar_compressed_.rar'') legyen, hanem a dokumentum eredeti neve?
Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Rég voltam már errefelé -újabb kérdés.
Mivel több Operát is telepítettem egymásra, a ''Programok telepítése és törlése'' részen több példány is van.
Melyikeket törölhetem le?
Vagy ha ez nem működik így, h. lehet a program beállításait megőrizni egy uninstall-install procedúra esetére?
Előre is köszi a segítséget!Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
Töröltem mindet, majd a beállításaim visszatettem a reinstall után. Köszi a segítséget.
Kérdés.
Két fiók volt/lett beállítva (mert a levelezésemet újra be kellett lőni), most viszont mindig azt használja feladóként új levél írásakor, amin inkább csak fogadok.
Meg lehet adni ''alapértelmezett'' levélküldő profilt?
MOD:
Megtaláltam.
Csak el kellett küldeni egy levelet a másik profil használatával.Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
Nektek is csinál olyat az Opera 9 (részleteket azért nem írok, mert töb build is u.így viselkedett), h. összekeveri a leveleket?
Konkrétan arra gondolok, h. néhány levelet a Piszkozatok közé (is) betesz, mikor elindítom és először ellenörzi a fiókokat vagy úgy indítom el, h. van pár levél a fiókban a korábbi letöltésekből.
A ''menet közben'' érkezett leveleket mindig jó helyre érkezteti.
Vélemény?Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
A [link]elt oldal 9-es Flash-sel és legfrissebb hivatalos Opera-böngészővel csak nekem rossz?
Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
Bocsánat, nem fűztem hozzá kommentárt.
A ''Tartozékok'' felirat alatt egy Flash-alapú tartozék-összesítőnek kéne lennie.
IE alatt megy, Opera alatt nem.
A másik [link]en a ''Adobe Shockwave Player'' felirat alatt nem jelenik meg a beépülő tartalom.
Hiába kattintok rá, telepíti, de mégsem lesz jó...
Miért?Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Legjobb tudásom szerint régi Opera-bug, h. a gépet erősen lefoglalja oldalbetöltés közben.
Néha én is tapasztalom, bár A64 3000+-on CD-t is lehet írni Operázás közben.
Más: hirkereső.hu.
Nálam is felfalja a memóriát és kifagy. Még jó, h. max. 4 MB-ra állítottam a memóriahasználatot.Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz gyurman #2072 üzenetére
''A Firefoxnál megszokott ctrl+f-es kereső megint nincs, ami odaugrik a szövegre.'' - Pedig ez van...
Az ürlap adatok megörzését én úgy küszöböltem ki, h. a sűrűbben használtakat bevittem a Személyes adatok közé (Eszközök - Beállítások - Mágus fül), onnan be lehet szúrni, mintha megjegyezte volna.Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
Miért lehet az, h. az Opera 9-em nem volt hajlandó egy kapott levélből a PPS-t elmenteni? Nem is volt aktív a ''Mentés''-gomb a csatolmány mellett, hiába nyomtam a Shift+S-t, nem tötént semmi. Feldobta, h. hova mentse, de leokézás után nem tette meg.
Miután elmentettem Piszkozatként, már engedte...Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
válasz cousin333 #2285 üzenetére
Köszi a segítséget.
A buildet azért nem írtam le, mert gondoltam, elég a 9-es. Egyébként 8585-ös build.
(Korábban mindig frissítettem, de ezzel csak azt értem el, h. a ''Programok telepítése és törlése'' menüben több Opera bejegyzés lett, így letettem erről a szokásról.
Lehet, most frissíteni kéne? )
Más. Néha van olyan, h. nem tudok szöveget kijelölni a weboldalon -pl. a vicclap.hu-n a viccek... Miért?Xiaomi 13T
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest