- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzsol
tag
Már használatban lévő OMV 5-nél mennyire viseli el a rendszer ha hardware változások történnek?
1. HDD kiszerelés, esetleg csere? Természetesen megosztások megszüntetése és lecsatolás után.
2. RAM modulok cseréje?
3. CPU csere?
Találtam a PC-hez jobb procit, több memóriát, nagyobb vinyót. -
Nagymelák
senior tag
Sziasztok. Létrehoztam a portainerben egy minecraft házi szervert, működik is szépen lehet csatlakozni hozzá, de a portainer azt jelzi hogy a konténer nem egészséges hogyan tudom kideríteni hogy mi a gondja?
-
szasza7103
tag
Sziasztok.
Omv4 alatt feltettem az mc-t azonbann a megosztott mappákat üresnek látja. Milyen jogosultságot kellene adnom neki?
Próbálok tanulni az okosabbaktól, néha sikerül is.
-
lovi27
addikt
válasz szasza7103 #12459 üzenetére
Ha mint root lépsz be?
-
lovi27
addikt
válasz szasza7103 #12461 üzenetére
És, úgy nem látsz semmit vagy már sikerült?
-
szasza7103
tag
A shared folderek tartalmát nem látom. A rendszer dolgokat látom.
-
Flowtation
őstag
válasz szasza7103 #12463 üzenetére
Hol keresed a shared foldereket?
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
addikt
Szünetmentesből van valami ajánlott jó árban, amit látok az OMV alatt monitorozva?
Vagy hogy működnek ezek? USB-n keresztül látom?Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
nemurea
aktív tag
válasz szpeti40 #12465 üzenetére
Szerintem van rá külön topic, de én ezekkel szemeztem (míg rá nem jöttem, hogy nem a szünetmentesem akar tönkremenni, hanem a szimplán a tápegység zúg )
FSP EP 850VA
Eaton 5E 850i USB (DIN)Olyat nézz, amin van USB kimenet (már olyan USB kimenet, ami kommunikál!) és viszonylag ismert márka, azokhoz lesz driver a linux alatt. Pl. nálam sajnos emiatt esett ki az FSP Nano sorozat, pedig az nagyon szimpatikus, a tévé alatt olyan van, de erre a célra nem megfelelő.
-
szasza7103
tag
válasz Flowtation #12464 üzenetére
[kép] belépve root-val
/sharedfolders/filmTök üresnek látja.
[ Szerkesztve ]
-
Tarokk79
aktív tag
Lenne Radarr-os kérdésem, de nem találtam neki pontos fórumot, de remélem ti tudtok segíteni:
Azt szeretném, hogy a letöltött anyagokat a radarr hardlinkkel "rakja" át a média könyvtárba (egy HDD-n vannak). Use Hardlinks instead of Copy 'yes'. A qbittorent és a radarr ugyanazzal a userrel vannak elinítva. De mégis copy-t csinál. A radarr felületén ezt látom:
Details
Name:Sarkanyvarazs.2016.WebDL.1080p.x264.HuN-BaKeR
Source:/downloads/Downloads/Sarkanyvarazs.2016.WebDL.1080p.x264.HuN-BaKeR/Sarkanyvarazs.2016.WebDL.1080p.x264.HuN-BaKeR.mkv
Imported To:/movies/Sárkányvarázs (2016)/Sárkányvarázs 2016 WEBDL-1080p.mkvA logokban meg ezt látom:
2020-4-27 14:11:57.9|Info|MovieService|Linking [Sárkányvarázs 2016 WEBDL-1080p.mkv] > [[Sárkányvarázs (2016)][tt5954304, 421126]]Kézzel át tudom linkelni, bár rootként csinálom.
Sajnos semmi mást nem találok. Mi lehet a baj? Mit tudok még megnézni?
-
Tarokk79
aktív tag
válasz Tarokk79 #12470 üzenetére
Meg van a hiba . A dockert így hoztam létre:
- /srv/dev-disk-by-label-Film/Media/Film:/movies
- /srv/dev-disk-by-label-Film/Media:/downloadsés ugyebár a downloadból töltök át a movies könyvtárba, amire ezt mondja:
2020-4-28 00:18:39.1|Debug|DiskProvider|Hardlink '/downloads/Downloads/Kung.Fu.Panda.2.2011.1080p.BluRay.DTS.x264.HuN-PpB/ppb-kung.fu.panda.2.1080p.mkv' to '/movies/Kung Fu Panda 2 (2011)/Kung Fu Panda 2. 2011 Bluray-1080p.mkv' failed.
[v0.2.0.1480] Mono.Unix.UnixIOException: Invalid cross-device link [EXDEV].Vagyis nem tudja, hogy ez ugyanaz a meghajtó. Jól értem?
Most már egy fő kérdésem van. Hogyan tudnék 500 hardlinket gyorsan értelmesen létrehozni ? Filebot-tal próbálkozom most.
-
Flowtation
őstag
válasz szasza7103 #12469 üzenetére
Hát én ezt a mappát még az életben nem néztem. Alatta van a /srv, azon belül ilyenek, hogy dev-disk-by-label-megosztás neve, abba menj bele, ott kell lennie a megosztott mappáknak. Én mindig azt használom, onnan törlök is ha kell, ilyesmi. Melyik verziójú OMV van neked? Az enyém régebbi, talán 4-es, de még az is lehet, hogy csak 3.x és emiatt nincs nekem olyan mappa. Délután megnézem.
[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
mzsol
tag
Putty-val terminálba lépve (nem root-al) normál felhasználóval nem tudok mappát létrehozni MC-ben. Mit kell állítani a felhasználónak hogy legyen joga létrehozni?
-
mzsol
tag
Rsync-ben is kérnék segítséget. Munkaállomásról szeretnék felszinkronizálni az OMV-re. Mit hogyan kell beállítani?
-
nemurea
aktív tag
válasz Tarokk79 #12471 üzenetére
Szép feladat egyébként! Sajnos csak a 'Jól értem?'-ig tudok reagálni. Igen, jól gondolod, de én sem értettem, miért probléma a fenti szituáció a docker számára, de azért, mert az egyes volume-ok külön csatolások a dockeren belül, és így már nem feltételezi, hogy azok ugyanazon a drive-on vannak. Gyorsan rákeresve van pár hasonló igény, ez az első linken jól el van magyarázva, miért reklamál a linux.
-
szasza7103
tag
válasz Flowtation #12472 üzenetére
Valóban neked van igazad. Az srv mappán belül van az amit én kerestem. Köszönöm!
Sokkal gyorsabb ssh keresztül másolni ezt azt mint wifin le meg fel.
Azt vettem észre a sokadik újra telepítés után, hogy a virtualbox össze kavar ezt azt és ki akad tőle az omv. Bármilyen módosítást akarok elmenteni mindíg hiba üzeneteket dobál.
Van valahol magyar leírás az email üzenet küldésről a gmail fiókhoz hogyan kell beállítani?
Valamint külső ip címről el lehet érni a web gui-t?Köszönöm!
-
Flowtation
őstag
válasz szasza7103 #12476 üzenetére
Örülök, hogy megoldódott.
Én sosem használtam virtualbox alatt az omv, igaz nekem van külön vas rá.
Az email küldésre EZT találtam, ez ugyan angol nyelvű, de nem hiszem, hogy rakétatudomány lenne.
Külső IP-ről szerintem VPN-en keresztül tudod elérni, az talán a legegyszerűbb.(?)Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
pankotain
tag
Sziasztok.
Egy kis segédlet, hogy ne szivjon mindenki annyit.
openmediavault 5 telepitési info:
https://ownszerver.ddns.net/index.php/s/a59kjJrXq66ZJS4
A Docker-en még dolgozok, ha megvan töltöm fel azt is.
ha valaki szeretne segitkezni, ide feltöltheti:
https://ownszerver.ddns.net/index.php/s/seSE66xsq5enrpk[ Szerkesztve ]
www.pankotainorbert.hu
-
pankotain
tag
válasz tradeelek11 #12479 üzenetére
Igen
Xeon 5460 3.16ghz 4 mag
sima asztali számitogép 775 alaplapba 771 belefaragva.
Kész a Docker is, már csak 1 probléma van.
Nextcloud web feltöltési korlát 2M és nem birok vele.[ Szerkesztve ]
www.pankotainorbert.hu
-
szasza7103
tag
válasz Flowtation #12477 üzenetére
Még egy kérdés. a rendszert tartalmazó meghajtót clone zillával érdemes lementeni? Hiba esetén azt vissza lehet állítani?
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz pankotain #12480 üzenetére
Köszönöm!
Parancsolj!Ebben van benne szó:
https://dbtechreviews.com/2020/03/how-to-install-nextcloud-on-openmedivault-5-with-remote-access-and-ssl/
Érdemes megnézi a srác többi videóját is.[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz pankotain #12480 üzenetére
Hali, megoldást az orrod elött van :
Ha jól nézem innen táplálkozol, ami tökéletes is:https://dbtechreviews.com/Megoldás itt van :
https://dbtechreviews.com/2020/03/how-to-install-nextcloud-on-openmedivault-5-with-remote-access-and-ssl/ha jól emlékszem 3 fájlra kell keresni:
1. fájlkeresés : find / -name "nginx.conf"
Majd arra figyel a legvégére bedobni a kapcsoszárójelen belülere :client_max_body_size 0;
Ezt meg kell ismételned ha jól emlékszem mind a 3-4 fájjal amiket talál a rendszer.
2. fájlkeresés : find / -name "php.ini"
upload_max_filesize = 16G
post_max_size = 16G
3. fájlkeresés : find / -name ".user.ini"upload_max_filesize = 16G
post_max_size = 16G
Majd reboot. Ezután ha megvagy szintúgy 2M-ot fog írni max méretre, de no para mert 16GB-ra tetted a limitet.
Amúgy örülönk hogy ennyire tetszik az OMV, viszont sajnos a parancssori adatbázis,nextlcoud és egyép parancsokat igaz jól hogy ismerkedsz de a jövő a Dockeré.
OMV5 + Potrtrainer lesz a nyerő, én is remélhetőleg 3-4 héten belül a 4-ről átállok az 5-re és akkor ha tudok akkor ide bemásolgatom miket és hogy hoztam létre.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz tradeelek11 #12484 üzenetére
Igen igen. Én nemrég csináltam meg lépésről lépésre virtualboxon, ahol az omv5 van fenn, hogy tanulgassak.😃
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
pankotain
tag
válasz tradeelek11 #12482 üzenetére
Probáltam már és 2 dolgot rontottam el.
az user.ini nem szerkesztettem
/etc/nginx/nginx.conf. ezt
szerver { client_max_body_size 0; }
ja és a Nexcloud szerver beállitásnál 2M marad de még is jó lett köszönöm.www.pankotainorbert.hu
-
lovi27
addikt
válasz szasza7103 #12481 üzenetére
Sikerült az értesítés beállítása?
Ha a készítéskori állapot visszaállítása megfelel, akkor igen. Csak elérhető helyre mentsd el, ami nem törlődik. -
lovi27
addikt
válasz szasza7103 #12489 üzenetére
Nem csodálom! Sejtettem, ezért kérdeztem.
Én az internet szolgáltatóm szerverét használom erre a célra, de megcsináltam a gmail-re is. Biztos másokat is érdekel.Az OMV4-ben még csak kapcsoló van az SSL/TSL titkosítás engedélyezésére, remélem az is elég a működéshez. Az OMV5-ben már módot is lehet választani.
Ami viszont engem is jól megszívatott, hogy a gmail fiók biztonsági beállításában amíg nem engedélyezzük a Kevésbé biztonságos alkalmazások hozzáférését, addig a Google nem fogadja az OMV-től a levelet. Pontosabban nem továbbítja, mert az engedélyezés után az addigi összes próbálkozást rám zúdította.Ha valami még mindig nem érthető nyugodtan kérdezz. A Felhasználó/Jelszó az a gmail azonosítói. A címzett nem csak gmail lehet.
Még egy jó tanács! Az Értesítéseknél csak a nekünk hasznos legyen kiválasztva, mert különben rengeteg, számunkra felesleges levéllel fog zaklatni.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Első körben csak véleményezni akarom, hogy jól gondolkodom-e , mert én is nemsokára tervezem az OMV4 =>OMV 5 átállást.
Remélhetőleg erről valami kis review-t terveztem írni, hátha tudok segítein nektek, viszont ez kb 3-4 hét múlva lesz esedékes.|: gyökér mappa
|=>Docker mappa: Ide fogom elmenteni a docker-compose fájlokat illetve a szüksége konfigokat
| |----------->APP1
| |----------->APP2
|=>Nextcloud_data: Ezt használom majd a Nextcloud Data könyvtárnak, ahova az adatokat menteni fogom és megosztani
|=>Download mappa: Transmission/qbittorrent letöltési könyvtár
| |----------->Filmek
| |----------->Sorozatok
| |----------->Zene
| |----------->Etc
|=>Backup mappa: Fontos adatokat ide mentem (felhasználónév+jelszó)
| |----------->Telefon
| |----------->Képek
| |----------->Egyéb
|=>Adatok mappa:Minden fontos adat, ami nem megy ki a netre, csak localban érem el.
Jogosultságok:
- A rendszerben az adminon kívül lesz egy felhasználóm, akit hozzáadok az admin csoporthoz. Természetesen jelszóval védett lesz és beállítom az alábbi fontos mappákra: Backup, Adatok
Ez a 2 mappa tartalmat úgysem fogom kiengedni a netre vagy épp elérni kintről, ezért gondoltam még a helyi hálón is csak jelszóval tudjak belépni.
- Docker : Ide sorolok minden olyan mappát, melyet a docker konténer használ. pl.: docker mappa melybena konfig fájlok vannak + Nextcloud mappa + Download mappa
Ezeket ugye,ha létrehozom akkor neki elengedhetetlen hogy mindenki (ír+olvas) titulust állítsak be illetve vendég hozzáférést.
Docker konténerek melyeket használni fogok:
- Pi-hole: adblocker
- Nextcloud: felhő szolgáltatás (mariadb,letenctypt,treafik)
- Emby : film adatbázis, hasonló mint Plex vagy Jellyfish
- Portrainer: OMV5 alatti Container manager
- Heidmall: Központi felület, melyen az összes docker konténert el lehet érni szép kis ikonokkal.
- Transmission/Qbittorent: Torrent kliens
- openvpn: ??? azért teszek ide kérdöjeleket, mert én annyira nem használom, de a jövőben lehet, hogy fogom. Komolyabb routerem van ezért nem biztos , hogy ezt fel fogom telepíteni.
- ? Organizr : ....
- watchtower: docker konténer frissitő akalmazás
- web SSH: ?? Ide még nincs ötletem, olyan alkalmazás kell, amin olyan mint a Shellinbox
Kérdéseim az OMV5-ös felhasználóknak:
- smb Protokoll-t tudtok állítani? én Virtualboxon nem tudtam, viszont mivel elég elavult az SMBv1 ezért gondoltam a jövöben figyelek erre is és inkább valami ilyesmit aállítanék:
min protokoll =smb2
max protokoll = smb3-at gondoltam használni
- Rsync megfelelően működik az 5ös alatt is? Itt a Telefon backup-ok vagy egyéb adatok szinronizálása miatt gondoltam megkérdezem.
- omv extrák : ha jól néztem akkor parancssorból felhekkelhető..ez igaz ugye?
- Mire figyeljek még, ami fontos lehet?
A felsorolt dolgok sajnos elég tömény, viszont így hogy áttérek az OMV5-re nem mindent fogok kiengedni netre, mint írtam.
Ehhez még picit tanulnom kell a webserver-es átirányításokat, mert nem tökéletes
Ha minden jól megy akkor én úgy tervezem, hogy egy adott domain címhez rendelt CNAME-ek lesznek elérhetőek:
- Transmission.domainnev.kiterjesztés: transmission netes elérése
- Nextcloud.domainnev.kiterjesztés: Nextcluod elérés
- Pihole.domainnev.kiterjesztés: Pi-hole eléréseViszont még ez csak feltevés, mert ahogy nézem ezenkívül szeretném, ha mindenhol valami biztosabb belépés lehesen, mint a felhasználónév+jelszó.
Ezért a múltkor linkelt vagy 2 faktoros azonosítást vagy egyéb más biztosnágos autentikációt szeretnén választani.
pl.: https://www.smarthomebeginner.com/traefik-2-docker-tutorial/Bármi építő jellegű kritikát, javaslatot szívesen fogadok, mert legondolkodtam egy frankó kis Synology NAs vásárlásán de annyira horror áron vagy hogy inkább tanulok valami újat
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
vadkörte
addikt
A v4 támogatása megszűnt? Jó ideje nem jön rá update. (4.1.35-1 a verzióm)
Üdv. V. Körte
-
pankotain
tag
válasz stigma #12492 üzenetére
Szia!
Az SMB nél nem tudom mire gondolsz de hibátlanul megy.
Rsync tökéletes.
omv extrák igen.
FTP köhög néha de én ujra raktam azota jó.
De virtuálba gyakorláskor köhögött.
2 faktoros azonosítással még nem foglalkoztam nem tudok rola semmit.
openvpn szépen megy a openmediavault-webes.www.pankotainorbert.hu
-
stigma
addikt
válasz vadkörte #12493 üzenetére
(#12493) vadkörte :
Végdátum : Link
Elvielg ezután már nem patchelik, viszont ha kifogástalanul megy akkor hagyd szerintem.(#12494) pankotain :
SMB esetén arra gondolok, hogy smb protokoll, aamit tud egy megosztás használni az smb1,2,3 meg valán van valami afölötti is.
Smb1-et a win10 kivezette tehát ha van win-es géped, meg egy Amgolic boxod melyen filmezel hálózatról, picit trükközni kell de fog menni. Link
Biztosnág miatt én is inkább "up to date" lennék, nem SOS amiket most leírtam csak most így újrahúzás elött felvetettem magamnak pár kérdést, amit ti a fórumban nálam szerintem sokkal jobban tudtok.
A többi dolgoknak melyre tudtál válaszolni örülök, köszi szépen.....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
vadkörte
addikt
válasz stigma #12496 üzenetére
Így már világos. Ma frissítettem, de már egy ideje nem kapott verziófrissítést, csak javításokat, meg az extrák frissültek.
Kifogástalanul üzemel, a feladatát ellátja. A v5-öt kihagyom, ha nem térnek vissza a v4 irányvonalához - miért is tennék - szerintem a v4-nél megálltam. Amíg működik működik. Ha végleg elszáll, keresek valami mást az OMV helyett. Sajnálnám, ha váltanom kellene.Üdv. V. Körte
-
vadkörte
addikt
válasz pankotain #12499 üzenetére
Transmission megoldható terminal-lal? Kell alá Debian, vagy elég neki az ami az OMV-ben van? Ha megoldható tudsz valami okosságot rá, a docker-rel nem vagyok hajlandó erőlködni. Az extrákból ez az egy hiányzik, amire nekem szükségem lenne.
Akárhogy is, egyelőre max. VB-ban ismerkedek majd vele, az éles rendszerre nem telepítem.Üdv. V. Körte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs