Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz fatal` #17895 üzenetére

na, hát azóta amit dqdb a korábbiakon felül posztolt, az nekem bőven eléggé meggyőző volt ahhoz, hogy ne váltsak, mert totál értelmetlen, sőt, káros is az ember idegrendszerére. :D
    Őszintén szólva mostanság nem nagyon látok fejlődést az Operánál, csak az idegesítő dolgokkal tudnak előállni. Bugokat bugokra halmoznak, és jelentős haladás nincs.
    Szánalmasnak tartom, hogy a mai napig nem sikerült egy jól használható fejlesztőeszközt kreálni ebből a rohadt Opera Dragonfly-ból, mert még mindig csak egyetlen példányban lehet elindítani, pedig alapvető elvárás lenne, hogy az oldalakat egymástól teljesen függetlenül tudd debuggolni. Aki aktívan webfejlesztget, azt biztos, hogy zavarja ez a probléma, és inkább áttér akár Chrome-ra, akár Firefoxra (Firebug) a fejlesztgetéshez.

A Chrome-nál viszont látok némi fejlődést: [link] Pl. a videók GPU-gyorsítása, meg a tartalmak megjelenítésének aprólékos korlátozhatósága nekem eléggé bejövős.

Egyre kevésbé dolog van, ami engem személy szerint az Operához köt. Mondjuk ebben nem is vagyok ragaszkodó, kettő böngésző van, amitől kiráz a hideg (legalábbis jelenleg, hacsak nem fejlesztenek jól): IE, Firefox. Általában Chrome és Opera között váltogatok.

• dqdb

nagyúr

válasz fatal` #17895 üzenetére

Tudom, hogy nem a legjobb megoldás
    Sajnos, ez a legjobb megoldás jelenleg.

de nem látogatok kétes weboldalakat.
    Ennek köze nincsen ehhez a hibához, pontosan egy nem kétes, hanem megbízhatónak tartott oldalon tudnak ilyenkor átverni. Ehhez "csak" annyi kell, hogy egy általad használt szolgáltató (levelezés, netbank, webshop, ...) tanúsítványa kompromittálódjon. Mivel ismertebb és/vagy pénzügyileg oldalak esetén esetén azonnal tele lenne a hírrel a sajtó, így szerintem vállalható kockázat a beállítás kikapcsolása. Csak akkor nem kell elfelejteni visszakapcsolni, ha végre kijavítják (ha ez az Opera fejlesztői szerint nem hiba, akkor igazán kíváncsi lennék, hogy szerintük mi nem stimmel például az ÁNTSZ oldalával, amit alaposan végignéztem).

Új hozzászólás Aktív témák