Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Patice

nagyúr

válasz xsak #1792 üzenetére

Köszi! :R

A memory disk-es megoldás jó lenne, mert "akad" 8 GB RAM-om itthon, így lehetne ennyi ebben a gépben és akkor nem gond a memóriából futtatás, meg gyorsabb is lenne. Amúgy tudok bele tenni egy 64 GB-os SSD-t is, csak akkor max. 5 lemezhelyem lesz. :B

Az asztali környezet beállításaival lesz időm elszüttyögni, megismerni, mert addig tudnám használni a másik gépet, ha nagyon kell.

(#1794) lovi27:

A Noctuákat aprón vettem, használtan. :))

A Debian először, és aztán OMV szimpatikusabb út most (még). Max. jövök ide az amatőr kérdéseimmel.

Pendrive: fentebb írtam, van készleten SSD, úgyhogy inkább arra megy majd a rendszer. :K

Szünetmentes nem ártana a többi eszköznek sem, bár eddig szerencsére nem volt adat vesztésem emiatt, de ugye az ördög nem alszik. A fontos adataimról most is van másolatom, napi szinten készít a gyári NAS-om külső lemezre mentést + adatok tükrözve a NAS és az asztali gép között automatikusan.

RAID5 a terv kezdetben 3x3TB-al, aztán ha lesz egy kis guba, akkor jön egy negyedik 3 TB-os HDD is mellé. valamint egy 2 TB-ost még be tudnék rakni további bővítésnek.

A maradék 2x2TB HDD meg menne vissza a gyári NAS-ba és ara menne rsync-el a biztonsági mentés. És még így is maradna pár régebbi, kisebb külső vinyóm, amiken jelenleg is másolatokat tárolok.

De gondoltam már arra is, hogy a gyári NAS-t áttelepítem a szüleimhez 230 km-rel arréb és oda készíteném a biztonsági növekményes mentést.

Új hozzászólás Aktív témák